Debili nisu prihvatili promjene...

Post Reply
muha_sa

Post by muha_sa »

jeza@
život me naučio da im vjerovat ni u ludilu ne treba--da se ne ponavljam--priznanje pa klanje i njihov dolazak kao na safari--valja vidjet jesu li bosančerosi još u životu-
--čuvaše Srebrenicu i na kraju šta bi ---SORY--desilo se
uostalom evo već 10. godina od Dejtona a države ni na vidiku---da pojednostavim---ako terorističko-fašistička SDS organizacija daje glas tim amandmanima--JA SAM PROTIV--
--O Silajdjiću mislim sve najgore--to da se zna. TITOISTA sam nepopravljivi-i to da se zna--ponosim se tim.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

novel wrote:
U Ustavu BiH pise sljedece, clan 1. tacka 3. - 'Sastav' :
Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (u daljem tekstu “entiteti”).

Taj se Ustav ne treba ratificirati, jer u njemu to ne pise. Taj je Ustav FAKAT, i to je Ustav za koji su indirektno glasali oni koji su juce glasali protiv ustavnih promjena. Dakle oni su glasali 'dejtonski ustav' i oni su ti koji ga na ovaj nacin podrzavaju.
U Ustavu pise sljedece:

USTAV REPUBLIKE SRPSKE
I. OSNOVNE ODREDBE

Član 1.
Član 1. zamjenjen je Amandmanom XLIV, koji glasi:
"Republika Srpska je država srpskog naroda i svih njenih građana".

Član 2.
Stav 1. člana 2. zamjenjen je Amandmanom XLV, koji glasi:
"Teritorija Republike je jedinstvena, nedjeljiva i neotuđiva."
Stav 2. člana 2. zamjenjen je Amandmanom LV, koji glasi:
"Sporazum o promjeni granice između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine može se iznijeti i na potvrdu putem referenduma u Republici".
A ovime si htio reci sta?

Inace boldirane dijelove ustava RS Ustavni Sud BiH je proglasio neustavnim i oni ce uskoro biti izmjenjeni.
davis.ba

Post by davis.ba »

@muha

Ti ne razumiješ da se nikakve promjene ne mogu desiti bez sds-a i drugh stranaka is rs-a. Znaci načekat ćeš se...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

muha_sa wrote:jeza@
život me naučio da im vjerovat ni u ludilu ne treba--da se ne ponavljam--priznanje pa klanje i njihov dolazak kao na safari--valja vidjet jesu li bosančerosi još u životu-
--čuvaše Srebrenicu i na kraju šta bi ---SORY--desilo se
uostalom evo već 10. godina od Dejtona a države ni na vidiku---da pojednostavim---ako terorističko-fašistička SDS organizacija daje glas tim amandmanima--JA SAM PROTIV--
--O Silajdjiću mislim sve najgore--to da se zna. TITOISTA sam nepopravljivi-i to da se zna--ponosim se tim.
Pa dobro muha ne mozemo protiv njih. Ne mislim da trebamo slijepo raditi sve sto nam se kaze, ali....... ja sam siguran u samo jedno, a to je da su oni pragmaticari. Sve ostalo im je manje bitno. Znaci, u slucaju konflikta - 'ne talasaj', u slucaju evrospkih integracija - 'daj se saberite'.
muha_sa

Post by muha_sa »

Kojih evropskih integracija ? Da ovdje žive pingvini,Evropa bi davno red uvela--jer je ona nered i napravila--
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

muha_sa wrote:Kojih evropskih integracija ? Da ovdje žive pingvini,Evropa bi davno red uvela--jer je ona nered i napravila--
Znaci ti nisi za ulazak BiH u EU?
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Vodenjak wrote:
Ako se odlucis da mi odgovoris na ono gore pitanje, bi li mi mogao reci koju i o sudbini Bosnjaka na Sandzaku?
Jesu li protjerani, zlostavljani, ubijani i je li podrucje Sandzaka etnicki ocisceno od muslimana?
Skoro sam razgovarao sa jednom osobom iz RS-a koja mi je isto tako rekla; sta vam je falilo da ste ostali u Yu, ni sandzaklijama nista ne fali"!

1. Nase je pravo bilo da se odvojimo!
2. U ratu se pokazalo ko su, sta su, i kakve su im namjere. Dali bi ti Vodenjak zaista zelio da zivis u drzavi sa narodom koji je u dusi preko 70% ranvogorske naravi!?
NAKON SVEGA STO SU NAM URADILI, JELI ZALIS STO NISMO OSTALI SA NJIMA U BRATSKOM ZAGRLJAJU?SA TAKVIM PAMETNIM NARODOM?
I zar mislis da bi se Seseljevi radikali smirili da im u carskoj velikoj srbiji zive neki muslimani?

Bas mi je drago smo im je velika srbija propala i sto bosna nije dio te tvorevine!!
I kao i svaka druga zemlja, imamo i mi pravo na samoopredjeljenje. Ali izgleda da i nekim nasim to smeta!
Last edited by Al-aqsa on 28/04/2006 20:02, edited 1 time in total.
muha_sa

Post by muha_sa »

Jesam--naravno-a de mi boga ti objasni jer ja pojma nemam---postoji li na kugli zemaljskoj zemlja sa ovakvim uredjenjem--ako postoji onda vjerujem da je EU--haman pa tu i u mojoj avliji.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

muha_sa wrote: Jesam--naravno-.
Pa onda se moramo povinovati njihovim zeljama, jel tako?
a de mi boga ti objasni jer ja pojma nemam---postoji li na kugli zemaljskoj zemlja sa ovakvim uredjenjem--ako postoji onda vjerujem da je EU--haman pa tu i u mojoj avliji
Ne bih rekao da postoji, zato nas i tjeraju i prirodno je da se to ustavno uredjenje pokusava preurediti.
bpsang

Post by bpsang »

Fair Life wrote:
sudnjidan wrote:(...)
Jos mi nismo dotakli dno, sabura malo, jos ima prostora da padamo... 8)
Treba samo reci HOP... i baciti se "iz inata".

Ili se prvo baciti pa reci HOP ?

Image
prije no sto se bacis kazes ZIVIO FRENKI ZIVIO EDO ZIVIO JA

ZIVIO HIP HOP I ONDA ZAKORACIS U PONOR :D :D :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Izgubili smo par godina oko registarskih tablica i još deset godina trebamo čekat da BiH postane država-kao i sve ostale.
Čekao je Muha Evropu od devedesetdruge a dočekao Miterana i Jasušija a za to vrijeme četnici mi protjerali milion bosanaca --silovali osim žena i djevojčice od 7 godina i u mom gradu pobili oko 10000 gradjana a od toga oko 1700 djece i to u dvadesetom vijeku a još u Evropi.Dočekao Dejton i radovao se miru i reintegraciji rodnog mi grada a onda Evropljanin Karl Bilt odgodio reintegraciju dok četalji ne opljačkaše i poslednje što se opljačkat moglo i popališe što čitavo ostade--to sam gledao sa druge strane miljacke.
Nadao se i još se nadam nekakvoj mrvici pravde al uzalud---kuhinja Evropska radi li radi--njima a nikad meni-odgovara ovo stanje--što gore to bolje---oni da žele normalnu BiH-oni bi je za 24 sata uredili i naredili svim destruktivnim silama da sidju sa scene--Ja sam a bogme i moje društvo s kojim se družim--za normalnu državu i bez ovoliko glomazne administracije a ko će biti na čelu te države--briga me--samo nek nisu ovi nacionalisti.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Al-aqsa wrote:
Vodenjak wrote:
Ako se odlucis da mi odgovoris na ono gore pitanje, bi li mi mogao reci koju i o sudbini Bosnjaka na Sandzaku?
Jesu li protjerani, zlostavljani, ubijani i je li podrucje Sandzaka etnicki ocisceno od muslimana?
Skoro sam razgovarao sa jednom osobom iz RS-a koja mi je isto tako rekla; sta vam je falilo da ste ostali u Yu, ni sandzaklijama nista ne fali"!

1. Nase je pravo bilo da se odvojimo!
2. U ratu se pokazalo ko su, sta su, i kakve su im namjere. Dali bi ti Vodenjak zaista zelio da zivis u drzavi sa narodom koji je u dusi preko 70% ranvogorske naravi!?
NAKON SVEGA STO SU NAM URADILI, JELI ZALIS STO NISMO OSTALI SA NJIMA U BRATSKOM ZAGRLJAJU?SA TAKVIM PAMETNIM NARODOM?
I zar mislis da bi se Seseljevi radikali smirili da im u carskoj velikoj srbiji zive neki muslimani?

Bas mi je drago smo im je velika srbija propala i sto bosna nije dio te tvorevine!!
I kao i svaka druga zemlja, imamo i mi pravo na samoopredjeljenje. Ali izgleda da i nekim nasim to smeta!
Ovo je klasicna zamjena teza i primjer kako nasi ljudi lutaju u svemu ovome!
Ja sam, mladicu moj, svim srcem bio i ostao za Bosnu i Hercegovinu!
Kao obican smrtnik, bez ustezanja izisao sam na referendum za nezavisnu Republiku BiH !
Ono sto sam dobio na kraju od Dobricine je rjesenje koje nije moglo biti gore cak ni sa prihvatanjem BILO KOJEG od rjesenja ponudjenih u toku pregovora koji su za mira vodjeni! A bilo ih je vise i svi NISU podrazumijevali ostanak u unitarnoj krnjoj Jugoslaviji! (usput, oko toga mi nista nisi odgovorio!)

A zasto je gore?
Pa to bi trebalo da je svakom jasno, pa i tebi!
Republike Bosne i Hercegovine nema i to nema je po cijenu stotinu hiljada njenih pobijenih gradjana i preko milion raseljenih!
Nikakav, ponavljam, NIKAKAV sporazum prije rata nije mogao dovesti do tako krvavog rezultata!
Da se SDA sa Dobricinom i Osnivacem na celu nije popishao po grobovima nevinih ljudi i da onima koji su ih pobili nisu dali ono sto isti ni u svojim najludjim sadisticko-erotskim mastarijama nisu mogli ocekivati, rijeci jedne ne bih rekao.

Ovako mi ostaje samo da ih smatram ili totalno nesposobnim idiotima koji kad tad treba da odgovaraju pred sudom i svog - bosnjackog naroda ali i svih onih kojima je BiH na srcu ili su bili jednostavno izdajnici koji su jos od pocetka cijele ove tragedije znali sta rade!
Treceg nema! Jer, u onoj paklenoj igri, niko od njih nije imao pravo da kaze: "Jebi ga, zajebali smo se u procjeni!" NIKO! Ulog je bio velik! Monstrouzno velik!

I ne svrstavaj me medju ljubitelje cetnika vec ti pokusaj da ukljucis svoj mali mozak i pocni da istim razmisljas, a nemoj kao papagaj prenositi stavove Centrale u koje vise ni oni koji su ih pisali ne vjeruju!
muha_sa

Post by muha_sa »

Al-agsa@ NAKON SVEGA ŠTO SU NAM URADILI.........

Muha će dodat--nakon svega što su nam uradili,onaj ko s njima koaliciju sklapa,isti je a ako ne i gori od njih.
muha_sa

Post by muha_sa »

Citirat ću uvaženog novinara--ljudinu Gojka Berića----Ni najsavršeniji ustav ne znači ništa ako se građani ne identifikuju sa vlastitom državom.A upravo je to glavni problem Bosne i Hercegovine.
Svaka promjena na-bolje je dobra,ali je najvažnija promjena u ljudima.A na toj reparaciji malo ko radi.-----
klif

Post by klif »

Vodenjak wrote: Ovako mi ostaje samo da ih smatram ili totalno nesposobnim idiotima koji kad tad treba da odgovaraju pred sudom i svog - bosnjackog naroda ali i svih onih kojima je BiH na srcu ili su bili jednostavno izdajnici koji su jos od pocetka cijele ove tragedije znali sta rade!Treceg nema! Jer, u onoj paklenoj igri, niko od njih nije imao pravo da kaze: "Jebi ga, zajebali smo se u procjeni!" NIKO! Ulog je bio velik! Monstrouzno velik!
Ako bismo zbilja svi mi obicni smrtnici, na svim tim nesretnim "stranama", uspjeli shvatiti i prihvatiti da smo svi, ali svi mi obicni, bile "njihove" zrtve, mozda bismo imali sansu da se nekad izvucemo iz ovog ponora.

Hajde da makar pokusamo, da svaki od konsitutivnih naroda prvo pogleda sopstvene "hajirlije". Pa cemo onda njihove.

Kada se opredjelimo prema "nasim" ublehasima (ovaj izraz prije nisam koristio), imacemo svako moralno i ljudsko pravo, to isto traziti i od "njihovih".

Je li uopste moguce otpoceti taj proces?
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Frankyee wrote:Bilo koje odluke za koje glasaju svi osim jednog poslanika iz RS za mene su sumnjive. Svima je valjda jasno da su to ljudi koji su gotovo u potpunosti okrenuti Srbiji i ocuvanju RS. To je za nas najbolji pokazatelj. Ako kompletan SDS i SNSD su za nesto onda mi to moramo jako pazljivo da procitamo i vidimo sta se tu predlaze. Jednostavno nije moguce da ove "istorijske" promjene toliko jacaju drzavu BiH a da to nije vidio niko is SDS i SNSD, ili mi to mozda mislimo da isti onaj SDS sto stiti Karadica misli dobro ovoj drzavi? ili opet mozda mi mislimo da Dodik to zeli jacanje institucija BiH? pa kao preko noci sad su tu Dodik i Cavic spasioci BiH. A narocito me ohrabrilo kada sam cuo kako Paravac se plaho zalaze za ove promjene isti onaj Paravac sto ga muci kao da mu kidaju zivo meso kad se mora mijenjati zastava RS.

Ljudi pamet u glavu, ovaj klempo nikad nije znao sabrat 2+2 a Lagumdija bi prodao sve za malo vlasti. Dodajte one is RS pa je jasno ko to ovde gura promjene i sta se ovde gura. Steta sto se ostatak SDP poceo raspadati zbog Lagumdzije jer SDP mozda ima perspektivu da bude partija ujedinjenja naroda.

Bilo je BiH i prije Dejtona a bice i poslije odbijanja ovih promjena. Zelim promjene ali malo bolje nego ove predlozene jer usvajanje promjena koje nista ne mijenjaju je besmisleno.
Odlican komentar!
Sretan sam sto su Bosanci i Hercegovci rekli NE ovakvim podmuklim prevarama MZ i "RS" gdje je "RS" trebala biti cementirana za sva vremena i mogucnoscu da se u dogledno vrijeme i u pogodnom momentu pripoji Srbiji. Zasto Srbi iz "RS" ako su iskreni ne prihvate ukidanje obadva Entiteta u isto vrijeme i prihvate decentralizovanu regionalizaciju drzave BiH ako toj drzavi zele dobro? Bosanci i Hercegovci, Hrvati kao i drugi narodi ili gradjani u BiH su za ukidanje obadva entiteta ali jedino za to nije agresijom i genocidom stvorena "RS"?

Sto se tice MZ oni su vec od 92 igrali pokvarenu igru sa Bosancima i Hercegovcima i drzavom BiH. Poslije referenduma 92 kada je drzava BiH postala samostalna drzava i clanica UN umjesto da je brane oni su dozvolili agresiju Srbije na suverenu drzavu BiH i clanicu UN. Nametnuli su joj Embargo na uvoz oruzja. Dopustili genocid u Srebrenici i jos mnogo stosta drugog. Jednoj takvoj danasnjoj MZ i UN mi Bosnci i Hercegovci kao i drzava BiH nemozemo vjerovati bez jasnog izjasnjavanja MZ i UN
ko je to napao suverenu drzavu i napravio pokolj, genocid, agresiju, ekonomsku pljacku i teritorijalno aneksiranje 1/2 teritorije BiH i njenih gradjana Bosanaca i Hercegovaca.

Sto se tice primanja BiH u EU jer ovi amandmani koji su nam uvaljeni na prevaru nisu prosli ne treba se nista plasiti jer EU u svakom slucaju mora primiti BiH u svoj savez zeljeli oni to ili ne.

Ako ce se mjenjati BH Ustav sto normalno i treba onda vec u prvoj fazi politicki predstavnici Bosanaca i Hercegovaca, Hrvata kao i ostalih moraju od Amerike zajednicki striktno i bezuslovno zahtjevati ukidanje obadva nelegalna Entiteta u isto vrijeme a kao alternativu ponuditi decentralizovanu Regionalno podijeljenu drzavu BiH. BiH vise nemoze kao i njeni vecinski narodi kao sto su Bosanci i Hercegovci, Hrvati i drugi biti taoci "RS" i njenog manjinskog naroda u BiH.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

@Vodenjak

U onome sto si gore napisao se nekim dijelom slazem ali ne u svemu.
Mislim da se nasa rasprava u sustini svodi na pitanje, dali je rat mogao biti izbjegnut.

Postojala su dva izbora. Zasto. Pa zato sto su nam izbore ogranicavali i davali oni koji su se dogovarali u Karadjordjevu.
Prvi izbor je bio da se ne odvojimo i da ostanemo u krnjoj Jugoslaviji. Sto drugim rijecima znaci da Kapituliramo.
Drugi izbor je bio da se obavi referendum i da se odcijepimo od krnje jugoslavije, odnosno od Velike Srbije.

Ni u jednom slucaju se rat nije mogao izbjeci. Nakon izlaska Slovenije i Hrvatske rat je bio neizbjezan, Ne zato sto smo to mi htjeli, vec zato sto je to trebalo mirovnjacima iz Karadjordjeva.
Da smo pristali na ostanak u krnjoj Yu. to bi znacilo da bi nas kad tad polako ali temeljito istrijebili. A da je postojala namjera za takvim ciljem, dokaz je agresija na suverenu BiH. Dalje, da smo se odlucili ostati u Yu. to ne bi prihvatio Tudjman radi BiH hrvata. Doslo bi do Hrvatsko-Srbijanskog rata na teritoriji BiH. BiH bi opet bila podijeljena, razorena a Muslimani bi opet naj gore prosli.
Drugi izbor je bio da se raspise DEMOKRATSKI referendum, sto se i desilo, a zavrsilo se agresijom i genocidom. Sto je potvrdilo tezu da se rat nije mogao izbjeci, jer jednostavno nismo ulazili u davno skovan plan Velike srbije! A pobili su nas upravo oni koji su nas 50 godina pozivali na bratstvo i jedinstvo i obecavali nam sigurnost u krnjoj Yu.

Dali sam u svemu u krivu Vodenjace?

Skoro sam gledao emisiju "Smrt Jugoslavije" koja je uradjena nepristrasno, objektivno i profesionalno. Ta emisija naj bolje pokazuje kakve sile mraka su nam bile za vratom.
Gledajuci tu emisiju, potvrdio sam svoje ranije misljenje; Kakve su nam se zavjere spremale, kakve su nas sile napale, kako su se kovali planovi Zagreb-Beograd, kako nas je svijet ostavio na cjedilu, a sta smo mi sve(malo) imali. Jarane moj, dobro smo mi uopste uspjeli da sacuvamo i jedan zivot i da sacuvamo drzavu u prijeratnim granicama. Imali smo 2 vanjaska i 3 unutrasnja neprijatelja i ignoranciu svijeta. I opet smo se uspjeli izvuci. Pravo cudo bosanskog otpora!!
P.S. Ne zbog nekih mitova, vec zbog fakata!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Al-aqsa wrote:@Vodenjak

U onome sto si gore napisao se nekim dijelom slazem ali ne u svemu.
Mislim da se nasa rasprava u sustini svodi na pitanje, dali je rat mogao biti izbjegnut.

Postojala su dva izbora. Zasto. Pa zato sto su nam izbore ogranicavali i davali oni koji su se dogovarali u Karadjordjevu.
Prvi izbor je bio da se ne odvojimo i da ostanemo u krnjoj Jugoslaviji. Sto drugim rijecima znaci da Kapituliramo.
Drugi izbor je bio da se obavi referendum i da se odcijepimo od krnje jugoslavije, odnosno od Velike Srbije.

Ni u jednom slucaju se rat nije mogao izbjeci. Nakon izlaska Slovenije i Hrvatske rat je bio neizbjezan, Ne zato sto smo to mi htjeli, vec zato sto je to trebalo mirovnjacima iz Karadjordjeva.
Da smo pristali na ostanak u krnjoj Yu. to bi znacilo da bi nas kad tad polako ali temeljito istrijebili. A da je postojala namjera za takvim ciljem, dokaz je agresija na suverenu BiH. Dalje, da smo se odlucili ostati u Yu. to ne bi prihvatio Tudjman radi BiH hrvata. Doslo bi do Hrvatsko-Srbijanskog rata na teritoriji BiH. BiH bi opet bila podijeljena, razorena a Muslimani bi opet naj gore prosli.
Drugi izbor je bio da se raspise DEMOKRATSKI referendum, sto se i desilo, a zavrsilo se agresijom i genocidom. Sto je potvrdilo tezu da se rat nije mogao izbjeci, jer jednostavno nismo ulazili u davno skovan plan Velike srbije! A pobili su nas upravo oni koji su nas 50 godina pozivali na bratstvo i jedinstvo i obecavali nam sigurnost u krnjoj Yu.

Dali sam u svemu u krivu Vodenjace?
Nije bitno koji od nas dvojice je u pravu.
Ja samo mogu reci da sam imao preko 30 godina kad je rat poceo i da sam u tih trideset godina vidio i dozivio sto mnogi nece i da dva zivota zive!
Ipak, s obzirom da sam bio samo obicni smrtnik, nisam bio u situaciji da znam sta se gore u vrhovima radi, ali sam bio dovoljno pametan i zreo da sam vidio sve ovo o cemu sad pricam.
Jos tad prijatelju, vjeruj mi!
Zato je, blago receno cudno da oni kojima je to bio posao to isto nisu vidjeli!
Nista ne moze vratiti pobijene nevine ljude. Nikakva ideja nije bila vrijedna njihovog nokta a kamo li njihovih zivota. Nikakva drzava nije bila vrijedna toga da ostane bez cetvrtine svog stanovnistva u najboljim godinama koje se sad smuca od nemila do nedraga po svijetu, a u svojoj zemlji naziva pogrdnim imenima poput dijasporci, pobjegulje i slicno!

Kapitulacijom se ne bi moglo zvati nista od onoga sto je nudjeno u pregovorima kada su vrseni i prije pada prvih zrtava. Zrtava koje su bile goloruke, nepripremljene za svadju a kamo li za krvavi rat.
Zrtava koje se ubjedjivalo da mirno spavaju dok su im nozevi pod grlom bili.

S druge strane, Dejton je jedna perfidno zakamuflirana kapitulacija nevidjena u modernoj istoriji!
I naravno, i te kako potpomognuta zapadnim zemljama!

Sve u svemu, kao sto @klif rece, svi mi moramo proci katarzu. Svi se moramo suociti sami sa sobom, sa svojom istorijom koju smo sami zivjeli, sa svojim stavovima, ubjedjenjima, ublehama i zabludama.
Boli, ali pomaze!
Dokazano! Ako nigdje, a ono kod Nijemaca!

I nemoj me samo prozivati da "poredim sve tri strane"
Od tih me bljuvotina cijeli probavni trakt vise hronicno boli!

Ovdje pricamo o "nasoj" strani i zadrzimo se na istoj!
To je jedini nacin da se preispitivanje zaista i ucini!
Ili barem pocne ciniti!

Svako dobro!
lahor

#319 Re: Debili nisu prihvatili promjene...

Post by lahor »

Stitch__ wrote:... :roll: :shock:
Grijesis brate golemo.Debili su prihvatili ali na svu srecu nisu svi kao ti debili pa prepoznase podjelu zemlje za sva vremena.Da se to desilo ti i slicni tebi pitali bi ko nam to uradi majku mu jebem izdajnicku. :x
Izzoni

Post by Izzoni »

Fair Life wrote:
nosara wrote:Ocigledno je da je silajdzicev plan potpuna podjela Bosne na tri cjeline.

Naime, na istoj strani su se nasli "autonomasi" iz hdz'90 i radikali iz RS.

Sada je jasno da rahmetli Alija nije pravio strateske greske sam, vec su mu to njegovi ekstremist (silajdzic i kompanija) nametali.

Sada je potpuno legitiman skori zahtjev iz RS da im se vrate ingerencije posudjene drzavi, da se ojacaju posebne veze sa Srbijom i da se u dogledno vrijeme otcijepe (mozda u kombinaciji sa Kosovom).

Izbori koji su ispred nas nemaju nikakvog znacaja.

Parafraziracu sam sebe. Nece ovaj narod doc tobe dok glad ne zavlada.
Nazalost, ni to nije predaleko.
Image
Image

dobre sale nikad dosta :lol: :lol: :lol:
Izzoni

Post by Izzoni »

ne da mi se dalje citati :D
suljaga ,prno si u shishu,napokon sii otkrio svoje pravo lice,i metode maticne ti partije...mater ti kumanjarsku
katul ferman...po mogucnosti crvenom mahramom... :oops:

halalite na izrazaju...pri kahvi sam... :oops: :oops: :oops:
novel

Post by novel »

A ovime si htio reci sta?

Inace boldirane dijelove ustava RS Ustavni Sud BiH je proglasio neustavnim i oni ce uskoro biti izmjenjeni.
Htio sam reci da ti ljudi ne priznaju BiH i Ustavni Sud, "kidanje zivog mesa", kada se pali zastava BiH onda nista. Mozemo mi naprijed i bez Ustavnih prmjena da se zaista hoce.
Ništa ni od reforme policije
Maja BJELAJAC
Sudeći prema zastoju u pregovorima o reformi policijskih struktura, Bosna i Hercegovina sve je dalje od Evropske unije. Prepreka postizanju dogovora je stav političara RS koji smatraju da se o ukidanju entitetske policije ne može raspravljati.
Zbog toga je nedavna najava predsjedavajućeg Upravnog odbora Direkcije za reformu policije u BiH Seada Liska da će se, usprkos nepostojanju konsenzusa, 3. maja glasati o odluci o jedinstvenoj policijskoj strukturi, izazvala uzavrele reakcije u institucijama RS.
http://www.slobodnaevropa.org/article/2 ... c2d8b.html
dino_selma

Post by dino_selma »

Mislim da bi moderator trebao povesti racuna o naslovu teme koja vise nego iritira
Lichno mislim da su u pravu ovi sto su glasali protiv . Vidjevsi da se Amerikanci zalazu za to a zna se da amerikanci nikom nemisle dobro osim sebi :D logicki je da nama Bosnjacima isto tako ne misle dobro .
Bushonja kaze promjene u palestini i to demokratske . Ljudi glasali izabrali Hamas i onda kaze da to nije dobro i da ne prihvataju Hamas . Zalosno .
Ti isti amerikenjci nikad , ama bas nikad nisu kritikovali SDS za svoju fasisticku politiku genocida a sami tim ni odbili da pregovaraju sa SDS om iz jednog jedinog razloga , SDS je poubijao muslimane :sad:
A uporediti Hamas sa SDS ne ide . Ipak je SDS poubijao vise hiljada puta civila nego Hamas a SDS valja kao i HDZ a Hamas ne valja :x
E zato te americke prenapuhane zlotvore ne podnosim i svaki put kad jedan americki okuator u Iraku pogine pomislim da su to i zasluzili kao i svi drugi okupatori
Oni nama ne misle dobro i svaki prijedlog koji dolazi od njih ne valja . Pa ko je napravio RS . Pa tri mjeseca prije Daytona je Holbruk bio dogovorio plan , pogadjate vec s kim , Slobicom a to sve govori
muha_sa

Post by muha_sa »

Nekoliko hiljada žena je silovano--sistematski i planski--zar je trebalo da Jasmila snimi film i dobije nagradu da bi MZ priznala to zvjerstvo?A znali su-znali su i bolje nego mi koji smo pod granatama živjeli i čekali svoju.Žmirili su i donosili rezolucije i slali nam Sadako Ogatu--što li su žmirili--ko su te silovane žene i djevojčice?
--znali su oni i za logore i dobro su znali da su u njima samo i samo civili--što li bože ne reagovaše--dvadeseti vijek a to se u srcu Evrope dešava.
--snabdjevali su oni zvorničku brigadu genocidne vojske i naftom za tenkove--valjalo je na zaštičenu UN zonu--Srebrenicu.
--dokumente objavilo jučerašnje Oslobodjenje a iste su dobili od tribunala u Hagu.
MZ-SDA-SDS-HDZ--žele kojekakve amandmane---ponavljam--pojma nemam šta predlažu al kad vidim od koga je i ko je za to--NE HVALA.
novel

Post by novel »

muha_sa wrote:Nekoliko hiljada žena je silovano--.......sistematski i planski--.....A znali su-znali su i bolje nego mi --što li su žmirili--.
"General MacKenzie was unable to understand what was occuring in Bosnia". ... :-) covjek nije mogao da skonta sa se desava :-)

http://www.amazon.com/gp/product/custom ... 94-2152736
Post Reply