Danska: Na pomolu novi skandal sa crtežima Muhameda a.s.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Cool bi bilo da sad doðe neki had¾o u posteljini i sa debelom stomaèinom i umjesto da kupi 329. ferrarija u kojem æe vozati 182. kurvicu ponudi, kupi te slikice od te djeèurlije i onda ih pokloni nekom muzeju moderne umjetnosti pod naslovom "Moderna Danska/Holandija"... Zar ne mislite tako? Ili opet ne... Hmmm ferrari, koka...

Last edited by ztluhcs on 09/10/2006 13:44, edited 1 time in total.
- Jimmy_The_Saint
Pa ist'o k'o pravi, samo ne umije harfove... I ja sam tu neđeHaqqani wrote:Kako bi onda izgledao sekularni sufija ???Jimmy_The_Saint wrote:Stipu ga. I sekularizam mora imat' svoje vehabije, ako smijem iskarikirati dijagnozu![]()
![]()
- Jimmy_The_Saint
Ne nadaj se, ne varaj se... Aca Lukas. Možda sam i rasist, ali ti Arabljani...ztluhcs wrote:Cool bi bilo da sad dođe neki hadžo u posteljini i sa debelom stomačinom i umjesto da kupi 329. ferrarija u kojem će vozati 182. kurvicu ponudi, kupi te slikice od te dječurlije i onda ih pokloni nekom muzeju moderne umjetnosti pod naslovom "Moderna Danska/Holandija"... Zar ne mislite tako? Ili opet ne... Hmmm ferrari, koka...![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
Je li ono u Danskoj imaju bordeli gdje mozes za par € sa zivotinjama...Nesto je trulo u drzavi Danskoj i bolesno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
uh nekih stvari se sjećam i jaA wrote:Ja se ne sjecam da je bilo.komi wrote:ja bih pitao starije forumaše... 40+ godina
jel prije bilo ovakvih uvreda... ne mislim na jugu
nego odnos zapad vs islam "demokracija" vs zemlje sa muslimanskom većinom
Muslimani su bili "nevidljiviji", naime zivjeli su u svojim zemljama i tih godina je tek pocinjala emigracija prema zapadu. S druge strane, sadasnja zarista su bila u drugoj politickoj situaciji - Afganistan se borio protiv SSSR-a, Irak i Iran su ratovali medjusobno, u Libanu je bio gradjanski rat, Cecenija je bila jedna od republika SSSR-a, Magreb je bio stabilan (Alzir poslije neovisnosti, Maroko pod diktaturom kralja Hasana, Libija prosperitetna prije Gadafija, poslije izolovana, Tunis miran), Egipat se vrlo zestoko obracunavao sa svojom lokalnom religijskom desnicom. Rezultat - svi sukobi unutar islamskog svijeta su bili vrlo lokalnog karaktera. Jedino je Palestina bila poznati intrareligijski sukob, kao i palestinski terorizam jedini vanevropski. U Evropi se tada zivjelo u strahu od Bader-Meinhof, Eta, Crvene brigade, IRA. Znaci, niti je islamski svijet bio interesantan zapadu (niti ga se bojao), niti je neko znao sta se objavljuje u zapadnim novinama, a i da je znao - imao je lokalnih vecih problema.
(legal disclaimer: ova "analiza" je rezultat dvominutnog razmisljanja, sigurno ima mnogo propusta i pojednostavljivanja, tema zasluzuje vise koncentracije i rada)
nisam valjda tako star
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Dva totalno razlièita razloga za ekspanziju. A mo¾da misli¹ na neke savjete tehnièke prirode?DobroJutroKolumbo wrote: Pa imali su prilike nauciti nesto i od svojih ssaveznika "Osmanlija"...
-
_BosanaC
Jos ti haman nisi ni skontala...A wrote:Jel opet samo ja primjecujem uvrede na racun nekog drugog osim Muhameda saws ???nemaveze wrote:danci i holanđani (i nisu jedini), obično smeće, šta su oni dali svijetu osim droge, kurvi i kockarnica, guše se u vlastitom smradu, ni njihova vjera ni kultura im ništa ne znači ali im znači da provociraju i vrijeđaju druge jer su i im mozgovi takvi - bolesni
nisu vrijedni ni diskusije...
Ili je ovo simpaticno?
Ili opet kontate - ma i jest u pravu covjek sta kaze
Uvreda je samo i iskljucivo govoriti negativno o Muhamedu saws i bilo kome ko se deklarise kao musliman. Sve ostalo je cak sta vise pozeljno... Inace si komunjara i islamofob
- Jimmy_The_Saint
Jesi li sigurna da to Čifuti doživljavaju baš tako?A wrote:Ima uvrede, jer Jevreji to dozivljavaju kao uvredu, plus oni koji je koriste, toj rijeci daju pejorativnu konotaciju.Jimmy_The_Saint wrote:Čifut... Vidi, u prijevodu Novog Zavjeta iz pera Vuka Karadžića, Židovi se zvanično nazivaju "ČIVUTI". Izvorno, nema tu puno uvrede... Jedna onako sočna narodska riječ. A kad kažeš Židov, e tu je već malo šejtanLično bih volio da se fino uvriježi HEBREJ kao neka "bosanska" varijanta, al' šanse nema... Portugalci.... Nisu oni nikakva Evropa za nas, oni su genetski porod Mavara, što se vidi po brkovima i tamnoj masti
A za rijec Zidov pogledaj http://www.zoz.hr
(meni je ta rijec nezgodna samo kad neko pise "treba rusiti zidove", pomislim - sta su opet Jevreji krivi? a ono covjek misli na zidove od opeke...)
A Židov neću gledat' na internetu nego da ja tebi reknem: tako ih zovu Rvati, a tako su iz zvale i Ustaše, pa ih pozvale u jedan vlak i odveli na jedno mjesto i odatle se nisu vraćali. Zato mislim da, koliko god i sam četo koristio taj termin, Židov ima puno sablasniju konotaciju nego Čifut... Ja kad mi neko rekne da sam Balija, ja se ništa ne vrijeđam... Mora da je to Šiftar u meni
A židovi zidovi se rješe lahko.... Malecki .exe program koji ti daje dijakritičke znakiće pa lijepo pišeš na svom jeziku 'vako ko ja.
- Jimmy_The_Saint
Sami sebe zovu jer moraju. Pritisak većineA wrote:Židovi u Hrvatskoj sami sebe tako zovu.Jimmy_The_Saint wrote:A Židov neću gledat' na internetu nego da ja tebi reknem: tako ih zovu Rvati, a tako su iz zvale i Ustaše, pa ih pozvale u jedan vlak i odveli na jedno mjesto i odatle se nisu vraćali. Zato mislim da, koliko god i sam četo koristio taj termin, Židov ima puno sablasniju konotaciju nego Čifut... Ja kad mi neko rekne da sam Balija, ja se ništa ne vrijeđam... Mora da je to Šiftar u meni![]()
U Francuskoj su ih zvali Juifs, i vlast ih je pozvala u jedan "train" i odvela na mjesto odakle se nisu vracali. I dan-danas se zovu Juifs i train se zove train.
Ne valja ti poređenje s Francuskom, kunem se Klausom Barbiem.
Sve u svemu, ako sad kažem futaČi, jel' to neki napredak
-
Pearl
hhahahahaha.. dobro si...danas wrote:pa neki jos nisu skontali da se -- sucur allahu -- napokon odmandalila religijadebela wrote:samo 6 stranicaplaho ste me razocarali
- aNTropocentrio
Kakve veze ima Holokaust sa karikaturama Muhameda?Jimmy_The_Saint wrote: (Da se razumijemo, karikiranje tuđih svetinja elementarni je primitivizam, ali na crteže odgovoriti kamenicama je tačno onakva reakcija kakva odgovara betoniranju stereotipa o muslimanima kao polumajmunima. Ahmadinedžad je tu ispao neviđen gospodin: evo, dam para, ko se s holokaustom najbolje išprda. Kulturan i primjereno brutalan odgovor.)
Čuj kulturan odgovor... Porediti 6 miliona mrtvih sa nekom pišljivom karikaturom...
Ahmadinedžad je primitivac I (prve) klase.
PS: citirat ću Saida iz OZ-a:
Bog te ne treba da ga braniš od morona!