Danska: Na pomolu novi skandal sa crtežima Muhameda a.s.

Rasprave o vjerskim temama.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Cool bi bilo da sad doðe neki had¾o u posteljini i sa debelom stomaèinom i umjesto da kupi 329. ferrarija u kojem æe vozati 182. kurvicu ponudi, kupi te slikice od te djeèurlije i onda ih pokloni nekom muzeju moderne umjetnosti pod naslovom "Moderna Danska/Holandija"... Zar ne mislite tako? Ili opet ne... Hmmm ferrari, koka... :roll:

:lol:
Last edited by ztluhcs on 09/10/2006 13:44, edited 1 time in total.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Haqqani wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Stipu ga. I sekularizam mora imat' svoje vehabije, ako smijem iskarikirati dijagnozu :D
Kako bi onda izgledao sekularni sufija ??? :shock: :D :shock:
Pa ist'o k'o pravi, samo ne umije harfove... I ja sam tu neđe :D
Jimmy_The_Saint

ztluhcs wrote:Cool bi bilo da sad dođe neki hadžo u posteljini i sa debelom stomačinom i umjesto da kupi 329. ferrarija u kojem će vozati 182. kurvicu ponudi, kupi te slikice od te dječurlije i onda ih pokloni nekom muzeju moderne umjetnosti pod naslovom "Moderna Danska/Holandija"... Zar ne mislite tako? Ili opet ne... Hmmm ferrari, koka... :roll:

:lol:
Ne nadaj se, ne varaj se... Aca Lukas. Možda sam i rasist, ali ti Arabljani...
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nesto je trulo u drzavi Danskoj i bolesno.
Je li ono u Danskoj imaju bordeli gdje mozes za par € sa zivotinjama... :roll: :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

A wrote:
komi wrote:ja bih pitao starije forumaše... 40+ godina

jel prije bilo ovakvih uvreda... ne mislim na jugu

nego odnos zapad vs islam "demokracija" vs zemlje sa muslimanskom većinom
Ja se ne sjecam da je bilo.

Muslimani su bili "nevidljiviji", naime zivjeli su u svojim zemljama i tih godina je tek pocinjala emigracija prema zapadu. S druge strane, sadasnja zarista su bila u drugoj politickoj situaciji - Afganistan se borio protiv SSSR-a, Irak i Iran su ratovali medjusobno, u Libanu je bio gradjanski rat, Cecenija je bila jedna od republika SSSR-a, Magreb je bio stabilan (Alzir poslije neovisnosti, Maroko pod diktaturom kralja Hasana, Libija prosperitetna prije Gadafija, poslije izolovana, Tunis miran), Egipat se vrlo zestoko obracunavao sa svojom lokalnom religijskom desnicom. Rezultat - svi sukobi unutar islamskog svijeta su bili vrlo lokalnog karaktera. Jedino je Palestina bila poznati intrareligijski sukob, kao i palestinski terorizam jedini vanevropski. U Evropi se tada zivjelo u strahu od Bader-Meinhof, Eta, Crvene brigade, IRA. Znaci, niti je islamski svijet bio interesantan zapadu (niti ga se bojao), niti je neko znao sta se objavljuje u zapadnim novinama, a i da je znao - imao je lokalnih vecih problema.

(legal disclaimer: ova "analiza" je rezultat dvominutnog razmisljanja, sigurno ima mnogo propusta i pojednostavljivanja, tema zasluzuje vise koncentracije i rada)
uh nekih stvari se sjećam i ja :D
nisam valjda tako star :zzzz:
ztluhcs

Post by ztluhcs »

DobroJutroKolumbo wrote: Pa imali su prilike nauciti nesto i od svojih ssaveznika "Osmanlija"...
Dva totalno razlièita razloga za ekspanziju. A mo¾da misli¹ na neke savjete tehnièke prirode? :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A wrote:
nemaveze wrote:danci i holanđani (i nisu jedini), obično smeće, šta su oni dali svijetu osim droge, kurvi i kockarnica, guše se u vlastitom smradu, ni njihova vjera ni kultura im ništa ne znači ali im znači da provociraju i vrijeđaju druge jer su i im mozgovi takvi - bolesni

nisu vrijedni ni diskusije...
Jel opet samo ja primjecujem uvrede na racun nekog drugog osim Muhameda saws ???

Ili je ovo simpaticno?

Ili opet kontate - ma i jest u pravu covjek sta kaze
Jos ti haman nisi ni skontala...

Uvreda je samo i iskljucivo govoriti negativno o Muhamedu saws i bilo kome ko se deklarise kao musliman. Sve ostalo je cak sta vise pozeljno... Inace si komunjara i islamofob :D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Na provokacije treba odgovarati inteligentnije i bez nasilja i vrijeðanja. U protivnom nema razlike.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ztluhcs wrote:Na provokacije treba odgovarati inteligentnije i bez nasilja i vrijeđanja. U protivnom nema razlike.
kontraargument: ALI ONI SU PRVI POCELI!! i tako unedogled...
Jimmy_The_Saint

A wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Čifut... Vidi, u prijevodu Novog Zavjeta iz pera Vuka Karadžića, Židovi se zvanično nazivaju "ČIVUTI". Izvorno, nema tu puno uvrede... Jedna onako sočna narodska riječ. A kad kažeš Židov, e tu je već malo šejtan :D Lično bih volio da se fino uvriježi HEBREJ kao neka "bosanska" varijanta, al' šanse nema... Portugalci.... Nisu oni nikakva Evropa za nas, oni su genetski porod Mavara, što se vidi po brkovima i tamnoj masti :D
Ima uvrede, jer Jevreji to dozivljavaju kao uvredu, plus oni koji je koriste, toj rijeci daju pejorativnu konotaciju.

A za rijec Zidov pogledaj http://www.zoz.hr
(meni je ta rijec nezgodna samo kad neko pise "treba rusiti zidove", pomislim - sta su opet Jevreji krivi? a ono covjek misli na zidove od opeke...)
Jesi li sigurna da to Čifuti doživljavaju baš tako?

A Židov neću gledat' na internetu nego da ja tebi reknem: tako ih zovu Rvati, a tako su iz zvale i Ustaše, pa ih pozvale u jedan vlak i odveli na jedno mjesto i odatle se nisu vraćali. Zato mislim da, koliko god i sam četo koristio taj termin, Židov ima puno sablasniju konotaciju nego Čifut... Ja kad mi neko rekne da sam Balija, ja se ništa ne vrijeđam... Mora da je to Šiftar u meni :D

A židovi zidovi se rješe lahko.... Malecki .exe program koji ti daje dijakritičke znakiće pa lijepo pišeš na svom jeziku 'vako ko ja.
Jimmy_The_Saint

A wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:A Židov neću gledat' na internetu nego da ja tebi reknem: tako ih zovu Rvati, a tako su iz zvale i Ustaše, pa ih pozvale u jedan vlak i odveli na jedno mjesto i odatle se nisu vraćali. Zato mislim da, koliko god i sam četo koristio taj termin, Židov ima puno sablasniju konotaciju nego Čifut... Ja kad mi neko rekne da sam Balija, ja se ništa ne vrijeđam... Mora da je to Šiftar u meni :D
Židovi u Hrvatskoj sami sebe tako zovu.
U Francuskoj su ih zvali Juifs, i vlast ih je pozvala u jedan "train" i odvela na mjesto odakle se nisu vracali. I dan-danas se zovu Juifs i train se zove train.
Sami sebe zovu jer moraju. Pritisak većine :D

Ne valja ti poređenje s Francuskom, kunem se Klausom Barbiem.

Sve u svemu, ako sad kažem futaČi, jel' to neki napredak :-D
debela

Post by debela »

samo 6 stranica :? plaho ste me razocarali :lol:
danas

Post by danas »

debela wrote:samo 6 stranica :? plaho ste me razocarali :lol:
pa neki jos nisu skontali da se -- sucur allahu -- napokon odmandalila religija :D
Pearl

Post by Pearl »

danas wrote:
debela wrote:samo 6 stranica :? plaho ste me razocarali :lol:
pa neki jos nisu skontali da se -- sucur allahu -- napokon odmandalila religija :D
hhahahahaha.. dobro si...:D:D:D:D
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Jimmy_The_Saint wrote: (Da se razumijemo, karikiranje tuđih svetinja elementarni je primitivizam, ali na crteže odgovoriti kamenicama je tačno onakva reakcija kakva odgovara betoniranju stereotipa o muslimanima kao polumajmunima. Ahmadinedžad je tu ispao neviđen gospodin: evo, dam para, ko se s holokaustom najbolje išprda. Kulturan i primjereno brutalan odgovor.)
Kakve veze ima Holokaust sa karikaturama Muhameda?
Čuj kulturan odgovor... Porediti 6 miliona mrtvih sa nekom pišljivom karikaturom... :x
Ahmadinedžad je primitivac I (prve) klase.

PS: citirat ću Saida iz OZ-a:
Bog te ne treba da ga braniš od morona!
Post Reply