Darko Jelisić
Moderator: _BataZiv_0809
-
longplayer
#1 Darko Jelisić
Raja ima li ko album Darka Jelisića (ex Major) ili samo njegovu pjesmu koju je uzela Crvena Jabuka (Tvoga srca vrata). Mnogo dobra pjesma (Darkina stvar je original, a Jabukina je obrada).
Hvala do neba i pozdrav svima.
Hvala do neba i pozdrav svima.
-
sulesavic
...pa æe doæi Black, pa æe reæi da se to radi ovdje http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1400 i onda æe ovo pasti u zaborav...
-
longplayer
Znam, moja greška u postavci (mahinalni klik na new topic).Ako nebude odgovor molba adminu da prebaci gdje već spada.
-
longplayer
Greška stari, bio je jedan album poslijeratni.Čini mi se na njemu je bila obrada 'Selme' od Dugmeta i naravno ova gore navedena pjesma.
-
sulesavic
©ta je ovo http://www.klodovik.co.yu/major/
-
Final Cut
O Darki Jelisicu najvise mozete procitati na vec navedenom linku klododvik..itd
Izgubio je ruku u ratu(cijelo vrijeme je bio u SA),i otisao u USA
Uprkos tome sto nema ruke nastavio je svirati bubnjeve (sa improvizovanom protezom)i pjevati i izdao nesto kao album.
Imao je i svoj site koji je vec podavno ugasen.
Ziv i zdrav bio gdje god da je!
Uprkos tome sto nema ruke nastavio je svirati bubnjeve (sa improvizovanom protezom)i pjevati i izdao nesto kao album.
- ahmed&nedzad
Vidio sam par puta da se taj Darko javljao ovdje u komentarima: http://davorcolic.blogger.ba/Final Cut wrote:O Darki Jelisicu najvise mozete procitati na vec navedenom linku klododvik..itd
A evo vam i link gdje mozete vidjeti kako covjek svira s protezom:
http://www.youtube.com/watch?v=3CHfv_tzPYc
-
longplayer
Kako god hvala Vam.
Za mahalce na nekim američkim stranama (imenik i ostale pojedinosti u pretragama koje nudi stranica) možete čak naći da je imao i neke prijave-prekršajne.Nije mi cilj naći njegovu biografiju nego pjesmu, za koju mi se čini da su ovi iz Jabuke kao 'jak' bend odlučili izbrisati joj trag.
Za mahalce na nekim američkim stranama (imenik i ostale pojedinosti u pretragama koje nudi stranica) možete čak naći da je imao i neke prijave-prekršajne.Nije mi cilj naći njegovu biografiju nego pjesmu, za koju mi se čini da su ovi iz Jabuke kao 'jak' bend odlučili izbrisati joj trag.
-
longplayer
Ajmo raja, mora ju imati još neko osim Emcike sa RSG.
-
gulanfer_
-
longplayer
Ček da je down pa se javnem.
Anyway hvala mnogo.
Anyway hvala mnogo.
-
longplayer
To je to legendo.Puno mi znači ova pjesma-vraća me na neke drage trenutke moje mladosti i djevojke kojih sada više nema, na ljude koji su dali sve za ovaj grad...
Hvala puno
Hvala puno
-
longplayer
Ako se ne javi a čuješ se s njim prenesi pozdrave od raje iz CDA (a nekad smo iste djevojčice ganjali).Zadnji put smo se vidili u Makarskoj 1993. kad je otišao na liječenje (da ne bude zabune ja sam se vraćao u Sarajevo tada).BTW ima pozdrave od prvog bubnjara 'Letu štuke' Ade (sada je pekar ima svoju pekaru) na Bistriku.
-
ravic
#20 Darko Jelisić
Pjesma o kojoj govorite autorsko je djelo Dine Šarana (Letu Štuke) ... Darko Jelisić je dobio pravo da je koristi ...inače Darko stiže u Sarajevo danas ... a možete ga vidjeti u sljedeći petak u FIS-u ... na koncertu Siktera ... naime on je iz prve postave ovog benda ... Sikter će, kao što rekoh narednog petka imati okuplju i koncert sa svim bivšim članovima benda ... Tada će te imati priliku vidjeti kako Dare svira bubanj uživo
pozdrav za ekipu ETŠC Jaroslav Černi ... i sam sam vam takav
pozdrav za ekipu ETŠC Jaroslav Černi ... i sam sam vam takav
-
longplayer
Radujem se tome, a usput ima li ko ovde od 'rambovaca' sa čvile?Jedno vrijeme je bilo guravo proći njihovim kvartom (kad se vraćaš iz ETŠC).
Pozdrav generaciji ETŠC 1985-1989
-
Final Cut
Ima nas dosta izgleda!longplayer wrote:Radujem se tome, a usput ima li ko ovde od 'rambovaca' sa čvile?Jedno vrijeme je bilo guravo proći njihovim kvartom (kad se vraćaš iz ETŠC).
Pozdrav za sve.
-
longplayer
Lijepa vremena.Javlja li se Zoka Ćatić ovde?