dayton vec nelegalan, uskoro i sluzbeno.

Post Reply
Dzenan_Bozalija

#1 dayton vec nelegalan, uskoro i sluzbeno.

Post by Dzenan_Bozalija »

od nedavno su svi ludi koji podrzavaju daytonski sporazum gdje su konstitutivna prava uvjetovana hiljada i hiljadama nevinih zivota.

to znaci onako kako su oni nase civile trpali u logore i ucjenivali nase politicare, tako bi i ja mogao odvesti covjeka i prijetiti i njemu i njegovima da potpise moje suvlasnistvo nad njegovom kucom.

ako bi moje suvlasnistvo nad kucom tudjeg covjeka bilo ilegalno nakon dokaza o mojim kriminalnim radnjama, onda je i daytonski sporazum nelagalan kao sto su i njegovi sprovoditelji i zagovornici izdajice koje rade zlonamjerno protiv nase drzave.

dayton ce kada tada zbog toga biti proglasen nelegalnim, a svi zagovaraci i ucesnici te politike ce onda biti hapseni jer su radili ilegalno protiv nase drzave. niko od njih ne moze negirati zlocine , pogotovo nakon sto je genocid nad bosnjacima vec i na haskom sudu priznat.

BiH pripada samo bosnjacima , ili bosancima i hercegovcima.
JBT

Post by JBT »

Dayton je nuzno zlo. Nesto se moralo uraditi da se rat zaustavi. I to bez pobjednika. Suvise je zla u BiH napravljeno da bi se moglo dozvoliti da iz rata izadje pobjednik. Pojedinacni. Da je bilo pobjednika bilo bi i porazenih. U stvari, porazenih bi bilo ali ne u BiH. Rasuli bi se po svijetu ili izginuli. Bilo koja strana da je pobijedila.
RS je napravljena jer se htjelo zadrzati Srbe u BiH. Sto mislim da je i ispravno. Bosna nikad nije bila ni samo od jednih, ni samo od drugih a ni samo od trecih.
Dayton je jedan prelazni oblik na putu ka stabilnoj, prosperitetnoj i nacionalisticki neopterecenoj BiH. Taj put je jedan proces koji ce uzeti jedan vremenski period koji moze biti duzi ili kraci, zavisno od samih stanovnika BiH. Zavisno od toga kada ce stanovnici BiH doci do spoznaje da je jedini pobjednik u ratu upravo BiH. Samim tim sto je opstala, sa tim sto je bila, jeste i bit ce. Sa svim svojim razlicitostima i slicnostima, a koje je cine lijepom i gizdavom. Bogatom.
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Mislim da je jedini izlaz da se mi unutar Bosne dogovorimo o novom uređenju..baziranom na ekonomskim podjelama sa istaknutim centrima kojima određena područja gravitiraju po nekim prirodnim zakonima.
Mislim da je ideja o uređenju BiH na Bosnu, Hercegovinu i Krajinu pravo riješenje. Tri pokrajine kojima bi upravljao Guverner sa svojom administracijom..bez milion skupština i parlamenata i sl. Imala bi svaka svoju policiju, pravosuđe i neku vrstu garde kao teritorijalna odbrana ili neka civilna zaštita. A na nivou države da imamo parlament, vijeće ministara i federalnu policiju..kao u Americi.
Dzenan_Bozalija

Post by Dzenan_Bozalija »

Zbog ovoga gore spomenutog ja mislim da bi uskoro svim nasim logorasima trebalo vratiti njihovo dostojanstvo dodjeljivanjem najsrdacnijeg ordenja spasitelja Bosne i Hercegovine jer su svojim patriotizmom i sa svojim otporom okupaciji na nenasilan nacin spasili Bosnu i Hercegovinu od trajne okupacije.
Post Reply