Danska,Kopenhagen

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Capajebo

#1 Danska,Kopenhagen

Post by Capajebo »

Da li ima iko iz Kopenhagena i gdje se mogu naci domace kafane ili nase radnje?Pozdrav
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2 Re: Danska,Kopenhagen

Post by Zviz »

purifier wrote:Da li ima iko iz Kopenhagena i gdje se mogu naci domace kafane ili nase radnje?Pozdrav
Imam ja. Domace? Mislis Danske ili iz BiH?

Nisam vidio nase!

Tog manje vise i nema, jer nasi se tim nebave. U svih 20 i kususr godina sto zivim u DK. Znam samo za jedan slucaj u periodu od 1996 do 1998 gdje je jedan nas drzo ko neku konobu / kafic. Inace bile su tri Pizzarie ciji su vlasnici bili iz BiH ali njih vise nema. Dvije je porezna uprava zatvorila a treca najvjerovatnije propala.

Od restorana imas Hercegovinu kod glavne Zeljeznicke stanice / Tivoli Parka - ambient je skandinavski ali se servira balkan hrana sa rostilja. Onda imas Dubrovnik restoran (malo hrane za puno para) isto u samom centru jedna ulica paralelno do glavne setacke ulice. Zatim imas Restoran Mostar preko puta ulice gdje je Københavns Museum. To je to, ali kafica tipa BiH zasigurno nema. Imas (cuo sam) ko nekih klubova mada nisam nikada u njih zalazio, jer jedini je cilj clanarina da se kasira i ponekad odigra karata.

Prodavnica gdje mozes kupiti samo produkte iz BiH ili da su vlasnici iz BiH nema! Licno nisam vidio niti cuo od nekog da je vidio... Kod ponekog arapa mozes kupiti tu i tamo ponesto za jako skupu cijenu inace vecina dovuce pun gepek :D Nasi se nebave tim kioscima, jer tu nema zarade.
ludimilojko

#3 Re: Danska,Kopenhagen

Post by ludimilojko »

Tog manje vise i nema, jer nasi se tim nebave. U svih 20 i kususr godina sto zivim u DK. Znam samo za jedan slucaj u periodu od 1996 do 1998 gdje je jedan nas drzo ko neku konobu / kafic. Inace bile su tri Pizzarie ciji su vlasnici bili iz BiH ali njih vise nema. Dvije je porezna uprava zatvorila a treca najvjerovatnije propala.

Od restorana imas Hercegovinu kod glavne Zeljeznicke stanice / Tivoli Parka - ambient je skandinavski ali se servira balkan hrana sa rostilja. Onda imas Dubrovnik restoran (malo hrane za puno para) isto u samom centru jedna ulica paralelno do glavne setacke ulice. Zatim imas Restoran Mostar preko puta ulice gdje je Københavns Museum. To je to, ali kafica tipa BiH zasigurno nema. Imas (cuo sam) ko nekih klubova mada nisam nikada u njih zalazio, jer jedini je cilj clanarina da se kasira i ponekad odigra karata.

Prodavnica gdje mozes kupiti samo produkte iz BiH ili da su vlasnici iz BiH nema! Licno nisam vidio niti cuo od nekog da je vidio... Kod ponekog arapa mozes kupiti tu i tamo ponesto za jako skupu cijenu inace vecina dovuce pun gepek :D Nasi se nebave tim kioscima, jer tu nema zarade.[/quote]

Kada sam bio turisticki u Kop cim sam izasao iz zeljeznicke ugledah taj restoran, pa reko da odem vidjet sta ima.. Ali po onom sto sam procitao na menu nisam skontao nista kao hercegovacko al dobro,mislim da je vise restoran za sve samo sto ima ime hercegovina..
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4 Re: Danska,Kopenhagen

Post by Zviz »

ludimilojko wrote:Tog manje vise i nema, jer nasi se tim nebave. U svih 20 i kususr godina sto zivim u DK. Znam samo za jedan slucaj u periodu od 1996 do 1998 gdje je jedan nas drzo ko neku konobu / kafic. Inace bile su tri Pizzarie ciji su vlasnici bili iz BiH ali njih vise nema. Dvije je porezna uprava zatvorila a treca najvjerovatnije propala.

Prodavnica gdje mozes kupiti samo produkte iz BiH ili da su vlasnici iz BiH nema! Licno nisam vidio niti cuo od nekog da je vidio... Kod ponekog arapa mozes kupiti tu i tamo ponesto za jako skupu cijenu inace vecina dovuce pun gepek :D Nasi se nebave tim kioscima, jer tu nema zarade.
Kada sam bio turisticki u Kop cim sam izasao iz zeljeznicke ugledah taj restoran, pa reko da odem vidjet sta ima.. Ali po onom sto sam procitao na menu nisam skontao nista kao hercegovacko al dobro,mislim da je vise restoran za sve samo sto ima ime hercegovina..[/quote]

http://youtu.be/sMlBBQRv8xc?t=22m3s
Post Reply