Darwin pobijedio Busha

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply

Da li podrzavate teoriju evolucije?

Da
52
64%
Ne
21
26%
Nesto izmedju
8
10%

Total votes: 81

Prenj

#1 Darwin pobijedio Busha

Post by Prenj »

Na cijoj ste strani?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4136690.stm

Bush weighs into evolution debate

By Jonathan Beale
BBC News, Washington

President George Bush has started a national debate in the US over the teaching of evolution in school.

The president has suggested that a theory known as "intelligent design" should be taught in the classroom.

It proposes that life is too complex to have developed through evolution, and an unseen power must have had a hand.

...
The Observer wrote:
Faith in science
http://observer.guardian.co.uk/leaders/ ... 32,00.html

Sunday August 7, 2005
The Observer

An ideological war is being fought in the US over the school curriculum. In one camp are believers in Evolution, the theory that humanity appeared on the Earth by a process of natural selection.They have the full weight of scientific evidence on their side. In the other camp are Creationists, those who believe the Bible holds the key to explaining our origins. They have the President on their side. Last week, for the first time, George Bush made public his view that 'intelligent design' - a quasi-scientific awe that puts God at the centre - should be taught alongside evolution. Darwin, in other words, should be seen as one idea among many.
Last edited by Prenj on 21/12/2005 09:57, edited 2 times in total.
Prenj

Post by Prenj »

Dosadasnji rezultati ankete pokazuju da protivnici evolucije vode.
Ali niko od protivnika se do sada nije javio sa nekim obrazlozenjem ....
Nije valjda da je protivnike evolucije toliko strah da se javno ...
svrstaju uz Busha :-)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Nisam procito tekst, ko i obicno mrsko mi....a sad sam u jednom velikom corsokaku jer svrstati se sa Busem :-) :-) hmhmhmhhhmmm...ne znam... paradoks.....uh dje me nadje...jesi mogo nac sta teze... :D
Prenj

Post by Prenj »

Za sada, trecina anketiranih podrzava teoriju evolucije, trecina je protiv, trecina je neodlucna.
Ali niko jos nije imao dovoljno hrabrosti da kaze,
da, slazem se sa Bushom :-)
Bosanac sa dna kace

Jest da je tesko ali haj ciko nek ti bude; Slazem se sa Busem ali samo i samo u ovom slucaju!!! :-)
Bosanac sa dna kace

seka wrote:mene je donijela roda :oops:
Ih ima ih i koji su pali s Marsa!!! :D
Prenj

Post by Prenj »

Bosanac sa dna kace wrote:Jest da je tesko ali haj ciko nek ti bude; Slazem se sa Busem ali samo i samo u ovom slucaju!!! :-)
Zasto?
Panta Rei

Post by Panta Rei »

Darwin se već davno dobro potrudio da objasni i dokazima potkrijepi teoriju evolucije. Ako neko drugi nađe isto tako valjane naučne dokaze u nešto drugo, onda ćemo to prihvatiti. Do tada - živio Darwin i teorija evolucije.
:D :-)
Bosanac sa dna kace

Prenj wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Jest da je tesko ali haj ciko nek ti bude; Slazem se sa Busem ali samo i samo u ovom slucaju!!! :-)
Zasto?
Pa mora se vidjet sta je i sa druge starne medalje! 8)
Prenj

Post by Prenj »

Bosanac sa dna kace wrote:
Prenj wrote:
Zasto?
Pa mora se vidjet sta je i sa druge starne medalje! 8)
Sta je sa druge strane medalje?
Bosanac sa dna kace

Prenj wrote:
Sta je sa druge strane medalje?
The Observer (citat):

Faith in science
http://observer.guardian.co.uk/leaders/ ... 32,00.html

Sunday August 7, 2005
The Observer
....Creationists, those who believe the Bible holds the key to explaining our origins. They have the President on their side. Last week, for the first time, George Bush made public his view that 'intelligent design' - a quasi-scientific awe that puts God at the centre - should be taught alongside evolution. Darwin, in other words, should be seen as one idea among many.
Prenj

Post by Prenj »

Znaci, "quasi-scientific awe" je sa druge strane medalje?
Bosanac sa dna kace

Prenj wrote:Znaci, "quasi-scientific awe" je sa druge strane medalje?
vjerovatno...ali mi se sada ne raspravlja o nteoriji evolucije .... :roll:
reaktor

Post by reaktor »

napisani traktati o ovoj temi... traktati na sa-x
love

Post by love »

Ovo je prvi put da mogu da kazem Bush je u pravu :roll:
Prenj

Post by Prenj »

Napisani traktati, da ...
Ali, zasto se niko ne usudjuje reci, "da, ja se slazem sa G. Bushom"
Prenj

Post by Prenj »

love wrote:Ovo je prvi put da mogu da kazem Bush je u pravu :roll:
Pardon, ne vidjeh. Cestitke
reaktor

Post by reaktor »

Prenj wrote:Napisani traktati, da ...
sta se imam s busem slagati... kao da je on kakva naucna velicina... evo slazem se sa enesom karicem koji u jednoj emisiji na tv rece: insan voli cvijece jer je i sam nekada bio cvijece... (ne znam da li je citirao ili parafrazirao koga, ali eto, i to je islamski stav)
Prenj

Post by Prenj »

reaktor wrote:
sta se imam s busem slagati... kao da je on kakva naucna velicina... evo slazem se sa enesom karicem koji u jednoj emisiji na tv rece: insan voli cvijece jer je i sam nekada bio cvijece... (ne znam da li je citirao ili parafrazirao koga, ali eto, i to je islamski stav)
Reaktor, da si nekim slucajem u USA, da li bi se i ti pridruzio Bushovoj obrazovnoj inicijativi?
reaktor

Post by reaktor »

Prenj wrote:
reaktor wrote:
Reaktor, da si nekim slucajem u USA, da li bi se i ti pridruzio Bushovoj obrazovnoj inicijativi?
ehhh, sbbkbb... nisam ti od tog posla... ali, onako na prvu... cini mi se da bih bio sklon podrzati takvu inicijativu...
Prenj

Post by Prenj »

Reaktore,

Vjerovatno se slazes i sa njegovim stavovima o homoseksuacima ...
Nisam iznenadjen.
Likovi kao ti u USA i glasaju za Busha i odrzanje "tradicionalnih vrijednosti" isto kao sto je Kostunicina ministarka obrazovanja u Srbiji, ukinula ucenje evolucije u skolama.
Na istoj ste strani civilizacije ... mracnoj strani (

Koga jos briga za smrt djece od ratova i gladi u dalekim i nepoznatim zemljama :( :
Bosanac sa dna kace

Heh bolje pametan neprijtelj nego lud prijatelj! :roll:
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Nije Bush izmislio ovo... :roll: a sto se mene tice, kliknuh na nesto izmedju... :D Ne samo zato sto je istina uvijek negdje u sredini, ili sto sam neodlucan, nego zato sto su obje teorije nepotpune. Covjek sigurno nije nastao u ovakvom obliku, kakav je danas, vec je evoluirao do ovog stadija, a opet nema sanse da je ta evolucija krenula od jednocelijskog organizma i da se od toga razvio sav poznati zivi svijet. Stvaranje i predodredjenost za postepeno razvijanje odredjenih biljnih i zivotinjskih vrsta, naravno i covjeka, se jednostavno moralo dogoditi.
Prenj

Post by Prenj »

BigusDickus wrote:Nije Bush izmislio ovo... :roll: a sto se mene tice, kliknuh na nesto izmedju... :D Ne samo zato sto je istina uvijek negdje u sredini, ili sto sam neodlucan, nego zato sto su obje teorije nepotpune. Covjek sigurno nije nastao u ovakvom obliku, kakav je danas, vec je evoluirao do ovog stadija, a opet nema sanse da je ta evolucija krenula od jednocelijskog organizma i da se od toga razvio sav poznati zivi svijet. Stvaranje i predodredjenost za postepeno razvijanje odredjenih biljnih i zivotinjskih vrsta, naravno i covjeka, se jednostavno moralo dogoditi.
Kao i uvijek, ne znam = vjerujem
Bosanac sa dna kace

Eh pa mene najvise muci zasto se danas ne razvije nesto kompleksnije iz jednocelijskog organizma??? :roll: I zato sam podrzao Busa, ali nadam se samo i samo ovaj put...
Post Reply