Darko Trifunovic

Locked
pitt

Post by pitt »

ma ona je vec pocela esej pisati :D:D:D hebo foreign affairs :D:D:D:D:D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

pitt wrote:ma ona je vec pocela esej pisati :D:D:D hebo foreign affairs :D:D:D:D:D
najgore mi je što će ove "sekulariste" razočarati :D :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

we'll see 8-) :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Ahmmed wrote:
pitt wrote:ma ona je vec pocela esej pisati :D:D:D hebo foreign affairs :D:D:D:D:D
cekaj, evo ja sam sekularista kojeg nije razocarala :D
pitt

Post by pitt »

zar nismo ustanovili da si prikriveni mudzahedin :D:D:D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Bea_Trix wrote:
Ahmmed wrote:
ja sam sve do sada mislio da si ti daleko od sekularizma, te da si za građansko, a ne sekularno društvo 8-)
Saian

Post by Saian »

jel sekularno dolazi od Sekula ("Sekula i njegove zhene", ako jes onda sam za :D :D :D )
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

Ahmmed wrote:
Bea_Trix wrote:
Ahmmed wrote: najgore mi je što će ove "sekulariste" razočarati :D :D
ja sam sve do sada mislio da si ti daleko od sekularizma, te da si za građansko, a ne sekularno društvo 8-)
vidi, moze biti da si i u pravu, jer biram od tekovina ono sto mi odgovara :) to se zove - kombinatorist :D (stitim marame i krstove na ljudima :), ali na zidovima imam poriv da ne vidim nista osim ... tapeta :D) salim se, ali svjesna sam cinjenice da mnogo toga dugujem u biti sekularizmu (ne kazem da ne dugujem ostalim vidovima drustvene ideologije) ali gradjanska demokratija ahmmede, to ti je u bosni, pogotovo u sarajevu, plaho cudna zvjerka. jos je ispitujem :D

pitt, nijedne :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Bea_Trix wrote:
Ahmmed wrote:
Bea_Trix wrote: cekaj, evo ja sam sekularista kojeg nije razocarala :D
vidi, moze biti da si i u pravu, jer biram od tekovina ono sto mi odgovara :) to se zove - kombinatorist :D (stitim marame i krstove na ljudima :), ali na zidovima imam poriv da ne vidim nista osim ... tapeta :D) salim se, ali svjesna sam cinjenice da mnogo toga dugujem u biti sekularizmu (ne kazem da ne dugujem ostalim vidovima drustvene ideologije) ali gradjanska demokratija ahmmede, to ti je u bosni, pogotovo u sarajevu, plaho cudna zvjerka. jos je ispitujem :D

pitt, nijedne :D

da je plaho čudna zvjerka, slažem se, ali vrijedi je ispitivati :)
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

no da, da... svakako i primjenjivati, ali biti siguran KAKO :)

e i jos - ima i socijalisticka tekovina: besplatne knjige narodu, skolovanje isto, krediiitiii krediiitiiii :D
Prozor

Post by Prozor »

Samo da kazem, da bi i ovdje trebali podici sigurnost, obzirom da je Darkec vec hakirao Islambosna.com i Bosnjaci.net... Ako se slucajno uvrijedio ovom temom...
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

ne radi ... http://www.bosnjaci.net/

web stranica "bosnjaci.net" je trenutno zatvorena.
Razlog je hackerski napad koji je poceo u nedjelju, 13. januara 2008., nakon sto je zvanicno objavljeno da je Darku Trifunovicu uskraceno gostovanje na Kongresu Evropske Policije. Ko stoji iza ovog napada mozete i sami zakljuciti.
Tim bosnjaci.net radi na sredjivanju server-a i nadamo se da cemo uskoro opet se oglasiti.
Do tada, mozete nas kontaktirati na [email protected]
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

Ušutkani lažljivac

Šta je uradila država Bosna i Hercegovina da bi se osujetile Trifunovićeve namjere koje su u funkciji zaštite terorista

Vijest da je samozvani ekspert za terorizam Darko Trifunović izbrisan s liste učesnika predstojećeg Kongresa Evropske policije u Berlinu, obradovala je mnoge borce za pravdu, istinu i ljudska prava, a prije svih prezivjele ratne žrtve , porodice ubijenih, srebreničke majke.
Zahvaljujući ogromnim pritiscima medijima, raznih nevladnih organizacija i bh. Dijaspore, ovom glasniku jezive mržnje kooju već godinama širi po regiji, ali i cijelom svijetu, zabranjeno je učešće na uglednom skupu posvećenom sigurnosti Evropske unije.
Šta je, međutim, uradila država BiH da bi se osujetile Trifunovićeve lazi i namjere koje nisu ni u kakvoj drugoj nego isključivo u propagandnoj funkciji zaštite terorista? I to onih terorista koji su građanima sijali smrt po Bosni i Hercegovini.
Nažalost, nijedna državna institucija, poput Ministarstva vanjskih poslova, nije ni prstom makla. Ili neko od članova Predsjedništva BiH. A valjda je bas na tim institucijama obaveza da vode računa o tome šta neko okolo priča o zemlji i na čijem su čelu.
Potpuno je jasno da priča Darka Trifunovića o terorizmu u BiH nije nimalo bezazlena, ali isto tako nije bezazlena ni činjenica da nijedan bh. državnik ne zna ili nema vremena da agumentirano neutralizira njegovu opasnu priču.
Ili, pak, misle da Trufunović i razni drugi prošli i budući trifunovići koji, bezobrazno propagirajući zločinačke ideje dalje potpuno otvoreno negiraju genocid u Srebrenici, imaju demokratsko pravo da svašta pričaju.
Da takvi javni istupi neamju veze s demokratijom prepoznali su organiziatori Evropskog kongresa, što je dokaz da se u Evropi tekako vodi briga o tome šta ko izjavljuje.
Za razliku od BiH, u Evropi je prepoznala pokušaj izmišljanja terorizma i fašisma tamo gdje su stotine hiljada ljudi bile žrtve terorista i fašista.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/kome ... -lazljivac
and

Post by and »

bosanska rijec wrote:ne radi ... http://www.bosnjaci.net/

web stranica "bosnjaci.net" je trenutno zatvorena.
Razlog je hackerski napad koji je poceo u nedjelju, 13. januara 2008., nakon sto je zvanicno objavljeno da je Darku Trifunovicu uskraceno gostovanje na Kongresu Evropske Policije. Ko stoji iza ovog napada mozete i sami zakljuciti.
Tim bosnjaci.net radi na sredjivanju server-a i nadamo se da cemo uskoro opet se oglasiti.
treba ga tuziti,pa nek se malo bavi elektronskim terorizmom na sudu,a i da ljudi znaju s kim imaju posla
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

nazalost jos uvijek nije usvojen zakon o negiranju genocida, ali toliko je lazi napakovao i nanio stete drzavi Bosni i Hercegovin , pa je prije svega drzava trebala da reaguje i uspostavi kontakt sa EP , a nakon toga ga prijaviti organima gonjenja i tuziti nadleznim institucijama.
Prozor

Post by Prozor »

Ja mislim da je Darkec ljubomoran, mislim, on ukra bosanske papire pa ga nogirase, a one mudzahadine nece...
IBM

Post by IBM »

Ljudi,

Trebamo da napisemo pisma evropskim medijima u vezi Trifunovica, da ih obavijestimo o kakvom se cetniku radi. Imamo dovoljno materijala.
danas

Post by danas »

mislim da se treba obratiti organizatorima kongresa, da javno pojasne zasto je trifunovic otkazao ucesce. da li su ga oni otkazali, ili sta je vec u pitanju. bez njihovog zvanicnog saopcenja, sada ce kruziti svakakve price -- a ponajvise ova da je trifunovicevo ucesce otkazano zbog 'teroristickih prijetnji'...
bbrs

Post by bbrs »

Darka podržava pola BiH i mislim da morate voditi računa i o tome :D
danas

Post by danas »

bbrs wrote:Darka podržava pola BiH i mislim da morate voditi računa i o tome :D
sekiram se oko toga, bas kao sto se oni sekiraju sto ga pola BiH ne podrzava...
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

danas wrote:http://www.terrorfinance.org/the_terror ... t-96334538

da lijepo se covjek ispovraca... :roll: :roll: :roll:
pa sta je cudno evo jos na prvoj stranici ste povracali a sad se kao treba nesto cuditi...

IBM kod njih je takva propagandna masinerija pa me ne cudi a od ovakvih sve nas treba da zastiti drzava i njeni organi, naravno puno toga mogu uciniti i ovakvi mediji , samo treba da bude vise zaniteresovanih. Ali vaznije je da se na nekim glupim temama zalijepi za jedan dan po 20 stranica...Na nasoj strani je istina na njihovoj laz koje se drze ko pijan plota, je li to laz ima bolju prodju. Ali sve ovo sto je na ovim stranicama je vec i pisano kao sto je ovaj link sa prve stranice ove teme... isto kao da je neko samo slao jedno te isto... :-)
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

jos juce sam procitala ovo saopcenje
http://www.bosnjaci.net/

Web Magazin "Bosnjaci.Net" je trenutno zatvorena.
Web Magazin Bošnjaci.net

14 januar 2008.god,
New York, USA
Saopštenje za javnost
RAT PROTIV ISTINE, SRPSKI MEDIJACID

SRPSKE TERORISTICKO-HAKERSKE GRUPE NA CELU SA DR. DARKOM TRIFUNOVICEM NAPALI WEB MAGAZIN BOŠNJACI.net

Više od dvije sedmice traje svakodnevna kampanja web magazina Bošnjaci.net i Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike da se sa liste uèesnika 11. Kongresa Evropske policije ukloni ime Dr. Darka Trifunoviæa, višegodišnjeg negatora genocida nad Bošnjacima Srebernice i BiH i samoproglašenog eksperta za medunarodni terorizam. Javnost je podobro upoznata o èemu se radi, naroèito poslije gostovanja dr. Trifunovica u emisiji Centralnog dnevnika NTV Hayat. Nakon protestne note ovom važnom skupu za sigurnost planete, organizatori su odlucili da odkažu ucešce dr. Trufunovica, bez ikakvog zvanicnog odgovora na pisma koje je uputio Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, kao i na drugo protestno pismo koje je potpisano od strane istaknutih intelektualaca, razlicitih nacija i religija.

Koliko smo bili u pravu glede razotkrivanja mentalnog profila i krajnjih namjera spomenutog doktora iz Beograda pokazala se samo nekoliko dana poslije ogromnog uspjeha bosanskohercegovackih patriota i njihovih prijatelja iz citavog svijeta. Magazin Bošnjaci.net i redakcija na celu sa gl. urednikom Esadom Krcicem su se našli na udaru veliko-srpskih, ovaj put cyber internet terorista, koje sigurno predvodi sam Dr. Trifunoviæ.. Prijedhodnica hakerskom napadu na Bošnjaci.net je pocela u nedjelju, 13 januara 2008. godine, kada je web master Afan P. dobio sljedecu poruku na e-mail redakcije od izvjesnog Ognjena Kapora.

-------- Original Message --------
Subject: bosnjaci.net
Date: Sun, 13 Jan 2008 17:53:49 +0100
From: Ognjen Kapor

Hostovanje terroristickih sajtova nije dobro po zdravlje servera.
Pozdrav!

I Darko Trifunovic se u nekoliko navrata javljao e-mailom web masteru Bošnjaci.net, sa prijetecim porukama cijeloj redakciji Bošnjaci.net, nazivajuci ih “Bosanski džihadisti”, “Bela Al Qaeda” itd. Više je nego ocito njegova umiješanost u razbijanju ovog bošnjackog medija, cime je konacno opravdao svoj ekspertsko srpsko-teroristicki angažman i to na medunarodnom nivou, sa cime i te kako mogu biti zadovoljni sljedbenici cetnicke ideologije koja je odnijela na stotine hiljada života u Bosni i Hercegovini i širom bivše Jugoslavije.

Napad na Bošnjaci.net treba tretirati kao napad na sve žrtve i svjedoke genocida, u èijoj zaštiti je stao ovaj magazin i svi èlanovi redakcije, kao i casni intelektualci iz redova hrvatskog, srpskog, crnogorskog, americkog, holandskog kao i drugih naroda cija svijest ne može dozvoliti da se u javnom životu Evrope i svijeta još uvijek nalaze ocigledni sljedbenici srpskog nacionalizma, šovinizma i hegemonizma poput dr. Darka Trifunoviæa. Ovo je napad na javnu rijec i istinu. Jednom rijecju ovo je srpski medijacid na bošnjacke medije, sa kojim se želi sprijeciti da svjetska javnost bude upoznata o brutalnosti i posljedicama genocida i agresije koje su nad Bošnjacima i BiH u periodu od 1992 do 1995 pocinile srpsko-crnogorske cetnicke horde.

Web magazin Bošnjaci.net je informiao FBI o napadu, prijetnjama i pokušaju da se uklone sa internet prostora. Dokaza ima na pretek. Na ovome se nece stati. Americkim policijskim organima ce se i predociti svi dokazi o ranijim kriminalnim radnjama dr. Darka Trifunovica vezano za falsikovanje osobnih dokumeta, prije procesa dobivanja BiH diplomatskog pasoša, rad sa falsifikovanim dokumentima na teritoriji USA, gdje je otkrivena ova krivicna radnja, nakon cega mu je Ministarstvo vanjskih poslova BiH urucilo otkaz i otjeralo sa pozicije prvog sekretara misije BiH u UN.

Dr. Darko Trifunovic je doživio veliki poraz odstranjivanjem sa 11. Kongresa Evropske policije koji se održava krajem mjeseca u Berlinu i njega tek ocekuje suocavanje i sa zakonima drugih država. Prvo zbog negiranja genocida u Srebrenici, onda zbog lažnog informiranja svjetske javnosti kako je Bosna i Hercegovina centar “evropskih islamskih teroristickih grupa” nazivajuci ih “Bela Al Qaeda”, a bošnjacki istaknuti intelektualci usko povezani sa Bin Ladinom i Al Qaedom”, I na kraju zbog iniciranja hakerskih napada na slobodan medij Bošnjaci.net koji je pod zaštitom zakona SAD.

Nažalost rat nije stao i odvija se drugacijim specijalnim metodama. Danas je na meti web magazin Bošnjaci.net a sutra ce biti svi iz BiH koji samo pomisle izgovoriti rijeci: genocid, agresija, cetnici ili ustaše. Ako na vrijeme ne zaustavimo dr. Darka Trifunovica i njegove šefove iz Državne službe bezbjednosti Srbije, kako se sve više javno otkriva u srbijanskim medijima i politickim kuluarima, kao i pismima casnih gradana Srbije koji nam dolaze u redakciju ovih dana. Bolja buducnost ove zemlje je i dalje na cekanju. I sami srbijanski nezavisni intelektualci danas javno pišu i govore kako je: Srbija nažalost i dalje crna mrlja u Evropi, a Beograd velika rupa na toj mrlji.
Potrebna nam je podrška svih bosanskohercegovackih politickih, kulturnih, naucnih, medijskih i drugih institucija kako bi jednom za sva vremena stali na put šovinistima poput dr. Trifunovica i neprestanoj težnjih veliko-srpskih nacionalista da prikažu agresiju i genocid nad Bosnom i Hercegovinom i Bošnjacima kao sukob zaracenih strana, umanjujuci pri tom tragediju bošnjackog naroda, dominirajuci i dalje sa nekom svojom istinom na bjelosvjetskom medijskom prostoru.
Na kraju, s obzirom da dr. Darko Trifunovic hvalisavo izjavljuje u srpskoj štampi da ima podršku od Evropske policije, mi ih javno pozivamo da se ograde od ovog srpskog teroriste i šoviniste ili cemo ovaj teroristicko-hakerski napad naBošnjaci.net smatrati da je došao u koordiniranoj akciji u sprezi sa celništvom ove evropske institucije za sigurnost.

Web magazine Bošnjaci.net

Redakcijski kolegij:
Esad Krcic, gl. urednik
Željko Milicevic, urednik
Afan Pašalic, web master
Nihad Krupic, pisac i kolumnista
Muhamed Šaceirbey, bivši ambasador BiH u UN-u I minister Vanjskih poslova
Dr. Mirsad Mujovic, kolumnista
Sonja Radoševic, slobodan novinar
Emir Ramic, kolumnista
Ferid Ferko Šantic, kolumnista
Ahmed Pašic, publicista
Muhamed Mahmutovic, kolumnista
Emir Džanic, kolumnista
Prozor

Post by Prozor »

Sakib Mahmuljin, Rasim Delic, rahmetli Izet Nanic(!) i Nezim ef. Halilovic clanovi Bosnjaci.net!?? :shock: Pa na rubrici "Dobri Bosnjani" su navedeni i Kralj Tvrtko i Kulin Ban, da i oni nisu u redakciji... :roll: Izet Nanic terorista?! Sad je fakat ovaj gad pres´o mjeru, a ustvari davno je...
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

otkud oni znaju da trifunovic predvodi cybercetnike? i ovi su previse agresvini, ali im treba skinuti kapu sto su digli glas protiv njega., mada ih ja, na osnovu onoga sto sam citao na njihovm sajtu, ne gotivim. ako se ne varam tamo je kolumnista onaj dalabu alispahic.
Locked