Debljina-problem u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Korisnica_

#51 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Korisnica_ »

^^Bas tako. Ja sam prije imala 76 kg i imala decka koji se zalio na to, kao da ja toga nisam bila svjesna :-) Elem, izgubila sam 16 kg od januara i sutnula ga kratko nakon toga :) Sta ce mi takav negativac u zivotu.
detroit-mercy

#52 Re: Debljina-problem u vezi

Post by detroit-mercy »

palermo wrote:
detroit-mercy wrote:
palermo wrote:Bogami se to jarane nikad ne govori ženi. Stvar elementarne pristojnosti
Pa ako je vec imao neke ozbiljnije namjere, posteno je da kaze :mrgreen: . Sta bi ti da udjes s macom u vezu, pa poslije par mjeseci pocne po sebi slaufove redati :skoljka:
Ti bi samo klimao glavo i govorio, sve je u redu :mrgreen: .
Svaka žena koja ima viška kilograma je toga svjesna i nema potrebe da joj iko to govori. Ona će reagovati sama na prekomjernu težinu, ali onda kada jednostavno sve posloži u glavi. Ili kada dođe vrijeme.

Dakle, ako se njemu ne sviđa,što je dobila kilograme, mogao ju je ostaviti,slagati joj nešto , ali reći , hej mala dobijaš kile, ne smršaš li odoh ja......bogami, to više govori o momku nego o djevojci.

Rekoh, elementarna pristojnost
U pravu si da je svaka zena/muskarac koja/i ima viska kilograma svjesna toga. Ali koliko njih stvarno radi na tome da nesto ucini po tom pitanju je drugo pitanj, jos ako uz to nadju partnera kojemu je "svejedno" onda su male sanse da ce proraditi na sebi. Nije lako skinuti kilograme, za to stvarno treba da imas dobar razlog, jedan od razloga moze da bude i veza :mrgreen: .
detroit-mercy

#53 Re: Debljina-problem u vezi

Post by detroit-mercy »

Korisnica_ wrote:^^Bas tako. Ja sam prije imala 76 kg i imala decka koji se zalio na to, kao da ja toga nisam bila svjesna :-) Elem, izgubila sam 16 kg od januara i sutnula ga kratko nakon toga :) Sta ce mi takav negativac u zivotu.
Sta da si na tih 76kg, dodala jos 16kg, da li bi ga onda sutnula :mrgreen: .
palermo

#54 Re: Debljina-problem u vezi

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: U pravu si da je svaka zena/muskarac koja/i ima viska kilograma svjesna toga. Ali koliko njih stvarno radi na tome da nesto ucini po tom pitanju je drugo pitanj, jos ako uz to nadju partnera kojemu je "svejedno" onda su male sanse da ce proraditi na sebi. Nije lako skinuti kilograme, za to stvarno treba da imas dobar razlog, jedan od razloga moze da bude i veza :mrgreen: .
Naravno, i to može biti jedan od jakih motiva, ali ne i kada ti insistiraš na tome.

Poruka koju ti šalješ svojim insistiranjem je vrlo jednostavna, karikaturalno otprilike to znači, hej mala, jel ti misliš da me brukaš po svijetu sa tim kilima.
Zatamnjena stakla

#55 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Zatamnjena stakla »

_mufljuz_ wrote:
Zatamnjena stakla wrote:Je l' smrdila?

Pošto je ljeto je l?
omirises li ti svoje mudo kad se uznoji - vjeruj mi da ne mirise na Kavalijeve parfeme

osim ako te je radjala presveta bogorodica...
:skoljka:

Smrdi!
detroit-mercy

#56 Re: Debljina-problem u vezi

Post by detroit-mercy »

palermo wrote:
detroit-mercy wrote: U pravu si da je svaka zena/muskarac koja/i ima viska kilograma svjesna toga. Ali koliko njih stvarno radi na tome da nesto ucini po tom pitanju je drugo pitanj, jos ako uz to nadju partnera kojemu je "svejedno" onda su male sanse da ce proraditi na sebi. Nije lako skinuti kilograme, za to stvarno treba da imas dobar razlog, jedan od razloga moze da bude i veza :mrgreen: .
Naravno, i to može biti jedan od jakih motiva, ali ne i kada ti insistiraš na tome.

Poruka koju ti šalješ svojim insistiranjem je vrlo jednostavna, karikaturalno otprilike to znači, hej mala, jel ti misliš da me brukaš po svijetu sa tim kilima.
Krenes ti sa trebom i ono u startu si dobar, izlazite, malo cugnes ponekad, nista posebno :mrgreen: . I onda poslije par mjeseci, svaki put kad izadjete ti ko letva :mrgreen:. Treba ti kaze da previse pijes i da bi trebao proraditi malo na tome.
Koja je poruka koju ti ona salje :mrgreen: .
palermo

#57 Re: Debljina-problem u vezi

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: Krenes ti sa trebom i ono u startu si dobar, izlazite, malo cugnes ponekad, nista posebno :mrgreen: . I onda poslije par mjeseci, svaki put kad izadjete ti ko letva :mrgreen:. Treba ti kaze da previse pijes i da bi trebao proraditi malo na tome.
Budimo objektivnio, svaka pametna treba, koja drži do sebe će te šutnuti. Postoje samo dva razloga zbog kojih bi trebala da ostane sa tobom, jedan je da baš nema nikakvog samopuzdanja pa bolje išta nego ništa, a drugi je da je od onih tipova koji misle spasiti čovjeka od zlehude sudbine pa ostaje sa njim u želji da ga promijeni (ti, kao pametan i iskusan čovjek znaš da nema ništa od toga). A muškarac će prestati piti tek onda kad sam shvati da je to loše.

Inače, mislim da nije baš adekvatno poređenje, alkoholizam i debljina, alkoholizam je biolest kojim razaraš i sebe ali sve oko sebe, debljina je primarno lični problem.
Korisnica_

#58 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Korisnica_ »

detroit-mercy wrote:
Korisnica_ wrote:^^Bas tako. Ja sam prije imala 76 kg i imala decka koji se zalio na to, kao da ja toga nisam bila svjesna :-) Elem, izgubila sam 16 kg od januara i sutnula ga kratko nakon toga :) Sta ce mi takav negativac u zivotu.
Sta da si na tih 76kg, dodala jos 16kg, da li bi ga onda sutnula :mrgreen: .
Onda bi on vjerovatno mene :D
burek_in_space

#59 Re: Debljina-problem u vezi

Post by burek_in_space »

Neko fino napisa, nije problem shto je cura debela, "problem" je shto njoj to ne smeta.
Pokretachu teme smeta, a vidimo da je shirokih shvatanja po tom pitanju, pa tolerishe do 85 kg.
I shta je onda problem?
Troll_Happens

#60 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Troll_Happens »

Pa sutnula si ga zato sto si kile zbacila i sto ti je cjena porasla tako da si imala vise sansi kod lovatora i gazdi. A sa tih 76 si mogla samo takvog levata nahvatati jer je ocito bio neka zesca zagoretina. I na kraju da ti ispadnes treba ti njega shutnula. Pffuuuuj :shock:
detroit-mercy

#61 Re: Debljina-problem u vezi

Post by detroit-mercy »

palermo wrote:
detroit-mercy wrote: Krenes ti sa trebom i ono u startu si dobar, izlazite, malo cugnes ponekad, nista posebno :mrgreen: . I onda poslije par mjeseci, svaki put kad izadjete ti ko letva :mrgreen:. Treba ti kaze da previse pijes i da bi trebao proraditi malo na tome.
Budimo objektivnio, svaka pametna treba, koja drži do sebe će te šutnuti. Postoje samo dva razloga zbog kojih bi trebala da ostane sa tobom, jedan je da baš nema nikakvog samopuzdanja pa bolje išta nego ništa, a drugi je da je od onih tipova koji misle spasiti čovjeka od zlehude sudbine pa ostaje sa njim u želji da ga promijeni (ti, kao pametan i iskusan čovjek znaš da nema ništa od toga). A muškarac će prestati piti tek onda kad sam shvati da je to loše.

Inače, mislim da nije baš adekvatno poređenje, alkoholizam i debljina, alkoholizam je biolest kojim razaraš i sebe ali sve oko sebe, debljina je primarno lični problem.
Kojom isto tako razaras sebe :mrgreen:
Ne slazem se uopste sa tobom. To sto ti pricas je biti politicki korektan :skoljka: Nekada moras reci i istinu ma koliko ona bolna bila. I sta je lose u tome ako skresnes toj osobi paznju na neke stvari koje ti npr smetaju. Dovoljno si star da znas valjda kako se ljudi u vezama mijenjaju i prilagodjavaju. Kolika je razlikao od onog mladalackog nabrijanog stava i furanja svog fazona do toga gdje si danas u odnosu sa partnerom. I sta je lose u tome ako skrenes partneru na to da ti neke stvari smetaju kao i ako partner skrene tebi paznju na to sta noj smeta.
I od kada je to da je jednoj osobi svejedno sta partner misli :skoljka: .
detroit-mercy

#62 Re: Debljina-problem u vezi

Post by detroit-mercy »

Troll_Happens wrote:
Pa sutnula si ga zato sto si kile zbacila i sto ti je cjena porasla tako da si imala vise sansi kod lovatora i gazdi. A sa tih 76 si mogla samo takvog levata nahvatati jer je ocito bio neka zesca zagoretina. I na kraju da ti ispadnes treba ti njega shutnula. Pffuuuuj :shock:
Pa u principu, prva stvar koja je meni pala na pamet nakon njenog posta :skoljka: .
KPNCTNJAH

#63 Re: Debljina-problem u vezi

Post by KPNCTNJAH »

Pa to moze samo zensko uraditi :mrgreen: Umjesto da mu se zahvali sto je bio uz nju kad je bila elegantno popunjena :mrgreen: i sto je pravio pritisak da uradi nesto po pitanju tezine, ona ga sutne... jer eto sad konta da moze naci boljeg... i jos dodje da se hvali na forumu...
S4mpion

#64 Re: Debljina-problem u vezi

Post by S4mpion »

Big Ang wrote: Trebo je raskinuti i naci sebi djevohku sa normalnom kilazom.
Valjda ce fa htjeti neka.
:eh:
palermo wrote: Dakle, ako se njemu ne sviđa,što je dobila kilograme, mogao ju je ostaviti,slagati joj nešto , ali reći , hej mala dobijaš kile, ne smršaš li odoh ja......bogami, to više govori o momku nego o djevojci.

I savjetujete tek tako raskidanje i odbacivanje svega :cekam: Evo vam jedna lekcija:

Image
palermo

#65 Re: Debljina-problem u vezi

Post by palermo »

Troll_Happens wrote:
Pa da, istina (izuzimajući ovaj dio o lovatorima i gazdama) njoj je cijena porasla....a momčina nije znao prepoznati pravu virjednost i biva šutnut.
Što opet ide u prilog mojoj tezi da se žensku ne govori, imaš viška kila....ili je ostavi, ili čekaj da sama dođe do tačke kada će početi skidati kila...
palermo

#66 Re: Debljina-problem u vezi

Post by palermo »

S4mpion wrote:
palermo wrote: Dakle, ako se njemu ne sviđa,što je dobila kilograme, mogao ju je ostaviti,slagati joj nešto , ali reći , hej mala dobijaš kile, ne smršaš li odoh ja......bogami, to više govori o momku nego o djevojci.

I savjetujete tek tako raskidanje i odbacivanje svega :cekam: Evo vam jedna lekcija:

Image
Pročitaš šta su drugi pisali, razmisliš i tek onda pošalješ post
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#67 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Velkoski »

Haj' ba, eventualno bi jedno prevarilo drugo ionako, šta dramite. :D
JThomas

#68 Re: Debljina-problem u vezi

Post by JThomas »

palermo wrote:
Troll_Happens wrote:
Pa da, istina (izuzimajući ovaj dio o lovatorima i gazdama) njoj je cijena porasla....a momčina nije znao prepoznati pravu virjednost i biva šutnut.
Što opet ide u prilog mojoj tezi da se žensku ne govori, imaš viška kila....ili je ostavi, ili čekaj da sama dođe do tačke kada će početi skidati kila...
šutnula bi ga čim bi ocijenila da može bolje. nema to veze s onim što je govorio ili nije :D
KPNCTNJAH

#69 Re: Debljina-problem u vezi

Post by KPNCTNJAH »

palermo wrote:ili je ostavi, ili čekaj da sama dođe do tačke kada će početi skidati kila...
Koja je to tacka, kad je kranom budu iznosili iz kuce? :mrgreen: Pa ako su u ozbiljnoj vezi, valjda mogu pricati i o takvim stvarima.. sad nemam pojma na koji nacin je on to njoj rekao, ali kad bi joj predlozio da zajedno treniraju ili nesto tako, ne znam sta joj tu ima smetati... svakako je u pitanju njeno zdravlje prije svega...
Korisnica_

#70 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Korisnica_ »

palermo wrote:..a momčina nije znao prepoznati pravu virjednost i biva šutnut.
:thumbup:

Mene je psihicki maltretirao kad sam bila nesigurna u sebe i onda se kao povrijedio kad sam shvatila kakav je kreten ustvari bio. Ali ne sumnjam ja u njega, takvi kao on stalno nadju neke nesigurne koje svasta trpe.

Sto se mene tice, nikad vise s takvima.
palermo

#71 Re: Debljina-problem u vezi

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: Kojom isto tako razaras sebe :mrgreen:
Ne slazem se uopste sa tobom. To sto ti pricas je biti politicki korektan :skoljka: Nekada moras reci i istinu ma koliko ona bolna bila. I sta je lose u tome ako skresnes toj osobi paznju na neke stvari koje ti npr smetaju. Dovoljno si star da znas valjda kako se ljudi u vezama mijenjaju i prilagodjavaju. Kolika je razlikao od onog mladalackog nabrijanog stava i furanja svog fazona do toga gdje si danas u odnosu sa partnerom. I sta je lose u tome ako skrenes partneru na to da ti neke stvari smetaju kao i ako partner skrene tebi paznju na to sta noj smeta.
I od kada je to da je jednoj osobi svejedno sta partner misli :skoljka: .
Ma nisam uopšte politički korektan. Samo sam dovoljno iskusan :D . Ja nisam rekao da se žensku ne može štošta reći, npr. puno trošiš...to je sasvim legitimno reći, ja sam samo rekao da se ženi ne može reći imaš previše kila. Rekao sam ti već zašto.

Naravno, ako si u braku dvadeset godina, onda se možda(ali sa velikim upitnikom) i može reći, ali biti tek u vezi i reći, bogami ti mašala kile nabacuješ.....ma daj :D
JThomas

#72 Re: Debljina-problem u vezi

Post by JThomas »

Korisnica_ wrote:
palermo wrote:..a momčina nije znao prepoznati pravu virjednost i biva šutnut.
:thumbup:

Mene je psihicki maltretirao kad sam bila nesigurna u sebe i onda se kao povrijedio kad sam shvatila kakav je kreten ustvari bio. Ali ne sumnjam ja u njega, takvi kao on stalno nadju neke nesigurne koje svasta trpe.

Sto se mene tice, nikad vise s takvima.
al' ga svejedno nisi ostavila dok nisi smršala? :D
palermo

#73 Re: Debljina-problem u vezi

Post by palermo »

KPNCTNJAH wrote:
palermo wrote:ili je ostavi, ili čekaj da sama dođe do tačke kada će početi skidati kila...
Koja je to tacka, kad je kranom budu iznosili iz kuce? :mrgreen: Pa ako su u ozbiljnoj vezi, valjda mogu pricati i o takvim stvarima.. sad nemam pojma na koji nacin je on to njoj rekao, ali kad bi joj predlozio da zajedno treniraju ili nesto tako, ne znam sta joj tu ima smetati... svakako je u pitanju njeno zdravlje prije svega...
A druže, slušaj, valjda ne govorimo o nekim ekstremnim slučajevima da sad cura dok je u vezi dobiej trideset kila, kad se to desi traži se savjet doktora ili psihologa.....ali ako je riječ o pet-šest kila (ili nek je i deset) koje neko dobije, a ti onda počneš čaprljati....a što ti kila idu.....mislim....

I ne zaboravi, ta kila je dobila dok je sa tobom...možda da razmisliš i svom utjecaju...
S4mpion

#74 Re: Debljina-problem u vezi

Post by S4mpion »

palermo wrote:
Pročitaš šta su drugi pisali, razmisliš i tek onda pošalješ post
Pa naravno, evo opet
Image

stvarno vrijedi ponoviti. :D
Korisnica_

#75 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Korisnica_ »

JThomas wrote: al' ga svejedno nisi ostavila dok nisi smršala? :D
Vjeruj mi i meni je krivo sto nisam prije. Trebala sam.
Locked