DDoS napadi na Sarajevo-x.com
- [Matrix]
#1 DDoS napadi na Sarajevo-x.com
Po vasem skromnom misljenju,imajuci u vidu cinjenice: da je sarajevo-x.com kao privatni portal,javno angaziran na promociji ,afirmaciji gradjanskog protesta i da su objavili "top-listu" najposjecenijih web servisa sa prostora BiH.Ja spekuliram,ali ovako snazne napade nemoze izvesi jedna osoba,a da ostane ne-otkrivena.I dalje spekuliram,moze li neko znacajni i mocniji stajati iza svega,neko ko moze obezbjediti sredstva i anonimnost,glede prve cinjenice koju sam spomenuo.Kako vi na ovo gledate ?
Imajte u vidu da je vecina naslilja i kriminala u BIH,ipak ideoloski uvjetovana ili na neki nacin svoju snagu i umjeca crpi iz "drustevene metafizike".Nerijetko je da se kriminalci izjasnajavju o svojim politickim aspiracijama ili preferencijama.Je'l moguce da se nas hacker ponasa "zastitinicki" prema omiljenom mu politickom opcijom ?
Imajte u vidu da je vecina naslilja i kriminala u BIH,ipak ideoloski uvjetovana ili na neki nacin svoju snagu i umjeca crpi iz "drustevene metafizike".Nerijetko je da se kriminalci izjasnajavju o svojim politickim aspiracijama ili preferencijama.Je'l moguce da se nas hacker ponasa "zastitinicki" prema omiljenom mu politickom opcijom ?
- [Matrix]
Ocigledno niste bili "svjedoci proslosti".Ovaj portal-forum veoma je posjecen,to je jasno.Ovaj forum se i stvarno drustveno i politicki angazira protiv vlasti.Svi ostali pisani i elektronski mediji prenose samo sta "rulja" radi,vec da uopce nesta radi i to protiv vlasti.Prije rata postojala je ista tendencija "gusenja" medija,ne oedjednom,vec postupno ,uostalom Senad hadzifejzovic vam to najbolje moze ispiricat zato on i preferira ovaj bunt u CD-u.Ako se uzme da je prema "neutralnom" izvoru (http://www.alexa.com) sarajevo-x tek na devetom mjestu prema posjecenosti sa prostora BIH,zasto naime ako je materijalna korist u pitanju ne napadaju http://www.dernek.ba koji je prema tom servisu na prvom mjestu.
Neko je rekao,DDos napadi se naruce,ali sve dragi moji sto se naruci mora i da se plati a zna se ko rasipa lovu "javne proglase" protiv "rulje".
Usotalom ,pogledajte tog nazovi ucjenjivaca.Grijesi u sumi novca kojom ucjenjuje sto samo znaci da to i nije motiv.Zamislite ucjenjivaca koji nezna razliku izmjedu 300 km i 500 eura .
Na kraju ce vas prisiliti da se obratite vlastima,a to je koliko vidim i cilj.Jer jedino vas oni mogu "stvarno zastiti".price o nestasnom malo kriminalnom hackeru su smijesne.
Neko je rekao,DDos napadi se naruce,ali sve dragi moji sto se naruci mora i da se plati a zna se ko rasipa lovu "javne proglase" protiv "rulje".
Usotalom ,pogledajte tog nazovi ucjenjivaca.Grijesi u sumi novca kojom ucjenjuje sto samo znaci da to i nije motiv.Zamislite ucjenjivaca koji nezna razliku izmjedu 300 km i 500 eura .
Na kraju ce vas prisiliti da se obratite vlastima,a to je koliko vidim i cilj.Jer jedino vas oni mogu "stvarno zastiti".price o nestasnom malo kriminalnom hackeru su smijesne.
-
thron
Šta se tu ima politizovati Sa-x je objavio da mu je poznat identitet napadača pa neka ga onda i objavi.[Matrix] wrote:Ocigledno niste bili "svjedoci proslosti".Ovaj portal-forum veoma je posjecen,to je jasno.Ovaj forum se i stvarno drustveno i politicki angazira protiv vlasti.Svi ostali pisani i elektronski mediji prenose samo sta "rulja" radi,vec da uopce nesta radi i to protiv vlasti.Prije rata postojala je ista tendencija "gusenja" medija,ne oedjednom,vec postupno ,uostalom Senad hadzifejzovic vam to najbolje moze ispiricat zato on i preferira ovaj bunt u CD-u.Ako se uzme da je prema "neutralnom" izvoru (http://www.alexa.com) sarajevo-x tek na devetom mjestu prema posjecenosti sa prostora BIH,zasto naime ako je materijalna korist u pitanju ne napadaju http://www.dernek.ba koji je prema tom servisu na prvom mjestu.
- [Matrix]
Problematicno je to ,sta se podrazumjeva pod Identitet ?!thron wrote:Šta se tu ima politizovati Sa-x je objavio da mu je poznat identitet napadača pa neka ga onda i objavi.[Matrix] wrote:Ocigledno niste bili "svjedoci proslosti".Ovaj portal-forum veoma je posjecen,to je jasno.Ovaj forum se i stvarno drustveno i politicki angazira protiv vlasti.Svi ostali pisani i elektronski mediji prenose samo sta "rulja" radi,vec da uopce nesta radi i to protiv vlasti.Prije rata postojala je ista tendencija "gusenja" medija,ne oedjednom,vec postupno ,uostalom Senad hadzifejzovic vam to najbolje moze ispiricat zato on i preferira ovaj bunt u CD-u.Ako se uzme da je prema "neutralnom" izvoru (http://www.alexa.com) sarajevo-x tek na devetom mjestu prema posjecenosti sa prostora BIH,zasto naime ako je materijalna korist u pitanju ne napadaju http://www.dernek.ba koji je prema tom servisu na prvom mjestu.
- uvjek dobar gost
Oni se koriste svim metodama... siju strah, plaše ljude, ubijaju ih u pojam...
A sad kad se sjetim onih kamenica u srijedu ispred zgrade kantona....
A sad kad se sjetim onih kamenica u srijedu ispred zgrade kantona....
-
thron
Problematicno je to ,sta se podrazumjeva pod Identitet ?![/quote]
Ma ne podrazumjeva se ništa, može biti balavac , može biti organizovana gruša željna dokazivanja u zajednici, možda i čak neko ko je drugačijeg političkom mišljenja od večine sa-x korisnika. Ali da je neko iz vlasti naručio ovaj napad je glupost oni šalju poresku inspekciju a ne hakere. Vjeruj ovi prvi su mnogo opasniji.
Ma ne podrazumjeva se ništa, može biti balavac , može biti organizovana gruša željna dokazivanja u zajednici, možda i čak neko ko je drugačijeg političkom mišljenja od večine sa-x korisnika. Ali da je neko iz vlasti naručio ovaj napad je glupost oni šalju poresku inspekciju a ne hakere. Vjeruj ovi prvi su mnogo opasniji.
- atko
Imati neprijatelja znaci imati uspjeha 
Bez obzira na "stetu" koju sa-x pretrpu u drugu ruku to je i reklama za sa-x jer za dobrim se konjem prasina dize
Osim tog da se obratis vlastima i da kazes
DDos napad, portal, blog, haker...i mislice da ih zajebavas na spanskom
Bez obzira na "stetu" koju sa-x pretrpu u drugu ruku to je i reklama za sa-x jer za dobrim se konjem prasina dize
Osim tog da se obratis vlastima i da kazes
DDos napad, portal, blog, haker...i mislice da ih zajebavas na spanskom
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
Neka objavi,pa da mu mi presudimo[Matrix] wrote:Stvarno,evo poziv sarajevo-x-u,da objavi ime prezime(ako nije maloljetan jelte) i adresu jer to je ono po cemu cemo znati da je identitet "poznat" a ne da su se eventualno nagodili sa ucjenjivacem(ima).
- Amazonka27
@[Matrix] jel se to bojis da te nisu otkrili...nesto se plaho sikiras 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Da li ti stvarno mislis da bi se neko nagodio sa ucjenjivacima koji ne znaju kursnu listu??[Matrix] wrote:Stvarno,evo poziv sarajevo-x-u,da objavi ime prezime(ako nije maloljetan jelte) i adresu jer to je ono po cemu cemo znati da je identitet "poznat" a ne da su se eventualno nagodili sa ucjenjivacem(ima).
Ja sam isto za objavljivanje podataka "hackera"...pogotovo jer su potpisali nekoga (to nadjoh na onom linku za IB) ko se ovim stvarima prestao bavit jos 2001.godine
- Taras Buljba
Mišljenje sam da su ovi hackeri mnogo opasniji od neke djece...
Chak mislim da su sinoch i na EPN udarili ...
Chak mislim da su sinoch i na EPN udarili ...
-
Hamo_Potapsalica
EPN, Globalnet, ADSL na Bihnetu sve je sinoc lagalo ....
- alcho
#16 Re: DDoS napadi na Sarajevo-x.com
Ne spekulises bas dobro...vjeruj mi da ne treba neka posebna pamet da se izvede ovakav napad, a sama cinjenica da je identitet napadaca ovako brzo otkriven govori da se radi o djeci koja se malo bolje razumiju u racunare...[Matrix] wrote:Po vasem skromnom misljenju,imajuci u vidu cinjenice: da je sarajevo-x.com kao privatni portal,javno angaziran na promociji ,afirmaciji gradjanskog protesta i da su objavili "top-listu" najposjecenijih web servisa sa prostora BiH.Ja spekuliram,ali ovako snazne napade nemoze izvesi jedna osoba,a da ostane ne-otkrivena.I dalje spekuliram,moze li neko znacajni i mocniji stajati iza svega,neko ko moze obezbjediti sredstva i anonimnost,glede prve cinjenice koju sam spomenuo.Kako vi na ovo gledate ?
- Taras Buljba
You know why =???*Hamo_Potapsalica wrote:EPN, Globalnet, ADSL na Bihnetu sve je sinoc lagalo ....
- Taras Buljba
#18 Re: DDoS napadi na Sarajevo-x.com
Otkriven je malo sutra ...alcho wrote:Ne spekulises bas dobro...vjeruj mi da ne treba neka posebna pamet da se izvede ovakav napad, a sama cinjenica da je identitet napadaca ovako brzo otkriven govori da se radi o djeci koja se malo bolje razumiju u racunare...[Matrix] wrote:Po vasem skromnom misljenju,imajuci u vidu cinjenice: da je sarajevo-x.com kao privatni portal,javno angaziran na promociji ,afirmaciji gradjanskog protesta i da su objavili "top-listu" najposjecenijih web servisa sa prostora BiH.Ja spekuliram,ali ovako snazne napade nemoze izvesi jedna osoba,a da ostane ne-otkrivena.I dalje spekuliram,moze li neko znacajni i mocniji stajati iza svega,neko ko moze obezbjediti sredstva i anonimnost,glede prve cinjenice koju sam spomenuo.Kako vi na ovo gledate ?
Šuplja pricha ...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
To da se zna identitet je smjesno.Ti napadi se vrse sa pwned servera i cak ni sami administratori tih servera nisu svjesni da su 'haknuti' .Samim tim otkriti IP adresu napadaca je nemoguce. Uzimajuci u obzir da jedan server koji je na 100Mbitnom portu,te da bi se isti "srusio" potrebno je bar 20-ak istih (ili 10-ak Gigabitnih) dolazi se do zakljucka da se i kod source-a napada radi o 10-20 IP adresa.Predpostavljam da je sa-x objavio da je identitet poznat ne bi li zastrasio iste.Naravno ovo gore sve vazi ukoliko napadaci nisu ono bas amateri pa da napade vrse sa servera koje placaju 
-
mIRCerka
Obzirom da napadaci ne znaju razliku izmedju 500 eura i 300 maraka, nista me ne bi cudilo.gentoo wrote:To da se zna identitet je smjesno.Ti napadi se vrse sa pwned servera i cak ni sami administratori tih servera nisu svjesni da su 'haknuti' .Samim tim otkriti IP adresu napadaca je nemoguce. Uzimajuci u obzir da jedan server koji je na 100Mbitnom portu,te da bi se isti "srusio" potrebno je bar 20-ak istih (ili 10-ak Gigabitnih) dolazi se do zakljucka da se i kod source-a napada radi o 10-20 IP adresa.Predpostavljam da je sa-x objavio da je identitet poznat ne bi li zastrasio iste.Naravno ovo gore sve vazi ukoliko napadaci nisu ono bas amateri pa da napade vrse sa servera koje placaju
I jedu balavci u pitanju, balavci koji gledaju u Bichara kao u Boga
a bichar je jutros saznao da je potpisan, i upiso se od smijeha
-
mIRCerka
mislim da hex ni mrtav ne bi dosao ovamogentoo wrote:Jos im samo hex i eksol fale
oni su jos uvijek na bolu
Eno u Italiji frajer dobio dviej i po godine zatvora jer je slike bivse cure okacio na net