Deblokada Sarajeva???

Post Reply
triconja

#2326 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by triconja »

Ljudi ko je bio Dedo? Citao sam da je nake rakete ispaljivao pomocu kucne radinosti? Moze li vise detalja o tome?
bleee_sa

#2327 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bleee_sa »

triconja wrote:Ljudi ko je bio Dedo? Citao sam da je nake rakete ispaljivao pomocu kucne radinosti? Moze li vise detalja o tome?
http://bosnae.info/index.php/zaboravlje ... abrog-srca
pirpa

#2328 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

Image
log78

#2329 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by log78 »

pirpa wrote:Image
Pretpostavljam da je ova slika pogled sa Poljina

PM72 » 13/04/2017 20:03

Teren oko Sarajeva je takav da bi se čovjek u trenerci umorio (a zamisli da je natovaren ko mazga) kad bi marširao cestom do Nišića a kamoli da ideš preko brda,uvala,potoka i rječica.Još da te gađaju i strepiš čeka li te iza svakog stabla četnik.Znači,za to je trebalo više dana,više vojske,više artiljerije,više hrane...ma svega više.Mi nismo imali snage ni karaktera ko amerikanci kad se iskrcavaju pa zijane par hiljada vojnika i opet idu.Kod nas je bilo čim ti zijani par ljudi i nekoliko ranjenih - zavaljeni smo,sjebalo nas lijevo krilo,nije kreno onaj ili ovaj.Uvjek nas neko zajebe,jal sudija jal loš dan.

da su krenuli preko Ilidže,na hiljade kuća,urban prostor,odlično uvezana artiljerija koja je pokrivala svaki metar a i da smo upali na Ilidžu nisi riješio problem jer imaš Hadžiće,Rakovicu,Butile a da ne pominjem "bratsku" pomoć koja bi im došla iz Kiseljaka.

Opet ću ponoviti da je lako poslije bitke biti general ali pošto naprđujemo...mislim da smo najveće šanse imali preko Trebevića i Pala.Moglo se dosta vojske izmjestiti i da izađu na slabo branjenu Jahorinu a od Jahorine do prvih kuća u Sarajevu imao si Jasik i Dovliće sa stotinjak kuća.Taj prostor je bio slabo branjen i nije imao spremne artiljerijske koordinate da bubaju po svojoj zaleđini.Samim tim bi Lukavica i Vojkovići bili spremni na bježaniju ili predaju.

P.S.Poljine su ti brdo iznad Sarajeva na sjevernoj strani a kad prolaziš pored groblja Bare sa desne strane.Tu sad živi "elita",od Alijinog đubreta pa do Lagumdžije,Brankovića itd pa sve do arapske pogani što čoporativno kupuje imanja.

Hvala na slici i pojasnjenju.
Vezano za za taj dio za za koji navodis da je slabo branjen, sa nase strane je uvijek iz drugih korpusa a narocito iz mog 1. KK bilo prigovora na to kako je SRK uvjek imao prednost u svemu , tako da vjeruj, da bi nasli nacina da taj dio popune.
A kad si objasnio gde su Poljine, i sad kad sam pogledao malo slike na netu i prisjetio se nekih prica sa nase strane, interesuje me samo koji su vasi stratezi i takticari, bez avio podrske planirali napad na te polozaje.
Ajd da se pokusalo posle NATO napada u septembru 1995 ali 1992 i u ljeto 1995 napadati,nidje veze :roll:
Mislim imali smo i mi bisera u komandi, nije da nismo
PM72

#2330 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Teže je bilo dovesti pojačanje na Jahorinu ili Trebević nego na Poljine,Vogošću ili Ilidžu.Odlično poznajem prostor o kojem pričam i tvrdim da je bio slabo pokriven i branjen.Imao si par elitih jedinica VRS koje su priskakale u pomoć,od belih vukova pa do pantera ali nisu ni oni svemogući,radilo se o stotinjak vojnika,doduše,vrlo sposobnih ali prostor o kojem pričam je bio tenko neprohodan i artiljerijski nepokriven što je njima bio hendikep.

A što se tiče naših stratega (ja sam za njih završio West point :lol: ) uzeli su kartu ispred sebe,vidjeli gdje je naša najbliža linija na sjevernom dijelu prstena,uzeli linijar i izmjerili da je to 10km vazdušne linije,ko biva,jebo to...
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#2331 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Woody »

Moram pohvaliti učesnike na forumu: druga @PM-a i druga @Nedobrog za bit priče o "deblokadi" Sarajeva:
PM72 wrote:Kod nas je bilo čim ti zijani par ljudi i nekoliko ranjenih - zavaljeni smo,sjebalo nas lijevo krilo,nije kreno onaj ili ovaj.Uvjek nas neko zajebe,jal sudija jal loš dan
Nedobrovoljac wrote:Realno nije postojala nikakva sansa deblokade iz grada, samo iz vanjskog prstena, ali sa mnogo jacim snagama i spremnoscu na veci broj zrtava.
I još da dodam: Sa mnogo, mnogo jačim snagama u smislu vazdušne i artiljerijsko/raketne podrške i spremnošću na veći broj žrtava (po mogućnosti profi vojnika obučenih i opremljenih po NATO standardima, a ne Rusko/JNA doktrine - a i to iz treće ruke po tumačenju "briljantnih stratega" tipa M.H. - Talijan, V. Karavelić, N. Ajnadžić i njihovih consigliere-a u liku Murata Šabanovića, Emina Švrakića i Jusufa Prazine.

Ovako imamo rezultat:

1. Ništa nije pomaknuto od '93-e;
2. Izgubljeno par hiljada mladića (pomnožiti to sa brojem moguće djece koju su mogli imati da su preživjeli, pa ćete dobiti biološke gubitke sarajevskih Bošnjaka);
3. Zadnje pomenuti komandni kadar odlikovan, pohvaljen i uhljebljen (najviše zbog razloga pod br. 2);
4. Dragi Allah dž.š. nas spasio poslavši nam Dayton Peace Agreement - da nije istog, i dandanile bi morali prelaziti carinu na graničnim prelazima: мост Братства и јединства/Врбања, Лапишница, (Српска) Вогошћа и (Српски) Ступ(б);
5. Ispali smo neozbiljni

Pozdrav domovini :thumbup:
log78

#2332 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by log78 »

I još da dodam: Sa mnogo, mnogo jačim snagama u smislu vazdušne i artiljerijsko/raketne podrške i spremnošću na veći broj žrtava (po mogućnosti profi vojnika obučenih i opremljenih po NATO standardima, a ne Rusko/JNA doktrine - a i to iz treće ruke po tumačenju "briljantnih stratega" tipa M.H. - Talijan, V. Karavelić, N. Ajnadžić i njihovih consigliere-a u liku Murata Šabanovića, Emina Švrakića i Jusufa Prazine.

Sto ti s tice NATO koncepcije, zato je potrebna dobra logistika, premoc u ljudstvu i mehanizaciji, te vazdusna nadmoc, i bazira se koliko ja ko laik mogu shvatiti na manevru, te da se na nekoliko pravc probije linija, te ostave dzepovi za izvlacenje protivnika.
U ovom ratu ti je primjer OLUJA i i operacije u Zapadnoj Bosni u septembru 95. Ipak je nosilac bila HV a njih su ipak Ameri obucavali nekoliko godina. Jedni gde je Hv pokusao frontalno u Oluji je pravac prema Petrinji gde su imali oko 80 posto poginulih od svih gubitaka , a Petrinja pala tek kad je Knin pao.
Ruska ti je aktika, jednostavno, tuci artiljerijom, pa opet pa opet, pa napadni, pa ako ne uspije onda opet, i tako dok se ne probije linija. Zato trebas imati mnogo motivisanog ljudstva, koje nece se pokolebati cim neko pogine ili bude ranjen. Mi smo imali artiljeriju a ljude negde do sredine 1992 dok se nije shvatilolo da se u ratu i gine.
Jeli iko ikad u ABIH odgovarao za nekakv napad bez svrhe i uzaludne gubitke.
Kod nas znam da nije.
Kad je bila deblokada Sarajeva , nikada nije bila trazena pomoc od strane 1.KK , niti je ikada i jedna jedinica bia stavljena u stanje pripravnosti za eventualnu intervenciju tokom ofanzive.
Cak smo i govorili pogotovo posle Dejtona da nam je to bila najveca pomoc od strane ARBiH u toku rata 1995 godine
PM72

#2333 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Nisu vas ni trebali zvati jer su imali dovoljno ljudstva,tehnike i logistike iz Drinskog,Istočnobosanskog i Hercegovačkog korpusa.Plus specijalne jedinice MUP-a a došli su im i gosti iz majčice Srbije.Dvadesetak autobusa plus konvoji logistike.

u suštini,lako je ratovati protiv neprijatelja koji nema ni tenkova ni artiljerije.1 KK imao je više oklopa nego Armija BiH i HVO zajedno a dobili sve na gotovs,samo dođi i zaduži.Armija biH je svaki zarobljeni tenk ili top krvlju platila...
Us and them

#2334 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Us and them »

Po gubicima i učinku bi se reklo da samo ovima iz 3. Korpusa niko nije javio da je deblokada onako, da se ko fol pokušalo, samo oni izgleda shvatili ozbiljno.
sparky

#2335 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by sparky »

PM72 wrote:Da,to je njihov ratni put.Na početku rata naši su bili na Zlatištu u kuli iznad Sanilenda.To je bio objekat MUP-a i dok su MUP-ovci iz stanice policije Stari Grad držali stražu u njemu bilo je nekih čarki i napada koji su uspješno odbijeni.Kad su policajci predali objekat snagama Armije - četnici su ga zauzeli za 24 sata.Kažu da su vojnici bili toliko sigurni u kamene zidove od metar da nisu ni gledali kad su im četnici sa tenkovima došli do objekta...
Jel ti uopšte znaš kad su četnici zauzeli kulu i čim je branjena u tom trenutku i sa koliko ljudi? Jel znaš uopšte gdje je bio položaj Armije? Jel znaš uopšte ko je u trenutku pada kule bio zadužen za "kapiju"?

Ja ne znam jer sam bio dijete, ali pitam one koji su bili lično tu, pa mi objasne, a ne one koji su te položaje vidjeli možda 97-98.
dječak sa šibicama

#2336 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by dječak sa šibicama »

U kontekstu Zlatista sa pocetka rata, tada nije ni postojala ABiH vec MUP i TO (citaj lokalni civili naoruzani kojekakvim oruzjem, od uniforme imali nista, samo beretke na glavi) sa druge strane nesto rezervista JNA u SMB uniformama i SDSovi puleni, njihova prednost daleko vise naoruzanja u rukama.

Trebevicka cesta od Sunnylanda preko Stijene, Osmica do Curinih Njiva i Ablakovine, tih par stotina metara, to je cijeli rat bila ratna linija cemu svjedoci i danas unistena vegetacija od rafalanja, baruta itd. Posebno na Osmicama i Stijeni tj. podrucje Sumarske ulice. Tu su srpski bunkeri prakticno bili odmah pored ceste. Nasi su par puta pokusali nekakve proboje, gdje je stradalo puno boraca a nista se postiglo nije.

Cijeli rat nasi su bili na Sumarskoj, odmah ispod trebevicke ceste, Jovo Divjak je naucio lokalce kako se dobro ukopati sto je zbog jako negativnog polozaja linije spasilo mnoge glave.
Caco je imao namjeru iskopati tunel ispod ceste i sve dici u zrak, dovodio je ljude civile (zna se koga) da kopaju taj tunel, tu je bilo maltretiranja, likvidacija, njegovi su se ponasali kao gospodari zivota i smrti ali to je neka druga tema.. tu su bili i takozvani specijalci prijeratnog lokalnog mesara Faika, uglavnom cesto na tabletama (lokalni mangupi) ali jedina manevarska jedinica uz Cacinu jurisnu cetu. Jedan od Faikovih podviga je hapsenje Rasima Delica i sprovodjenje istog vezanog u komandu TO-a.
MUP je iznio vecinu tereta na tom terenu, posebno prve ratne godine.

Uglavnom linija gdje je poginulo puno boraca zbog uskog i nepovoljnog terena. Cudo da je i opstala, niko nije vjerovao da cete nece sici do tranzita sto su i namjeravali, pa je skoro svo stanovnistvo odozgo pobjeglo u grad prvog ratnog ljeta.
Tromblon

#2337 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Dragi USvsthem ne vjeruje svim knjigama. I Rasim je pisao da sebe izdigneiznad situacije. Kao on genijalni strateg, a ovi ispod truba. Vec sam ti pisao da je bilo tona slucajeva da su komandiri lagali komandante o stanju na terenu i onda tako ode to negdje gore. Sa snagama koje su upotrijebljene u satro deblokadi moglo se na nekom drugom pravcu svasta napraviti.
Sragi mladicu vjeruj i ljudima koji su bili na mjestu dogadjaja. Nije sva mudrost u knjigama. I malo smeta tvoj neki prepotentni stav na koji nemas pravo jer nisi ucestvovao u stvarima o kojima pises.
Zlatiste se nije moglo odbraniti od ozbiljnog napada nema sanse. Ko je bio gore to vrlo dobro zna. Moj cijenjeni PM72 nije palo Zlatiste zato sto je Armija preuzela od MUP-a. Ja sam tada bio u MUP-u i prva linija prava mi je bila na Zlatistu. Gore je bila katastrofa. Poslije pada Zlatista prvu noc sam proveo u sumi ispod objekta. Ne dao bog da su nastavili taj dan. Mi smo smijenili lokalnu jedinicu sa papovkama i 20-tak metaka bez tromblona, bombe. Nikakav polozaj nismo imali. Zalegli po zemlji i sta bude bit ce. Kotrljali bombe prema nama. Sijekli sumu pamovima. Tukli su cijelu noc, ali nisu krenuli. Sa tri strane okruzeno Zlatiste nije imalo sanse.
Us and them

#2338 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Us and them »

Ja za razliku od vas rijetko iznosim vlastito subjektivno mišljenje, uglavnom pišem ono što se slaže za tvrdnjama samog političkog i vojnog vrha koji su ipak imali informaciju više od mene i vas.
Nemojte me tjerati da maksuz skeniram izjave od samog Alije pa naniže da su procjene govorile da je lakše deblokirati Sarajevo nego doći borbom do Srebrenice.
PM72

#2339 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Tromblon,
Pratim tvoje pisanje i vrlo je korektno i istinito.Nisam bio na Zlatištu ali jeste moj kolega kojem vjerujem.On mi je ispričao da je Zlatište palo nakon preuzimanja linije od strane Armije.Da se razumijemo,pripadnici Arnije ništa nisu bolji ili gori od pripadnika MUP-a samo što je tada u MUP-u vladala kakva takva organizacija i red.TOBiH a kasnije Armija bila je mahalska ili haustorska falanga,htjeli mi to priznati ili ne.Ja sam otišao iz TOBiH jer nisam htio da me neka polupismena baraba (koja zna samo galamiti ) vodi u smrt.Otišao sam u jedinice MUP-a u kojima se ipak znao neki red,imao si komandu,kolege,uniformu i kakvo takvo oružje.U slučaju potrebe u pomoć su nam stizali momci iz Laste ili Vikićevaca.Sistem je funkcionisao.

Svjestan sam da se Zlatište nije moglo održati.Bila im je bitna ta komunikacija i sve bi poduzeli da je zauzmu.Parkiraju tenk na Osmicama a drugi ispod Zlatišta,pragama okrešu borovinu i lupaju pancirkama po kamenim blokovima.Imali su čime.Nema tih muda niti ratnika koji ne bi pobjegao.Tako su vratili i kulu na Grdonju kad je Lasta zauzela.

Meni je samo žao što naši nisu minirali onu stijenu kod Osmica i time bi blokirali ovu komunikaciju.Očistiti je ne bi mogli dok rat ne bi stao.
PM72

#2340 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

sparky wrote:
PM72 wrote:Da,to je njihov ratni put.Na početku rata naši su bili na Zlatištu u kuli iznad Sanilenda.To je bio objekat MUP-a i dok su MUP-ovci iz stanice policije Stari Grad držali stražu u njemu bilo je nekih čarki i napada koji su uspješno odbijeni.Kad su policajci predali objekat snagama Armije - četnici su ga zauzeli za 24 sata.Kažu da su vojnici bili toliko sigurni u kamene zidove od metar da nisu ni gledali kad su im četnici sa tenkovima došli do objekta...
Jel ti uopšte znaš kad su četnici zauzeli kulu i čim je branjena u tom trenutku i sa koliko ljudi? Jel znaš uopšte gdje je bio položaj Armije? Jel znaš uopšte ko je u trenutku pada kule bio zadužen za "kapiju"?

Ja ne znam jer sam bio dijete, ali pitam one koji su bili lično tu, pa mi objasne, a ne one koji su te položaje vidjeli možda 97-98.
:-) :thumbup:
Tromblon

#2341 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Us and them wrote:Ja za razliku od vas rijetko iznosim vlastito subjektivno mišljenje, uglavnom pišem ono što se slaže za tvrdnjama samog političkog i vojnog vrha koji su ipak imali informaciju više od mene i vas.
Nemojte me tjerati da maksuz skeniram izjave od samog Alije pa naniže da su procjene govorile da je lakše deblokirati Sarajevo nego doći borbom do Srebrenice.
Dodaj i ovu moju "Sarajevo se nije moglo deblokirati sa spomenutim stratezima na čelu".
pirpa

#2342 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

A gdje ćeš mu to reći tromblonu, lik haman pa se kune u Rasima Delica. :mrgreen:
KENJAC

#2343 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by KENJAC »

Negdje na pocetku teme rekoh " Sarajevo se moglo deblokirat, samo onako kako se deblokiralo. Razgovorom !"
Naravno da je ovo sto rekoh bogohuljenje , jer ponistava onu zvanicnu teoriju po kojoj je neprijatelj htio ubiti sve i sve uzeti za sebe. Jer ...valja opravdat mnogo toga !
I dan danas sam siguran da se Bosna podijelila 92' , danas bi ponovo bila sastavljena. Mozda i sastavljenika nego sto je !
Ali 'aj ti to na glas reci !
dječak sa šibicama

#2344 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by dječak sa šibicama »

Uz to sto nije moglo, licno vjerujem da nije bilo ni interesa da se Sarajevo deblokira, posebno kako je rat isao godinu po godinu.

Naravno, iz razloga sverca, kroz tunel ali i sa cetama. Preko Bratstva Jedinstva je svasta prelazilo.

Rat nije posteno ni stao a ratni tajkuni su vec imali milione na raspolaganju. I kako to da je vecina tih nekih komandanata koji se danas eksponiraju, iz rata izaslo punih djepova. Ne samo na jednoj strani.
Danas biznismeni, politicari, guzonje po javnim preduzecima, dok je obicnom borcu ili nekom "nebitnom" oficiru cesto sramota pricati da se borio.

I onda se kao relevantne uzimaju knjige nekakvih generala, u kojima je sve prenapuhano, dodano, oduzeto, cuj Rasim Delic. Njega Faik svezanog ko cuku sveo u komandu TO-a. Poslije mu peglali biografiju, kao on jedva docekao da predje na pravu stranu, cudo nisu rekli da je radio za PL kao spijun u JNA.
LBVIEW

#2345 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by LBVIEW »

Valja opravdati zlocine dikana, za koje je, naravno, kriv Alija, a ko bi drugi.
Da njega nije bilo, niti bi se dikiji najmanji godinu dana prije rata ukopavali oko gradova, niti bi
planirali "preventivni" genocid, od mjesta za logore pa do jama. :oops:
Kad vec kenjas, a kenjas otkako si se registrirao na forum, daj malo inventivnosti - iste ti nedostaje
najmanje koliko elementarne pismenosti. :D
PM72

#2346 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Dječače,

Jesi li primjetio da su se SVI generali dobro snašli i uhljebili? Mater im jebem ko da su oslobodili komplet državu.Od Ajnadžića,Sefera,Drekovića,Bahte, do Dudakovića.Svi imaju milionske nekretnine,stanove,vile,vikendice,voze dobra auta,po upravnim su odborima ili direktori ( a nijedan nije zaledio maksimalnu penziju),djecu pozapošljavali u profitabilnim firmama.

Ja sam ubjeđen da im je to vlast namjerno dala jer su oni jedini bili sposobni povesti vojsku u obračun.Ovako su ih smirili i uhljebili a jebo pješadiju,ionako samo trava nastrada kad se volovi bodu.

Na godišnjici osnivanja Armije glavnu riječ vodi podrumaš Bakir i pobjegulja Denis. :-)

Sad mi je drago što se Sarajevo nije deblokiralo vojnim putem.Vjerovatno bih glavu zijanio ,ne samo ja nego na stotine mladića a rezultat bi bio isti.Sjeničku kosu je trebala napasti moja jedinica 16 juna 1995.Sad je tu vila Al Šidija i ne možeš joj prići.Tri spavaće sobe za tri žene - nabijem ih na kardan.I njega i profitera Granova koji ga je doveo.
TheMule

#2347 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by TheMule »

KENJAC wrote: Naravno da je ovo sto rekoh bogohuljenje , jer ponistava onu zvanicnu teoriju po kojoj je neprijatelj htio ubiti sve i sve uzeti za sebe. Jer ...valja opravdat mnogo toga !
!
dječak sa šibicama wrote:Uz to sto nije moglo, licno vjerujem da nije bilo ni interesa da se Sarajevo deblokira, posebno kako je rat isao godinu po godinu.

Naravno, iz razloga sverca, kroz tunel ali i sa cetama. Preko Bratstva Jedinstva je svasta prelazilo.
o.

.

:lol: :lol: :lol: :lol:
pirpa

#2348 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

Aleksandar Vasiljevic nam postavio Fikreta Muslimovica na čelo VB, Alija nam postavio iz pritvora Rasima Delica na čelo armije... I onda ostala niže rangirana govna KOS, a , Sead Čudić, Enver Mujezinović, Nedžad Ajnadžić, Senad Mikić, Izet Mustafić, Sead Rakić....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2349 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by JoseMujica »

PM72 wrote:Dječače,

Jesi li primjetio da su se SVI generali dobro snašli i uhljebili? Mater im jebem ko da su oslobodili komplet državu.Od Ajnadžića,Sefera,Drekovića,Bahte, do Dudakovića.Svi imaju milionske nekretnine,stanove,vile,vikendice,voze dobra auta,po upravnim su odborima ili direktori ( a nijedan nije zaledio maksimalnu penziju),djecu pozapošljavali u profitabilnim firmama.

Ja sam ubjeđen da im je to vlast namjerno dala jer su oni jedini bili sposobni povesti vojsku u obračun.Ovako su ih smirili i uhljebili a jebo pješadiju,ionako samo trava nastrada kad se volovi bodu.

Na godišnjici osnivanja Armije glavnu riječ vodi podrumaš Bakir i pobjegulja Denis. :-)

Sad mi je drago što se Sarajevo nije deblokiralo vojnim putem.Vjerovatno bih glavu zijanio ,ne samo ja nego na stotine mladića a rezultat bi bio isti.Sjeničku kosu je trebala napasti moja jedinica 16 juna 1995.Sad je tu vila Al Šidija i ne možeš joj prići.Tri spavaće sobe za tri žene - nabijem ih na kardan.I njega i profitera Granova koji ga je doveo.
:thumbup:

pridružujem se u jebanju majki...i da dodam da jedina kota koju bi danas oslobađao od smetlja jesu Poljine...i to napalmom i sarinom...bez milosti
Us and them

#2350 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Us and them »

Al na svaku konkretnu ratnu temu prilijepe se isti tipovi:

- KOS svuda oko nas

- Sve je bilo prodato i dogovoreno, kud uze pušku u ruku, Oni se obogatili a vidi mene

- Alija je kriv za sve

Samo fali onaj što postavlja fotošopirane fotografije i citate sa četničko - fašističkih sajtova da bi dokazao da je Armija bila isto kao i velikosrpske formacije. Ali očito je dozvoljeno.
Post Reply