Dao sam ja moj Tihiću i previše za ovu zemlju. Dao sam joj svojih pet najboljih godina koje sam proveo po šumama i gorama naše zemlje Bosne i Hercegovine čuvajući g...ce kolegama koji zaradiše avione, BIO tursove...novel wrote:Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić ponizio je građane BiH šaljući poruku prilikom posjete Americi - da građani ne trebaju pitati šta će država dati njima, nego da trebaju davati državi.
Debili nisu prihvatili promjene...
-
branimir_s
-
novel
ali tebi je Cenga (citaj drzava) prodao kalasa sta hoces visebranimir_s wrote:Dao sam ja moj Tihiću i previše za ovu zemlju. Dao sam joj svojih pet najboljih godina koje sam proveo po šumama i gorama naše zemlje Bosne i Hercegovine čuvajući g...ce kolegama koji zaradiše avione, BIO tursove...novel wrote:Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić ponizio je građane BiH šaljući poruku prilikom posjete Americi - da građani ne trebaju pitati šta će država dati njima, nego da trebaju davati državi.
-
Harrys
State Department: Neusvajanje ustavnih amandmana u BiH je zalaganje za status quo
Americˇki State Department je u pismenom saopc´enju istaknuo da se poslanici koji su u bosanskohercegovacˇkom parlamentu glasali protiv amandmana bore za status quo koji odrzˇava neefikasnost i neuspjesˇnost sistema vlasti i podrzˇava etnicˇku podvojenost.
U saopc´enju se tako?er navodi da c´e Sjedinjene Drzˇave nastaviti podrzˇavati tezˇnje velike vec´ine bh. gra?ana za funkcionalnom drzˇavom i efikasnom vladom i podsticati provo?enje reformi nuzˇnih da Bosna i Hercegovina postane punopravna cˇlanica euroatlanskih integracija.
U Parlamentu Bosne i Hercegovine nisu usvojeni ustavni amandmani. Svrha ustavnih promjena bila je modernizacija drzˇavnih institucija i ubrzavanje procesa integracije Bosne i Hercegovine u euroatlansku zajednicu. Ustavni amandmani trebali su biti usvojeni krajem aprila kako bi se odrazili na drzˇavne izbore u oktobru ove godine.
Americˇki State Department je u pismenom saopc´enju istaknuo da se poslanici koji su u bosanskohercegovacˇkom parlamentu glasali protiv amandmana bore za status quo koji odrzˇava neefikasnost i neuspjesˇnost sistema vlasti i podrzˇava etnicˇku podvojenost.
U saopc´enju se tako?er navodi da c´e Sjedinjene Drzˇave nastaviti podrzˇavati tezˇnje velike vec´ine bh. gra?ana za funkcionalnom drzˇavom i efikasnom vladom i podsticati provo?enje reformi nuzˇnih da Bosna i Hercegovina postane punopravna cˇlanica euroatlanskih integracija.
U Parlamentu Bosne i Hercegovine nisu usvojeni ustavni amandmani. Svrha ustavnih promjena bila je modernizacija drzˇavnih institucija i ubrzavanje procesa integracije Bosne i Hercegovine u euroatlansku zajednicu. Ustavni amandmani trebali su biti usvojeni krajem aprila kako bi se odrazili na drzˇavne izbore u oktobru ove godine.
-
Jastreb35
http://www.sdp-bih.org.ba/documents/pla ... 052006.jpg
Bice interesantno ako SDP doda Savjet Evrope na ovu potjernicu.
Bice interesantno ako SDP doda Savjet Evrope na ovu potjernicu.
-
spongebob
rezolucija nije obvezujuca...to je samo misljenje.Jastreb35 wrote:Interesantni stavovi, na stranu psovke i primitivizam. Medjutim, hoce li u svjetlu donesene rezolucije Savjeta Evrope doci do revidiranja stavova, ili jos uvijek mislite da se amandmane trebalo prihvatiti ?
-
Jastreb35
Komicno. Protivnicima ustavnih amandmana se mater psovalo jer su se istim suprostavili zbog razloga koje Savjet Evrope podrzava. Problem je bilo entitetsko glasanje, Savjet Evrope se slozio s tim. Sta dojucerasnji kriticari buntovnika u parlamentu treba da rade ? Da psuju mater Savjetu Evrope, jer rezolucija kojom se kritikuje ono zbog cijeg su neprihvacanja drugima psovali majku, nije obavezujuca ?
-
spongebob
pazi vamo: niko od mene ne bi bio sretniji kad bi se ukinula RS ali ova rezolucija je samo SPIKA, SUPLJA, kontas??? Koliko jebenih rezolucija je doneseno u UN-u koja osudjuje jebeno srpsko bombardovanje i mucenje stanovnika Bosne i sta se desilo? jedno veliko NISTA!Jastreb35 wrote:Komicno. Protivnicima ustavnih amandmana se mater psovalo jer su se istim suprostavili zbog razloga koje Savjet Evrope podrzava. Problem je bilo entitetsko glasanje, Savjet Evrope se slozio s tim. Sta dojucerasnji kriticari buntovnika u parlamentu treba da rade ? Da psuju mater Savjetu Evrope, jer rezolucija kojom se kritikuje ono zbog cijeg su neprihvacanja drugima psovali majku, nije obavezujuca ?
Nama je praviti drzavu na osnovu REALNOG stanja, a zivjet od toga sta bi bilo kad bi bilo...sta mislis dokle ce to narod trpiti?
-
Jastreb35
Ili se znacaj rezolucije relativizira jer bi se u protivnom morali revidirati stavovi o neuspjehu pregovora oko ustavnih amandmana ? Umjesto da se rezoluciju iskoristi u lovu na pragmaticne elemente medju bosanskim Srbima, istu ce se omalovaziti i svesti na suplju pricu, a samo zato sto se poklapa sa Silajdzicevim stavovima. Kao u pravu su, ali nasi partneri nisu Savjet Evrope i Silajdzic nego Dodik i Cavic. Ko sad dijeli BiH ? Gdje je sad ta principijelnost ? Ili se halalilo Izetbegovicu za "popustanje" ?
-
boric
pa narod trpi od dobrijeh dana Kulina Bana pa do danasnjih dana,i uvijek neko pita; dokle ce to narod trpiti,trpljenje se prenosi s generacije na generaciju...nikad to vrijeme nece doci pa da kazemo..eh!!!..ovo je ono sto smo htjeli.spongebob wrote:pazi vamo: niko od mene ne bi bio sretniji kad bi se ukinula RS ali ova rezolucija je samo SPIKA, SUPLJA, kontas??? Koliko jebenih rezolucija je doneseno u UN-u koja osudjuje jebeno srpsko bombardovanje i mucenje stanovnika Bosne i sta se desilo? jedno veliko NISTA!Jastreb35 wrote:Komicno. Protivnicima ustavnih amandmana se mater psovalo jer su se istim suprostavili zbog razloga koje Savjet Evrope podrzava. Problem je bilo entitetsko glasanje, Savjet Evrope se slozio s tim. Sta dojucerasnji kriticari buntovnika u parlamentu treba da rade ? Da psuju mater Savjetu Evrope, jer rezolucija kojom se kritikuje ono zbog cijeg su neprihvacanja drugima psovali majku, nije obavezujuca ?
Nama je praviti drzavu na osnovu REALNOG stanja, a zivjet od toga sta bi bilo kad bi bilo...sta mislis dokle ce to narod trpiti?
ko zna koliko je stara uzrecica..bice bolje!!! mislim da je koristena od postanka svijeta pa do danas i u svim sistemima...nikad svima nece biti podjednako i podjednako dobro.
-
spongebob
Halo ba, rezolucija je rezolucija i nema nikakvo pravno znacenje kontas???Jastreb35 wrote:Ili se znacaj rezolucije relativizira jer bi se u protivnom morali revidirati stavovi o neuspjehu pregovora oko ustavnih amandmana ? Umjesto da se rezoluciju iskoristi u lovu na pragmaticne elemente medju bosanskim Srbima, istu ce se omalovaziti i svesti na suplju pricu, a samo zato sto se poklapa sa Silajdzicevim stavovima. Kao u pravu su, ali nasi partneri nisu Savjet Evrope i Silajdzic nego Dodik i Cavic. Ko sad dijeli BiH ? Gdje je sad ta principijelnost ? Ili se halalilo Izetbegovicu za "popustanje" ?
Mene *ebe vise LISTOPAD 2010
@boric prestani pisat na ovom forumu ucinices mi uslugu a i mnogima vjeruj
-
boric
hocu ako ti meni obecas da neces pisati LISTOPAD na ovom forumu!!!!spongebob wrote:Halo ba, rezolucija je rezolucija i nema nikakvo pravno znacenje kontas???Jastreb35 wrote:Ili se znacaj rezolucije relativizira jer bi se u protivnom morali revidirati stavovi o neuspjehu pregovora oko ustavnih amandmana ? Umjesto da se rezoluciju iskoristi u lovu na pragmaticne elemente medju bosanskim Srbima, istu ce se omalovaziti i svesti na suplju pricu, a samo zato sto se poklapa sa Silajdzicevim stavovima. Kao u pravu su, ali nasi partneri nisu Savjet Evrope i Silajdzic nego Dodik i Cavic. Ko sad dijeli BiH ? Gdje je sad ta principijelnost ? Ili se halalilo Izetbegovicu za "popustanje" ?
Mene *ebe vise LISTOPAD 2010![]()
-
spongebob
ama otpjevacu ti i najnoviji cecin album samo me se kaniboric wrote:hocu ako ti meni obecas da neces pisati LISTOPAD na ovom forumu!!!!spongebob wrote:Halo ba, rezolucija je rezolucija i nema nikakvo pravno znacenje kontas???Jastreb35 wrote:Ili se znacaj rezolucije relativizira jer bi se u protivnom morali revidirati stavovi o neuspjehu pregovora oko ustavnih amandmana ? Umjesto da se rezoluciju iskoristi u lovu na pragmaticne elemente medju bosanskim Srbima, istu ce se omalovaziti i svesti na suplju pricu, a samo zato sto se poklapa sa Silajdzicevim stavovima. Kao u pravu su, ali nasi partneri nisu Savjet Evrope i Silajdzic nego Dodik i Cavic. Ko sad dijeli BiH ? Gdje je sad ta principijelnost ? Ili se halalilo Izetbegovicu za "popustanje" ?
-
boric
ja bi volio patriotsku iz 10.brigade!!spongebob wrote:ama otpjevacu ti i najnoviji cecin album samo me se kaniboric wrote:hocu ako ti meni obecas da neces pisati LISTOPAD na ovom forumu!!!!spongebob wrote: Halo ba, rezolucija je rezolucija i nema nikakvo pravno znacenje kontas???
-
Jastreb35
Rezolucija Savjeta Evrope nije grafit na zidu muskog WC-a sarajevske srednje saobracajne skole. Tacno je da se istu ne mora ispostovati, ali se postivanje iste ocekuje od tijela u kojem je clanstvo BiH veselilo sve zivo i mrtvo.
Rezolucija je vazna jer postavlja sasvim drugacije temelje za bilo kakve buduce pregovore oko ustava. Nema vise potrebe da se raspravlja o entitetskom glasanju, sada znamo da Savjet Evrope to vidi kocnicom progresa. Nema vise potrebe da se raspravlja o nadleznosti drzave nad skolstvom ili policijom. Ovu rezoluciju ce sada bosnjacki politicari nauciti kao pjesmicu i po potrebi recitovati i u snu. A pri bilo kakvom obliku oponiranja citirati nikog drugog do Savjet Evrope.
No to se ne mora uraditi. Mogu se vaznost Savjeta Evrope i ove rezolucije relativizirati, kao sto to vec rade Dodik i Cavic. Moze se uprkos svemu prihvatiti entitetsko glasanje. Dodjavola, moze se i Brcko vratiti "Srpskoj". Vaznost "realiteta" treba postovati, nije bitno sto su postignuti tenkovima i pragama.
Rezolucija je vazna jer postavlja sasvim drugacije temelje za bilo kakve buduce pregovore oko ustava. Nema vise potrebe da se raspravlja o entitetskom glasanju, sada znamo da Savjet Evrope to vidi kocnicom progresa. Nema vise potrebe da se raspravlja o nadleznosti drzave nad skolstvom ili policijom. Ovu rezoluciju ce sada bosnjacki politicari nauciti kao pjesmicu i po potrebi recitovati i u snu. A pri bilo kakvom obliku oponiranja citirati nikog drugog do Savjet Evrope.
No to se ne mora uraditi. Mogu se vaznost Savjeta Evrope i ove rezolucije relativizirati, kao sto to vec rade Dodik i Cavic. Moze se uprkos svemu prihvatiti entitetsko glasanje. Dodjavola, moze se i Brcko vratiti "Srpskoj". Vaznost "realiteta" treba postovati, nije bitno sto su postignuti tenkovima i pragama.
-
boric
Jastreb35 wrote:Rezolucija Savjeta Evrope nije grafit na zidu muskog WC-a sarajevske srednje saobracajne skole.
cijenim tvoj optimizam ali su odustali i od misljenja Venecijanske komisije,tacka!Tacno je da se istu ne mora ispostovati, ali se postivanje iste ocekuje od tijela u kojem je clanstvo BiH veselilo sve zivo i mrtvo.
-
novel
Covjece ti o ratu pricas......hebenih rezolucija je bilo milion ali toliko je i ceto imao artiljerije po bosanskim brdima iznad svakog grada......prestanite vise plasiti narod nije ovo 92. nema vise JNA. Lijepo u "banku" zabijete se u fotelje i donesete jedinstven stav bez hebenog popustanja,(tihic do podne ovako poslije....) danas nemas noz pod vratom, nisi u logoru, "ikar-ine" vise ni za lijeka ne mozes naci, imas rezoluciju S. E., kec na desetku.....hebali vas americki ambasadori i haris, i bosanski inat.Koliko jebenih rezolucija je doneseno u UN-u koja osudjuje jebeno srpsko bombardovanje i mucenje stanovnika Bosne i sta se desilo? jedno veliko NISTA!
Sta kaze Mesa za nas bosance
-
spongebob
de ziv bio preporuci to sto uzimasnovel wrote:Covjece ti o ratu pricas......hebenih rezolucija je bilo milion ali toliko je i ceto imao artiljerije po bosanskim brdima iznad svakog grada......prestanite vise plasiti narod nije ovo 92. nema vise JNA. Lijepo u "banku" zabijete se u fotelje i donesete jedinstven stav bez hebenog popustanja,(tihic do podne ovako poslije....) danas nemas noz pod vratom, nisi u logoru, "ikar-ine" vise ni za lijeka ne mozes naci, imas rezoluciju S. E., kec na desetku.....hebali vas americki ambasadori i haris, i bosanski inat.Koliko jebenih rezolucija je doneseno u UN-u koja osudjuje jebeno srpsko bombardovanje i mucenje stanovnika Bosne i sta se desilo? jedno veliko NISTA!
Sta kaze Mesa za nas bosancebudale budalaste
-
novel
Danas se neko drzi Dejtonskog sporazuma kao pijan plota.....boze sto li?"Najgore su preporuke u kojima se preferira građanski model, što je neprihvatljivo za složenu državu poput BiH. Ja, a vjerujem i ostali zvaničnici iz RS, nikada neće prihvatiti elemente iz Rezolucije, koja je u direktnoj koliziji sa Dejtonskim sporazumom", kazao je Milojević.
pa onda kaze: "Mi danas više ne ratujemo, ali su svi ostali oblici brutalne samovolje sačuvani pod krinkom demokratije. Kao i u Miloševićevo vreme, Srbija je privatizovana država: političke institucije, mehanizmi represije, sudski sistem, finansijska moć, ekonomske institucije i procesi, te – ne najmanje važno - "ideološki aparati", pod kontrolom su svojevrsnog paradržavnog kartela koji tvore vladajuće partije, "opozicione" partije, enormno bogati "kontroverzni biznismeni", vojska, raznovrsne policijske formacije, mafija, Crkva i dvorski intelektualci."
http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... 1&ST_max=1
-
Reina
Jastreb35 wrote:Komicno.[/b] Protivnicima ustavnih amandmana se mater psovalo jer su se istim suprostavili zbog razloga koje Savjet Evrope podrzava. Problem je bilo entitetsko glasanje, Savjet Evrope se slozio s tim. Sta dojucerasnji kriticari buntovnika u parlamentu treba da rade ? Da psuju mater Savjetu Evrope, jer rezolucija kojom se kritikuje ono zbog cijeg su neprihvacanja drugima psovali majku, nije obavezujuca ?
malo je reci komicno sta se sve nije pisalo...