Debili nisu prihvatili promjene...

Post Reply
car-x

Post by car-x »

ustavne promjene se ne provode na silu, nego se o promjeni ustava dugo i nasiroko razglaba, i gleda se da se ukljuci sto vise naroda, pa ako treba da se napravi i referendum..

elem, mi smo navikli da nam neko drugi za nas to radi, pa tako i ovaj put.. ne mogu reci jel bolje ili gore, ali sigurno je da nam ta ista i evropa i svijet evo godinama obecavajuci pomoci, a godinama nas jebu u zdrav mozak..

bosna je ostavljena na cjedilu 1992. kad se radilo o biti i ne biti.. i sad ti isti koji su je ostavili na cjedilu, traze od nas da im slijepo vjerujemo..

come on..
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

iami wrote:odlično!!!!!

usvajanjem promjena se ovjekovječuje RS. Država postaje minorna u odnosu na entitete. Činjenica je da su zadnjim tajnim promjenama rs-ovci dobili sve što su tražili a sda-sdp koalicija prodala ovu državu za gutu američkih para.

Zbog toga je Žilić zakuhao stvar jer je skontao šta je Tihić potpisao i odjebao SDA-ovce. Tu nastaje lom, i drugi poslanici iz SDA prelaze na stranu protiv promjena.

Nakon dva dana ubjeđivanja amandmani padaju u vodu. I to je dobro. Američka posla su u ovome ispala mutna do bola, nekome je nešto gadno obećano; ameri se žele pozicionirati u pregovorima sa srbijom oko kosova. Srbi će tražiti ustupak za kosovo, a ustupak je RS jer u amandmanima piše da rs može uspostavljati paralelne odnose sa srbijom. I PUUUUUUUUUUUF, 2-3 godine referendum i ode BiH u 3 fine. Bez amandmana, malo teže. Ashdown je RS-u ukinuo pravo na suverenitet i samoopredjeljenje, a ove ustavne promjene su ga vraćale nazad.

Zato svaka čast onima koji su imali muda da glasaju protiv promjena. I zapamtite da je Nijaz Duraković najbolji političar u BIH koliko god pjano bio. On je jedini školovani političar, svi ostali su priučeni. A on je bio protiv promjena.
smijes biti politicar samo ako si zavrsio politicke nauke... :lol: oborio si me s nogu...
pa ovim promjenama se trebala konacno konstituisati VLADA drzave, vijece ministara bi bilo drugacije uspostavljeno....

ma evo vam zemlja, jer drzave nemamo...
cestitam Dodiku jer je dobio nikad jacu RS....
mnoge nadleznosti ostaju na entitetskom nivou..
jupi, blago nama... :(
iami

Post by iami »

ragib wrote:
mIRCerka wrote:REPUBLIKA SRPSKA JE LEGALIZOVANA TVOREVINA DEJTONSKIM POTPISIMA!!!
Pa ako je legalizovana onda zaista nece nikad biti hajra u ovoj genocidnoj drzavi.

Nisam neki strucnjak ali sam se nadao da se moze ukinuti ako bih dobije tuzbu.
tužba će sigurno imati uticaja na budućnost rs-a. presudom u korist bh tima, rs se može ukinuti. NE zaboravi da BH parlament nikada nije ratificirao dayton, pa tako rs i dayton nikada pravno nisu priznati od strane bh parlamenta već su prihvaćeni de-facto. Amandamanima koji su fala bogu pali, dogodilo bi se upravo da rs i dayton uz kozmetičke promjene budu prihvaćeni i de jure od strane parlamenta. I onda je to legalizacija RS-a.

Skontajte
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Ma radi se o utvrdivanju pazara i predizbornih poena...kako je Amerika napravila tako ce i biti......to je ono po sistemu da oni iz rs-a koji se protive promjenama pomisle pa ovo dobro za nas ..hajmo prihvatit oni se iz federacije bune mora da je dobro za nas....a ovi u federaciji isto tako i sve u krug...BIH ce biti onoliko koliko hoce MZ....

Da Amerika hoce da podijeli i rasturi BIH nebi ulagala toliki novac,ljude i sve ostalo....nego hajmo skinut trojac sa vlasti...a poslije cemo lako :D
ragib

Post by ragib »

car-x wrote:ustavne promjene se ne provode na silu, nego se o promjeni ustava dugo i nasiroko razglaba, i gleda se da se ukljuci sto vise naroda, pa ako treba da se napravi i referendum..

elem, mi smo navikli da nam neko drugi za nas to radi, pa tako i ovaj put.. ne mogu reci jel bolje ili gore, ali sigurno je da nam ta ista i evropa i svijet evo godinama obecavajuci pomoci, a godinama nas jebu u zdrav mozak..

bosna je ostavljena na cjedilu 1992. kad se radilo o biti i ne biti.. i sad ti isti koji su je ostavili na cjedilu, traze od nas da im slijepo vjerujemo..

come on..
ragib

Post by ragib »

car-x wrote:ustavne promjene se ne provode na silu, nego se o promjeni ustava dugo i nasiroko razglaba, i gleda se da se ukljuci sto vise naroda, pa ako treba da se napravi i referendum..

come on..
fino receno
sudnjidan

Post by sudnjidan »

E, da su Ameri i EU pametni sada bi kolektivno digli ruke od ove bagre, povukli OHR, visokog predstavnika, suspendovali sve moguce pregovore o EU, NATO-u. Trebaju tako napraviti, pustiti Harisa Silajdzica i njegove havere da u "dogovoru" sa Srbima ukinu entitetsko glasanje, ukinu entitete, uspostave "gradjansku" drzavu po mjeri lopova iz Stranke ZAgraBIH.
Za utjehu, bice bolje valjda 2010. kada ce ustavne promjene ponovo biti na dnevnom redu.
P.S. Savjet ministara EU do jula treba donijeti Zakon o viznim olaksicama za gradjane SCG, a dok se to ne desi na njih se najvjerovatnije nece odnositi odluka o poskupljenju viza. Znaci, uskoro mozemo ocekivati da Srbi iz BiH, poput Hrvata, imaju pasose "matica" sa kojima ce moci slobodno putovati, a vi bagro slusajte Harisa i Jatu koji "spasavaju drzavu".
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Šta, kukaš Mirci???? Začas će 2010 , te s njom i nova prilika za Ustavne promjene, odnosno njihovu verifikaciju na izborima.....Dok trepneš okom...........................................
Pospanko

Post by Pospanko »

mIRCerka wrote:

usvajanjem promjena se ovjekovječuje RS. Država postaje minorna u odnosu na entitete. Činjenica je da su zadnjim tajnim promjenama rs-ovci dobili sve što su tražili a sda-sdp koalicija prodala ovu državu za gutu američkih para.

Zbog toga je Žilić zakuhao stvar jer je skontao šta je Tihić potpisao i odjebao SDA-ovce. Tu nastaje lom, i drugi poslanici iz SDA prelaze na stranu protiv promjena.

Nakon dva dana ubjeđivanja amandmani padaju u vodu. I to je dobro. Američka posla su u ovome ispala mutna do bola, nekome je nešto gadno obećano; ameri se žele pozicionirati u pregovorima sa srbijom oko kosova. Srbi će tražiti ustupak za kosovo, a ustupak je RS jer u amandmanima piše da rs može uspostavljati paralelne odnose sa srbijom. I PUUUUUUUUUUUF, 2-3 godine referendum i ode BiH u 3 fine. Bez amandmana, malo teže. Ashdown je RS-u ukinuo pravo na suverenitet i samoopredjeljenje, a ove ustavne promjene su ga vraćale nazad.

Zato svaka čast onima koji su imali muda da glasaju protiv promjena. I zapamtite da je Nijaz Duraković najbolji političar u BIH koliko god pjano bio. On je jedini školovani političar, svi ostali su priučeni. A on je bio protiv promjena.
smijes biti politicar samo ako si zavrsio politicke nauke... :lol: oborio si me s nogu...
pa ovim promjenama se trebala konacno konstituisati VLADA drzave, vijece ministara bi bilo drugacije uspostavljeno....

Hajde malo ohladi. Prosetaj do Zlaje, pa ga utjesi malo, bas mi ga je zao. Kako je samo samouvjereno mlatio proteklih dana. Cini mi se da nije ni "piramidu" posjetio jer ustav se mjenja, ne smije biti Bosanska piramida :D
car-x

Post by car-x »

mislim da su u ovom trenutku reforme policije duplo vaznije od nemijenjanja nista kroz kozmeticko dotjerivanje ustava.. a tu je dodik jasno reko da je granica RS.. i tu bi se moglo vidjeti ko sta ozbiljno misli..
bornheim

Post by bornheim »

Ja sam sad stvarno ljut.Ljut sam zato sto ovi nasi kreteni od politicara ne misle logicki nego lokalno i mimo svijet.I sad umijesto da ova nasa jadna BiH dobije vijetar u krila i konacnoo podje u korak sa naprednim svijetom ,nasi tkz. politicari tj.nepismeni seljaci dace nam jos 4 god. agonije, mamu im jebem primitivnu .
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sudnjidan wrote:E, da su Ameri i EU pametni sada bi kolektivno digli ruke od ove bagre, povukli OHR, visokog predstavnika, suspendovali sve moguce pregovore o EU, NATO-u. Trebaju tako napraviti, pustiti Harisa Silajdzica i njegove havere da u "dogovoru" sa Srbima ukinu entitetsko glasanje, ukinu entitete, uspostave "gradjansku" drzavu po mjeri lopova iz Stranke ZAgraBIH.
Za utjehu, bice bolje valjda 2010. kada ce ustavne promjene ponovo biti na dnevnom redu.
P.S. Savjet ministara EU do jula treba donijeti Zakon o viznim olaksicama za gradjane SCG, a dok se to ne desi na njih se najvjerovatnije nece odnositi odluka o poskupljenju viza. Znaci, uskoro mozemo ocekivati da Srbi iz BiH, poput Hrvata, imaju pasose "matica" sa kojima ce moci slobodno putovati, a vi bagro slusajte Harisa i Jatu koji "spasavaju drzavu".
nemoj tako , Haris je patriota....ostali su izdajnici...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

mah......da je vratiti vrijeme......
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pospanko wrote: Hajde malo ohladi. Prosetaj do Zlaje, pa ga utjesi malo, bas mi ga je zao. Kako je samo samouvjereno mlatio proteklih dana. Cini mi se da nije ni "piramidu" posjetio jer ustav se mjenja, ne smije biti Bosanska piramida :D
ako cu ja setati do Zlaje, ti se sakrij Harisu pod suknju, jer je nista drugo do...mica maca na engleskom...
ako sma ZA ustavne promjene, znaci da sam SDP...super ti rade te dvije mozdane celije...
iami

Post by iami »

mIRCerka wrote:

ok,

prvo dodik je bio za promjene jer su mu išle na ruku prema tome on ništa nije dobio. što je u ovoj konstalaciji dobro jer su amandmani i pogotovo njihova zadnja verzija totalno namješteni u korist rs. Pročitaj i vidi šta tamo piše.

drugo, vlada ili vijeće ministara. svejedno kako se zove bitno je šta radi i kako odlučuje. po novom bi odlučivalo na isti način kao i do sada. znači konsenzusom i(li) da najmanje 2 od 3 iz svakog naroda budu za. u svim svjetskim vladama se glasa većinom (ukupnom). btw, u americi se ministar odbrane (ili bilo čega drugog) ne zove ministar već secretary of defence zar ne?!?!? znači nije bitno kako se šta zove već šta radi....

treće, koje škole završavaju svi iole priznati političari u svijetu. Mislim da je tamo u politici jako malo agronoma, doktora, stomatologa, arhitekata, inžinjera. Uglavnom ekonomisti, pravnici, ali prije svega ljudi koji su završili upravo to: political sciences. Zaviri u CV-je recimo članova parlamenta engleske.

nego, moja je preporuka da svi izađu na izbore i da glasaju za opciju koja je za ukidanje entiteta... sa 80% odziva na izbore nacionalisti padaju... skontaj
mIRCerka

Post by mIRCerka »

IAMI, pomiri se da ce na izbore izaci 40% glasackog tijela....
dalje, sto se viejca ministara tice, koliko znam trebalo se glasati i donositi odluke prostom vecinom, plus bio bi PREMIJER vlade, ne predsjedavajuci...
trece, zbog lingvistickih problema medju predstavnicima TRI naroda se zakuhalo do te mjere da se prijetilo i regrutacijom...
Dodik je rekao DA, a u stvari se nadao da ce ostali reci NE zbog njegovog DA, i dobio je RS onakvu kakva je jos uvijek...jaka ko beton...
to se zove NAVLAKUSHA...al et...
sta ja pricam vise, dobila sam i cetvrtu titulu na forumu...aman...odo ja na visocicu...
dovidjenja...
bornheim

Post by bornheim »

Meni se stvarno povraca sad kad sam cuo da par idiota sprecava BiH da se integrise u normalan svijet.
kekec

Post by kekec »

EU: Uskoro skuplje vize za građane Bosne i Hercegovine?
Jos i ovo !
Postavljanje ograde,
malo nasi, malo EU. :shock:
kekec

Post by kekec »

mIRCerka wrote: sta ja pricam vise, dobila sam i cetvrtu titulu na forumu...aman...odo ja na visocicu...dovidjenja...
Mislio sam da vec lijecis zuljeve od kopanja,
a ti jos nisi ni otisla. ccccc :-)
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

YEEEESSSS!!!!

Nema entitetskog glasanja = me happy :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kekec wrote:
mIRCerka wrote: sta ja pricam vise, dobila sam i cetvrtu titulu na forumu...aman...odo ja na visocicu...dovidjenja...
Mislio sam da vec lijecis zuljeve od kopanja,
a ti jos nisi ni otisla. ccccc :-)
cekam platu ba... :roll:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

De ba ljudi ohladite malo...cemu panika..... ove ustavne promjene ce biti prihvacene...zagovornici da se ne potpisu su oni propali politicari i lobi hrvatskih stranaka koje uvidaju da prolazi posljednji voz za treci entitet.....jer takvim ne odgovatra ni regionalozacija ili kantonizacija BIH kao sto se zalazu.

Ti sto se bore kao za BIH i ukidanje entiteta i misle dobro BIH..pa vise je u toj rs-oj zastava BIH nego u hercegovini.....na djelu treba pokazat odanost i postovanje drzave BIH..a ne lovit u mutnom ko do sada.

A Silajdzic i company se hvataju zadnje slamke spasa da udu u politiku(blize lovi) .
Pospanko

Post by Pospanko »

bornheim wrote:Ja sam sad stvarno ljut.Ljut sam zato sto ovi nasi kreteni od politicara ne misle logicki nego lokalno i mimo svijet.I sad umijesto da ova nasa jadna BiH dobije vijetar u krila i konacnoo podje u korak sa naprednim svijetom ,nasi tkz. politicari tj.nepismeni seljaci dace nam jos 4 god. agonije, mamu im jebem primitivnu .
Ko ti brani da sutra sjedes i ponovo raspravljas o ustavnim promjenama. Cetiri godine nisu potrebne, potreban je samo jedan dan da bi se ponovo razgovaralo. Ne vjeruj bagri sve sto pricaju. Prema njihovom tumacenju samo se moze razgovarati o ustavnim promjenama pred izbore. Sto ni u kom slucaju nije tacno.

Usput, ako ste gledali HRT veceras. Bosna je dobila VELIKU SAMARCINU od EU zbog izrucenja sestorice svojih gradana Amerima bez ikakvih dokaza o njihovoj krivici.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zavrzlama wrote:De ba ljudi ohladite malo...cemu panika..... ove ustavne promjene ce biti prihvacene...zagovornici da se ne potpisu su oni propali politicari i lobi hrvatskih stranaka koje uvidaju da prolazi posljednji voz za treci entitet.....jer takvim ne odgovatra ni regionalozacija ili kantonizacija BIH kao sto se zalazu.

Ti sto se bore kao za BIH i ukidanje entiteta i misle dobro BIH..pa vise je u toj rs-oj zastava BIH nego u hercegovini.....na djelu treba pokazat odanost i postovanje drzave BIH..a ne lovit u mutnom ko do sada.

A Silajdzic i company se hvataju zadnje slamke spasa da udu u politiku(blize lovi) .
fali ti KONACNO....tu su uvijek kad treba njatike, a kad treba RADITI nema ih...
:faraon: :faraon1:

Pospanko, opet ti aludirash na Zlatka koliko vidim...pa da je bilo ko drugi bio na toj poziciji, izrucenje bi se desilo...samo se mozda ne bi tako napadalo...

:faraon: :faraon1:
bornheim

Post by bornheim »

Sad sve ostaje kao i dosada ,glupi idioti,bez i najmanjeg napretka(sto se Ustava tice).Zalosno je to da sad kad to stvarno mozemo, mi Bosnjaci,propustamo sansu da sliku nas kao Evropljana tako jeftino prodajemo.
Post Reply