Darivanje organa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gray

#1 Darivanje organa

Post by Gray »

Čitam ja danas lijepo i polako Avaz, po običaju odzada prema naprijed, kako i dolikuje svom civilizovanom svijetu, uvjereno vjerovajući da se drugačije radi sam u pećinama Afganistana i prašumama Amazona, više obraćajući pažnju na sport i crnu hroniku nego na razna politička i ekonomska sranja, koja me ni najmanje ne zanimaju... čak se nisam ni registrovao za izbore, niti namjeravam... elem, kada negdje na 14. stranici naiđem na članak (i to haman preko cijele stranice, ni manje ni više) o tomo kako će se uskoro i u BiH moći vršiti transplantacija organa sa preminulih iliti rahmetli osoba. Prva stvar koja mi je pala na pamet, nakon pomisli o tome kako je predsjednica Donatorske mreže BiH dr. Jasmina Mujkanović fakat predobra koka, i kako su joj napućene usne garant pomogle da završi medicinu, je bila da hoću da se prijavim.

To je nešto o čemu sam i prije razmišljao, kada sam bio u inostranstvu. Rekoh sam sebi, ako nema koristi od mene za života neka se neko bar obraduje mojoj smrti. Jebiga, umrem umrem, gotovo, poslije karanja nema kajanja, neka rade od mene šta hoće.

Dakle, dobri i pošteni narode (kako ko), ono što hoću da vas pitam je šta vi mislite o tome i da li bi vi uradili nešto slično.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Post Reply