Deblokada Sarajeva???
-
__Phoenix__
#1376 Re: Deblokada Sarajeva???
Najviše o ratu pričaju oni što su najmanje bili pogođeni njime uvijek je tako, kakvi forumski borci kakve gluposti...
-
PM72
#1377 Re: Deblokada Sarajeva???
Na dva mjesta smo "razmjenivali metke i tromblone"Fudo387 wrote:De vidi sa trokom jel koja vazduh-zemlja sta potrefila, sa mnom nece da prica.PM72 wrote:Vidi levata što me kao naruži i još mi ONO objašnjava kako ni tada ni sada nisam razumio šta je rat.Eto ti znaš- hebem te usta balava.Okani me se i obilazi u širokom luku .![]()
I sto vise citam vas dvojicu, sve vise sumnjam da ste vas dvojica nesta svercali u ratu.
Je l', kol'ko ste izdobrili?![]()
-
trocadero
#1378 Re: Deblokada Sarajeva???
Ne znam poznato mi je samo za skolu.PM72 wrote:Jesu li ono bili i u onim bunkerima u Ozrenskoj?trocadero wrote:Mislim da nas nisu rokali Ameri vec zapadni Europljani, mamu im![]()
Na Vracama u skoli Mup-a bio jedan dio tih Rusa.
-
crazy_diamond
#1379 Re: Deblokada Sarajeva???
jos jedna cudna ratna prica, evropljani rokali svog trocadera koji je sa okolnih brda rokao svog rodjenog strica u bolnici kosevo i na putu do posla il s poslatrocadero wrote:Mislim da nas nisu rokali Ameri vec zapadni Europljani, mamu im![]()
-
PM72
#1380 Re: Deblokada Sarajeva???
Na Hrasnom brdu imali su osmatračke položaje između naše i vaše linije.E sad,jesu li bili rusi ili ukrajinci,više nisam siguran jer su tada za mene bili ista govna.Tek ih sad malo razlikujem jer su se pobili između sebe.Uglavnom,na tom mjestu se odvijao šverc između Armije BiH i VRS,a ti rusi jal ukrajinci bili su posrednici.Bezbjednjaci Armije BiH pohapsili su nekoliko vojnika da bi onda odrađivali šverc u korist Armije tj.kupovali su municiju za sijače.trocadero wrote:Ne znam poznato mi je samo za skolu.PM72 wrote:Jesu li ono bili i u onim bunkerima u Ozrenskoj?trocadero wrote:Mislim da nas nisu rokali Ameri vec zapadni Europljani, mamu im![]()
-
crazy_diamond
#1381 Re: Deblokada Sarajeva???
Fudo387 wrote:De vidi sa trokom jel koja vazduh-zemlja sta potrefila, sa mnom nece da prica.PM72 wrote:Vidi levata što me kao naruži i još mi ONO objašnjava kako ni tada ni sada nisam razumio šta je rat.Eto ti znaš- hebem te usta balava.Okani me se i obilazi u širokom luku .![]()
I sto vise citam vas dvojicu, sve vise sumnjam da ste vas dvojica nesta svercali u ratu.
Je l', kol'ko ste izdobrili?![]()
hehe,skontali ljudi da ih je alija rahmetli obojicu zahebao pa se u muci sjaranili,da nije bilo alje nit bio ovaj morao napadati niti onaj braniti sarajevo,da nije bilo alje agresor bi zaobisao i sarajevo i bosnu,samo bi se ratovalo po hrvatskoj,sloveniji i kosovu, u sarajevu ova dvojica ne bi ratovali nego bi bili raja
-
PM72
#1382 Re: Deblokada Sarajeva???
Sarajmen,
Pošteno opisano.Ja sam se također jedne prilike postidio momka koji je sišao sa Žuči.na njemu gumene čizme i ona uniforma od deke.Kompletan je upao u blato i to se samo smeđa masa i nekakav opasač na kojem visi nož od automatske puške (koji nije bio ni za rezat hljeb).Oružje naravno nije imao jer ga je ostavio na liniji a nas četvorica oko njega (u uniformama i automatskim puškama na ramenu) ,dajemo mu cigare i ispitujemo šta i kako...zamolio nas da mu nađemo neki prevoz a ljudi kad ga vide tako prljavog izmišljaju da idu odmah desno ili lijevo.
Pošteno opisano.Ja sam se također jedne prilike postidio momka koji je sišao sa Žuči.na njemu gumene čizme i ona uniforma od deke.Kompletan je upao u blato i to se samo smeđa masa i nekakav opasač na kojem visi nož od automatske puške (koji nije bio ni za rezat hljeb).Oružje naravno nije imao jer ga je ostavio na liniji a nas četvorica oko njega (u uniformama i automatskim puškama na ramenu) ,dajemo mu cigare i ispitujemo šta i kako...zamolio nas da mu nađemo neki prevoz a ljudi kad ga vide tako prljavog izmišljaju da idu odmah desno ili lijevo.
-
stranacc
#1383 Re: Deblokada Sarajeva???
PM72
Citajuci tebe ubjedjen sam da bi armija imala vise koristi od tebe da nisi bio u istoj.
Covjece ako si ti reprezent sarajevskih boraca onda ste vi imali srece vise nego ste teski da ne zijanite 92.
Koja si ti talasika. Ti se eto borio za bosnu. Takva glava se nikada , ama bas nikada nije borila za bosnu. Cuj iso na referendum i glaso protiv! Sve sam kontao da si tad imao sesnaest , poletio mlad u rat i sad trpi PTSP. Al jok ti si imao vise od 18.
Il si puko lave il u glavu nisi dobar. Usput lazes po pas.

Citajuci tebe ubjedjen sam da bi armija imala vise koristi od tebe da nisi bio u istoj.
Covjece ako si ti reprezent sarajevskih boraca onda ste vi imali srece vise nego ste teski da ne zijanite 92.
Koja si ti talasika. Ti se eto borio za bosnu. Takva glava se nikada , ama bas nikada nije borila za bosnu. Cuj iso na referendum i glaso protiv! Sve sam kontao da si tad imao sesnaest , poletio mlad u rat i sad trpi PTSP. Al jok ti si imao vise od 18.
-
il dottore
#1384 Re: Deblokada Sarajeva???
Reci cu ti ko je krivFudo387 wrote:Ja vas sve hocu nesta da upitam pa zaboravim...PM72 wrote:Dozer,
Jesu li MNOGO ljagali dok sam bio odsutan?Pogledah tu i tamo pa mi mrsko piskarati i ispravljati krive navode .Ti,Sarajmen,Muha,Vječiti... čuvali ste NAŠ obraz... džamijski miševi se opet javljaju ali šta ćeš.Da nije njih ne bi bilo toliko zanimljivo.
Kako vas tako zajebane i sveznajuce onako levatski opkolise?
Ono, nekoliko stotina hiljada ljudi tu zivi i radi, i hop, jedan da se probudite potpuno opkoljeni...a evo, iz prilozenih upisa na forumu svima nam je
jasno da ste obrazovani, promicurni, brzi, spretni...itd?
Sta bi?
Alija, SDA i Islamska zajednica su jedini krivci za to sto nas (svakog gradjanina ponaosob) nisu obilazili i onda nam, milom ili silom, potanko pojasnili planove i namjere americko-njemacke koalicije koja ce iskoristiti srpsku stranu da izvrsi sve one zlocine.
Takodje, navedeni su krivi sto nam prilikom tog obilaska ne bi donijeli i komplet alfa uniformi, razlicite vrste naoruzanja... plus kvalitetnu obuku za rukovanje tim naoruzanjem
Nadam se da si dobio odgovor
-
TheMule
#1385 Re: Deblokada Sarajeva???
Jedan dio njih vidi da ih pogrdno nazivate seljacima, brdjanima, Podrinjcima, Sandzaklijama, dijasporasima itd pa se i ne javljaju....Sarajmen wrote:[
Ti i takvi borci sigurno ne pišu po forumima ako su preživjeli. Što zbog godina ili informatičke nepismenosti , a vala i jedan dio njih koji te barijere i savladaju , kada pročitaju šta se i ko sve ....
Ne zamjerite
-
Tromblon
#1386 Re: Deblokada Sarajeva???
Jao dokle je otisla ova tema. Nisam bas cest sa upisima, ali ovo je katastrofa. I to velikih razmjera.
Ohladite malo. Ne zasluzuje to ova tema ni borci Armije RBiH odakle god bili.
Ucesnik sam ove nezahvalne deblokade i vec sam pisao. Borio sam se u Sarajevu, na Igmanu, Varesu, olovskom ratistu. Isao bih i u Podrinje i u Bihac da se borim tih godina.
Ne mogu da vjerujem da se ovako ljudi razdvajaju i odvajaju. Najgore mi je ovo bilo nakon rata. Mislio sam da cemo konacno biti braca svi, ali ne ne prepametan je bosnjo za to.
Mislim da znam ko je PM72 i znam ga kao korektnog i postenog i znam koliko ga sve stvari u BiH nerviraju i zato mu stosta oprostim sto napise...mada je vecinski u pravu zna skrenuti malo sa kolosijeka i znam da ne laze.
Nema nas 100 miliona nego tek 2,5 ili jos manje i ne smijemo se razdvajati na ovakvim stvarima...
Toliko i hvala na razumijevanju
Ohladite malo. Ne zasluzuje to ova tema ni borci Armije RBiH odakle god bili.
Ucesnik sam ove nezahvalne deblokade i vec sam pisao. Borio sam se u Sarajevu, na Igmanu, Varesu, olovskom ratistu. Isao bih i u Podrinje i u Bihac da se borim tih godina.
Ne mogu da vjerujem da se ovako ljudi razdvajaju i odvajaju. Najgore mi je ovo bilo nakon rata. Mislio sam da cemo konacno biti braca svi, ali ne ne prepametan je bosnjo za to.
Mislim da znam ko je PM72 i znam ga kao korektnog i postenog i znam koliko ga sve stvari u BiH nerviraju i zato mu stosta oprostim sto napise...mada je vecinski u pravu zna skrenuti malo sa kolosijeka i znam da ne laze.
Nema nas 100 miliona nego tek 2,5 ili jos manje i ne smijemo se razdvajati na ovakvim stvarima...
Toliko i hvala na razumijevanju
-
stranacc
#1387 Re: Deblokada Sarajeva???
Nekima od vas ni gospod bog ne bi mogao objasniti sta je i kako je.il dottore wrote:Reci cu ti ko je krivFudo387 wrote:Ja vas sve hocu nesta da upitam pa zaboravim...PM72 wrote:Dozer,
Jesu li MNOGO ljagali dok sam bio odsutan?Pogledah tu i tamo pa mi mrsko piskarati i ispravljati krive navode .Ti,Sarajmen,Muha,Vječiti... čuvali ste NAŠ obraz... džamijski miševi se opet javljaju ali šta ćeš.Da nije njih ne bi bilo toliko zanimljivo.
Kako vas tako zajebane i sveznajuce onako levatski opkolise?
Ono, nekoliko stotina hiljada ljudi tu zivi i radi, i hop, jedan da se probudite potpuno opkoljeni...a evo, iz prilozenih upisa na forumu svima nam je
jasno da ste obrazovani, promicurni, brzi, spretni...itd?
Sta bi?
Alija, SDA i Islamska zajednica su jedini krivci za to sto nas (svakog gradjanina ponaosob) nisu obilazili i onda nam, milom ili silom, potanko pojasnili planove i namjere americko-njemacke koalicije koja ce iskoristiti srpsku stranu da izvrsi sve one zlocine.
Takodje, navedeni su krivi sto nam prilikom tog obilaska ne bi donijeli i komplet alfa uniformi, razlicite vrste naoruzanja... plus kvalitetnu obuku za rukovanje tim naoruzanjem
Nadam se da si dobio odgovor
Dvadeset godina poslije rata a vi jos ne kontate sta je bilo.
Vi mi dodjete ko moj komsija Mitar kad kaze ne znam ko nas zavadi.
A nismo se uopste svadjali.
Jedno jutro su poceli rokati minobacacima i mitraljezima , ranom zorom.
Znali smo mi da ce poceti, nadali smo se da nece.
I kad sve to prodje et on ne zna ko nas zavadi...pa bolan niko vi ste nas napali, nak iz cista mira, udarila sila u glavu.
Prezivjela je bosna i gore, prezivjet ce i vas sto zalite za titom ..
-
trocadero
#1388 Re: Deblokada Sarajeva???
Највише по Хаџићима и Игману муницијом са осиромашеним уранијумом. Онда то оде у земљу са кишом и не може излапити за милион година.Fudo387 wrote:Ruke im se pozlatile...![]()
Pa pogodise li sta, ili su vas samo zastrasivali?
Па у подземне воде а ове у изворске и ето белаја а ти добро размисли кад следећи пут нагнеш да пијеш Колу , Олимпију....
-
TheMule
#1389 Re: Deblokada Sarajeva???
Dozer pravi gresku sto misli da je narod tamo i vamo isti. Razlika izmedju nas i Hrvata na jednoj strani, i Srba na drugoj, nije jednostavno religijski predznak. Razlika je u citavom mentalitetu. Srbi su jedan od rijetkih naroda na svijetu koji su vrlo kolektivni. Nemaju Amerikanci "Amerikanstvo" niti Italijani "Talijanje" kao sto Srbi imaju Srbstvo i Srbovanje.Gojeni H wrote:E, jest te dobro kafanska srbadija naucila.Dozer wrote: Zapravo, velikoamericka, njemacka itd. politike su itekako imale uticaja na velikosprske pokusaje ekspanzije iz '90-ih. Recimo - embargo. Velikosrpska je bila samo jedan mali tockic u masini kojom su upravljali oni veci. I to ti je i sada slucaj.![]()
Sta to Ameri i Nijemci dali mig da istraga poturica moze poceti ili im dodavali kame, ili su im mozda ostrili kurceve da mogu silovati?
Cuj velikosrpska politika bila MALI tockic.To ti je prica za srpski nacionalisti dot kom.
Poslije ovoga odustajem.Ti "pojedinacni slucajevi" su svijetle tacke. Medjutim, rat ne vode politicari, nego upravo oni koje ti politicari uspiju mobilisati da za njih ratuju. E, neki su tu dobrovoljno, a neki su izmanipulisani.
Primjera tih izmanipulisanih imas na sve strane, a njihov broj sigurno nije daleko od onih dobrovoljnih.
Jaran mi je obucavao te dobrovoljce prije njihovog odlaska u HR. Svih karaktera je bilo: nacionalista, komunista, Jugoslavena, cak i dvojica manekena.
Prica o izmanipuliranosti ne ide.
-
crazy_diamond
#1390 Re: Deblokada Sarajeva???
eh jaro,to ti pricam, prvo prozovu te balavcem, i onda kad kao balavac pokusas da naucis nesto o herojskoj borbi armije bih, izmedju ostalog i o borbama oko sarajeva, ako si marljiv i poslusan ucenik, vodjen predavanjima pojedinih boraca mozes da naucis sledece:stranacc wrote:PM72
-armija bih nije vodila odbrambeno-oslobodilacki rat, 200 000 njenih ljudi bili su nevjerovatno glupi ljudi,sta reci nego glupi kad su dozvolili da ih tako zahebe vrhovni komandant alija pa da ratuju bezveze, sto nisu sjedjeli kod kuca glupani,sta su imali ratovati protiv ionako jaceg protivnika koji ih ne bi pipnuo da nije alija pozvao na rat
- to sto neki pricaju da se u bih desila agresija kao posljedica velikodrzavnih susjednih projekata, to je sve suplja, nije to bila agresija nego gradjanski, odnosno vise seljacki rat seljaka koji nisu uspjeli skontati da je prica o agresiji suplja, i da su glavni uzroci rata svercersko-dzamahirijske prirode
- kada su borci napokon skontali kakav su zaheb popusili, nastavili su se i dalje boriti, al je opao moral, nisu bili spremni za velike akcije, a velike pobjede krajem rata su plod povlacenja protivnika koji je skontao sam da im je puno 70 posto drzave pa dobrovoljno se sve na lapo lapo
-isto tako jedna vazna lekcija koja se ovdje mogla nauciti je lekcija o medjuregionalnoj netrpeljivosti boracca armije,sarajevo ne haje za podrinje, podrinje proklinje tuzlu,tuzla optuzune sarajevo, bihac svima soli pamet... i tako u krug
-osim toga naucili smo da je podrinje koje su srbi drzali bilo utvrdjeno ko staljingrad, da je romanija veca i neprohodnija od andi, da su srbi 95 bili zahebani ratnici kojima ne smijes ni priprijetiti,da im je bollje dati 8000 glava na pladnju,nego nesto tu cackati,jer oko takve sile ne smijes ni cackati bez vermachtovske artiljerijsko-tenkovske podrske
jos je tu jakih lekcija bilo, koje da su istinite otisla bi bosna i armija bosanska u tri p materine jos u prva tri mjeseca rata, onako u totalu
- Cornholio_
#1391 Re: Deblokada Sarajeva???
Jadno i zalosno sta je od teme ostalo.
Nek mod kljuca ovo vise da nas ovi vrli ratnici iz dijaspore i ko zna kojih pripizdina (koji rata nisu vidjeli da jebe rak raka) ne uce sta smo mi mogli i trebali uraditi.
Ovo papansko prozivanje PM72 i ostalih je dno dna, fuj
Nek mod kljuca ovo vise da nas ovi vrli ratnici iz dijaspore i ko zna kojih pripizdina (koji rata nisu vidjeli da jebe rak raka) ne uce sta smo mi mogli i trebali uraditi.
Ovo papansko prozivanje PM72 i ostalih je dno dna, fuj
-
stranacc
#1392 Re: Deblokada Sarajeva???
Iznenadio bi se ti kad bi znao ko je gdje i kako ratovao. Ovdje ne pricamo o licnim doprinosima(mada se u to lagano pretvara)
Prica se o deblokadi.
Ja bih volio da neko stavi na papir koliko je bilo s koje strane. Nekako mi tesko prihvatiti da se grad od 250k ljudi nije mogao deblokirati. Pa nije napadala njemacka s brda. Da yebe jez jeza idemo u akciju 10000 ce mozda i nastradati , poginuce toliko i cetnika al ce se deblokirati. Pa nisu imali 150 km cistu pozadinu. Mozda je ustvari trebao grad u blokadi da se moze svercovati i plakati. Ko ce ga znati.
Tesko je liniju dici , al kad je dignes tesko je novu formirati.
Moje ishodiste u svemu ovome sarajevo je imalo ljudske potencijale, cini mi se neiskoristene.
U sustini poginulo je 10k ljudi svakako , samo sto su ginuli dan za danom, umjesto da se poredalo 50000 balija i provalilo to 92. Na kraju bi bilo isti broj nastradalih samo bi tok rata bio drugaciji. Valjda smo mi narod bez pameti, sta li.
Al ne kazem ja da je sarajevo najgore, nedaj boze. Tuzla je tu nenadjebiva. Koji su to luzeri.
Kad bi zaratovo teocak kontra tuzle , tuzla bi prekosutra u gradaccu bila. Haman isto tako bi bilo olovo vs sarajevo.
U mom okruzenju od 15000 ljudi ginulo je dnevno vojnika i civila kao i u sarajevu. Ma nikoga osim nas nije briga.
Slali su se izvjestaji u sarajevo trazeci neku yebenu pomoc , oni to lretvore u novinski izvjestaj napisu koliko poginulih i halali huso materi.
Iz moje perspektive sarajevo je omanulo. To je moje individualno misljenje i nadam s da sam u krivu.
A da bosnu volim , Volim je da ga yebes
Prica se o deblokadi.
Ja bih volio da neko stavi na papir koliko je bilo s koje strane. Nekako mi tesko prihvatiti da se grad od 250k ljudi nije mogao deblokirati. Pa nije napadala njemacka s brda. Da yebe jez jeza idemo u akciju 10000 ce mozda i nastradati , poginuce toliko i cetnika al ce se deblokirati. Pa nisu imali 150 km cistu pozadinu. Mozda je ustvari trebao grad u blokadi da se moze svercovati i plakati. Ko ce ga znati.
Tesko je liniju dici , al kad je dignes tesko je novu formirati.
Moje ishodiste u svemu ovome sarajevo je imalo ljudske potencijale, cini mi se neiskoristene.
U sustini poginulo je 10k ljudi svakako , samo sto su ginuli dan za danom, umjesto da se poredalo 50000 balija i provalilo to 92. Na kraju bi bilo isti broj nastradalih samo bi tok rata bio drugaciji. Valjda smo mi narod bez pameti, sta li.
Al ne kazem ja da je sarajevo najgore, nedaj boze. Tuzla je tu nenadjebiva. Koji su to luzeri.
Kad bi zaratovo teocak kontra tuzle , tuzla bi prekosutra u gradaccu bila. Haman isto tako bi bilo olovo vs sarajevo.
U mom okruzenju od 15000 ljudi ginulo je dnevno vojnika i civila kao i u sarajevu. Ma nikoga osim nas nije briga.
Slali su se izvjestaji u sarajevo trazeci neku yebenu pomoc , oni to lretvore u novinski izvjestaj napisu koliko poginulih i halali huso materi.
Iz moje perspektive sarajevo je omanulo. To je moje individualno misljenje i nadam s da sam u krivu.
A da bosnu volim , Volim je da ga yebes
- Cornholio_
#1393 Re: Deblokada Sarajeva???
Jednostavno nemas pravo takvo nesta da kazes. Ko nije bio u Sarajevu nema. Sto ne bih i ja hladno sad izvalio sto je Dudakovic cekao 95tu da krene? Mislim logika.
Pa bolan uzmi mjesec dana odmora i prohodaj gdje su bile linije oko Sarajeva, upoznaj se malo koliko je samo to nepovoljna situacija bila po nas u svakom jebenom pogledu.
Sta imas od ljudstva kad ga nemas cime naoruzati, nemas ga cime obuci, prehraniti, oficirski kadar od "juris braco" ratnih profitera do bratica i sestrica sto ne zna rov kako iskopati ili tromblon ispaliti, peta kolona u drzavnom vrhu itd itd.
Tvoje rjesenje je banzai juris pa ko prezivi pricat ce? Jaruga ne ide tako.
Protiv onoga sto se ukopalo po brdima ne ide. I da je islo za koga/sta?
Ovaj rat je bio jedan veliki tal doduse sa pokusajima da jedni druge izlevate ali tal sigurno.
Budale ginule; mlinari, portiri, misevi iz trezora, Budnje, Cengici, Saje prave vikendice, doslovce, na kostima budala.
Prosjecno inteligentnom dovoljno.
Pa bolan uzmi mjesec dana odmora i prohodaj gdje su bile linije oko Sarajeva, upoznaj se malo koliko je samo to nepovoljna situacija bila po nas u svakom jebenom pogledu.
Sta imas od ljudstva kad ga nemas cime naoruzati, nemas ga cime obuci, prehraniti, oficirski kadar od "juris braco" ratnih profitera do bratica i sestrica sto ne zna rov kako iskopati ili tromblon ispaliti, peta kolona u drzavnom vrhu itd itd.
Tvoje rjesenje je banzai juris pa ko prezivi pricat ce? Jaruga ne ide tako.
Protiv onoga sto se ukopalo po brdima ne ide. I da je islo za koga/sta?
Ovaj rat je bio jedan veliki tal doduse sa pokusajima da jedni druge izlevate ali tal sigurno.
Budale ginule; mlinari, portiri, misevi iz trezora, Budnje, Cengici, Saje prave vikendice, doslovce, na kostima budala.
Prosjecno inteligentnom dovoljno.
-
stranacc
#1394 Re: Deblokada Sarajeva???
Ako je alternativa jurisu pa ko prezivi 3 godine okruzenja u kojemu je 250 000 ljudi , citaj 50 000 vojnika , i ubijanje jedan po jedan. Ja sam onda za juris pa da vidimo cija mater crnu vunu prede.
Da te "budale" nisu uradile to sto su uradile ne bi nista ostalo vjeruj. Stjerali bi tebe braca s romanije do neuma . Vlah kad silu ima milosti nema!
Da te "budale" nisu uradile to sto su uradile ne bi nista ostalo vjeruj. Stjerali bi tebe braca s romanije do neuma . Vlah kad silu ima milosti nema!
-
stranacc
#1395 Re: Deblokada Sarajeva???
I jos da dodam bila bi veoma interesantna analiza borac porijeklom sa sela i onim sa asfalta.
Siguran sam da ovi sa asfalta su bili meksi, fragile sto bi rekli.
Covjece znas li ti koliko je yebene granate palo na olovo. Al stali gorstavi i ne mozes im pera odbiti.
Ovi gradski su bili dobri za bratstvo i jedinstvo.
Nije mi namjera da vrijedjam.
Siguran sam da ovi sa asfalta su bili meksi, fragile sto bi rekli.
Covjece znas li ti koliko je yebene granate palo na olovo. Al stali gorstavi i ne mozes im pera odbiti.
Ovi gradski su bili dobri za bratstvo i jedinstvo.
Nije mi namjera da vrijedjam.
- Cornholio_
#1396 Re: Deblokada Sarajeva???
Nije ti namjera ali vrijedjas svakako. Svakim iducim upisom vidim da tebi sve vise smeta ono "Sarajevo" nego ista drugo.
Mozda grijesim u tom slucaju izvinjajem se, ja takav kompleks nemam.
Ja sam se samo trudio da ne grijesite dusu o onaj silni narod sto je izginuo u i oko Sarajeva. Toliko od mene
Mozda grijesim u tom slucaju izvinjajem se, ja takav kompleks nemam.
Ja sam se samo trudio da ne grijesite dusu o onaj silni narod sto je izginuo u i oko Sarajeva. Toliko od mene
-
stranacc
#1397 Re: Deblokada Sarajeva???
Ma sta ce mi smetati Sarajevo?
Zalim za propustenim prilikama. Mozda izgleda suludo , ali da se za rata sta rijesilo bilo bi od ove zemlje nesta. Vako na aparatima, bog zna dokad.
Yebem li ga sva inteligencija je bila u sarajevu i nisu mogli nista bolje uraditi. Zamisli da se spojilo sarajevo sa zenicom i da onda imas liniju trnovo pale olovo kladanj. Kamenjem da ih otjeras. Jes kurac oni nas drzali u fildzanu. 15000 cetnika drzi u okruzenju 1/4 milion people.
Ne ide mi u glavu. Proguglaj srebrenicu 92. Par hiljada nenaoruzanih vonika je osvaja.o granicu sa drinom. Vojnog kadra 0. Komandanti zulfo zemljoradnik, naser policajac. Cuda cinili. Da je cijela bosna tad krenula krajem 92 mislim da bi rat zavrsio 93.
Mi nikada nismo mogli pobjediti normalnim ratovanje. , sta god da to podrazumjeva , nego nekom forom, gdje ga uzimas a on ne konta kako.
Proguglaj glodjansko brdo. 150 balija je pobilo 126 srpskih vojnika na vrh brda u dva metra dubokim transeama. Vojnicki gledano niko nikada to ne bi ni napao. Ali slabo je koji cetnik tu akciju prezivio. I da jos neko kaze da je komandant operacije jahao konja ...imal dalje?
Hajduci sta li su...
Procitaj i kako su zijanili kravicu 93, zalazje i ostale ...ne obaziri se na price o civilima. Svi ti civili su ukopani na vojnickim grobljima.
Te prve godine balije su pobile vise cetnika nego sto su imali pusaka.
Bolan ne bio ta sela tamo je avijacija svake subote rokala. A oni avioni repari(poljoprivredni) svaki dan. Doduse bacali su minobacacke granate.
Ta sela tamo za koja PM72 kaze da su dobila pet granata je bruka kasetnih bombi pala. sta je samo onih hudih maljutki sa silukom po selima bilo ....
Ee a jedno okruzenje brani 500 vojnika. Tu cetnici su natrpali 5000 izbjeglica u jednu seosku mjesnu zajednicu...sad imas dva izbora il idi pogini i donesi im sta da jedu ili ih pusti da umiru od gladi.
Ako ima neko ko je ratovao na bratu ackom ratistu neka kaze ko je usao prvi u kravicu?
Zene i djeca.
U akciju krene 500 vojnika i 5000 zena i djece i vojnici povale liniju , civili preberu ostalo.
Borba za goli zivot.
Taj aspekt ja ne razumijem oko sarajeva. Bilo je grozno , ali haman ne dovoljno grozno da ljude digne na ustanak. Vi to znate bolje.
Ja samo zalim za propustenim prilikama
Zalim za propustenim prilikama. Mozda izgleda suludo , ali da se za rata sta rijesilo bilo bi od ove zemlje nesta. Vako na aparatima, bog zna dokad.
Yebem li ga sva inteligencija je bila u sarajevu i nisu mogli nista bolje uraditi. Zamisli da se spojilo sarajevo sa zenicom i da onda imas liniju trnovo pale olovo kladanj. Kamenjem da ih otjeras. Jes kurac oni nas drzali u fildzanu. 15000 cetnika drzi u okruzenju 1/4 milion people.
Ne ide mi u glavu. Proguglaj srebrenicu 92. Par hiljada nenaoruzanih vonika je osvaja.o granicu sa drinom. Vojnog kadra 0. Komandanti zulfo zemljoradnik, naser policajac. Cuda cinili. Da je cijela bosna tad krenula krajem 92 mislim da bi rat zavrsio 93.
Mi nikada nismo mogli pobjediti normalnim ratovanje. , sta god da to podrazumjeva , nego nekom forom, gdje ga uzimas a on ne konta kako.
Proguglaj glodjansko brdo. 150 balija je pobilo 126 srpskih vojnika na vrh brda u dva metra dubokim transeama. Vojnicki gledano niko nikada to ne bi ni napao. Ali slabo je koji cetnik tu akciju prezivio. I da jos neko kaze da je komandant operacije jahao konja ...imal dalje?
Hajduci sta li su...
Procitaj i kako su zijanili kravicu 93, zalazje i ostale ...ne obaziri se na price o civilima. Svi ti civili su ukopani na vojnickim grobljima.
Te prve godine balije su pobile vise cetnika nego sto su imali pusaka.
Bolan ne bio ta sela tamo je avijacija svake subote rokala. A oni avioni repari(poljoprivredni) svaki dan. Doduse bacali su minobacacke granate.
Ta sela tamo za koja PM72 kaze da su dobila pet granata je bruka kasetnih bombi pala. sta je samo onih hudih maljutki sa silukom po selima bilo ....
Ee a jedno okruzenje brani 500 vojnika. Tu cetnici su natrpali 5000 izbjeglica u jednu seosku mjesnu zajednicu...sad imas dva izbora il idi pogini i donesi im sta da jedu ili ih pusti da umiru od gladi.
Ako ima neko ko je ratovao na bratu ackom ratistu neka kaze ko je usao prvi u kravicu?
Zene i djeca.
U akciju krene 500 vojnika i 5000 zena i djece i vojnici povale liniju , civili preberu ostalo.
Borba za goli zivot.
Taj aspekt ja ne razumijem oko sarajeva. Bilo je grozno , ali haman ne dovoljno grozno da ljude digne na ustanak. Vi to znate bolje.
Ja samo zalim za propustenim prilikama
-
crazy_diamond
#1398 Re: Deblokada Sarajeva???
stranac, sarajevo je bilo kao u konzervi, a konzerva se iz vana otvara, 92. nije bilo moguce nista, opsti napad 50 000 ljudi od koji bi pola bilo bez puske bi zavrsio masakrom jedino,jake su cede bile oko sarajeva, puno jace nego u podrinju gdje je naser harao
vojno gledajuci polozaj sarajeva je bio katastrofalan za deblokadu, masa brda dobro utvrdjenih, gusto naseljeno cetnicima,koje god brdo da napadnes s drugog te vec gadjaju,ili se iskaljuju na civilima
i ja zalim za propustenim prilikama,al realnim, a realne su bile samo one iz 95., tek tada su bile realne velike operacije,i to ni tada jos deblokada, morali su se jednostavno napraviti uspjesi na drugim mjestima a sarajevo deblokirati politicki,jedan uspjeh u podrinju uz onaj koji je dosao u krajini, donijeli bi sasvim drugi,povoljniji mir i deblokadu
vojno gledajuci polozaj sarajeva je bio katastrofalan za deblokadu, masa brda dobro utvrdjenih, gusto naseljeno cetnicima,koje god brdo da napadnes s drugog te vec gadjaju,ili se iskaljuju na civilima
i ja zalim za propustenim prilikama,al realnim, a realne su bile samo one iz 95., tek tada su bile realne velike operacije,i to ni tada jos deblokada, morali su se jednostavno napraviti uspjesi na drugim mjestima a sarajevo deblokirati politicki,jedan uspjeh u podrinju uz onaj koji je dosao u krajini, donijeli bi sasvim drugi,povoljniji mir i deblokadu
-
PM72
#1399 Re: Deblokada Sarajeva???
stranacc wrote:PM72
Pa i nisam bio u Armiji nego u MUP-u ...
I u pravu si,nisam se borio za Bosnu nego za čisti opstanak.Ne svoj,ja sam nebitan,nego svojih roditelja,braće,sestre,rodbine,jarana,komšija.Kad sam uzeo pušku nisam razmišljao ni o Aliji ni o granici na Drini.Branio sam kućni prag,da uđu četnici iz Nedžarića i ne pokolju sve redom...
Bog ti dao oči a ti ih ne koristiš.Napišem fino da sam išao na plebiscit u novembru 1991 (srpski plebiscit o ostanku u Jugoslaviji - međede) i da sam glasao PROTIV.
Šta još da ti kažem? da si glup,lud ili nepismen? ma neću.Ti i takvi kao ti ste mi nebitni.
- Repetitor
#1400 Re: Deblokada Sarajeva???
Nego kuda cemo deblokirati Sarajevo za prikljucak euroatlantskim integracijama?
Hocemo li preko Poljina ili preko Stupskog brda,Poljine hills ili Avaz?

Hocemo li preko Poljina ili preko Stupskog brda,Poljine hills ili Avaz?