Debili nisu prihvatili promjene...

Post Reply
kojsino

Post by kojsino »

Fasisti su uradili svoj posao !
Fair Life

Post by Fair Life »

Meshtar wrote:Vratili su nas u nazad još deset godina, bijednici sitnosopstvenički....

Vaša su djeca vani, jebe se vas :x :x :x
Kazu da ce 'vako sve dok se ne otkopa piramida (20 godina)... a onda nema da se sikiriki.
Fair Life

Post by Fair Life »

kojsino wrote:Fasisti su uradili svoj posao !
Nema toga kod nas.
kojsino

Post by kojsino »

Ne daju lahko Harisovi svoj Daytonski sporazum, pa Haris ga sa Milosevicem dogovorio i sa ostalim potpisao.
Haris se drzi svega sto je dogovorio i potpisao.
on se drzi svojih dogovora, jebo Bosnu...
justika_sa

Post by justika_sa »

jeza u ledja wrote:26 poslanika je glasalo ZA
16 je glasalo PROTIV

Protiv su glasali SBiH, 'Klub hrvatskih poslanika (mahom HDZ 1990)', te Mehmed Zilic (SDA).

ZA su glasali SDA, SDS, HDZ, SDP, SNSD i PDP.
ne uhvati li vas jeza kad vidite ko je glasao za?! kad su se ono zadnji put tako lijepo slagali? malo prije rata... jeza i strahota... nacionalne stranke i jadni SDP koji je sam srušio sve dobro što je napravio i što je predlagao...
sorry... ono što mi kroje nacionalne stranke i SDP koji se povodi za većinom NEMOŽE biti dobro za mene, niti gradjane BIH...
SDA...SDS...HDZ... i mali sateliti... SNSD... PDP i SDP

pa Freddy Kruger je mala maca za njih... brrrrr evo jeza me prođe
kojsino

Post by kojsino »

USTASKA POSLA !!
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ma dajte ljudi.jebo ustav i promjene.imamo piramidu.idemo na miting podrske cika semu,jebo ti promjene i ko ce jos o njima glavu razbijati.jos neki od vas zovu na miting.hahahhahahah
ma vaznija je meni piramida od drzave.
senada

Post by senada »

kada roditelji zanemare djecu onda djeca cudesa cine da skrenu paznju na sebe.... tako i ONI .... shvatili su da su PROCARDALI i POTROSILI povjerenje naroda... da ih je narod (potpuno normalno, iako sa velikim zakasnjenjem) zanemario pa skrecu paznju na sebe kojekakvim halabukama, Ustavnim "promjenama", "piramidama" i raznim cudesima cine i cinit ce SVE samo da ZADRZE VLAST!

sve su to kossti i kamenje podmetnute da se narod (ne) zaboravi, ili da se zabavi.
senada

Post by senada »

a u skladu sa naslovom teme da kazem kako nisu samo ONI debili nego i ONI koji JOS UVIJEK i OPET petnaest godina - poslije - nasjedaju na "ISTE "programere" - obicne profitere - i NJIHOVE marifetluke i igranke... "ne znam" KO i KAKO je od ISTIH mogao ocekivati nesto DRUGO :(...................................... :( ali mogu, jer nije nikakav problem "zamisliti" ZASTO :( ......................... :(
Mahalac

Post by Mahalac »

Najzalosnije od svega sto ovih 16 protiv poslije oktobarskih izbora nece imati svi skupa ni 5 clanova u parlamentu. Eto ko nas predstavlja sada.
Neke od ovih stranaka nece ni postojati!
Vingo

Post by Vingo »

Zamolila bih forumski patriotski blok da mi kaze da li se vec osjecaju bolje...Ako su ustavne promjene cementirale RS...sta sad imamo njihovim neusvajanjem? Ima li ko iz RS na forumu? Ili su vec nestali... :-)
senada

Post by senada »

...kako su krenuli sa demonstracijama marifetluka, lpovluuuuuka, idiotizaaaama i kretenizama imaju 100% sanse da poslije izbora sve odu u anale najtamnije proslosti...

....petnaest godina se jedni te isti rotiraju s fotelje na fotelju, s funkcije na funkciju, s duznosti na duznost ...
Mahalac

Post by Mahalac »

Iskreno sam uvazavao i postovao drugacije misljenje uvijek i svagda ali onda i samo onda kad se uz odbijanje naravno da i neki svoj prijedlog "kako onda"(ma koliko meni neodgovarao).
Ali ultimativno NE i nista poslije, su mi u najmanju ruku debiliski i destruktivni kao sto je i bio slucaj sa "negacijskom ekipom" juce u parlamentu kojima amandmani na ustav uopste nisu bili sustina stvari nego nesto sasvim drugo.
nosara

Post by nosara »

Ocigledno je da je silajdzicev plan potpuna podjela Bosne na tri cjeline.

Naime, na istoj strani su se nasli "autonomasi" iz hdz'90 i radikali iz RS.

Sada je jasno da rahmetli Alija nije pravio strateske greske sam, vec su mu to njegovi ekstremist (silajdzic i kompanija) nametali.

Sada je potpuno legitiman skori zahtjev iz RS da im se vrate ingerencije posudjene drzavi, da se ojacaju posebne veze sa Srbijom i da se u dogledno vrijeme otcijepe (mozda u kombinaciji sa Kosovom).

Izbori koji su ispred nas nemaju nikakvog znacaja.

Parafraziracu sam sebe. Nece ovaj narod doc tobe dok glad ne zavlada.
Nazalost, ni to nije predaleko.
Propast1

Post by Propast1 »

Neznam jeli im lakse sad?

Eto ostalo je sve isto. Haris, Belkic sta sad? Jel im lakse?

Bas me interesuje sta ce sad Hadzifejzovic? Mislim da je on odigrao isto vaznu ulogu kao i Silajdzic u svemu ovome.

Yebo mater, nek jasno kaze ja sam dao doprinos da ostane isto, sta cu imam 10.000 KM mjesecno!

A ovi idioti sto su govorili Ustavne promjene - stop stop otjero bi ih u bilo koje povratnicko naselje pa nek se deru iz sveg glasa STOP STOP, bar nebi bili na forumu jer u tim naseljima nema ni struje ni vode, a kamoli interneta.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

taxi_driver wrote:ma dajte ljudi.jebo ustav i promjene.imamo piramidu.idemo na miting podrske cika semu,jebo ti promjene i ko ce jos o njima glavu razbijati.jos neki od vas zovu na miting.hahahhahahah
ma vaznija je meni piramida od drzave.
ja te na platou ne vidjoh...stoga, ne mlati gloginje...

treba podrzati i cika Semira...ako mi nije ofirno ici obalom sa 100 ljudi dok 300 kafenise na istoj, nec mi biti ofirno podrzati ni Semira...
u posljednjih par mjeseci, Semir je jedina pozitiva sto upratih u medijima...

jedino sto je preostalo je da se FBiH i RS zamijene za neke teritorije kako bi bilo lakse crtati karte i postavljati granicne punktove...
:roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

nosara wrote:Ocigledno je da je silajdzicev plan potpuna podjela Bosne na tri cjeline.

Sada je jasno da rahmetli Alija nije pravio strateske greske sam, vec su mu to njegovi ekstremist (silajdzic i kompanija) nametali.

Sada je potpuno legitiman skori zahtjev iz RS da im se vrate ingerencije posudjene drzavi, da se ojacaju posebne veze sa Srbijom i da se u dogledno vrijeme otcijepe (mozda u kombinaciji sa Kosovom).

Izbori koji su ispred nas nemaju nikakvog znacaja.

Parafraziracu sam sebe. Nece ovaj narod doc tobe dok glad ne zavlada.
Nazalost, ni to nije predaleko.
Image
sudnjidan

Post by sudnjidan »

nosara wrote:Ocigledno je da je silajdzicev plan potpuna podjela Bosne na tri cjeline.

U ovome ima strasno puno istine. Pored lopova iz Silajdziceve stranke u "patriotskom frontu" nasli su se radikali koji ne priznaju BiH ali i HDZ'90 koji je nastao iz nezadovoljstva postojecim HDZ-om koji je po njima previse umjeren. HDZ'90 je protiv bilo kakvog rjesenja koje ne predvidja hrvatski entitet, hrvatski TV-kanal... A u nedavnom intervjuu Vecernjem listu Hare-osnivac je pokazao dosta razumijevanja za zahtjeve Hrvata...
Kada bih se kladio sta ce biti u buducnosti, vece novce bih stavio da ce biti tri entiteta nego da ce postojeca dva nestati.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

jeza u ledja wrote:26 poslanika je glasalo ZA
16 je glasalo PROTIV

Protiv su glasali SBiH, 'Klub hrvatskih poslanika (mahom HDZ 1990)', te Mehmed Zilic (SDA).

ZA su glasali SDA, SDS, HDZ, SDP, SNSD i PDP.

Lose.... :-x

Prema zadnjem istrazivanje UNDP-a ustavne promjene u BiH podrzava ukupno 40.1% gradjana, dok 10% ih odbacuje. 33.5% je ravnodusno prem istim, a 16.4% nije odgovorilo na pitanje.

Zakljucke izvlacite sami.
ne smetaju mi toliko glasovi za i protiv, ali 33.5% ravnodushnih??? :roll:
33.5% kaze BOLI ME K?

uhhh...Canada here I come...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Davno sam rekao da sam zbunjen svim ovim sto se desava oko ustavnih promjena.
Kako se sad osjecam?
Otprilike ovako:
Mislim da je o steta sto se promjene ipak nisu desile jer alternativa istima je postojece stanje. (Ovi koji su glasali protiv ne smatram da su alternativci vec oportunisti!)
Medjutim, ne mogu se oteti dojmu da je meni ovaj stav u stvari nametnut! Nisu ovo nikakve promjene zbog kojih bih ja izgarao zastupajuci ih. Puno toga sto se desavalo oko istih bilo je, blago receno - mutno.

I zato mislim da sad placamo ceh totalno pogresnom nacinu vodjenja procedure promjene Ustava u uskom krugu nekolicine ljudi iz partija koje ni u snu ne bi mogle da se dogovore oko termina kad da poigraju lopte, a kamo li oko ustava jedne zemlje.
Treba dobro prouciti rezultate ispitivanja koje je @jeza_u_ledja podastro i upitati se zasto je to tako.
Prema zadnjem istrazivanje UNDP-a ustavne promjene u BiH podrzava ukupno 40.1% gradjana, dok 10% ih odbacuje. 33.5% je ravnodusno prem istim, a 16.4% nije odgovorilo na pitanje.

Image

Zakljucke izvlacite sami.
Pedeset posto gradjana BiH nema stav ili nece da ima stav po pitanju promjena Ustava!
Za zemlju ciji politicari tvrde da je ovo sto su oni napravili sudbinski dokument, ovi rezultati bi trebali biti najblaze - porazavajuci i isti bi trebali shvatiti da sva odgovornost za ovoliku nezainteresovanost pada na njihova pleca. S pravom!
Zasto?
Zato sto su se, po meni, isti osiono i bahato ponasali racunajuci na to da sa svojom neprirodnom koalicijom i sa Amerima i Evropom u zaledju, mogu da rade sta hoce i kako hoce.

A sama podrska naroda koga se taj Ustav tice ih zapravo nije ni najmanje zanimala!

Sve ovo je - zalosno! :(
I

Post by I »

Novi Ustav bi samo jos vise podijelio BiH ali problem je sto vi laici ocigledno to ne vidite. Ne znam kako uopce mozete govoriti o prijedlogu novog Ustava kada ga pola od vas nije ni procitala.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vodenjak wrote:
A sama podrska naroda koga se taj Ustav tice ih zapravo nije ni najmanje zanimala!

:(
kad tako srocis recenicu, jedino sto mogu reci BOLJE I NE ZASLUZUJEMO...

:S
ne znam sto se mi prepiremo i virtualno koljemo, kad 50% ceska yayca i ne brine...
Vingo

Post by Vingo »

Vodenjak....ne slazem se s tobom u tezi o jadnom i nezainteresovanom narodu....nezainteresovanom prvenstveno zbog opskurnog procesa dogovaranja UP...
Povuci cu paralelu sa poskupljenjem struje. Problema mnogo blizeg i jasnijeg , malom, obicnom covjeku. Niko nije radio anketu, ali sigurna sam da bi procenat nezainteresovanih bio isti...ili cak veci.
A racun cemo dobiti svi - bez izuzetka.

A za profesionalca iznad pitanje....Sta imamo sad?
rumenko

Post by rumenko »

nisam pratio ova zbivanja oko ustava....zamolio bih ako neko moze da mi kaze......sta je dobro/pozitivno za citavu BiH ako se ovi amandmani usvoje?.....ako ima neko ozbiljan ....bez emocija i subjektivnih ocjena....
Fair Life

Post by Fair Life »

sudnjidan wrote:

U ovome ima strasno puno istine. Pored lopova iz Silajdziceve stranke u "patriotskom frontu" nasli su se radikali koji ne priznaju BiH ali i HDZ'90 koji je nastao iz nezadovoljstva postojecim HDZ-om koji je po njima previse umjeren. HDZ'90 je protiv bilo kakvog rjesenja koje ne predvidja hrvatski entitet, hrvatski TV-kanal... A u nedavnom intervjuu Vecernjem listu Hare-osnivac je pokazao dosta razumijevanja za zahtjeve Hrvata...
Kada bih se kladio sta ce biti u buducnosti, vece novce bih stavio da ce biti tri entiteta nego da ce postojeca dva nestati.
U brojevima 488. i 489. Slobodne Bosne na oko dvadesetak stranica mozete procitati sokantne stenograme o tome kako je Bosnjacki vrh na celu sa Izetbegovicem i Silajdzicem dijelio Bosnu i Hercegovinu.

Ispod: Sa sjednice Predsjednistva BiH... decembar 1993. godine. Harisu ne mozemo zamjeriti diskontinuitet. Ostao je doslijedan...

Image
Post Reply