Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#126 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Truba »

nije death ali je metal :D isti klinac ;-)

al je pravo dobra pjesma...

In my dreams I have seen beyond
In my dreams I have seen what I am coming from
Visions of my eternity
Visions of a celestial holy city

Twelve gates of Jerusalem
Twelve angels surround the wall
Only one way leads inside the gates
Only one way prepared for us all

I have seen New Jerusalem
Glorius, the New Jerusalem
Behold, the world of corruption has passed away
Out of the ashes below me I rise
Into the city of new life, the power, the way
ascending into paradise

By the grace of the Holy One
I am free from this world of desolation
Free from greed, lust and selfishness
To nevermore be a slave to this wicked flesh

By the ultimate sacrifice
I'm alive, yet transcend this life
From this old world of death burning down
Now I walk through the ashes unto holy ground

I have seen New Jerusalem
Glorius, the New Jerusalem
Behold, the world of corruption has passed away
Out of the ashes below me I rise
Into the city of new life, the power, the way
ascending into paradise
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#127 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Latina »

rodiboga wrote:Voices
The voices call
Voices
The voices are calling me
Aha...shi-zo-fre-ni-ja...
Apostate

#128 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Apostate »

The band have a rather lackadaisical approach toward those who criticize their sometimes violent lyrics: "We don't sing about politics. We don't sing about religion. [...] All our songs are short stories that, if anyone would so choose they could convert it into a horror movie. Really, that's all it is. We like gruesome, scary movies, and we want the lyrics to be like that. Yeah, it's about killing people, but it's not promoting it at all. Basically these are fictional stories, and that's it. And anyone who gets upset about it is ridiculous."[13]

Australian Family Association vice-president Gillian Gonzalez said Cannibal Corpse have the most offensive lyrics she had ever seen, saying "They are absolutely vile and should not be allowed into the country."[14]

Cannibal Corpse prides itself on overtly violent and sexual songs and album artwork as nothing more than an extreme form of over-the-top entertainment. In the film Metal: A Headbangers Journey, George Fisher said death metal is best viewed "as art," and mentioned that far more violent art can be found at the Vatican, as such depictions actually happened.[15] Some of Cannibal Corpse's most controversial song titles include "Dismembered and Molested," "Entrails Ripped from a Virgin's Cunt," "Fucked with a Knife," "Meat Hook Sodomy," and "Necropedophile"."[4] They were banned from displaying the cover art or lyrics of and playing any of the songs from their first three albums in Germany until 2006, because, according to Fisher, "A woman saw someone wearing one of our shirts, I think she is a schoolteacher, and she just caused this big stink about it. So [now] we can’t play anything from the first three records. And it really sucks because kids come up and they want us to play all the old songs — and we would — but they know the deal. We can’t play 'Born In a Casket' but can play ‘Dismembered and Molested."- George Fisher.[16]

“If people weren’t interested in this kind of thing, then why is it . . . they do hour-long documentaries and they run those all evening long. And it’ll be about prison, or they’ll have a special about child molesters, and then they’ll have a special about murderers. And this is a major station... And it’s like, well, a lot of people seem to be interested in it or they wouldn’t show it, because that’s the bottom line – they’re not going to show it if they’re not getting good ratings. So, people are interested in the dark side... people like to be horrified; they like to be scared. I mean, you wouldn’t have, for example, a frightening ride at a theme park or something... They want to see frightening things at a safe distance."- Alex Webster[17]

When asked about violence in the real world, Alex Webster commented: “I think people probably aren’t that desensitized to it, you know including myself, like you know, we sing about all this stuff and you watch a movie where you know it’s not real and it’s no big deal, but if you really saw someone get their brains bashed in right in front of you, I think it would have a pretty dramatic impact on any human being you know what I mean? Or some terrible, gross act of violence or whatever done right in front of you, I mean you’d react to it, no matter how many movies you’ve watched or how much gore metal you’ve listened to or whatever, I’m sure it’s a completely different thing when it’s right in front of you. Even though we’ve got crazy entertainment now, our social realities are actually a bit more civilized than they were back then, I mean we’re not hanging people or whipping them in the street and I think that’s positive improvement for any society in my opinion.”[18] He also believes that the violent lyrics can have positive values: "It’s good to have anger music as a release".[19]

George Fisher said that in their songs "there’s nothing ever serious. We’re not thinking of anybody in particular that we’re trying to kill, or harm or anything." "How can you say we’re promoting violence with imaginary creatures? The people doing the killing in our songs are zombies."[20]
Bušman

#129 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Bušman »

Latinica wrote:Istina je da ogledalo nije krivo sto je slika ruzna. Ali Trash Metal ( to je vjerovatno najpogodniji naziv za ovo ispoljavanje frustracija kroz muziku ) nije najveci, a pogotovo nije jedini razlog za sveopstu moralnu eroziju drustva. Radi se o destruktivnoj subkulturi, ali naziv za zlo na nasim prostorima je PINK. To je ono sto razvlaci pamet Bosancima, sa sve sljokicama, silikonima i BMW-ima ( pogledati saldo nakon Kurban Bajrama ). U mrtim i ranjenim Bosancima.

Zakonom ih treba zabraniti. Tacka.
Prvo, pise se Thrash. Drugo, da ko slusa te frustracije svijet bi sigurno bio ljepse mjesto za zivot. Thrash metal ne utice na sveopstu moralnu eroziju drustva nego joj se protivi. Ako mi ne vjerujes, pogledaj tekstove Master of Puppets albuma, stara Sepultura, puno pjesama Kreatora itd.

Ovo vec pocinje liciti na lov na vjestice i bilo bi lijepo od moderatora da stave ovo pod kljuc.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#130 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Latina »

Bušman wrote:
Prvo, pise se Thrash. Drugo, da ko slusa te frustracije svijet bi sigurno bio ljepse mjesto za zivot. Thrash metal ne utice na sveopstu moralnu eroziju drustva nego joj se protivi. Ako mi ne vjerujes, pogledaj tekstove Master of Puppets albuma, stara Sepultura, puno pjesama Kreatora itd.

Ovo vec pocinje liciti na lov na vjestice i bilo bi lijepo od moderatora da stave ovo pod kljuc.
Paranoja nije dobra za zdravlje ( hvala na ispravci btw ). Napisala sam misljenje, nikoga ne lovim. Nadam se da imam pravo na isto ? Hvala ti.
Bušman

#131 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Bušman »

Latinica wrote:
Bušman wrote:

Paranoja nije dobra za zdravlje ( hvala na ispravci btw ). Napisala sam misljenje, nikoga ne lovim. Nadam se da imam pravo na isto ? Hvala ti.
Nisam mislio na tebe. Atmosfera oko ove teme mi se ucinila takvom. :D
amrica

#132 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by amrica »

Latinica wrote:[
Maloljetnici se nigdje ne drze u zatvorima ( jer bi tamo jos samo dodatno ispekli zanat i bili zloupotrebljeni od strane starijih kriminalaca ), nego u maloljetnickim ustanovama. Drakonske kazne prema maloljetnicima bi samo pogorsale stanje. Uz to treba odrediti veliku novcanu kaznu roditelju, jer ne vodi racuna o vlastitoj djeci, i to je neka sustina.[/quote]

U Ameriki, zemlji demokracije i ljudskih prava maloljetnicima se sudi za teške zločine kao odraslim tako da se i 15-16-godišnjaci šalju na smrtnu kaznu....
I mlađi na doživotnu, bez mogućnosti pomilovanja....
Apostate

#133 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Apostate »

Evo jedan od Cynic-a, "How Could I" sa "Focus" albuma.

How Could I

How could I forget such a revelation
To love without fear and learn without question
How could I regret the meant occasions
I must begin this day again

Freedom and reason shine through
Paddle upon the clouds one's own canoe

How could I

Humility take charge of me
Drown me in truth's modest waters
Loosen your grip identity
Free me from an ego's falter

Love too often is only a dream
If I am harsh and unkind to myself
So I share these attitudes with you
Must I try? How could I?

Freedom and reason shine through
Paddle upon the clouds one's own canoe

Love's too often only a dream
If I am harsh and unkind to myself
So I share these attitudes with you
For in this spewing cavern of pride
How could I!

Evo i jedna od mojih najdrazih pjesama. Death, sa Symbolic albuma, "Crystal Mountain"

Crystal Mountain

Built from blind faith
Passed down from self-induced fantasy
Turn a page to justify
Conjuring power - it opens wide
On your seventh day,
is that how it's done?
Twisting your eyes to perceive
all that you want
To assume from ignorance
Inflicting wounds with your
cross-turned dagger

[Chorus:]
Inside crystal mountain
Evil takes its form
Inside crystal mountain
Commandments are reborn

All the traps are set to confine
All who get in the way of the divine
In sight and in mind of the hypocrite
A slave to the curse forever confined

[Solo: Schuldiner]

Shatter the myth
Don't cut yourself
On your words against
dreams made of steel
Stronger than any faith
That inflicts pain and fear,
is that how it's done?
Twisting your eyes to perceive
all that you want
To assume from ignorance
Inflicting wounds with your
cross-turned dagger
tranquil

#134 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by tranquil »

Kada se već poteže korištenje muzike za mučenje ljudi, evo vam jako dobra informacija kako biste skontali da čekić nije kriv ako se koristi da razbija glave.

Nije u pitanju death metal, nego meni bliži industrijski rock, čovjek se zove Trent Reznor, osnivač i jedini autor i stalni član benda Nine Inch Nails, i ovako je nedavno reagirao kada je čuo da se između ostalih i njegova muzika koristila za mučenje ljudi u Guantanamo Bay-u:
Trent Reznor wrote: It's difficult for me to imagine anything more profoundly insulting, demeaning and enraging than discovering music you've put your heart and soul into creating has been used for purposes of torture.
If there are any legal options that can be realistically taken they will be aggressively pursued, with any potential monetary gains donated to human rights charities.
Thank GOD this country has appeared to side with reason and we can put the Bush administration's reign of power, greed, lawlessness and madness behind us.

Trent Reznor
duspi

#135 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by duspi »

apsolutno nisam, niti imam namjeru, procitao svih 6 strana ove teme, samo zelim da kazem (izjavim, naglasim, odgovorno tvrdim, whatever) da su velika vecina onih koji se 'vlaze' na takve teme puno normalnije i dobrocudnije osobe od onih koji ih prozivaju i optuzuju

kratko i jasno
Sharan

#136 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Sharan »

Prvo, naziv teme ti je jako debilan i nepovezan, zaključuješ ko da radiš za Oprah Show. Idemo dalje. Ako nisi znao, ja vodim emisiju petkom na 202 koja promoviše metal, hardcore i punk, što uključuje i death metal. Petkom od 22 h, na 93,1. Pišem i članke na http://www.isk.int.ba, pa i to protabiri. Emisiju poslušaj, jer u njoj izražavam i svoje socijalne i političke stavove, pa ćeš me upoznati bolje kroz nju. Čut ćeš šta mislim o fašizmu, nacizmu, šovinizmu. Upoznaj čovjeka kojeg si osudio prije nego što si išta čuo. Samo zato što sluša DM.

Niko ne ludi od muzike. Lud si ili od početka trajanja ili si lud od ljudi oko tebe i situacija. Muzika može biti samo katalizator ludila. A čak nekad ni to.

Ovdje ne pričamo o slobodi govora, ovdje pričamo o shock faktoru death metala na koji si se ti ko zadnji levat uhvatio i počeo se ponašati i povezivati stvari kao američki psiholozi. Death Metal je kriv za ubistva koliko i GTA. Hoćemo sad satanizirati industriju video igara?

Uspješno si izvukao hrpu tekstova benda Cannibal Corpse koji su poznati po shock faktoru. Ne znam jesi li znao da su oni toliki debili da njihov vokal kojem je nadimak CORPSEGRINDER ima dva accounta na World of Warcraftu i da u slobodno vrijeme samo igra igre? Meni to ne izgleda kao manijak, već neko ko ne guzi dovoljno.

Death Metal je nevjerovatno slojevita muzika, pa ćeš naći od tekstova koji ''promoviše'' nasilje, tekstove koji se bave životnim pitanjima, filozofijom, ili zabavne tekstove koji su opisi fabule nekog horror filma.

Sigurno je i ova IRONIJA i SARKAZAM benda Dismember poziv na ubistvo:

Europa Burns

1914 Nations bleed in the Great War to end all wars
young men march on towards the frontline
Unknowing of the horrors to come
Europa burns

1916, young men fight on
Most of them gone in the western campaign

Count the dead and justify
That nothing has been gained
Mass the troops for another push
A sacrifice to the rain of steel
As Europa burns

1918, young men are gone
Horribly maimed in no-mans land
Trenches are filled with blood of the dead
Human waste of world war one

Molio bi te da više ne lupaš gluposti i da poštediš ljude - metal je samo vrsta muzike. Isto kao pop. Isto kao folk. Isto kao bilo koje drugo govno. Ako idemo tvojim fašističkim načinom ocjenjivanja zvuka, zašto ne digneš hajku na bilo koju vrstu MTV šunda koji od maloljetnica pravi kurve? Zašto propovijednik kao ti nas ne uputi u to kako nam se kćerke i sestre karaju na Bazenima jer je Goga rekla da skinu gaćice? Ne, idemo napasti nešto što ne znamo, što ne razumijemo. Razumljivo je meni da je tebe strah nečeg što je tako krvavo i degutantno. Ali...danas, kraj interneta - pročitaj nešto. Poslušaj nešto više, možda ti se čak i svidi.
chuchumbamayumbe

#137 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by chuchumbamayumbe »

majnejmiz wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
majnejmiz wrote:Nikad vidio ni čuo. Zamjerili mi se Britanci kad su nam: zaveli embargo na samoodbranu, pa uticali da se otpusti Boyle, pa doveli mudžahedine odnosno vehabije (koje kako nam reče prof. Hafizović sami i osnovaše u 17.v), pa uvažavali Miloševića 4 godine, pa se "bojali" Karadžića 3 godine, pa spriječili zaštitu "zaštićenih zona" Srebrenice i Žepe, pa uveli mat-poziciju zvanu "OHR" kojom komanduje PIC kojem su oni na čelu, pa zaveli strahovladu u pravosuđu koje je postalo Diznilend za krimose, pa po savjetovanjima sudijama i tužiocima već deceniju njeguju iščašenu filozofiju da maloljetnike ne treba osuđivati nego puštati, pa nam kako sad vidimo vrbovali psihički nestabilnu omladinu još od 1980-tih a koja nam danas "kroji kapu", pa... Uh, šta ono htjedoh reći?
Nisu oni jedini koji vrbuju psihicki nestabilnu omladinu.
Ah da, oni rade zajedno vrbujuci ih, posto su ih oni i doveli.
God SHAVE The Queen!
:)
Ne razumijem izjednačavanje. Ako znaš još nekog ko vrbuje psihički labilnu omladinu, slobodno postiraj. Nemaš se čega bojati (osim baniranja na ovom forumu i "samoubistva", oboje popularno ovih dana među protivnicima izdaje).

Šta ti je taj žuti krug s nekim tačkicama unutra?
Englezi i vehabije, na istom zadatku.
Sto se tice zutog kruga sa tackicama unutra, to ti je smajli kojim izrazavam svoje raspolozenje.
Imas li problema i sa tim smajlijem, ili samo sa :sax: smajlijem?!
:sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
majnejmiz

#138 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Latinica wrote:
majnejmiz wrote:
To je teško izvodljivo jer nam parlamentarci u svoj svojojnepismenposti zavise od stručnog savjeta i mišljenja. A medicina tj. psihologija se nekako stide (ili im se ne dopušta) pozabaviti se ovim najvećim dubinama ljudske psihe odnosno manipulacijom istima u političke svrhe.
Sigurno postoji zakon o sundu ( cenzura ) na osnovu koga se ovo smece ( PINK ) moze skinuti sa TV-a. Koliko znam u Hrvatskoj ga nema.

Na isti nacin se kontrolise stampa. Onda ce se sljam prebaciti u najcrnje rupe gdje mu je i mjesto i smanjice se opasnost po one koji se na takvim mjestima nadju slucajno.
A i kad bi se donijeli zakoni, naši sudije i tužioci dobivaju redovne brifinge od strane savjetnika britanske vlade koji im već deceniju pune glavu da je za razvoj psihe mladog čovjeka korisnije da ga pustiš kad počini zločin (uz njegovo izvinjenje žrtvi, zamisli to) nego da ga zatvoriš.
Maloljetnici se nigdje ne drze u zatvorima ( jer bi tamo jos samo dodatno ispekli zanat i bili zloupotrebljeni od strane starijih kriminalaca ), nego u maloljetnickim ustanovama. Drakonske kazne prema maloljetnicima bi samo pogorsale stanje. Uz to treba odrediti veliku novcanu kaznu roditelju, jer ne vodi racuna o vlastitoj djeci, i to je neka sustina.
Opet se sve vraća na politiku: zabraniti ili ne PINK je politička odluka, koju Tihić, Kebo i Co. nikada neće donijeti jer oni dušmanu na aerodrom nose cvijeće... ali ne plastično.

Nisam rekao zatvor već sam govorio o zatvaranju generalno. A i smještanje u ustanovu o kojoj govoriš je također zatvaranje jer je protivno volji presuđenog.
majnejmiz

#139 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

amrica wrote:@majnenesto

ovo lažeš 100%, imamo i mi kablovsku, mačići i kučići su spasavani iz potpuno pustog potopljenog grada više dana nakon Katrine.... Slažem se da su vlasti mogle ranije narediti evakuaciju, i da bi to uradile da je bio neki "bjelački" grad, ali ovo za životinje izmišljaš.

A kakvih ti problema imaš sa engleskom, to samo ti znaš
U čemu je laž? Znaš li ti koliko je dana trajala operacija "spašavanja",ili stvarno misliš da je bila samo na dan kad je "puhalo"? Katrina je trajala od 23-31. avgusta 2005, a glavni udar kad su popustile ustave desio se 29. avgusta. Džaba tebi kablovska kad ne kontaš šta gledaš. Ili su ti kuce i mace bile preče. Koja psihopatija, spašavati "ljubimce" a puštati da se umjesto istih dave ljudi. Fuj. (ovo se odnosi i na "mirci" ili kako već, čuvenu spasiteljicu živinčadi u zemlji u kojoj za ljude ima svega osim normalnosti pa im valjda treba posoliti i s lažnim idilama.

O Britancima, pošto si preskočila prošlu stranicu, ponavljam: Zamjerili mi se Britanci kad su nam: zaveli embargo na samoodbranu, pa uticali da se otpusti Boyle, pa doveli mudžahedine odnosno vehabije (koje kako nam reče prof. Hafizović sami i osnovaše u 17.v), pa uvažavali Miloševića 4 godine, pa se "bojali" Karadžića 3 godine, pa spriječili zaštitu "zaštićenih zona" Srebrenice i Žepe, pa uveli mat-poziciju zvanu "OHR" kojom komanduje PIC kojem su oni na čelu, pa zaveli strahovladu u pravosuđu koje je postalo Diznilend za krimose, pa po savjetovanjima sudijama i tužiocima već deceniju njeguju iščašenu filozofiju da maloljetnike ne treba osuđivati nego puštati, pa nam kako sad vidimo vrbovali psihički nestabilnu omladinu još od 1980-tih a koja nam danas "kroji kapu", pa... Uh, šta ono htjedoh reći?
Last edited by majnejmiz on 27/12/2008 16:10, edited 1 time in total.
majnejmiz

#140 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Sharan wrote:Prvo, naziv teme ti je jako debilan i nepovezan, zaključuješ ko da radiš za Oprah Show. Idemo dalje. Ako nisi znao, ja vodim emisiju petkom na 202 koja promoviše metal, hardcore i punk, što uključuje i death metal. Petkom od 22 h, na 93,1. Pišem i članke na http://www.isk.int.ba, pa i to protabiri. Emisiju poslušaj, jer u njoj izražavam i svoje socijalne i političke stavove, pa ćeš me upoznati bolje kroz nju. Čut ćeš šta mislim o fašizmu, nacizmu, šovinizmu. Upoznaj čovjeka kojeg si osudio prije nego što si išta čuo. Samo zato što sluša DM.

Niko ne ludi od muzike. Lud si ili od početka trajanja ili si lud od ljudi oko tebe i situacija. Muzika može biti samo katalizator ludila. A čak nekad ni to.

Ovdje ne pričamo o slobodi govora, ovdje pričamo o shock faktoru death metala na koji si se ti ko zadnji levat uhvatio i počeo se ponašati i povezivati stvari kao američki psiholozi. Death Metal je kriv za ubistva koliko i GTA. Hoćemo sad satanizirati industriju video igara?

Uspješno si izvukao hrpu tekstova benda Cannibal Corpse koji su poznati po shock faktoru. Ne znam jesi li znao da su oni toliki debili da njihov vokal kojem je nadimak CORPSEGRINDER ima dva accounta na World of Warcraftu i da u slobodno vrijeme samo igra igre? Meni to ne izgleda kao manijak, već neko ko ne guzi dovoljno.

Death Metal je nevjerovatno slojevita muzika, pa ćeš naći od tekstova koji ''promoviše'' nasilje, tekstove koji se bave životnim pitanjima, filozofijom, ili zabavne tekstove koji su opisi fabule nekog horror filma.

...
Molio bi te da više ne lupaš gluposti i da poštediš ljude - metal je samo vrsta muzike. Isto kao pop. Isto kao folk. Isto kao bilo koje drugo govno. Ako idemo tvojim fašističkim načinom ocjenjivanja zvuka, zašto ne digneš hajku na bilo koju vrstu MTV šunda koji od maloljetnica pravi kurve? Zašto propovijednik kao ti nas ne uputi u to kako nam se kćerke i sestre karaju na Bazenima jer je Goga rekla da skinu gaćice? Ne, idemo napasti nešto što ne znamo, što ne razumijemo. Razumljivo je meni da je tebe strah nečeg što je tako krvavo i degutantno. Ali...danas, kraj interneta - pročitaj nešto. Poslušaj nešto više, možda ti se čak i svidi.
Označio sam crvenim tvoje besmislice i kontradiktornosti, pa sam promisli u čemu se one sastoje.

Što se tiče postiranja: ja nisam postirao to što pominješ, to su ti postirali fanovi kao ti. O emisiji ne mogu da sudim jer je ne pratim, a 202 mi se ionako gadi otkako je (kao i tzv omladinski program FTV-a) uređuje ekipa koja se "školovala" na BBC-u i diljem debilske engleske dok su meni englezi uz 50 godina staru hranu servirali srpske granate. Sad nam ta ista ekipa prodaje britansku montipajtonovsku maloumnost kao vrhunski domet intelekta. U to spada i tvoja emisiju, a da je nikad nisam ni čuo, prosto jer ne može biti bolja od urednika tog radija jer njih poznajem dobro. U tu ekipu ubrajam i recimo nadrogiranog Amela Baftića, čija emisija "Bafomet" ne nosi naziv, kako naivni misle, koji je izvedenica iz njegovog imena, već zato što je Baphomet glavno satanističko božanstvo:

Image

U principu, gade mi se tipovi kojima je tuđe govno slađe od domaće baklave.
Kjajević Majko

#141 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Kjajević Majko »

journejmiz na šta se tebi diže? :D
majnejmiz

#142 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Šta ti je taj zeleni krug s tim linijama, malo imaju ko zakrivljene a kraće, pa onda nešto duže a okomite u vidu prozora, itd.? Čemu služi to?
majnejmiz

#143 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by majnejmiz »

Bušman wrote:
Latinica wrote:Istina je da ogledalo nije krivo sto je slika ruzna. Ali Trash Metal ( to je vjerovatno najpogodniji naziv za ovo ispoljavanje frustracija kroz muziku ) nije najveci, a pogotovo nije jedini razlog za sveopstu moralnu eroziju drustva. Radi se o destruktivnoj subkulturi, ali naziv za zlo na nasim prostorima je PINK. To je ono sto razvlaci pamet Bosancima, sa sve sljokicama, silikonima i BMW-ima ( pogledati saldo nakon Kurban Bajrama ). U mrtim i ranjenim Bosancima.

Zakonom ih treba zabraniti. Tacka.

...kao i tolike druge teme na ovom prozapadno-demokraCkom forumu... Ah, ta demokratija. Teška za svariti ako se nije završilo BBC-evu školicu, pa vrnulo natrag jer samo ovdje vicekonzul bibisijevije dila džabe gudru...
chuchumbamayumbe

#144 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by chuchumbamayumbe »

majnejmiz wrote:Šta ti je taj zeleni krug s tim linijama, malo imaju ko zakrivljene a kraće, pa onda nešto duže a okomite u vidu prozora, itd.? Čemu služi to?
Vec si poceo da ponavljas jedne te iste fazone?!
A vidim i ne svidja ti se forum, previse je, kako ti to rece, "prozapadno-demokraCkom forumu".
Hajde mi reci sta ti zapravo ovdje radis?!
ponosna_manjina

#145 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by ponosna_manjina »

super tema, procitao sam svih 6 stranica u jednom dahu :) . ima svega, death metala, sepulture, kroulija, oto-a, britanske ambasade, vehabija, karadjica, milosevica.... bas je dobro vratiti se iz banovica i na istom mjestu pronaci dobar duh, pozitivnu atmosferu i dobru zajebanciju :D.
teorije zavjera koje inspirisu ekipu stovatelja filma zeitgeist su mala maca za ovakvu zafrkanciju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#146 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Truba »

zaboravio si teokraciju i Novi Jeruzalem :oops:
Apostate

#147 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Apostate »

ponosna_manjina wrote:super tema, procitao sam svih 6 stranica u jednom dahu :) . ima svega, death metala, sepulture, kroulija, oto-a, britanske ambasade, vehabija, karadjica, milosevica.... bas je dobro vratiti se iz banovica i na istom mjestu pronaci dobar duh, pozitivnu atmosferu i dobru zajebanciju :D.
teorije zavjera koje inspirisu ekipu stovatelja filma zeitgeist su mala maca za ovakvu zafrkanciju.

blago tebi, ja vec razmisljam da se ubijem. ovakva navala papanluka i netolerancije me dovodi do suicidnih misli... Srecom tu je novi Napalm Death (veganci, zastitnici prava zivotinja) pa se nekako drzim. A i koncert Bogambera prosli vikend mi pomaze da ostane u pozitivi...
kijameta

#148 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by kijameta »

O Englezima,kao i vecina zemaljske kugle mislim sve najgore i zelim im jos gore.Ali da trash,death ili bilo koji druga metal ili rap muzika imaju bilo kakav uticaj u Bosni je presmijesno.Takvu muziku kod nas slusa 0,5 % stanovnista,te je stoga nebitna.. Nama zemlju i narod truje PINK i turbo-folk,to je nesto protiv cega se ima smisla boriti,rekoh smisla ali ne i nade za pobjedu.
Hendrix

#149 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by Hendrix »

majnejmiz wrote:
mIRCerka wrote: 3. wtf is OTO?
homo_sapiens wrote:
majnejmiz wrote:

Možda da dodam njemačke obavještajce koji prije par sedmica digoše u zrak predstavništvo EU u Kosovu? Ili da priupitam onog Jimmyja koji mu je to jaran asistent uživalac Death metala, da nije slučajno s našeg čuvenog Prava? Ma neću, da vam ne pokvarim veselje. A sad se nastavite igrati začatavanja još jedne u nizu tema koja ne odgovara onome za koga se tako koncentrirano i žestoko borite. Pri tome ne zaboravite žličicu cinizma - uvijek pali, kod omladine barem. A ona je ipak jedina moguća meta.
E pa eto vidiš da veze nemaš, sad fol nisi ti samo protiv metala a odmah generalizuješ stvari. Nije asistent na pravu nego na jednom tehničkom fakultetu neću reći kojem da malo imaš prostora da opet valjaš generalizacije.

A ova izvala za Bafomet ti treba ući u anale. :evil: :run:

Ti si izgleda stvarno opterećen tim satanistima, ja sam čuo da ih ima na potezu Čvila-Otoka najviše pa eto ne izlazi tamo iz trajvana odmah oni fataju i vrbuju. I još jedna loža se nalazi na autopijaci nedjeljom prepoznaćeš ih kao prodavače pečenja.
ponosna_manjina

#150 Re: Death metal, nasilje među omladinom i Sa-X

Post by ponosna_manjina »

Apostate wrote:Srecom tu je novi Napalm Death (veganci, zastitnici prava zivotinja) pa se nekako drzim.
Je li istina da sviraju u Sarajevu nekad uskoro?
Post Reply