Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bosanac sa dna kace wrote:Pokoj mu dusi, bio je tako mlad...samo 50 godina...
Kakvih 50...46 godina...bio je kazu ljubitelj zestoke kapljice...inace veoma dobar kolumnista...shteta...
tuzno je bilo danas onako happy sa utakmice otici na Bare i zateci tri svijece...jedna velika i dvije male...i cvijece.....
mozda su ljudi dolazili danas prijepodne....
a mozda su ga zaboravili kao i sve one koji su nam uljepsavali zivot na neki nacin....
Džamonju sam 'otkrio', ako smijem reći kasno. Prateći njegovu kolumnu, nisam se mogao isčuditi njegovoj moći da od svega napravi nevjerovatnu priču. Životni vijek od 46 godina je malo, pogotovo za jednog ovakvog čovjek. Ovaj nevjerovatni pisac, uzor drugima i legenda Sarajeva zaslužio je mnogo, za početak bistu u parku ispred FIS-a, pored svojih jarana Pjevača i Kindžeta. Baš mi je drago da se neko sjetio pokrenuti ovu temu, trebalo bi inače povremeno otvarati teme o legendama ovog grada poput Dace.
gandhi wrote:Džamonju sam 'otkrio', ako smijem reći kasno. Prateći njegovu kolumnu, nisam se mogao isčuditi njegovoj moći da od svega napravi nevjerovatnu priču. Životni vijek od 46 godina je malo, pogotovo za jednog ovakvog čovjek. Ovaj nevjerovatni pisac, uzor drugima i legenda Sarajeva zaslužio je mnogo, za početak bistu u parku ispred FIS-a, pored svojih jarana Pjevača i Kindžeta. Baš mi je drago da se neko sjetio pokrenuti ovu temu, trebalo bi inače povremeno otvarati teme o legendama ovog grada poput Dace.
Dnas je bila godisnjica njegove smrti...i jos jedan zaljubljenik u Dacina slova (inace BHF iz Beca) i ja smo otisli na Bare...
Obisli smo i Mirzu i Davorina i sklonili smece oko grobova....
cudno je to, dodjes da odas nekome pocast i onda ostavis svega i svacega oko groba....
ovah BHF mi je davno ispricao nevjerovatnu pricu...
Dacine kolumne je cuvao u dvije fascikle... i nakon sto se preselio uz pomoc par jarana, ostao je bez njih
iako je to znak da se druzi sa ljudima sklonim lopovluku, opet mi je drago jer se vidi koliko je Daco zaista vrijedan...
i onda nek se mi se vise ne cude ljudi sto mi je on drazi od Andrica kojeg svi vole citirati.... "osjecam se kao osudjenik na smrt,koji se na dan izvrsenja kazne brije,i pazi da se ne posijece"
Bosanac sa dna kace wrote:Pokoj mu dusi, bio je tako mlad...samo 50 godina...
Kakvih 50...46 godina...bio je kazu ljubitelj zestoke kapljice...inace veoma dobar kolumnista...shteta...
tuzno je bilo danas onako happy sa utakmice otici na Bare i zateci tri svijece...jedna velika i dvije male...i cvijece.....
a mozda su ga zaboravili kao i sve one koji su nam uljepsavali zivot na neki nacin....
Mislim da je zasluzio da se jedna Sarajevska ulica...njegovim imenom nazove...
No_Comment wrote:
mislim, dakle postojim
ja sam striktno protiv toga...
bolje bi bilo da se otvori fond za stipemdiranje novinara ili studenata FPNa, odsjek zurnalistika...
nesto slicno karimovom fondu...
jer ako mu daju ulicu, dushmani ce opet da je promijene za par godina...
a daci to ne treba....
gandhi wrote:Džamonju sam 'otkrio', ako smijem reći kasno. Prateći njegovu kolumnu, nisam se mogao isčuditi njegovoj moći da od svega napravi nevjerovatnu priču. Životni vijek od 46 godina je malo, pogotovo za jednog ovakvog čovjek. Ovaj nevjerovatni pisac, uzor drugima i legenda Sarajeva zaslužio je mnogo, za početak bistu u parku ispred FIS-a, pored svojih jarana Pjevača i Kindžeta. Baš mi je drago da se neko sjetio pokrenuti ovu temu, trebalo bi inače povremeno otvarati teme o legendama ovog grada poput Dace.
Dnas je bila godisnjica njegove smrti...i jos jedan zaljubljenik u Dacina slova (inace BHF iz Beca) i ja smo otisli na Bare...
Obisli smo i Mirzu i Davorina i sklonili smece oko grobova....
cudno je to, dodjes da odas nekome pocast i onda ostavis svega i svacega oko groba....
ovah BHF mi je davno ispricao nevjerovatnu pricu...
Dacine kolumne je cuvao u dvije fascikle... i nakon sto se preselio uz pomoc par jarana, ostao je bez njih
iako je to znak da se druzi sa ljudima sklonim lopovluku, opet mi je drago jer se vidi koliko je Daco zaista vrijedan...
i onda nek se mi se vise ne cude ljudi sto mi je on drazi od Andrica kojeg svi vole citirati.... "osjecam se kao osudjenik na smrt,koji se na dan izvrsenja kazne brije,i pazi da se ne posijece"
Imam negdje hrpu Slobodnih Bosni i baš evo razmišljam da idem potražiti, pročitah ove gore postirane i nije mi dosta.
mIRCerka wrote:
mislim, dakle postojim
ja sam striktno protiv toga...
bolje bi bilo da se otvori fond za stipemdiranje novinara ili studenata FPNa, odsjek zurnalistika...
nesto slicno karimovom fondu...
jer ako mu daju ulicu, dushmani ce opet da je promijene za par godina...
a daci to ne treba....
Prije 2-3 godine sam se trebao sresti s nekim dragim ljudima. Bio je to prvi nas susret nakon 10-ak godina. Za poklon sam im uzeo po jedan primjerak Dzamonjine knjige koju je objavila SB.
Elem, na kraju je ispalo da nisam za sebe uspio nabaviti primjerak, ne znajuci da ce se to brzo rasprodati, a da se nece dostampavati. Pa eto, ako neko zna gdje bi se mogle nabaviti Dzamonjine knjige neka slobodno napise. Ja imam samo "Pticu na zici".
Naravno, slijedi moja zahvalnost u neogranicenim kolicinama... i prostorno i vremenski...