Debitne i kreditne kartice te placanje preko NET-a

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

amrica

Post by amrica »

ko moze reci kako doci do american express kartice?
i kako mogu dobijati novac na moju karticu, napr, traze mi ta 3 famozna broja , imam ih na riffaisen kartici, ali iskoci prozorcic i kaze ne valja racun.
Hvala
neko iz mase

Post by neko iz mase »

debela wrote:
sta znaci mc ili ec znak?
znam da nase debitne kartice, u bosni, ne prolaze na netu. probala licno, cula iskustva drugih.
sa mc, ec, visa ili sta vec sam mislio na hologramske oznake na vasoj debitnoj kartici. Ako imate debitnu karticu,ii na njoj holografski pecat sa kombinacijom npr mastercarda, onda je ta kartica ovlastena da pravi kreditne transakcije putem interneta pod uslovom da je CSC (Card Security Code, ili trocifreni broj na pozadini vase kartice koji slijedi nakon broja kartice) na istoj.
shalla

Post by shalla »

Pearl wrote:
debela wrote:dobro, ako vi kazes :D ta tri broja su mi novost. nema druge nego probati ponovo.
mislim da su ta tri nova broja taj mc ili eu znak koji spominju..
najnovije je da se u zemljama EU izgleda ne moze vise placati electron karticama, sto je prije moglo... ne znam iz kog razloga

znam da nove HVB visa electron kartice imaju broj (to su samo 3 dodatne cifre poslije broja racuna) koji se koristi kao verifikacija unosa broja kartice pri placanju preko interneta - reklamirali su to nedavno..

za ostale banke ne znam...
Nije istina, može se plaćati najregularnije. Ja sam prije 10-ak dana u Atini plaćao karticom i nije bilo nikakvih problema (čak sam podizao pare na bankomatu na trajektu :D ).
debela

Post by debela »

kakva je ovo hajka :? moja kartica ne prolazi. nije hvb banka u pitanju pa vjerovatno onda i ima smisla. ovi sto placaju, divno, drago mi je zbog vas, a taj stav ' sta ti znas, vidi ti glave, kuci pa prosipajte.

neko iz mase, hvala za objasnjenje ovih znakova.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Qler wrote:paypal.com sad podrzava i BiH sad sam provjeravao radi sa raiffaisen debitnom Visa ;)
A fino meni teta u RF kaze moze visa na net :D...ma rekoh...ne dam ti josh 5 KM za nju...daj Maestro samo :lol: ...odoh kod tete opet...:D.
Post Reply