A SPJ...zna se na sta se misli ba, neka te
Da sam napisao OPSN MUP RBiH, niko ne bi znao sta to znaci
A Karavelica i Ajnadzica za generale!Dozer wrote:Jbg... To nam je nasa borba dala...da imamo SDA i Bakira za Marsala...
Dozer wrote:Jbg... To nam je nasa borba dala...da imamo SDA i Bakira za Marsala...
hamza_sa wrote:Dozer wrote:Jbg... To nam je nasa borba dala...da imamo SDA i Bakira za Marsala...
odredpolicijezaspecijalnenamjeneministarstvaunutrasnjihposlovarepublikebosneihercegovine![]()
![]()
Oduvijek su mi se svidjale ove skracenice.
Pa jesu iz njegovog vakta!Chmoljo wrote:Ko titova monografija... Sva u skraćenicama
Maršal je volio skraćenice ženskog roda: UDBA, OZNA, GINA i tako to ....Chmoljo wrote:Ko titova monografija... Sva u skraćenicama
Da uhvatim ovu rijetku priliku da se forumu može pristupiti u trajanju dužem od 5 sekundi, pa da napišem nešto u vezi sa ovim.Nekako s proljeća wrote:Mogu nešto kasnije iz iste knjige sa strana broj 120 i 121 prenijeti ostatak teksta koji se odnosi na ovaj pokušaj od 31 avgusta 1992, mada smo nešto više o ovom događaju pisali na temi o Dobrinji...@Tromblon je bio negdje na Mojmilo brdu, @Dozer koliko se sjećam u koritu rijeke Dobrinje... navedeni su naši gubitci od 4 poginula i 23 ranjena borca. Pretpostavljam da si bio akter na području Dobrinje 1 tj području koje je planirano da se spoji sa našim snagama iz Butmira i Kotorca pa si upućeniji , i kao kredibilan forumaš pozvaniji da i nas upoznaš sa svojim saznanjima o tom pravcu i dometima. Javio sam se drugom forumašu sa mišljenjem, tek da potvrdim da jeste bilo pokušaja spajanja nasih snaga na tom pravcu i naveo ovaj datirani događaj iz knjige, čisto da forumaš dobije bilo kakav odgovor od bilo koga. Ako su i ostali zainteresovani da smanjimo fokus sa akcije Pretis i stavimo ovu akciju od 31 avgusta 1992, nije problem, nije problem ni da istovremeno guramo rasvjetljavanje oba događaja. Pa dokle dobacimo.

E nek si i ti konačno svratio.Chmoljo wrote:Ko titova monografija... Sva u skraćenicama
Nekako s proljeća wrote:Prostor, pogled iz ugla neprijatelja sa područja Lukavice , nekoliko mjeseci nakon 31 avgusta 1992.
@morski vuče , dobro bi bilo čuti neko mišljenje branioca sa one strane aerodromske piste. Najvjerovatnije cu uslikati tekst i objaviti, Dobrinja 4 je u fokusu, ušlo se u dvije zgrade i tu se javljaju prvi naši gubitci. Mislim i jedan pripadnik SJP Bosna da je poginuo u to vrijeme. Javim se.
Nema zavale, ima samo put do slobode!strucnjakdemagog wrote: Kad već spominješ Dobrinju 4, mislim da se i tu radilo o zavali.

Desno označeno područje obuhvata Dobrinju 4 (prema sjeveru), prostor prema Veljinama i O.Š. DPD (u središtu) i dio Dobrinje 1 zaposjednut od VRS (prema jugu).Nekako s proljeća wrote:
Siva boja, lijevo Aerodromsko naselje a desno područje oko Dobrinje 4.
Ma kaki, karta je zaista divna... najbolja do sad koju je postavio!Seawolf wrote:Desno označeno područje obuhvata Dobrinju 4 (prema sjeveru), prostor prema Veljinama i O.Š. DPD (u središtu) i dio Dobrinje 1 zaposjednut od VRS (prema jugu).Nekako s proljeća wrote:
Siva boja, lijevo Aerodromsko naselje a desno područje oko Dobrinje 4.
A karta je stara i datira iz vremena prije izgradnje Aerodromskog naselja (tj. prije 1976-e).