King Kikapu wrote:macu sam gledao u dervisu i smrti, americkom bizonu, bubi u uhu i jos dvije ili tri predstave i ne bih se slozio da je los glumac. doduse sve je to bilo prije pinka i obna.
Bravo!
Maca je bio (
BIO) glumacki potencijal...gledao sam ga, doduse dosta je vremena od tada proslo, u nekoliko predstava u kojima je pokazao da moze da iznese zadatu ulogu...Medjutim kao i sve drugo i gluma je vjezba, vjezba pokreta i emocije i nadgradnja, naravno....a i cinimi se da je on ispao iz toga....Ovo cime se nakon "teatarske karijere" poceo baviti je, malo je reci, KURAC.
Klasicni idiot, koji u nedostatku ideja i smisla za humor(humor mu je na nivou onih seoskih priredbi u domovima kulture,na koje se od kurca odkidaju papani) drka gledaoce nekim polu-seoskim urlanjem itd...
Nista vrijedno spomena....
Medjutim, ja covjeka mogu da shvatim...jednostavno igra na kartu nacije koja se srozala u svemu u cemu se mogla srozati, pa sto ne bi i u tim vodama...Cobanluk, Selma Bajrami....i Bosnjaci polude od srece....On vjerovatno u svemu tome ima racunicu...do nas je, nije do njega...
Mene vise zabrine kad vidim koliko se ljudi zaista smije tom KURCU od humora...nakon onakvih nadrealista i onakvog autenticnog sarajevskog humora od kojeg su svi padali na bulju, spalo se na to da se ljudi u Sarajevu pisaju od smijeha ovakvom turbo folk sranju...
Sve je to lancana reakcija...Hayat,Avaz,Ceca,Pink,Maca,kurac,palac...
Najebali smo.