Decibeli

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
astra17

#1 Decibeli

Post by astra17 »

Pitam se, pitam se: da li naglašeno pokazivanje religiozne pripadnosti osobu čini boljim i većim vjernikom od onih koji to čine s mjerom. Zašto mi se nameće ova dilema? Zar je potrebno u ranu zoru uključiti razglas i okrenuti ga na maksimum da bi se vjernike podsjetilo da je vrijeme ranog sabaha. Usred sarajevskog naselja Vogošća izgrađena je lijepa džamija i to me kao Muslimana zaista raduje. Međutim, dobili smo hodžu sa neispunjenim ambicijama da bude DJ na nekom stadionu, pa ga sad nije briga da li neko ima malu djecu ili bolesnika u kući, ili je došao iz druge smjene pa bi da se odmori ... Tip se dočepao moćnog razglasa i zvučnika (istih kao u logorima) i provodi svoje, a ujutro (oko pola pet) nagazi do daske da nam pokaže kako dobro radi svoj posao. Na nekoliko intervencija u općini, od odgovornih osoba dobijen je odgovor: "Ako ti smeta idi u Banja Luku". Sramota!
Dragi efendija, mi vrlo dobro znamo kad je vrijeme da se klanja, jer smo to radili i prije nego što si ti došao da praviš galamu i dosegom zvuka obilježiš teritorijelni ekskluzivitet.
m_l

#2 Re: Decibeli

Post by m_l »

Jesi li se njemu, direktno, obracao?
dustaban

#3 Re: Decibeli

Post by dustaban »

m_l wrote:Jesi li se njemu, direktno, obracao?
Fakat je u pravu, sta nas zamaras time ko da mi ne znamo da je to prevrsilo svaku mjeru.
Evo ti pa se njemu direktno obrati

Image

:mrgreen:
Locked