Deblokada Sarajeva???
-
crazy_diamond
#1927 Re: Deblokada Sarajeva???
dosta je tu bilo dualizma u toj strukturi komandovanja, karadzic kao vrhovni komandant i mladic kao prvi u vojsci, to je lijepo objasnio general manojlo milovanovic koji je jedan od rijetkih koji realno prica o svemu i kome se moze vjerovati vecina stvari. Mislim da je pm72 pominjao i jaranske veze u vojskama rs i jugoslavije, to je tacno, sve su to uglavnom veliki jarani od prije rata bili i vecina ih je sluzbovala u makedoniji i tako su se drzali jaranski tokom cijelog rata i poslije. sluzba bezbijednosti je bila umijesana u sve, al vidljiv je bio i sukob izmedju mladica i jedinica koje su dolazile u bih a koje su bile pod komandom sdb, sto se tice sarajeva tu se vidjelo prilikom borbi za zuc, gdje ima snimljen razgovor legije i arkana, u kojem se legija zali kako ga je mladic kao odhebao, a bila je ta cinjenica da je mladic izricito trazio da sve srpsko pod oruzjem bude iskljucivo pod njegovom komandom, dok je sdb bila druga linija vise direktno povezana sa politikom milosevica, ne toliko s jna, i tu je taj bio dualizam, i otvoreni neki sukobi. relacije karadzic-milosevic-sdb i realacija mladic-vojska rs-vojska jugoslavije cesto su bile u nekom sukobu, na pocetku ne, ali kako je rat odmicao bilo je sve vise i vise toga, tjeranja jedinica sdb iz rs-a, samaranja oficira vrs, jedna od najzescih sukoba izmedju karadzica i mladica desio se nakon sto je karadzic pozvao ove iz sdb da dodju na neko ratiste, bez znanja mladica, na sta je ovaj poludio, bilo je tu i govora opasnog i smjeni mladica jer ne slusa ovu liniju drugu, tako sve kad saberes, ko je kome komandovao, zavisno od vremena i prostora, slozeno je to kod njih bilo
-
PM72
#1928 Re: Deblokada Sarajeva???
Kad čitam pojedince kako "stručno i argumentovano" pojašnjavaju kako je bilo u ratu pomislim da sam ja u stvari branio Pelješac ili sam možda sve sanjao...
-
crazy_diamond
#1929 Re: Deblokada Sarajeva???
ne znam jel mislis na mene, ako mislis,onda sta ima veze gdje je ko bio, ti kao borac nisi mogao znati sta se desavalo na najvisem srpskom vojno-politickom nivou, ove stvari otkrivene su uglavnom poslije rata siroj javnosti, i ja prenosim samo ono sto je dokumentavano i sto je neko svjedocio o tome, i to svjedocenja koja su realna, ja sam slucajno na tv gledao intervju sa milovanovicem u kojem je covjek govorio o tim stvarima i to onako bas liseno bilo kakve propagande i slPM72 wrote:Kad čitam pojedince kako "stručno i argumentovano" pojašnjavaju kako je bilo u ratu pomislim da sam ja u stvari branio Pelješac ili sam možda sve sanjao...
jos jedan slucaj tog dualizma bio je prilikom njihove operacije stvljanja sarajeva u dupli obruc, kad je izgubljena velika teritorija i kad je igman bio pred padom, al eto, mozda svjedocenja nisu bitna
-
PM72
#1930 Re: Deblokada Sarajeva???
Eto neka si ti znao šta se dešava na visokom nivou...crazy_diamond wrote:ne znam jel mislis na mene, ako mislis,onda sta ima veze gdje je ko bio, ti kao borac nisi mogao znati sta se desavalo na najvisem srpskom vojno-politickom nivou, ove stvari otkrivene su uglavnom poslije rata siroj javnosti, i ja prenosim samo ono sto je dokumentavano i sto je neko svjedocio o tome, i to svjedocenja koja su realna, ja sam slucajno na tv gledao intervju sa milovanovicem u kojem je covjek govorio o tim stvarima i to onako bas liseno bilo kakve propagande i slPM72 wrote:Kad čitam pojedince kako "stručno i argumentovano" pojašnjavaju kako je bilo u ratu pomislim da sam ja u stvari branio Pelješac ili sam možda sve sanjao...
jos jedan slucaj tog dualizma bio je prilikom njihove operacije stvljanja sarajeva u dupli obruc, kad je izgubljena velika teritorija i kad je igman bio pred padom, al eto, mozda svjedocenja nisu bitna
-
crazy_diamond
#1931 Re: Deblokada Sarajeva???
da si malo manje arogantan i vise parlamentaran primijetio bi da da pricam o stvarima koje su otkrivene tek poslije rata i siroj javnosti u koju ja spadam, a i ti, dzaba sto si bio borac, i ti i ja imamo iste mogucnosti da saznamo nesto o tim stvarima, svaka cast sto si bio borac al pretjerujes brate s tom arogancijom, izvrces tudje rijeci i pokusavas nekoga ismijati, mani se toga, ovo je forum, svako ima pravo iznijeti svoje misljenje, nemam nista protiv ismijavanja nekoga ko lupa gluposti, ja pricam o stvarima realnim i normalnim, o tim stvarima i civili i vojnici mogu saznati jedino kad neko o tome progovori, to sto si bio borac ti nije nikakva prednost u odnosu na mene koji sam bio dijete tada, jedino ako si bio visokopozicionirani sluzbenik obavjestajne sluzbe ili nesto tako mogao si znati sta se dogadja u vrhu svesrpskom, ovako i ja i ti mozemo saznati stvari tek kad neko progovori ili se nesto objavi, s tim da moramo znati razdvojiti suplju,propagandu i sl od istine
ti si bio borac armije i zbog tog respecta kulturno odgovarama na provokacije, al care moj kao vojnik nisi mogao znati sve, neka zena koja je bila sekretarica u nekoj obavjstajnoj sluzbi koja nikad nije bila na balkanu ni u bosni, mozda je znala puno vise od tebe o situaciji u globalu, treba biti malo i realan jbg, svi smo mi sira javnost i tim velikim temama mozemo znati samo ono sto se objavi, a i to s rezervom
ti si bio borac armije i zbog tog respecta kulturno odgovarama na provokacije, al care moj kao vojnik nisi mogao znati sve, neka zena koja je bila sekretarica u nekoj obavjstajnoj sluzbi koja nikad nije bila na balkanu ni u bosni, mozda je znala puno vise od tebe o situaciji u globalu, treba biti malo i realan jbg, svi smo mi sira javnost i tim velikim temama mozemo znati samo ono sto se objavi, a i to s rezervom
-
PM72
#1932 Re: Deblokada Sarajeva???
Nisam ja ni arogantan niti prepotentan radi svog učešća u ratu ali paša moj solidni...tema je o "deblokadi".Jesi li njen učesnik? Nisi.Ja jesam.I ne branim ti pravo da komentarišeš o tome čak mi je drago kad vidim da se mlađi ljudi interesuju o tome.Ali,vama nikako ne ulazi u blesimetar da naknadna pamet ne pije vode.Priča "Šta bi bilo da je bilo" meni ide na onu stvar.Evo,ti pominješ Arkana i Legiju kao učesnike borbe na Žuči.Oni nikad nisu bili na Žuči nego je njihova komunikacija snimljena kad su arkanovci bili na Ilidži tačnije Stojčevcu.Ali kako to tebi i ostalima objasniti? Umjesto da pitate da vam se objasni i rastumači vi se zalijećete kao ovce na so.Ti nemaš pojma ni gdje je Žuč niti Stojčevac a sad bi nam prepričao kako se Legiji odvezala pertla kad je prelazio tranše...
Evo,da tebi i onom bilmezu Progu bude lakše,ja se povlačim iz diskusije.Nemam više ni volje ni snage.Čuj sekretarica koja ne zna ni gdje je Bosna zna više od mene o zadatoj temi.E jebaji ga.
Pozdrav domovini.
Evo,da tebi i onom bilmezu Progu bude lakše,ja se povlačim iz diskusije.Nemam više ni volje ni snage.Čuj sekretarica koja ne zna ni gdje je Bosna zna više od mene o zadatoj temi.E jebaji ga.
Pozdrav domovini.
- Bratov brat
#1933 Re: Deblokada Sarajeva???
Izvini care sto uskacem na temu ko padobranac ali me interesuje ko je to i kad progovorio a da je govorio istinu ?crazy_diamond wrote:da si malo manje arogantan i vise parlamentaran primijetio bi da da pricam o stvarima koje su otkrivene tek poslije rata i siroj javnosti u koju ja spadam, a i ti, dzaba sto si bio borac, i ti i ja imamo iste mogucnosti da saznamo nesto o tim stvarima, svaka cast sto si bio borac al pretjerujes brate s tom arogancijom, izvrces tudje rijeci i pokusavas nekoga ismijati, mani se toga, ovo je forum, svako ima pravo iznijeti svoje misljenje, nemam nista protiv ismijavanja nekoga ko lupa gluposti, ja pricam o stvarima realnim i normalnim, o tim stvarima i civili i vojnici mogu saznati jedino kad neko o tome progovori, to sto si bio borac ti nije nikakva prednost u odnosu na mene koji sam bio dijete tada, jedino ako si bio visokopozicionirani sluzbenik obavjestajne sluzbe ili nesto tako mogao si znati sta se dogadja u vrhu svesrpskom, ovako i ja i ti mozemo saznati stvari tek kad neko progovori ili se nesto objavi, s tim da moramo znati razdvojiti suplju,propagandu i sl od istine
- Bratov brat
#1934 Re: Deblokada Sarajeva???
@PM72, ima u tom razgovoru jedna stvar koja me je propisno nasmejala, kad kaze Ulemek " Ma ovde bre sve neki profiteri"
Koja ironija.
-
crazy_diamond
#1935 Re: Deblokada Sarajeva???
ne znam jbg, gledao sam to, mislim u filmu vanzemaljci iznad sarajeva, ne mogu se sjetiti tacno, ono sto sam primijetio je da se legija arkanu zali na mladica, a kasnije po nekim drugim pricama i dogadjajima je lako zakljuciti da mladic nije nikako volio ove sdb-ove jedinice itdNedobrovoljac wrote:Kakav razgovor Legije i Arkana u vezi bitke za Žuč? Na šta misliš? Ima li neki link ili transkript?
- Bratov brat
#1936 Re: Deblokada Sarajeva???
To je sa samog pocetka rata.crazy_diamond wrote:ne znam jbg, gledao sam to, mislim u filmu vanzemaljci iznad sarajeva, ne mogu se sjetiti tacno, ono sto sam primijetio je da se legija arkanu zali na mladica, a kasnije po nekim drugim pricama i dogadjajima je lako zakljuciti da mladic nije nikako volio ove sdb-ove jedinice itdNedobrovoljac wrote:Kakav razgovor Legije i Arkana u vezi bitke za Žuč? Na šta misliš? Ima li neki link ili transkript?
-
crazy_diamond
#1937 Re: Deblokada Sarajeva???
opet malo izvrces rijeci jbg, kad sam spomenuo sekretaricu, spomenuo sam u kontekstu nekih globalnih desavanja, drugo opet izvrcanje rijeci, kad sam rekao da su arkan i legija bili na zuci, rekao sam da postoji taj razgovor koji pokazuje njihov odnos spram mladica, arkan je bio u srbiji valjda negdje a legija negdje oko sarajeva za vrijeme razgovora,PM72 wrote:Nisam ja ni arogantan niti prepotentan radi svog učešća u ratu ali paša moj solidni...tema je o "deblokadi".Jesi li njen učesnik? Nisi.Ja jesam.I ne branim ti pravo da komentarišeš o tome čak mi je drago kad vidim da se mlađi ljudi interesuju o tome.Ali,vama nikako ne ulazi u blesimetar da naknadna pamet ne pije vode.Priča "Šta bi bilo da je bilo" meni ide na onu stvar.Evo,ti pominješ Arkana i Legiju kao učesnike borbe na Žuči.Oni nikad nisu bili na Žuči nego je njihova komunikacija snimljena kad su arkanovci bili na Ilidži tačnije Stojčevcu.Ali kako to tebi i ostalima objasniti? Umjesto da pitate da vam se objasni i rastumači vi se zalijećete kao ovce na so.Ti nemaš pojma ni gdje je Žuč niti Stojčevac a sad bi nam prepričao kako se Legiji odvezala pertla kad je prelazio tranše...
Pozdrav domovini.
sto se tice sam operacije deblokada, i svega vezanog za sarajevsko ratiste, ja ne znam da sam ikad ista pisao o tome, jedino sto sam tebe i jos neke ucesnike fino i kulturno priupitao gdje je sta bilo,kako se nesto desavalo itd, a kritikovao sam onako u globalu drzavni i vojni vrh koji je donio tu odluku o deblokadi, a i to na osnovu dosta argumenata, nikad nisam ni u jednom trenutku bilo kome sta pametovao, narocito ne borcima ucesnicima, ti si to sve nekako izvrtao na taj mlin, znam gdje je i zuc, i stojcevac, al to je nebitno sto znam, jer nemam pojma niti bilo kakvog znanja o dogadjima u kojima ste vi ucestvovali, i sve sto znam su vase price, ti i jos nekoliko vas fino to i zanimljivo pisete i lijepo je citati i nesto saznati , nikad mi nije na pamet palo praviti se pametan o stvarima koje ne poznajem, a ima ovdje takvih i nemam nista protiv ismijavanja istih
-
prog321
#1938 Re: Deblokada Sarajeva???
Ma izmislio skroz.
Niti su Crvene Beretke bile na Zuci niti je bilo dualnog komandovanja.
Niti su Crvene Beretke bile na Zuci niti je bilo dualnog komandovanja.
-
calculator
#1939 Re: Deblokada Sarajeva???
Zar deblokada nije izvršena prokopom butmirskog tunela, kasnije i drugog?Tesla10 wrote:Pozdrav svima. Zašto je propao pokušaj deblokade Sarajeva (čuo sam razne priče ali želim i vaše mišljenje)?...
Ili misliš na vojničko oslobađanje privremeno okupiranih područja oko Sarajeva od VRS?
- Tesla10
#1940 Re: Deblokada Sarajeva???
Na to drugo mislim.calculator wrote:Zar deblokada nije izvršena prokopom butmirskog tunela, kasnije i drugog?Tesla10 wrote:Pozdrav svima. Zašto je propao pokušaj deblokade Sarajeva (čuo sam razne priče ali želim i vaše mišljenje)?...
Ili misliš na vojničko oslobađanje privremeno okupiranih područja oko Sarajeva od VRS?
-
trocadero
#1941 Re: Deblokada Sarajeva???
Sta ce "nevinascad" nisu bili svjesni gdje su dosli.Bratov brat wrote:@PM72, ima u tom razgovoru jedna stvar koja me je propisno nasmejala, kad kaze Ulemek " Ma ovde bre sve neki profiteri"Koja ironija.
-
Mohamad Sissoko
#1942 Re: Deblokada Sarajeva???
Nije o zadatoj temi nego o ratu u globalu, ti ne citas dobro.Plus pises tako ko da si sva ratista proso.PM72 wrote:Nisam ja ni arogantan niti prepotentan radi svog učešća u ratu ali paša moj solidni...tema je o "deblokadi".Jesi li njen učesnik? Nisi.Ja jesam.I ne branim ti pravo da komentarišeš o tome čak mi je drago kad vidim da se mlađi ljudi interesuju o tome.Ali,vama nikako ne ulazi u blesimetar da naknadna pamet ne pije vode.Priča "Šta bi bilo da je bilo" meni ide na onu stvar.Evo,ti pominješ Arkana i Legiju kao učesnike borbe na Žuči.Oni nikad nisu bili na Žuči nego je njihova komunikacija snimljena kad su arkanovci bili na Ilidži tačnije Stojčevcu.Ali kako to tebi i ostalima objasniti? Umjesto da pitate da vam se objasni i rastumači vi se zalijećete kao ovce na so.Ti nemaš pojma ni gdje je Žuč niti Stojčevac a sad bi nam prepričao kako se Legiji odvezala pertla kad je prelazio tranše...
Pozdrav domovini.
- Gojeni H
#1943 Re: Deblokada Sarajeva???
Tacno, ali ima barem par primjera gdje Jovica Stanisic dolazi na teren i razjebe vojnicko sijelo. Bilo je na nekoj drugoj temi ali vise se ne mogu sjetiti gdje je tacno pisano o tome.PM72 wrote:Ratko Mladić primao je naređenja i savjete generalštaba VJ tj.Momčila Perišića.Svi oficiri VRS (prijeratni) vodili su se u 13 kadrovskom centru VJ.Stanišić i Simatović su bili glavni Službe državne bezbjednosti Srbije.VJ i SDB su dvije različite organizacije.Treba li crtati?
I ti i madner pricate o ustroju u normalnoj vojsci i drzavi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1944 Re: Deblokada Sarajeva???
De ba decko ohani malo. Puno je interesantnije citati sudionike tih dogadjaja, nego tumacenja generala poslije bitke.crazy_diamond wrote:opet malo izvrces rijeci jbg, kad sam spomenuo sekretaricu, spomenuo sam u kontekstu nekih globalnih desavanja, drugo opet izvrcanje rijeci, kad sam rekao da su arkan i legija bili na zuci, rekao sam da postoji taj razgovor koji pokazuje njihov odnos spram mladica, arkan je bio u srbiji valjda negdje a legija negdje oko sarajeva za vrijeme razgovora,PM72 wrote:Nisam ja ni arogantan niti prepotentan radi svog učešća u ratu ali paša moj solidni...tema je o "deblokadi".Jesi li njen učesnik? Nisi.Ja jesam.I ne branim ti pravo da komentarišeš o tome čak mi je drago kad vidim da se mlađi ljudi interesuju o tome.Ali,vama nikako ne ulazi u blesimetar da naknadna pamet ne pije vode.Priča "Šta bi bilo da je bilo" meni ide na onu stvar.Evo,ti pominješ Arkana i Legiju kao učesnike borbe na Žuči.Oni nikad nisu bili na Žuči nego je njihova komunikacija snimljena kad su arkanovci bili na Ilidži tačnije Stojčevcu.Ali kako to tebi i ostalima objasniti? Umjesto da pitate da vam se objasni i rastumači vi se zalijećete kao ovce na so.Ti nemaš pojma ni gdje je Žuč niti Stojčevac a sad bi nam prepričao kako se Legiji odvezala pertla kad je prelazio tranše...
Pozdrav domovini.
sto se tice sam operacije deblokada, i svega vezanog za sarajevsko ratiste, ja ne znam da sam ikad ista pisao o tome, jedino sto sam tebe i jos neke ucesnike fino i kulturno priupitao gdje je sta bilo,kako se nesto desavalo itd, a kritikovao sam onako u globalu drzavni i vojni vrh koji je donio tu odluku o deblokadi, a i to na osnovu dosta argumenata, nikad nisam ni u jednom trenutku bilo kome sta pametovao, narocito ne borcima ucesnicima, ti si to sve nekako izvrtao na taj mlin, znam gdje je i zuc, i stojcevac, al to je nebitno sto znam, jer nemam pojma niti bilo kakvog znanja o dogadjima u kojima ste vi ucestvovali, i sve sto znam su vase price, ti i jos nekoliko vas fino to i zanimljivo pisete i lijepo je citati i nesto saznati , nikad mi nije na pamet palo praviti se pametan o stvarima koje ne poznajem, a ima ovdje takvih i nemam nista protiv ismijavanja istih
PM72 vrati se.
-
trocadero
#1945 Re: Deblokada Sarajeva???
Sta veli Legija: "Dali nam papovke, ukrali nam auto,hoce posle da nas hapse... 
- Mister Yes
#1946 Re: Deblokada Sarajeva???
madner wrote: Gori od suplje teorije, on bar zna kada nije u pravu pa presalta plocu.
Nikada se nas dvojica nećemo složiti oko istorije jer si ti previše jednostavan čovjek. Tvoje mogućnosti spoznaje ne idu dalje od onog što ti se servira. Na primjer, USA bombarduje ISIL i za jednostavne ljude je to krajnji dokaz da je USA protiv ISIL-a i da hoće da ih uništi. Ili, Srbi napadaju Bihać i tebi je to dokaz da Srbi hoće da osvoje Bihać. A stvari nikada nisu tako jednostavne. Puno je važnije gledati rezultate nego javno iznesene ciljeve koji mogu biti (i najčešće jesu) samo varka. To je tako i kada nema više zainteresovanih faktora koji utiču na realizaciju a kamoli kada ima kao što je bio slučaj sa Srbima. Evo, u konkretnom slučaju o kojem smo pričali (Bihać) BH Srbi su mogli imati jedan cilj (da ubrzaju pregovore ili čak da pomognu Babi) dok je Slobo mogao imati skroz drugi cilj (da ih 94-te sabotira a 95-te da obezbjedi Hrvatskoj opravdanje za Oluju). Čak i kada stvari ograničimo samo na BH Srbe i tu možemo imati dvostruku igru, to jest, da je rukovodstvo radilo u dosluhu sa Slobom a da su zbog naroda glumili da imaju druge ciljeve i da su pravili akcije koje su imale za cilj da narodu predstave da se oni nisu predali i da nije sve dogovoreno. Ja da sam bio na njihovom mjestu, i da sam današnju kartu dogovorio već 94-te, upravo bih napadao na Bihać u cilju da zamaskiram taj dogovor. Baš kao što USA napada na ISIL
- madner
#1947 Re: Deblokada Sarajeva???
Problem sa takvim teorijama je sto rat nije igra i sto mogucnost vodja da svoju volju nametnu slabi kako se ide prema dole.
Ako komadant jedinice koja napada nije ukljucen u semu, sema ima svaku mogucnost da propadne, jer svi ispod tog covjeka rade sto mogu da uspiju.
Tvoje teorije su suplje jer ti fali elementarno znanje o tematici, ne mozes razluciti faktore koji uticu na uspjeh vojnih operacija, nemas dovoljno sirine da mozes napraviti komperacije sa operacijama koje sasvim sigurno nisu bile dogovorene i shodno tome si kao pracovjek koji vidi automobil i zakljuci da je to magija. Pa onda pravis teorije da ce ako zrtvujes ovcu dok je sunce na vrhuncu da napravi zvuk koji si cuo nekad itd...
No to nije nista neobicno, ljudi vole misliti da su bas oni shvatili nesto sto drugi nisu, mada pojma nemaju. Lakse im tako ustat.
Ako komadant jedinice koja napada nije ukljucen u semu, sema ima svaku mogucnost da propadne, jer svi ispod tog covjeka rade sto mogu da uspiju.
Tvoje teorije su suplje jer ti fali elementarno znanje o tematici, ne mozes razluciti faktore koji uticu na uspjeh vojnih operacija, nemas dovoljno sirine da mozes napraviti komperacije sa operacijama koje sasvim sigurno nisu bile dogovorene i shodno tome si kao pracovjek koji vidi automobil i zakljuci da je to magija. Pa onda pravis teorije da ce ako zrtvujes ovcu dok je sunce na vrhuncu da napravi zvuk koji si cuo nekad itd...
No to nije nista neobicno, ljudi vole misliti da su bas oni shvatili nesto sto drugi nisu, mada pojma nemaju. Lakse im tako ustat.
- Mister Yes
#1948 Re: Deblokada Sarajeva???
madner wrote:Problem sa takvim teorijama je sto rat nije igra i sto mogucnost vodja da svoju volju nametnu slabi kako se ide prema dole.
Razumi, šanse da zauzmu grad veličine Bihaća, u vrijeme kada su slabili u svim aspektima, su bile možda 0,1%. Njihova logika: ako se takvo čudo i desi jebi ga nek se desi. I Amerikanci imaju otprilike takve šanse da unište ISIL sporadičnim napadima iz zraka. I oni vjerovatno kontaju: ako se takvo čudo i desi jebi ga nek se desi.
- madner
#1949 Re: Deblokada Sarajeva???
Ako padne Bihac propade cijeli dogovor. Ako je sve dogovoreno, to je jako bitna stavka.
Ujedno je to i najbolji moguci potez ako je cilj vojno poraziti ARBiH.
Cudo i 0.1%.
Ne znam da li to stvarno mislis, ali stvarno samo ostavis dojam idiota kada to napises, ne mogu te uzeti ni sekunde ozbiljno.
Ujedno je to i najbolji moguci potez ako je cilj vojno poraziti ARBiH.
Cudo i 0.1%.
Ne znam da li to stvarno mislis, ali stvarno samo ostavis dojam idiota kada to napises, ne mogu te uzeti ni sekunde ozbiljno.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#1950 Re: Deblokada Sarajeva???
E, moj @Mister Yes...Mister Yes wrote: Nikada se nas dvojica nećemo složiti oko istorije jer si ti previše jednostavan čovjek. Tvoje mogućnosti spoznaje ne idu dalje od onog što ti se servira. Na primjer, USA bombarduje ISIL i za jednostavne ljude je to krajnji dokaz da je USA protiv ISIL-a i da hoće da ih uništi. Ili, Srbi napadaju Bihać i tebi je to dokaz da Srbi hoće da osvoje Bihać. A stvari nikada nisu tako jednostavne. Puno je važnije gledati rezultate nego javno iznesene ciljeve koji mogu biti (i najčešće jesu) samo varka. To je tako i kada nema više zainteresovanih faktora koji utiču na realizaciju a kamoli kada ima kao što je bio slučaj sa Srbima. Evo, u konkretnom slučaju o kojem smo pričali (Bihać) BH Srbi su mogli imati jedan cilj (da ubrzaju pregovore ili čak da pomognu Babi) dok je Slobo mogao imati skroz drugi cilj (da ih 94-te sabotira a 95-te da obezbjedi Hrvatskoj opravdanje za Oluju). Čak i kada stvari ograničimo samo na BH Srbe i tu možemo imati dvostruku igru, to jest, da je rukovodstvo radilo u dosluhu sa Slobom a da su zbog naroda glumili da imaju druge ciljeve i da su pravili akcije koje su imale za cilj da narodu predstave da se oni nisu predali i da nije sve dogovoreno. Ja da sam bio na njihovom mjestu, i da sam današnju kartu dogovorio već 94-te, upravo bih napadao na Bihać u cilju da zamaskiram taj dogovor. Baš kao što USA napada na ISIL

Ode ti daleko... Predaleko... Sarajevo - Bihać - Beograd - Damask
Ja te još od SAO Čengić Vila ne mogu ufatiti...