Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
- cenecimoveocino
#1 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
pratim 
-
Rizvan
#2 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Pa to je javna tajna već godinama, samo što je tabu tema ovdje u Sarajevu. Ali pravi se je javio da se žali, i njegova je stranka dijelom odgovorna za ovakvo stanje. Ja sam prvi za to da se ljudi zapošljavaju po kvalifikacijama i sposobnostima, ali ne može me niko uvjerit da među Bošnjacima nema kvalifikovanog kadra, pored ovoliko visokoobrazovanih ljudi na birou ili onih koji rade u privatnom sektor, a nemaju pristup javnom sektoru zbog onih koji se zapošljavaju sa diplomom Slobomir Univerziteta i sl. Situacija je još alarmantnija u manjem entitetu i pojedinim kantonima. Naprimjer u posavskom kantonu, nijedan ministar nije Bošnjak, iako Bošnjaka tamo ima više od 30%.
-
Hafis
#3 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Kazu da i nije toliki debalans kakav ce tek biti.
-
dječak sa šibicama
#4 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Zlaja je u pravu, nista ispod 100%!
Treba kopirati nacionalnu strukturu direktora u SA kantonu. Kome se ne svidja, neka ide.
Treba kopirati nacionalnu strukturu direktora u SA kantonu. Kome se ne svidja, neka ide.
-
Hafis
#5 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Nije baš tako crno, ima i svijetlih primjera.
Eno kako se Komšić pametno dosjetio pa iz hrvatske kvote za ambasadora u Rimu postavio Nerkeza Arifhodžića.
I onda ovi domaći fašisti kažu da je i to neki podvaljeni daidža i da taj čovjek nije ''certificirani'' Hrvat. K'o biva ako nije hercegovac ili HDZ-ejac ne može biti Hrvat.
Eno kako se Komšić pametno dosjetio pa iz hrvatske kvote za ambasadora u Rimu postavio Nerkeza Arifhodžića.
I onda ovi domaći fašisti kažu da je i to neki podvaljeni daidža i da taj čovjek nije ''certificirani'' Hrvat. K'o biva ako nije hercegovac ili HDZ-ejac ne može biti Hrvat.
- Altsa
#6 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Za debalans su jedini krivci bosnjaci koji dopustaju da vecinu rukovodecih polozaja na drzavnom nivou drze srbi hrvati. bez njihovog aminovanja to se ne bi moglo desiti.u svim komisijama za izbor sjede i bosnjaci koji dobijaju naredbe koga ce izabrati. sasvim je jednostavno sabrati sva rukovodeca mjesta, vidjeti procenat svakog od tri naroda i vidjeti ko je u minusu a ko u plusu. medutim to su sve igre i namjestaljke. ovaj ce meni sredit ja njemu. na zalost samo bosnjak zahebe bosnjaka dok se to kod druga dva naroda ne moze desiti da oni zahebu svog.
Last edited by Altsa on 02/08/2014 13:13, edited 1 time in total.
-
Hafis
#7 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
To ti je to. Dobar i mahnit na istoj deredži sjede.Altsa wrote:Za debalans su jedini krivci bosnjaci koji dopustaju da vecinu rukovodecih polozaja drze srbi hrvati. bez njihovog aminovanja to se ne bi moglo desiti.
-
Hafis
#8 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
I veliš Komšić izabrao Nerkeza Arifhodžića iz reda hrvatske kvote? Mogu misliti kakve bi mu tek druge kvote izgledale."reklisu"]
Komsic je bar izabrao iz reda Hrvata kvotu,
Polupao si lončiće. Ne pričamo o izborima već o imenovanjima.sta reci za HDZ u Mostaru, on umjesto da izabere bosnjackog gradonacelnika Mostara nakon sto su mu SDA i SDP pomogli da se izabere Beslic u prvom mandatu, oni direktno odbijaju vise mandata to uraditi, a cak su sa SDP-om preglasali Bosnjake u Mostaru,
Hoćeš reći da nije fer da se u vremenu dok je Komšić bio načelnik (ne gradonačelnik) Novog Sarajeva nije u Mostaru istodobno kao reciprocitet izabrao Bošnjak na čelu grada?Jos dok je Komsic bio gradonacelnik Novog Sarajeva.
Komšić se može izjasniti Hrvatom za potrebe izbora za člana predsjedništva, ali taj njegov postupake ne obvezuje druge da ga perceptiraju sukladno tom njegovom izjašnjavanju.
Last edited by Hafis on 02/08/2014 13:04, edited 2 times in total.
-
Hafis
#9 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Auuu, ne valja. Počeli smo i prijetiti ničim izazvanireklisu wrote: Bojim se da vi jos niste imali posla sa pravim Bosnjacima i sve se nadam da ce te nakon izbora barem imati jednog nasuprot sebe koji ce vam na vas bezobrazluk redovno vracati duplu dozu bezobrazluka.
-
Hafis
#10 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Ljubo je u drugom mandatu, s tim da ga je već prošišao za gotovo 2 godine - suma sumarum - gotovo 10 godina kako je zasjeo. Čovjek bi dao ostavku ali jednostavno nema kome. Jedino Inzku.reklisu wrote:
Znamo sigurno na primjeru gradonacelnika Mostara Ljube Beslica da HDZ primjenjuje te metode. Oni su u tom dogovoru Tihic-Covic drsko i bezobrazno izigrali taj dogovor, tako da Ljubo obavlja tu funkciju ne znam vec koliko mandata. Tip je do sad treba zaboraviti kako izgleda kancelarija gradonacelnika, a on jos vlada Mostarom? Sramotno. I onda kukaju o Komsicu, a to su radili jos dok je Komsic bio nacelnik opcine Novo Sarajevo.
-
Hafis
#11 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Jebat ga. Došao red i na nas da malo jašimoreklisu wrote:Ma da, "malo" bezobrazluka, pa onda kuknjava do neba o majorizaciji, pa onda opet "malo" bezobrazluka itd. Jelde Ljubo ce i nakon oktobra vladati Mostarom? Komsic dosao i prosao, a Ljubo jos jase Mostarom?Hafis wrote:Auuu, ne valja. Počeli smo i prijetiti ničim izazvanireklisu wrote: Bojim se da vi jos niste imali posla sa pravim Bosnjacima i sve se nadam da ce te nakon izbora barem imati jednog nasuprot sebe koji ce vam na vas bezobrazluk redovno vracati duplu dozu bezobrazluka.
- seln
#12 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Belaj je u tome sto ne primjecujete da jasite kitu.Hafis wrote:Jebat ga. Došao red i na nas da malo jašimoreklisu wrote:Ma da, "malo" bezobrazluka, pa onda kuknjava do neba o majorizaciji, pa onda opet "malo" bezobrazluka itd. Jelde Ljubo ce i nakon oktobra vladati Mostarom? Komsic dosao i prosao, a Ljubo jos jase Mostarom?Hafis wrote: Auuu, ne valja. Počeli smo i prijetiti ničim izazvani
-
Hafis
#13 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
I što bi tada nastupilo?reklisu
Ne zna kome da da ostavku? Fino uzme pismo i napise ostavku ispod koje se potpise, kopira pismo i posalje ga medijima, napusti prostorije gradonacelnika Mostara i sebi nadje novi posao. Ostalo nije njegova briga.
ideja ti je super. Ne znmam brate što se ova federalna vlada pati kad je neuspješna, VM, predsjedništvo, a i oba parlamenta, pa i onaj CIK, u stvari svi. Što ne sjednu, uzmu pismo i napišu ostavke i pošalju medijima. Ostalo njije njihova briga....mi ćemo se ovdje nekako organizirati i to zakrpiti dok pravi majstori ne dođu.
Kakve veze ima Ljubo Bešlić s Komšićem u ondašnjoj ulozi načelnika novog Sarajeva?Hafis wrote:A sad dosao i red na vas? Kako je dosao, kad ste to uradili jos dok je Komsic suvereno vladao opcinom Novo Sarajevo, sto znaci nije se ni kandidirao za clana predsjednistva?
Ljubo iz hrvatske nacionalne stranke, Komšić iz bošnjačke nacionalne stranke?
-
Hafis
#14 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Svoj ti pos'o deda, a čaršijski redseln wrote: Belaj je u tome sto ne primjecujete da jasite kitu.
- seln
#15 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Ispravno se rece "nacisticke".Hafis wrote: Ljubo iz hrvatske nacionalne stranke
- seln
#16 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Hrvaticu moj mali, hrvaticu moj mali....Hafis wrote:Svoj ti pos'o deda, a čaršijski redseln wrote: Belaj je u tome sto ne primjecujete da jasite kitu.
kad popijes ubojitu foru, kao Bambijeva mama lovacki metak, onda ostaje samo bjezati i pasti travu...kofrcenje ne pomaze.
Sta je? Nije me bilo par dana na forumu, pa ti pocesljao brkove, obukao svecanu trenirku, spustio prozor od merdze i odvrnuo Thompsona do daske...niko kao ti.
-
NeenaSa
#17 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Altsa wrote:Za debalans su jedini krivci bosnjaci koji dopustaju da vecinu rukovodecih polozaja na drzavnom nivou drze srbi hrvati. bez njihovog aminovanja to se ne bi moglo desiti.u svim komisijama za izbor sjede i bosnjaci koji dobijaju naredbe koga ce izabrati. sasvim je jednostavno sabrati sva rukovodeca mjesta, vidjeti procenat svakog od tri naroda i vidjeti ko je u minusu a ko u plusu. medutim to su sve igre i namjestaljke. ovaj ce meni sredit ja njemu. na zalost samo bosnjak zahebe bosnjaka dok se to kod druga dva naroda ne moze desiti da oni zahebu svog.
Ne samo ti kao dugogodishnji forumash, udarash(ju); Tuk na luk. Sposobnost ima minoran ucinak. A i sposobni potpadaju pritisku ... i nastaje stasus quo.
I, ... cherat' chemo se ....do beskonachnosti.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#18 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
tacno tako , pošto ni tvoj idejni vodja draganče neprizna hrvate koji koji zive u kantonima koji nisu sa vecinskim hrvatskim zivljem.Hafis wrote:Nije baš tako crno, ima i svijetlih primjera.
- Altsa
#19 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
a ko govori o sposobnosti. govorim da kada treba zbog nacionalne strukture izabrati direktora i zamjenika direktora neke drzavne institucije iz bosnjackog korpusa onda bosnjak iz komisije odabere srbina ili hrvata iz njemu samo poznatih razloga. i tako to ide dok se na kraju ne dode do debalansa zbog cega je i pokrenuta tema. srbin nece to uradi taman da je kandidat iz druge stranke sa srpskim predznakom. znam more primjera sa imenima ali nije za pricuNeenaSa wrote:Altsa wrote:Za debalans su jedini krivci bosnjaci koji dopustaju da vecinu rukovodecih polozaja na drzavnom nivou drze srbi hrvati. bez njihovog aminovanja to se ne bi moglo desiti.u svim komisijama za izbor sjede i bosnjaci koji dobijaju naredbe koga ce izabrati. sasvim je jednostavno sabrati sva rukovodeca mjesta, vidjeti procenat svakog od tri naroda i vidjeti ko je u minusu a ko u plusu. medutim to su sve igre i namjestaljke. ovaj ce meni sredit ja njemu. na zalost samo bosnjak zahebe bosnjaka dok se to kod druga dva naroda ne moze desiti da oni zahebu svog.![]()
Ne samo ti kao dugogodishnji forumash, udarash(ju); Tuk na luk. Sposobnost ima minoran ucinak. A i sposobni potpadaju pritisku ... i nastaje stasus quo.
I, ... cherat' chemo se ....do beskonachnosti.
-
Hafis
#20 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Tata, ja sam ti nešto poput Vlade Kalembera, najozbiljnije. Imaš mi slike....ma nebitnoseln wrote:Hrvaticu moj mali, hrvaticu moj mali....Hafis wrote:Svoj ti pos'o deda, a čaršijski redseln wrote: Belaj je u tome sto ne primjecujete da jasite kitu.
kad popijes ubojitu foru, kao Bambijeva mama lovacki metak, onda ostaje samo bjezati i pasti travu...kofrcenje ne pomaze.
Sta je? Nije me bilo par dana na forumu, pa ti pocesljao brkove, obukao svecanu trenirku, spustio prozor od merdze i odvrnuo Thompsona do daske...niko kao ti.
Uglavnom sve sve, ali brkove i mercedes nikad. A i Thompson ti je šaša. Ja sam ti inače veeeeliki fan Indexa, pa ti gledaj.
Gdje smo stali...aha, veliš Bambijeva mama, lovački metak i dr.. Pa zar si i te stvari gledao
-
Salonski Kriticar
#21 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Kemal Huseinovic, v.d. direktora RAK-a.
Iz cije je on kvote? Vise se ni Kemica ne sjeca kad mu je istekao mandat. Srbin je trebao da ga zamjeni na funkciji prije 7-8 godina. Nikako da bude imenovan. Sta cemo s tim slucajem?
Iz cije je on kvote? Vise se ni Kemica ne sjeca kad mu je istekao mandat. Srbin je trebao da ga zamjeni na funkciji prije 7-8 godina. Nikako da bude imenovan. Sta cemo s tim slucajem?
- Altsa
#22 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
o tome se ovdje i radi. izabirom srbina taj se debalans jos vise pogorsava itd. itd. i dodemo do toga zbog cega je tema i pokrenuta do debalansa na ustrb bosnjaka. jedini nacin je da se izvrsi revizija rukovodecih mjesta, vidi koliko kome pripada i prema tom procentu izvrse promijene sve ostalo je gubljenje vremena. ne kazem da treba ljude smjenjivati vec kad odrade svoj mandat na njegovo mjesto dolazi putem konkursa neko drugi s tim da mora biti nacionalnosti koja po procentima odgovara. tu opet glavnu ulogu treba da odigraju bosnjaci koji treba da stopirju svaki izbor koji po procentima ne odgovara. sve je to ruzno ali takva je realnost BiHSalonski Kriticar wrote:Kemal Huseinovic, v.d. direktora RAK-a.
-
Rizvan
#23 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Kao prvo, čisto sumnjam da pored ovolikog Sarajeva, stručnjake jedino možemo pronaći na Palama, Sokocu i Lukavici, odakle dolazi većina naših vrlih stručnjaka na državnom nivou.opcija wrote:Od kad je gradjanima Bosnjacima bitno ko je koje nacionalnosti?
Bitna je strucnost jelte. Svi smo mi gradjani BiH necemo valjda brojati krvna zrnca?
Kao drugo, možemo mi zabijati glavu u pijesak i biti licemjerni do beskraja, ali činjenica je da su Bošnjaci na državnom nivou zastupljeni u katastrofalnom omjeru, a situacija je još gora tamo gdje vladaju HDZ i SNSD, što nije ni za iznenadi jer oni samo dosljedno provode svoje nacionalističke politike. Oni koji su najviše odgovorni su bošnjački političari koji zarad vlastitih interesa u vrhovima stranki, uopšte se nisu bavili ovim pitanjem. Bojim se da će i ovo biti samo izborna parola a nakon izbora sve će ostati isto.
- Arata
#24 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
reklisu wrote:Pretpostavljam od kad Srbi i Hrvati sprovode apartheid. Sta bi ti, da Bosnjak ne moze biti ni portir tamo gdje vladaju srpski i hrvatski fasisti, a da tamo gdje su Bosnjaci, tu bude sve "nase"?opcija wrote:Od kad je gradjanima Bosnjacima bitno ko je koje nacionalnosti?
Bitna je strucnost jelte. Svi smo mi gradjani BiH necemo valjda brojati krvna zrnca?
Pa gdje ti živiš? Znaš li ti kako se zapošljavaju ljudi u javnim institucijama?
- Arata
#25 Re: Debalans u državnim institucijama na uštrb Bošnjaka!
Nećemo se praviti mutavi. Ako navedenih ima više to samo znači da su bili spremniji da plate za ta radna mjesta i to je to.Rizvan wrote: Kao prvo, čisto sumnjam da pored ovolikog Sarajeva, stručnjake jedino možemo pronaći na Palama, Sokocu i Lukavici, odakle dolazi većina naših vrlih stručnjaka na državnom nivou.
Sve su to veze i korupcija, ne vidim razlog da se to prebacuje na teoriju zavjere.
Ne znam odakle ovolika neinformisanost, pričate li vi sa ljudima mimo foruma?