Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Pravi Bosanceros

#301 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Pravi Bosanceros »

E objasni nam ti sve :)

Samo nam jos reci odakle ti informacija da su desetine hiljada clanova (znas li ti uopste koliko je to?) napustilo SDP? Koliko je onda SDP imao clanova prije tog masovnog odlaska?
Da to nije podatak iz "strateskih dokumenata" stranke koja, iako jos nista nije uradila, tebi predstavlja osvjezenje? :)

Kod nas nema opozicije? Oni su se formirali da bi mi dobili opoziciju? ;)

Hvala im gdje culi i ne culi. Gdje se moze poslati pismo zahvale :bih:

Sto ne mogu ove price "nema opozicije pa smo mi dosli", "ne valja SDP, ne valjaju liberali, niko ne valja, samo smo mi dobri". Zalosno je ako je to vrhunac price kojom cete pokusati nekoga ubijediti da ovo nije projekat koji vode Sero i Pecanin, svaki iz svoga razloga i svaki na svoju stranu, nego nesto sto se radi iz drugih ubjedjenja...
palermo

#302 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by palermo »

Pravi Bosanceros wrote:E objasni nam ti sve :)

Samo nam jos reci odakle ti informacija da su desetine hiljada clanova (znas li ti uopste koliko je to?) napustilo SDP? Koliko je onda SDP imao clanova prije tog masovnog odlaska?
Da to nije podatak iz "strateskih dokumenata" stranke koja, iako jos nista nije uradila, tebi predstavlja osvjezenje? :)

Kod nas nema opozicije? Oni su se formirali da bi mi dobili opoziciju? ;)

Hvala im gdje culi i ne culi. Gdje se moze poslati pismo zahvale :bih:

Sto ne mogu ove price "nema opozicije pa smo mi dosli", "ne valja SDP, ne valjaju liberali, niko ne valja, samo smo mi dobri". Zalosno je ako je to vrhunac price kojom cete pokusati nekoga ubijediti da ovo nije projekat koji vode Sero i Pecanin, svaki iz svoga razloga i svaki na svoju stranu, nego nesto sto se radi iz drugih ubjedjenja...
Ovaj tvoj post je zapravo lijepa ilustracija toga u što se SDP pretvorio. Pred SDP-om je bila historijska odgovornost da bude jezgra stvaranja otpora nacionalnim politikama, i da kroz svoju politiku objedini i pruži šansu svim onima koji ne zagovaraju politiku nacionalnih torova i svih oih koji u ostavrenje ljudskih i nacionalnih prava vide najbolji put jačanju Bosne i Hercegovine.Naravno, voditi takvu politiku je značilo i ostaviti otvoren prostor svim mislećim i slobodumnim ljudima da budu dio te borbe, značilo je, naravno, i rizik neostvarenja nekih ličnih ambicija , SDP je trebao da bude pokret za bolje sutra ove zemlje.Nažalost, SDP (odnosno njegovo rukovodstvo) se opredijelio za siguniji put , opredijelilo se za svojih 12-14 % glasova na izborima, koji im obezbjeđuju udobne fotelje, SDP se pretvorio u svima dragu opoziciju, najdražu zapravo vladajućim strankama, jer je već i njima jasno da im od ovakvog SDP-a ne prijeti nikakva opasnost,pretvorili su se u pozerske kritizere svega i svačega, jednom rječju postali su nevažni.
Glasat ću za Našu Stranku, ne znam jesu li Pećanin i Šero iza toga, možda i jesu.....(pa šta i ako su).....al znam da se na način SDP (ovog sadašnjeg) ništa zadugo neće promijeniti-
Pravi Bosanceros

#303 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Pravi Bosanceros »

Svako ima pravo da misli sta hoce i tesko da ce ovdje neko nekome promijeniti formirano misljenje, ali je posteno reci, sto se vidi i iz tvog posta, da "Vasoj stranci" nije problem nacionalisticka klika nego SDP. Aferim
palermo

#304 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by palermo »

Pravi Bosanceros wrote:Svako ima pravo da misli sta hoce i tesko da ce ovdje neko nekome promijeniti formirano misljenje, ali je posteno reci, sto se vidi i iz tvog posta, da "Vasoj stranci" nije problem nacionalisticka klika nego SDP. Aferim
Ne, nije tačno, zamijenio si teze, nažalost nisu rijetkki slučajevi takvih zamjena teza i od rukovdostva SDP-a, nije meni problem SDP (ja uvijek glasao za njih, tj nas, vjerovao ti meni ili ne) al meni jeste problem ovakav SDP, neuspješan SDP, SDP koji je samo druga strana ovog politčkog miljea, naizgled drukčiji a u osnovi vrlo sličan nacionalnim partijama, i jeste problem mi je SDP koji se svjesno opredijelio da uvijek bude gubitnik, SDP koji ne želi rizike..........kako bih ti rekao, dosadilo mi glasati za gubitnike (počinjem i sam sebi sličiti na gubitnike) a ne želim za nacionalne stranke.
Jeste, glasat ću za Našu Stranku.........
buzzer

#305 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by buzzer »

Pravi Bosanceros wrote:Svako ima pravo da misli sta hoce i tesko da ce ovdje neko nekome promijeniti formirano misljenje, ali je posteno reci, sto se vidi i iz tvog posta, da "Vasoj stranci" nije problem nacionalisticka klika nego SDP. Aferim
kad vec vuces za jezik, problem svih antinacionalista i jeste sdp ovakav kakav je postao.
opoziciona stranka koja umjesto da trazi vise mjesta i glasova tamo gdje su dosad bili u deficitu, dozvoljava sebi (ili to radi namjerno - nevazno je) osipanje kadra i podrske.
lazna opozicija, oliti garant o(p)stanka nacionalista na vlasti.
Liberalism

#306 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Liberalism »

Stvarno, problem je SDP-a sto pojedinci koji vjeruju u ideju socijaldemokratije prelaze i glasaju za nacionalisticke stranke. Kako da zbog takvih ljudi (koji ne vole gubitnike) za Zlatko ne podnese ostavku.

Ja sve vise ne krivim ljude koji glasaju za nacionaliste, jer potpuno vjerujem onoj staroj da svakokoje dovoljno isprepadan krenuce za onim za kojeg misli da mu nudi spas. Gori su mi ovi koji izmisljaju ili izvrcu cinjenice kako bi umanjili znacaj onih za koje smatraju da su im konkurencija.
edinbug

#307 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by edinbug »

palermo wrote:
Ne, nije tačno, zamijenio si teze, nažalost nisu rijetkki slučajevi takvih zamjena teza i od rukovdostva SDP-a, nije meni problem SDP (ja uvijek glasao za njih, tj nas, vjerovao ti meni ili ne) al meni jeste problem ovakav SDP, neuspješan SDP, SDP koji je samo druga strana ovog politčkog miljea, naizgled drukčiji a u osnovi vrlo sličan nacionalnim partijama, i jeste problem mi je SDP koji se svjesno opredijelio da uvijek bude gubitnik, SDP koji ne želi rizike..........kako bih ti rekao, dosadilo mi glasati za gubitnike (počinjem i sam sebi sličiti na gubitnike) a ne želim za nacionalne stranke.

Sta bi ti predlozio da SDP postane pobjednicka stranka ? Mozda, da Zlaja i ostali ga podu flautati Cericu, Radoncicu ?
Da politicki opismeni 80% gradana BiH?
Po prvim istupima Nasa stranka je poput beskicmenjaka!!! Jesu li zivi ? Sta rade, govore, a zemlja do usiju u govnima. Ili se uzdaju u Fadila Seru i liniju manjeg otpora?
palermo

#308 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by palermo »

edinbug wrote:
palermo wrote:

Sta bi ti predlozio da SDP postane pobjednicka stranka ? Mozda, da Zlaja i ostali ga podu flautati Cericu, Radoncicu ?
Po prvim istupima Nasa stranka je poput beskicmenjaka!!! Jesu li zivi ? Sta rade, govore, a zemlja do usiju u govnima. Ili se uzdaju u Fadila Seru i liniju manjeg otpora?
Pa kad me već pitaš, kao prvo predložio bih Zlaji i ostalima da malo siđu u narod.Da poslušaju malo i njihov glas, da vide ta bajna rukovodstva SDP-a na terenu, i kako to ona rade, da pokušaju pridobiti za sebe one u koje narod ima povjerenje, jel ti znaš uopšte kakav je kadar SDP-a na terenu,jel ti znaš da se zapravo prava politička borba vodi u gradovima,selima, mjesnim zajednicama,jel ti znaš da ova politička garnitura SDP-a zapravo bira poslušnike a ne one u koje narod ima povjerenje.
A Naša Stranka ovdje uopšte nije toliko bitna, ako i ona iznevjeri moje povjerenje, ja ću i dalje tragati za onim ko će znati i imati dovoljno sposobnosti da donese pormjene u ovoj zemlji.Promjene nabolje.Ovaj SDP to nije u stanju.

P.S
Stranka čiji članovi smatraju ostalih 80 % građana BiH politčkim nepismenim nema nikakvu mogućnost za uspjeh (doduše,uspjeh je vrlo relativna kategorija, pa možda oni i ovih 12-14 % glasova smatraju uspjehom).Da bi nekoga vodio prvo ga moraš cijeniti i voljeti.
mladoliki

#309 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by mladoliki »

Dragi Bosancerose!
Nisam ni slučajno pogriješio kada sam rekao da su desetine hiljada ljudi napustile SDP, nisam rekao članova-provjeri!. Naime, na vrhuncu "slave" SDP je imao oko 50 000 članova, a na sljedećim izborima 2002. dobio je oko 100 000 glasova. U poređenju sa izborima 2000. SDP je izgubio preko 100 000 glasača, tj. ljudi koji su u njih imali povjerenje. I mene među njima. A za nacionalnu stranku nikad nisam glasao iako sam izlazio na sve izbore. Ne znam šta treba da se desi pa da vi u SDP-u shvatite šta znači izgubiti toliko glasača. Ja bih bio zabrinut i naravno da sam predsjednik dao bi neopozivu ostavku- čelni ljudi socijalista i socijaldemokrata u Francuskoj i Danskoj se više ne bave politikom nakon političkih poraza od konzervativaca, a koliko vidim to će učiniti i Romano Prodi u Italiji, dakle to rade svi oni koji izgube izbore i u tome vide svoju odgovornost kao stranačkih lidera.
Ono što je karakteristično za SDP retoriku je da su svi SDP-ovci savršeni do onoga časa kada se iz ovih ili onih razloga raziđu sa SDP-om. Tada postaju lopovi, beskičmenjaci, izdajnici, profiteri i slično. Ja znam desetine likova iz BiH koji su napustili SDP, a odlični su momci, i što je zanimljivo mnogi će se opet naći zajedno u Našoj stranci!
Na kraju treba prepustiti našim građanima da prosude za koga će glasati i da li treba dati šansu novoj političkoj opciji.

Razumijem drugove jer će jedan dio njihovih redovnih glasača glasati za Našu stranku. Meni lično ni iz džepa ni u džep, ali sam uvijek za promjene i za to da se šansa da novim ljudima neka probaju nešto napraviti- dakle, ja ću vjerovatno glasati za Danisovu stranku!
JMJ

#310 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by JMJ »

Jasta, vidi kako nas vole SDA i SBiH, od te silne ljubavi odosmo svi u PM
palermo

#311 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by palermo »

JMJ wrote:Jasta, vidi kako nas vole SDA i SBiH, od te silne ljubavi odosmo svi u PM
Pa uvijek je cura bila kriva što voli drugog ne d''o bog da je do mene, , da joj mater...............vid mene đuvegije kak'i sam, a ti ćeš za drugog..................
saibaba

#312 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by saibaba »

mladoliki wrote:Meni nije jasno kako nekom može biti nejasna potreba za osnivanjem nove stranke. Brojni su razlozi:
- pojedinci su "ispušili foru" u svojim prijašnjim strankama i žele osnovati svoju u kojoj će se oni za sve pitati (primjer SDU 1 i SDU 2)
- pojedinci žele ostvariti lične ambicije, a to mogu preko stranaka u kojima oni određuju tok stvari (Pokret mladih, E5, i sl. nema ih na mapi, a glume političke stranke)
- pojedinci osnivaju male beznačajne stranke od kojih imaju koristi za vrijeme izbora (potreban duži elaborat , tu spadaju BPNS, BNS, DSI, Kongresna stranka itd.)
- pojedinci imaju dobre ideje i rejting, ali im "karizmatični lideri" ne dopuštaju da se probiju u prvi plan, jer tako ugrožavaju njihovu neprikosnovenu dominaciju (GDS- Ibro doživotni lider iako stranka ne može osvojiti 5 000 glasova u državi-nema članstva ni infrastrukture, samo Ibro i nekretnine, SDP-da ne spominjem koliko je desetina hiljada ljudi napustilo ovu stranku)
- pojedinci određenih uvjerenja koji su nezadovoljni rezultatima i radom unutar stranke- npr. LDS ima svega 8300 glasova-kakva je to stranka-neka se odmah sami rasformiraju-iz njihovih redova pojedinci odlaze u druge stranke ili osnivaju nove.
- pametni ljudi koji vide kuda ova zemlja ide,a žele iskoristiti znanje, potencijal i talenat mladih ljudi da bi nešto promijenili (Naša stranka Danisa Tanovića)
- pojedinci koji su željni izazova i lične reklame bez obzira na lako predvidivi neuspjeh (Nezavisna stranka).
Iza svega stoji određeni interes!!!
Naša stranka je za mene prijatno osvježenje koje ne mora biti prihvaćeno i ne mora uspjeti kao projekat, ali reći da su se oni trebali pridružiti postojećim strankama može samo neko ko blage veze nema o političkoj sceni u BiH. Pa oni i jesu nastali zato što u ovoj zemlji NEMA opozicije i NEMA alternativne politike postojećim naciokratima. Zato još jednom puna podrška Danisu.
Da u ovoj zemlji ima više pameti, a manje lične sujete nazovi političara, sve bi se male i tzv. opozicione, građanske stranke ujedinile ili napravile koaliciju i tako pokušale pobijediti nacionaliste. Ali to ne može jer ne mogu se dogovoriti da sve njihove brojne guzice, zauzmu mali broj funkcionerskih mjesta, a oni ne mogu postojati ako nisu na čelu, ako nisu lideri, ako nisu prvi!
Interesantan mi je ovaj završni dio tvog posta. Posebno to da neki nazovi političari ne mogu egzistirati ako nisu na čelu. Možda to i jeste razlog njihovog ne priključivanja nekoj od postojećih stranaka.

Mislim da je Naša stranka nešto novo na političkoj sceni samo po tome što joj je osnivač Oskarovac. Doduše to je moje trenutno mišljenje ali oni su tek u osnivanju.. vidjećemo... Ne znam na osnovu čega ti crpiš toliki optimizam ..
vafenur

#313 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by vafenur »

Po mom misljenju najveci problem sa SDP-om je taj sto poslije Alijanse i njihove kratke vladavine sa puno koalicionih partnera (2000 - 2002) oni vise ne zele da stvarno saradjuju sa bilo kim. Ja ne znam kakav je njihov lider, ali ako je to njegova odluka, onda je on kriv za sve ovo sto kazete protiv SDP-a. Neko u ovoj zemlji mora objediniti slicne politicke snage, a SDP sigurno ima najjace adute za to. Ne mozemo s druge strane kriviti neke male stranke sto se same ne rasformiraju koje ako nista onda imaju bar jednako dugu istoriju kao i SDP (GDS, Liberali i jos neke, jer su sve nastale od raznih dijelova KP, GDS od Socijalistickog Saveza, Liberali od Socijalisticke omladine). Tu sjede ljudi koji su davno odredili svoj politicki profil i istrajali u ovim teskim godinama i sad treba da se ukinu u ime nekih stranaka koje su u ovoj cudnoj zemlji dobile mnostvo glasova , a uopste nemaju profil (S BiH) ili imaju lazni profil (SNSD, cuj, oni socijal demokrati!!).
Najbolji pokazatelj o tome valja li Nasa stranka bice ako krenu u saradnju sa ovim slicnim strankama, u koaliciju, u nesto sto ce objediniti ovu rascjepkanu pozitivnu politicku snagu u BiH. Ako to ne urade, nista od njih!
mladoliki

#314 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by mladoliki »

saibaba wrote:
mladoliki wrote:Meni nije jasno kako nekom može biti nejasna potreba za osnivanjem nove stranke. Brojni su razlozi:
- pojedinci su "ispušili foru" u svojim prijašnjim strankama i žele osnovati svoju u kojoj će se oni za sve pitati (primjer SDU 1 i SDU 2)
- pojedinci žele ostvariti lične ambicije, a to mogu preko stranaka u kojima oni određuju tok stvari (Pokret mladih, E5, i sl. nema ih na mapi, a glume političke stranke)
- pojedinci osnivaju male beznačajne stranke od kojih imaju koristi za vrijeme izbora (potreban duži elaborat , tu spadaju BPNS, BNS, DSI, Kongresna stranka itd.)
- pojedinci imaju dobre ideje i rejting, ali im "karizmatični lideri" ne dopuštaju da se probiju u prvi plan, jer tako ugrožavaju njihovu neprikosnovenu dominaciju (GDS- Ibro doživotni lider iako stranka ne može osvojiti 5 000 glasova u državi-nema članstva ni infrastrukture, samo Ibro i nekretnine, SDP-da ne spominjem koliko je desetina hiljada ljudi napustilo ovu stranku)
- pojedinci određenih uvjerenja koji su nezadovoljni rezultatima i radom unutar stranke- npr. LDS ima svega 8300 glasova-kakva je to stranka-neka se odmah sami rasformiraju-iz njihovih redova pojedinci odlaze u druge stranke ili osnivaju nove.
- pametni ljudi koji vide kuda ova zemlja ide,a žele iskoristiti znanje, potencijal i talenat mladih ljudi da bi nešto promijenili (Naša stranka Danisa Tanovića)
- pojedinci koji su željni izazova i lične reklame bez obzira na lako predvidivi neuspjeh (Nezavisna stranka).
Iza svega stoji određeni interes!!!
Naša stranka je za mene prijatno osvježenje koje ne mora biti prihvaćeno i ne mora uspjeti kao projekat, ali reći da su se oni trebali pridružiti postojećim strankama može samo neko ko blage veze nema o političkoj sceni u BiH. Pa oni i jesu nastali zato što u ovoj zemlji NEMA opozicije i NEMA alternativne politike postojećim naciokratima. Zato još jednom puna podrška Danisu.
Da u ovoj zemlji ima više pameti, a manje lične sujete nazovi političara, sve bi se male i tzv. opozicione, građanske stranke ujedinile ili napravile koaliciju i tako pokušale pobijediti nacionaliste. Ali to ne može jer ne mogu se dogovoriti da sve njihove brojne guzice, zauzmu mali broj funkcionerskih mjesta, a oni ne mogu postojati ako nisu na čelu, ako nisu lideri, ako nisu prvi!
Interesantan mi je ovaj završni dio tvog posta. Posebno to da neki nazovi političari ne mogu egzistirati ako nisu na čelu. Možda to i jeste razlog njihovog ne priključivanja nekoj od postojećih stranaka.

Mislim da je Naša stranka nešto novo na političkoj sceni samo po tome što joj je osnivač Oskarovac. Doduše to je moje trenutno mišljenje ali oni su tek u osnivanju.. vidjećemo... Ne znam na osnovu čega ti crpiš toliki optimizam ..
Nikada ne možete isključiti skrivene razloge osnivanja stranke, možda stvarno niko ne može egzistirati ako nije na čelu. Možda je to dio našeg mentalnog kompleksa. Međutim, nisu svi isti i u to se moramo praktično uvjeriti, znači moramo nekome dati vlast da bi nam pokazao kakav je- tako ja gledam na stvari u životu.

Da nisam optimista ne bi bilo smisla živjeti ovdje. Ja jednostavno znam da je u ovoj zemlji puno više dobrih i poštenih ljudi nego lopova, puno je ljudi koji mogu uraditi velike stvari za ovu zemlju i jedino što trebaju je podrška. Meni bi bilo svejedno koja je politička opcija na vlasti ako bi mi plata bila 2000 KM, ako bi moje dijete moglo imati normalno djetinjstvo, perspektivu i budućnost-ali s postojećima je to nemoguće. Živio sam u iluziji da je SDP drukčiji, ali se pokazao jednakim kao i drugi, jedino važno je bilo uhljebiti svoje podobne kadrove. Postoji samo lični interes, a općeg nema. Pa vidite da su svi viđeniji političari uz to i do grla u privatnom biznisu i da čak svoje političke poteze usklađuju s ličnim interesom (vidi predmet Ambasada Turske, Robot, Merkator itd.-SDP, a o SDA, SDS, PDP, SNSD, HDZ 1 I 2, SBiH bi se mogli napisati romani). Ja bih bio sretan kada bi se svi normalni ljudi ujedinili i srušili nacionalizam zauvijek. Nema opravdanog razloga da se to ne desi, i niko nema pravo postavljati uslove u vezi s tim. Dakle, nema mali i veliki, mi smo stranka, mi imamo ime, nas je više itd., jednostavno svi bez ikakvih stranačkih predznaka- ali to može samo u priči.
Optimista ću biti dok god postoji nada da se išta pozitivno može dogoditi, ljudi koji su Našoj stranci zvuče kao kompetentni, mladi i željni da nešto urade. Ne znači da su savršeni, daleko od toga...
Zato sam optimista jer vjerujem u mogućnost promjene i vjerujem da niko od nas nikada ne bi ništa postigao u životu da nam u određenom trenutku neko nije dao priliku da pokažemo da znamo posao, da smo pošteni, da smo vrijedni i da zaslužujemo priliku. Moja ideja je da se stalno nešto mijenja, pa ako ne valja aktuelna vlast odmah ih smijeniti na idućim izborima, pa tako stalno težiti boljem i savršenijem obliku života.
Liberalism

#315 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Liberalism »

mladoliki wrote: Da nisam optimista ne bi bilo smisla živjeti ovdje. Ja jednostavno znam da je u ovoj zemlji puno više dobrih i poštenih ljudi nego lopova, puno je ljudi koji mogu uraditi velike stvari za ovu zemlju i jedino što trebaju je podrška. Meni bi bilo svejedno koja je politička opcija na vlasti ako bi mi plata bila 2000 KM, ako bi moje dijete moglo imati normalno djetinjstvo, perspektivu i budućnost-ali s postojećima je to nemoguće. Živio sam u iluziji da je SDP drukčiji, ali se pokazao jednakim kao i drugi, jedino važno je bilo uhljebiti svoje podobne kadrove. Postoji samo lični interes, a općeg nema. Pa vidite da su svi viđeniji političari uz to i do grla u privatnom biznisu i da čak svoje političke poteze usklađuju s ličnim interesom (vidi predmet Ambasada Turske, Robot, Merkator itd.-SDP, a o SDA, SDS, PDP, SNSD, HDZ 1 I 2, SBiH bi se mogli napisati romani).
Ovim pokazujes da se u politici vodis vlastitim interesom - na istim porincipima na kojima su nastali svi nacionalisti od Radovana do Bakira.

Cudno je koliko ima ljudi u Bosni koji politiku vide na slican nacin - kao politikom se bave sada zbog toga sto su problemi nesnosljivi i kada bi BiH bila normalna zemlja (kao Svajcarska ili Norveska na primjer) oni se ne bi bavili politikom i bilo bi im svejedno ko je na vlasti. Mozda je i gore sto se takvi ljudi smatraju visoko moralnim. Samo ne razumijem kako ne vide da upravo u tim zemljama (cije da tako kazem trenutno stanje prizeljkuju) politički zivot nije mrtav vec upravo suprotno - najzivlji.
skorpija1S

#316 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by skorpija1S »

komeba wrote:Danas sam shvatio da "Nasa stranka" nema nikakvu perspektivu.Imam jednog prijatelja,tipicnog predstavnika grupe "glasao bih za SDP da nije Lagumdzije...".
Godinama se vec sa njim prepirem i govorim da je to glupa teza,a on mi je konstantno ponavljao tu mantru.Hvalio je posebno Bojana Bajica koji je kako on kaze,sjajan covjek i politicar i kojeg je kako on takodje kaze,Lagumdzija otjerao iz SDP-a.I tu cinjenicu,da Bojan Bajic vise nije u SDP-u on je dugo navodio kao najbolji primjer zasto nece da glasa za SDP,jer navodnoo Lagumdzija tjera sve dobre i pametne ljude.

I tako,nakon dugo vremena sretnem danas svog prijatelja i pitam ga da li je napokon sretan sto je Bojan Bajic osnovao stranku i sto ce napokon moci glasati za ljude(SDP-ovce koji navodno zbog Lagumdzije to vise nisu) koje je podrzavao.Rece mi prijatelj da nece glasati za tu stranku,poce pricati da se razocarao u Bojana Bajica(nije znao objasniti zbog cega) i da ce i dalje glasati za SDA.I tako shvatim da je sva ta mantra o Lagumdziji i neglasanju za SDP zbog njega obicna glupost i opravdanje za nase priglupe i primitivne ljude da glasaju za nacionaliste i shvatim da za NS nema neke perspektive(nazalost).
Ja cu i dalje da glasam za SDP,a zivi bili pa vidjeli koliko ce uspjeti NS.
:thumbup: :thumbup: :bih:
palermo

#317 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by palermo »

Koji je k...c vama braniocima lika i djela SDP-a.Kao da je nešto bitno sad da li će Naša Stranka uspjeti ili će to biti opet neka druga stranka (može i SDP) u naumu da animira, pokrene sve one koji žele promjene nabolje u ovoj zemlji, sve one koji žele konačno pobjeći iz začaranog kruga koji su stvorile nacionalne stranke. Mnogi bi ovdje promjenu, a promjena je moguća dolaskom na vlast, SDP jednostavno onako kako sada radi se pretvorio u slabašnu strančicu koja okuplja (opet ću ponoviti 12-14 % birača) bez ikakve tendencije da se okrupnjava i širi front svih onih koji su za promjene. Jebo te, gledam juče Latinicu, u Češkoj komunistička partija ima 15 % glasača (i to nakon 40 godina života pod Rusima) to samo govori da nije preveliki problem naći određeni broj glasača dovoljan da politička vrhuška zasjedne u skupštinske fotelje i odatle igra ulogu opozicije (stvarne ili lažne, nije bitno). Ali cilj politike, a SDPa svakako, bi trebao biti doći na vlast, jer vlast je u mogućnosti da donosi promjene, a da ponovim ovakav SDP nikada neće doći na vlast.A vi možete sebe ubijeđivati da ste principjelni, da ste bolji od drugih, da umjesto krvi vašim venama teče humanost, da ste uvijek vjerni prvoj ljubavi, da vas drugi ne razumiju, da je narod kriv,al na kraju svega ostane to da ste sve dalje i dalje od vlasti.A vlast je mehanizam kojim se ostvaruju promjene.
Pa miša mu, i seljak ako krava ne daje dovoljno mlijeka, razmišlja o tome da je zamijeni ili makar da je hrani drugim sijenom.
moe_syzlak

#318 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by moe_syzlak »

zna li ko koliko kosta calanarina u danisovu stranku
uhljug_s_koseva

#319 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by uhljug_s_koseva »

Jos nije nista konkretno uradjeno ni receno od strane NS,tako da se jos ne moze objektivno sudit o njima.Iza stranke stoje strucnjaci i ljudi sa vizijom,zato sam optimista.Samo se nadam da se nece izgubit u kvazi-patriotizmu i unitaristickoj politici.
Lesli Eldridž

#320 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Lesli Eldridž »

edinbug wrote:
palermo wrote:

Kako je kod Zlatka, ha, je li toplo tamo? :D
Lesli Eldridž

#321 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Lesli Eldridž »

Interesantni su likovi i ovdje i na radiju, kad kao SDP-ovci brane interese svoje stranke, i napadaju Našu stranku. Đaba vam je miševi niste uopšte socijaldemokrati. Treba sve nanovo početi. SDP je pseudosocijaldemokratija. Treba imati programe koji se i sprovode i ponašati se kao socijaldemokrata, a to vi iz SDP-a sigurno niste. Bio sam vaš vatreni pristalica (ne član), ali zbog šičarđija oko Zlatka nisam više. I zapamtite, izbori se dobivaju zbog simpatizera, a ne članova. Izgubili ste mnogo simpatizera, a ja sam sada vjerovatno najbliži novim ljudima u Našoj stranci, pa vidjet ćemo. Ako i tamo bude kukolja koji se ne može odvojiti od žita, e jebat ga onda i ne zaslužujemo bolje.
skorpija1S

#322 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by skorpija1S »

Kod Zlatka meni najbolje,a ti kako god hoces....
Lesli Eldridž

#323 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Lesli Eldridž »

mladoliki wrote:Dobri ste mi vi SDP-ovci, kao neka se izjasne o svemu, pa ćete vi k`o biva napustiti Zlatka i njegov politički projekat.
To mi dođe isto kao da nacionalistima objašnjavaš kako je multietnička BiH, na čitavoj teritoriji države jedino prirodno i normalno rješenje za evropsku BiH, a oni sve klimaju glavom i opet po svom. Ma ko je pametniji od mene, ja sve znam!!! :zzzz: Drugovi, Manite se vaših šupljikata,pa vi i ne znate misliti svojom glavom, vama treba lider!
TAČNO :thumbup: Ustvari slažem se djelimično. Njima treba poštenije rukovodstvo, a lideri su za stoku koja glasa za vođu krda tj, za nacionaliste.
Lesli Eldridž

#324 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Lesli Eldridž »

skorpija1S wrote:Kod Zlatka meni najbolje,a ti kako god hoces....
Zna tamo i da dismr. Znaš ono pogano je sa zadnje strane :D
skorpija1S

#325 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by skorpija1S »

Lesli Eldridž wrote:
skorpija1S wrote:Kod Zlatka meni najbolje,a ti kako god hoces....
Zna tamo i da dismr. Znaš ono pogano je sa zadnje strane :D
Ma sve je bolje od onog gdje smo sad.......
Post Reply