Day of Youth
- Fair Life
Vidis mickyK...mickyK wrote:A oni koji se nesjecaju, drago im je zbog toga!!!
Oni koji se sjecaju znaju ispravno napisati ovo tvoje "nesjecaju"... Jedan moj stari profesor je cesto znao upozoriti: "Bolje je biti malo budala, nego malo pametan".
PS. . . SRETAN VAM DAN MLADOSTI STARI PRDEKANI I PRDEKARE !!

. . . . . . . . . . . . . .

-
novel
Fair Life wrote:
. . . . . . . . . . . . . .
hej haj brigade.....hej haj ruke mlade....svoju zemlju.....drugarstvo duze, duze
- Fair Life
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Sretan Dan mladosti!
- Fair Life
Na danasnji dan 25. maja 1992. godine odveden sam sa radnog mjesta u zatvor. Slijedili su logori prvi, drugi, treci...
Naposlijetku Australija...
Bez obzira na moje lose iskustvo sa 25. majem 1992. godine... Dan Mladosti mi je jedno od najljepsih sjecanja. Jedanaesti slet bratstva i jedinstva u Sisku, dvanaesti u Bihacu... mozda prije 35 ili vise godina.
Bez obzira na moje lose iskustvo sa 25. majem 1992. godine... Dan Mladosti mi je jedno od najljepsih sjecanja. Jedanaesti slet bratstva i jedinstva u Sisku, dvanaesti u Bihacu... mozda prije 35 ili vise godina.
- Drvosjeca iz Dejcica
Obuze me neka sjeta nakon "hej haj brigade..." 
-
granulo
Okupljanja i druzenja u povodu Dana Mladosti nekada. Sjecam se naseg prijatelja Marina Trifunovica, godinama aktivan u Omladini Ilidze, onako volonterski, ali sa svim srcem... Drug i dzentlmen, ma kao brat. Marin je poginuo u Otesu, mislim 1993-e. Zasluzio je da ga spomenem na danasnji dan.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Saleti li šta na sletu raspirujući danju bratstvo, a noću jedinstvo?Fair Life wrote:Na danasnji dan 25. maja 1992. godine odveden sam sa radnog mjesta u zatvor. Slijedili su logori prvi, drugi, treci...
Sombor - Sisak - nemoj stiskat, je bio moj reklamni slogan kod pijačne prodaje karpuza, u kolovozu, kad su popravni ispiti.
- PipiDugaDevetka
Zar nije lijepa ideja bratstva, svih ljudi....?spongebob wrote:bijashe jednom jedna zemlja na Balkanu...
zapitam se cesto, koliko ljudi moraju da budu licemjeri da glumataju decenije bratstva i jedinstva a krv bi ti pili da su mogli. SICK!!!
-
spongebob
boze sacuvaj, o tome nisam ni pisao. Bolesna mi je ideja da s nekim zivis u jednoj drzavi, propovijedas bratstvo i jedinstvo i istovrijednost svakog covjeka a u komsiji vidis neprijatelja i cekas dan kad ces ga zaklat, silovat, ponizit i protjerat. Necemo sad o raspodjeli uloga, taj film smo svi odgledaliPipiDugaDevetka wrote:A zar nije lijepa ideja bratstva, svih ljudi....?spongebob wrote:bijashe jednom jedna zemlja na Balkanu...
zapitam se cesto, koliko ljudi moraju da budu licemjeri da glumataju decenije bratstva i jedinstva a krv bi ti pili da su mogli. SICK!!!
- PipiDugaDevetka
Pa, dobro...tema je više žal za mladost, nego to nešto o licemjerju i navlakuši...
-
spongebob
ma to mi je prva asocijacija na ovu temu, volio bih i ja da nijePipiDugaDevetka wrote:Pa, dobro...tema je više žal za mladost, nego to nešto o licemjerju i navlakuši...
a bio sam i ja jedan od zadnjih titovih pionira, cak sam nosio i stafetu jedno stotinjak metara od ulaska u selo do turbeta
- trinaesti
Danas se sjecamo nevinih mladih ljudi koji su pali na tuzlanskoj kapiji.
bili su na kapiji zivota. nisu prosli kroz nju zahvaljujuci krvnicima sa brda.
krvnika bi bilo i vise, a vise bi bilo i stradalih civila da hrabri tuzlanski borci ne zapalise "nenaoruzane" agresorske vojnike na brcanskoj malti.
ne zaboravimo ko je gorio na tuzlanskom asfaltu.
ne zaboravimo ko je stradao na tuzlanskoj kapiji.
prvi su krenuli na brda oko tuzle sa namjerom da ubijaju ove druge.
drugi su neduzni mladi civili.
bili su na kapiji zivota. nisu prosli kroz nju zahvaljujuci krvnicima sa brda.
krvnika bi bilo i vise, a vise bi bilo i stradalih civila da hrabri tuzlanski borci ne zapalise "nenaoruzane" agresorske vojnike na brcanskoj malti.
ne zaboravimo ko je gorio na tuzlanskom asfaltu.
ne zaboravimo ko je stradao na tuzlanskoj kapiji.
prvi su krenuli na brda oko tuzle sa namjerom da ubijaju ove druge.
drugi su neduzni mladi civili.