Dark Knight (novi betmen ..)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
irfan2

#1 Dark Knight (novi betmen ..)

Post by irfan2 »

sad se vratih iz kina ... auh
najprije napomena: dark knight je trenutno broj jedan na imdb top 250 listi ... drugi je kum, treci shawshank redemption itd ..
http://www.imdb.com/title/tt0468569/
necu pametovat ..samo cu rec, ako imate vremena odite i gledajte u kinu!!! .. zbog mocnih zvucih i vizuelnih efekata, i svega ostalog .. vrijedi :) .. pogotovo ako rijetko idete u kino
.. ako ste cinik (kao ja npr :D .), jedna ili dvije nelogicnosti ce vam zasmetat, ali ... ako ste dovoljno pametni da to shvatite kao zabavu, i ako primjetite da je to ipak jedan film o superheroju...dobicete mnoooogo :) .. pogotovo negdje od polovine filma, kad vas skroz preuzme ...najbolji film ove godine, a vrijeme ce pokazati da ce postati klasik :) ..kao matriks prvi dio, npr ... zasad definitivno ima naaajboljeg negativca .. barem od ovih novije generacije filmova :) ..
sffovac

#2 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by sffovac »

irfan2 wrote:sad se vratih iz kina ... auh
najprije napomena: dark knight je trenutno broj jedan na imdb top 250 listi ... drugi je kum, treci shawshank redemption itd ..
http://www.imdb.com/title/tt0468569/
necu pametovat ..samo cu rec, ako imate vremena odite i gledajte u kinu!!! .. zbog mocnih zvucih i vizuelnih efekata, i svega ostalog .. vrijedi :) .. pogotovo ako rijetko idete u kino
.. ako ste cinik (kao ja npr :D .), jedna ili dvije nelogicnosti ce vam zasmetat, ali ... ako ste dovoljno pametni da to shvatite kao zabavu, i ako primjetite da je to ipak jedan film o superheroju...dobicete mnoooogo :) .. pogotovo negdje od polovine filma, kad vas skroz preuzme ...najbolji film ove godine, a vrijeme ce pokazati da ce postati klasik :) ..kao matriks prvi dio, npr ... zasad definitivno ima naaajboljeg negativca .. barem od ovih novije generacije filmova :) ..
ono kad baci onog ganstera sa prvog-drugo sprata, a da ga ne ubije, nego da mu noge polomi i onaj dole jauce
i onda docnije taj isti stoji ispred dvolicnjakove sobe u bolnici i normala stoji na nogama

i kad onaj u kinu prevede i'll always love you kao vazda cu te voljeti :lol:
irfan2

#3 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by irfan2 »

jest, bilo je momenata :D .. al ne pretjerano, a sveukupni dojam o filmu cini te momente jedva vrijednim spomena
i apel forumasima ako moze nemojte spoilere stavljat :) ...
fishtrija

#4 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by fishtrija »

Perfektna zabava.
van Basten

#5 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by van Basten »

slažem se sa ocjenom kolega forumaša. Film kojeg definitivno treba pogledati po mogućnosti u što boljem kinu ( u Sarajevu u Obali jedino i igra, ali volio bih ga pogledati na Open Air :D ), film koji traje preko dva sata a da ja nijednom nisam pogledao na sat i zapitao se kad će kraj, film koji ima Jokera za kojeg ću reći nešto što sam mislio da nikada neću - pojeo je Jack Nicolsona... iako mi je malo pretjerano da je broj 1 na top 250 svih vremena, ali shvatam euforiju... a definitivno jeste budući klasik našeg doba i definitivno najbolji Batman film.
karanana

#6 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by karanana »

slazem se sa svim. ja doduse jesam pogledao na sat jedno pola sata prije kraja, mislim da je upravo za toliko film predug.
Miki123

#7 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by Miki123 »

Film nije ni sekunde predug IMHO
Meni je Begins bio najbolji Batman, ali ovaj je daleko slojevitiji i bolji.
Ne znam da li ste primijetili da je Batman emotivniji, prepusti se osjećanjima (recimo kad poludi i baci mafijaša sa stepenica jer je mislio da je gordon mrtav). Raniji Batman to nikad ne bi uradio, jer je uvijek hladne glave. Pa njegove dileme da li da skine masku i otkrije se, su ljudske, i ne pristaju nekom svemogućem superjunaku. To mi se najviše svidjelo kod nolanovog batmana. Nešto slično se dešava i sa james bondom, opet drugim junakom. valjda je to smjer koji će sada slijediti i ostali filmovi o superherojima. Vidjet ćemo.
elSaik

#8 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by elSaik »

Miki123 wrote:Film nije ni sekunde predug IMHO
Meni je Begins bio najbolji Batman, ali ovaj je daleko slojevitiji i bolji.
Ne znam da li ste primijetili da je Batman emotivniji, prepusti se osjećanjima (recimo kad poludi i baci mafijaša sa stepenica jer je mislio da je gordon mrtav). Raniji Batman to nikad ne bi uradio, jer je uvijek hladne glave. Pa njegove dileme da li da skine masku i otkrije se, su ljudske, i ne pristaju nekom svemogućem superjunaku. To mi se najviše svidjelo kod nolanovog batmana. Nešto slično se dešava i sa james bondom, opet drugim junakom. valjda je to smjer koji će sada slijediti i ostali filmovi o superherojima. Vidjet ćemo.
Pa Batman ne bi ni trebao biti niti jeste svemogući superjunak jer i nema supermoći. :D
.ebeš superjunaka koji nema supermoći. :oops:
nebojeplavo

#9 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by nebojeplavo »

Jel zna neko do kad se prikazuje u Meetingu?
harač

#10 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by harač »

najbolji film godine... so far...
Benighted

#11 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by Benighted »

Slazem se sa ocjenama...

ODLICAN film!

Ne znam sta bi mogao navesti kao slabiju stranu ... moze se slobodno reci da nema nekih strasno slabih strana... mocan film ,akcija onako kako bog zapovjeda... zapravo prototip dobrog akcionog/superhero filma,s tim da prati (zapravo usavrsava) te nove trendove u down to earth-humanizaciji glavnih likova...uglavnom obavezno pogledati!
Dixon

#12 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by Dixon »

jeli neko zna gdje bih mogao da ga skinem ali da je DVD rip molim vas!!! :D
elSaik

#13 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by elSaik »

Dixon wrote:jeli neko zna gdje bih mogao da ga skinem ali da je DVD rip molim vas!!! :D
Ma neće to još izaći na dvdu...
irfan2

#14 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by irfan2 »

Benighted wrote:Slazem se sa ocjenama...

ODLICAN film!

Ne znam sta bi mogao navesti kao slabiju stranu ... moze se slobodno reci da nema nekih strasno slabih strana... mocan film ,akcija onako kako bog zapovjeda... zapravo prototip dobrog akcionog/superhero filma,s tim da prati (zapravo usavrsava) te nove trendove u down to earth-humanizaciji glavnih likova...uglavnom obavezno pogledati!
realno, ima nekih logickih rupa, i malo losih detalja (necu da spoilam :D ) .. koje znace da film ipak ne zasluzuje da bude prvi, ispred kuma i shawshank redemption ..treba da bude tu negdje kao matriks, pri vrhu ali ne prvi ...
Benighted

#15 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by Benighted »

irfan2 wrote:
Benighted wrote:Slazem se sa ocjenama...

ODLICAN film!

realno, ima nekih logickih rupa, i malo losih detalja (necu da spoilam :D ) .. koje znace da film ipak ne zasluzuje da bude prvi, ispred kuma i shawshank redemption ..treba da bude tu negdje kao matriks, pri vrhu ali ne prvi ...
owerall feeling je odlican,eh sad par nelogicnosti ... koga briga kako se neki lik odjednom nasao na nekom mjestu, a prije toga nije povezano bar jednom scenom njegova "teleportacija" sa a na b :D ,nelogicnost koja meni pada na pamet... al ipak je to superhero movie...
Epitop

#16 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by Epitop »

Odličan film samo da se pojavi kavlitetniji snimak. Taman kad pomisliš da Joker ne može biti bolesniji on te iznenadi.
d2

#17 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by d2 »

haj reci betmen :lol:
d2

#18 Re: Dark Knight (novi betmen ..)

Post by d2 »

Dixon wrote:jeli neko zna gdje bih mogao da ga skinem ali da je DVD rip molim vas!!! :D
ima na internetu ja mislim :mrgreen:
Post Reply