Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post Reply
klixober

#151 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by klixober »

Meni nije jasno da svako zeli imati svoju stranku.Pa zar se Danis i Bojan nisu mogli pronaci u nekoj vec postojecoj stranci? Eto ne svida im se SDP,ali ima jos hrpa manjih stranaka koje su na istim valovima.LDS,GDS...
Moje predvidanje je da ce ova stranka samo jos vise razjediniti normalne snage u zemlji i ojacati vladajuce nacionaliste.Zivi bili pa vidjeli,iz sveg srca zelim da grijesim.
popajic

#152 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by popajic »

Malo cudno ime "nasa stranka".Svaka stranka je za osnivace i clanove"nasa".
voajer

#153 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by voajer »

Kako mislis razjediniti? Zbir ce u najmanju ruku biti isti, s time da nije bas svako sretan da bude "ujedinjen " iza SDP platforme. Meni ovo vise lici na razbijanje monopola nego na razbijanje glasackog tijela.
Takodje ovo o "normalnim snagama"- nije stvar samo u okupljanju vec postojecih, vec i u afirmaciji zdravih i racionalnih politickih stavova kod ljudi koji ih jos nemaju.

I slozio bih se da je NS za sada samo interesantan fenomen i da tek predstoji ozbiljan proces procjene njihovih stvarnih mogucnosti. Potencijal imaju, samo on je opet vise zasnovan na politickoj situaciji u zemlji nego na njima samim.
klixober

#154 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by klixober »

voajer wrote:Kako mislis razjediniti? Zbir ce u najmanju ruku biti isti, s time da nije bas svako sretan da bude "ujedinjen " iza SDP platforme. Meni ovo vise lici na razbijanje monopola nego na razbijanje glasackog tijela.
Takodje ovo o "normalnim snagama"- nije stvar samo u okupljanju vec postojecih, vec i u afirmaciji zdravih i racionalnih politickih stavova kod ljudi koji ih jos nemaju.
Ja koliko vidim ova stranka se vec predstavlja kao antilagumdzijska koja namjerava preuzeti glasace SDP-a.To stvara animozitete i nemogucnost koaliranja tih stranaka nakon izbora.Slicno je bilo i sa SDU.Oni su pokusali rpeuzeti glasace SDP-a pljujuci ga preko Avaza i nigdje nisu dospjeli,samo su jos vise razjedinili opoziciji.
Dakle greska se pravi od pocetka sto se uopste napada SDP,Lagumdzija,umjesto da se napadaju stvarni neprijatelji ove zemlje u fer i korektnoj borbi za glasace izmedu SDP-a i NS cime se stvara ambijent za eventualno koaliranje.
Ovakvom antilagumdzijskom platformom ja ne vidim nista novo i dobro za BiH.
winabike

#155 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by winabike »

I, da, ono sto mi se zaista svidjelo je odluka, cini mi se da je Mustafic to izjavio ali nisam siguran, da se na ovim lokalnim izborima nece kandidovati tamo gdje vec postoje kandidati odlicno rade i gdje ce pozvati clanstvo i simpatizere NS-a da glasaju za njih - spomenuo je Jasmina Imamovica i Tuzlu.

Ovo je vec respektabilno politicko razmisljanje i definitivni novum na nasoj politickoj sceni. Respect!
winabike

#156 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by winabike »

komeba wrote:To stvara animozitete i nemogucnost koaliranja tih stranaka nakon izbora.Slicno je bilo i sa SDU.Oni su pokusali rpeuzeti glasace SDP-a pljujuci ga preko Avaza i nigdje nisu dospjeli,samo su jos vise razjedinili opoziciji.
Pazi, postoje bitne razlike. SDU su foteljasi - ljudi koji nisu "uspjeli" u SDP-u, i pravo da ti kazem, meni kao simpatizeru SDP-a nijednog od njih, izuzev Ive Komsica, nije bilo zao kad su napustili SDP. O tome da su se uvaljivali Avazu i da su za najveceg neprijatelja predstavili SDP, a koalirali sa Mirnesom (o, Boze...), dovoljno govori o njima.

Koliko vidim, Bojan ide drugom logikom: na lokalnim izborima se nece kandidovati tamo gdje vec postoji dobar izbor, kao u Tuzli ili Bihacu npr. (Imamovic i Lipovaca), i da ce pozvati ljude da glasaju za postojece nacelnike. To vec govori da nece djonom na SDP i da ostavljaju (pozeljnu) mogucnost postizborne koalicije sa SDP-om. Dalje, ovu stranku nisu osnovali ljudi koji su gu*icom vrata u SDP-u zatvorili, nego dugogodisnji respekatbilni clanovi SDP-a, koji su jos uvijek u SDP-u cijenjeni (Bajic, Mustafic).

Ako "padne" postizborna koalicija sa SDP-om, mene je strah da ce pasti na Lagumdziji, a ne na Bajicu...
ibis

Post by ibis »

Evo sam malo pročitala postove, i vala su se pojedinci nalupali što dokazuje da njihova percepcija nije odmakla daleko od dječijeg nivoa, ili su pak totalno politički nepismeni. Kako reče neupućeni Turban koji ima priliku da ga neko čuje samo na forumima, on bi da se nešto promjeni, ali ne putem politike. Pokrij se po ušima, nivo ti je niži od premijera kantona Sa. Pa kako se društvo uređuje nego putem vlasti, e sad je pitanje da li je vlast demokratska ili nacionalistička kao što je naša.
Jadnici (Viktor Hugo- za one načitanije) su svi koji apriori osuđuju nešto što ne znaju ni kako će započeti, pakosni, jadni , mali ljudi-duhovni patuljci, koji su spremni vječito za kritike poput mahaluša sa pijaca, a koji nemaju pojma kako neke stvari funkcioniču. Pa gospodo, za sva .ovna u kojima smo do guše sada, krive su stranke na vlasti. I dok god bude takvih minder-puza koji su jaki samo na forumu, a koji pljuju po ovoj stranci, ili na strani vladajućih nesposobnih nacionalističkih stranaka (koji već žderu hljeb narodni i kavijar povrh hljeba, i skupa odijela, aute, nelimitirane račune mobitela) ili su neprijatelji države.Pa zašto se vi truli pametnjakovići ne ustanete boriti za boljitak ove države, kad ste tako mudri, osmislite plan za izlasak iz krize i pokažite narodu svjetlo. Da je to tako lako i jednostavno svi bi potrčali da to uradite, nego se samo žalite na postojeće stanje, i klanjate se političarima ako su vam u komšiluku.
gospodar kuglastih munja

#158 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by gospodar kuglastih munja »

Meni ova "Nasa Stranka" vise lici na BLOK, na tampon zonu izmedju krajnje lijeve i krajnje desne strane , koja treba da se pojavi na politickoj sceni i postavi neke standarde. To zakljucujem iz onog djela gdje kazu da se nece kandidovati tamo gdje postoji funkcionalnost , kao npr. u Tuzli ili gdje li vec. Cini mi se da oni pokusavaju postaviti neki stadard, okvire, u kojima globalna politicka scena u BiH moze djelovati. Mozda je to i dobro jer bi time uklonila one na kvadrat radikalne partije i struje koje su za direktni separatizam , kao sto je npr. Srpska Radikalna Stranka. Volio bih isto tako da se zalazu i za globalni filter koji bi onemogucio ucesce klera u politickom zivotu bez obzira kroz koju politicku partiju djeluju. Uzmimo npr. SDA koja i zivi uz veliki podsticaj IZ i Cerica, koji im samo srozavaju kredibilitet i unistavaju i ono malo patriotskog sto nose u sebi.
klixober

#159 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by klixober »

winabike wrote:
komeba wrote: Ako "padne" postizborna koalicija sa SDP-om, mene je strah da ce pasti na Lagumdziji, a ne na Bajicu...
Jako naivno razmisljanje.Od pocetka,osnivac i glavni protagonisti stranke napadaju Lagumdziju,a ne suprotno.Dakle ako padne koalicija bice do njih.
Danis Tanovic u Danima: "Zlatko daj otkaz",pa Pecanin nizom tekstova o Lagumdziji u jako negativnom kontekstu,istovremeno dajuci veliku podrsku novoj Danisovoj stranci.
Umjesto da su se Danis i Pecanin okomili na stvarne neprijatelje BiH,vladajuce nacionaliste i pokusali od njih preuzeti dio kolaca izbornog tijela,oni novu stranku predstavljaju kao alternativu SDP-u i Lagumdziji.
ibis

#160 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by ibis »

gospodar kuglastih munja wrote:Meni ova "Nasa Stranka" vise lici na BLOK, na tampon zonu izmedju krajnje lijeve i krajnje desne strane , koja treba da se pojavi na politickoj sceni i postavi neke standarde. To zakljucujem iz onog djela gdje kazu da se nece kandidovati tamo gdje postoji funkcionalnost , kao npr. u Tuzli ili gdje li vec. Cini mi se da oni pokusavaju postaviti neki stadard, okvire, u kojima globalna politicka scena u BiH moze djelovati. Mozda je to i dobro jer bi time uklonila one na kvadrat radikalne partije i struje koje su za direktni separatizam , kao sto je npr. Srpska Radikalna Stranka. Volio bih isto tako da se zalazu i za globalni filter koji bi onemogucio ucesce klera u politickom zivotu bez obzira kroz koju politicku partiju djeluju. Uzmimo npr. SDA koja i zivi uz veliki podsticaj IZ i Cerica, koji im samo srozavaju kredibilitet i unistavaju i ono malo patriotskog sto nose u sebi.
ibis

#161 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by ibis »

quote="gospodar kuglastih munja"]Meni ova "Nasa Stranka" vise lici na BLOK, na tampon zonu izmedju krajnje lijeve i krajnje desne strane , koja treba da se pojavi na politickoj sceni i postavi neke standarde. To zakljucujem iz onog djela gdje kazu da se nece kandidovati tamo gdje postoji funkcionalnost , kao npr. u Tuzli ili gdje li vec. Cini mi se da oni pokusavaju postaviti neki stadard, okvire, u kojima globalna politicka scena u BiH moze djelovati. Mozda je to i dobro jer bi time uklonila one na kvadrat radikalne partije i struje koje su za direktni separatizam , kao sto je npr. Srpska Radikalna Stranka. Volio bih isto tako da se zalazu i za globalni filter koji bi onemogucio ucesce klera u politickom zivotu bez obzira kroz koju politicku partiju djeluju. Uzmimo npr. SDA koja i zivi uz veliki podsticaj IZ i Cerica, koji im samo srozavaju kredibilitet i unistavaju i ono malo patriotskog sto nose u sebi
Pa zašto se SDA trpa uz Cerića, zato što od svake izgrađene džamije IZ dobija 5% para, ponašaju se kao vlasnici države i zbog toga imamo džamije na svakih 100 metara, nema to veze sa nacionalnim dostojanstvom nego sa parama. Kad tako vole svoj narod zašto im reis i SDA ne izgrade fabrike umjesto džamija da ljudi rade, ali to se ne dešava zato što narod treba da ide samo u džamiju, da bude pokoran i da sluša, a kajmak će oni uzimati.
E moj narode...
winabike

#162 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by winabike »

komeba wrote:
winabike wrote:
komeba wrote: Ako "padne" postizborna koalicija sa SDP-om, mene je strah da ce pasti na Lagumdziji, a ne na Bajicu...
Jako naivno razmisljanje.Od pocetka,osnivac i glavni protagonisti stranke napadaju Lagumdziju,a ne suprotno.Dakle ako padne koalicija bice do njih.
Danis Tanovic u Danima: "Zlatko daj otkaz",pa Pecanin nizom tekstova o Lagumdziji u jako negativnom kontekstu,istovremeno dajuci veliku podrsku novoj Danisovoj stranci.
Umjesto da su se Danis i Pecanin okomili na stvarne neprijatelje BiH,vladajuce nacionaliste i pokusali od njih preuzeti dio kolaca izbornog tijela,oni novu stranku predstavljaju kao alternativu SDP-u i Lagumdziji.
Dobri moj komeba, nemoj meni hvaliti SDP, ja sam odavno na toj strani.

Samo par gresaka u koracima kod tebe: Danis nije to objavio u "Danima" nego Pedja Kojovic. Pecanin je novinar koji u svojoj privatnoj novini ima pravo da pise sta god hoce, sve dok ne laze (citaj, dok ne postane "Fahro") - a ja ne vidjeh da je ista slagao. I ko je SDP-u dao "bjanko tapiju" na "Dane", da "Dani" moraju biti pro-SDP-ovski?

A ja te sada pitam, kao covjek koji je clan SDP-a od 04.10.1993. (nije zajebancija, taj mi je datum na clanskoj knjizici, onoj plavoj-bieloj sa zlatnim ljiljanom unutar slova "D" u logotipu "SDP" - a nisam prije toga nikada bio clan SK): je li zaista mislis da ovaj je danasnji SDP u stanju "pogurati" stvari u drzavi? Ja, na zalost, mislim da nije. Bar ne sam. Zabavljeni smo sami sobom, glavni "problem" nam je "Avaz", vrtimo se u krug, ljudi odlaze iz partije (Bojan! Dino! - zaista mi nije bilo zao mazluma Sejfe i Mire Lazovica, ali Bojana i Dine bogami jest!). Ako dodje neko ko ce unijeti malo dinamike u lijevu politiku, i samim tim "prodrmati" i "probuditi" SDP, welcome.

Ili ti zaista mislis da Dino i Bojan imaju nesto "zestoko" protiv SDP-a?

Ja sam clan i glasac SDP-a, NS-u ce trebati jos dosta vremena da izrastu u ozbiljnu stranku, ali vec sama cinjenica da se nece "utrpavati" u Tuzlu, Bihac... govori da namjere nisu necasne. Bogami, ni SDP-u ne dam bjanko tapiju, pogotovo ne ovom danasnjem SDP-u koji me zaista dovodi do ocaja.
Ce_Gevara

#163 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Ce_Gevara »

nihoniho wrote:
Bugs_Bunny wrote:Iz satatuta stranke:
---
Naša stranka prihvata postojeće ustavno uređenje, te polazi od stanovišta da se ono može mijenjati isključivo u Parlamentu Bosne i Hercegovine, u skladu sa postojećim Ustavom BiH, na način da svaka promjena obezbjeđuje najviši nivo međunarodno priznatih ljudskih prava i da rezultira stvaranjem funkcionalnih organa i institucija države na svim razinama vlasti;
---

U prevodu ovo znaci da NJIHOVA STRANKA prihvata ustavno uredjenje pravljeno tenkovima, ucjenom, masovnim grobnicama i genocidom.

KAKVO RAZOCARENJE!!

Sta se desilo sa unutarnjim pravom i internacinalnim pravomm koje obavezuje nosioce vlasti da sankcioniraju rezultate ostvarene genocidom i zlocinima. Nazalost ovo je jos jedan beogradski YUTEL, ovaj puta ne u reziji Gorana Milica, vec Danisa Tanovica, Bojana Bajica and CO. Jos jedna potvrda da u BiH od doba Huseina kapetana Gradascevica do danas rastu samo beogradske ikebane, podrepasi, konjusari, ublehe, podrumasi, stakori i td.-nidje covjeka da ga svijecom trazis.

Image
ti si ,garant, neki strasni bosanski patriota, najvjerovatnije dijasporaskog tipa,pa te pol.koncepti koji ne sadrze 100% bih dovode do ocaja!?
da te podsjetim,u ovoj drzavi zive i ""drugi", svidjelo ti se to ili ne
Kakav Bezobrazluk?

Ti ostali su izasli sami iz parlamenta i napravili genocid. Oni imaju politicku odgovornost zbog ratovanja protiv drzave u kojoj zive i zbog genocida koji su napravili nad (njima) ostalima. Valjda ne zelis da ostali uzvrate istom mjerom. Ovo vam je zadnja prilika da se izvinete, poklonite, pristanete da vratimo stanje na pocetak, pa tek onda mozemo zajednicki u Parlament Republike BiH. U suprotnom traktori vam ne ginu.
klixober

#164 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by klixober »

winabike wrote:Dobri moj komeba, nemoj meni hvaliti SDP, ja sam odavno na toj strani.

Samo par gresaka u koracima kod tebe: Danis nije to objavio u "Danima" nego Pedja Kojovic. Pecanin je novinar koji u svojoj privatnoj novini ima pravo da pise sta god hoce, sve dok ne laze (citaj, dok ne postane "Fahro") - a ja ne vidjeh da je ista slagao. I ko je SDP-u dao "bjanko tapiju" na "Dane", da "Dani" moraju biti pro-SDP-ovski?

A ja te sada pitam, kao covjek koji je clan SDP-a od 04.10.1993. (nije zajebancija, taj mi je datum na clanskoj knjizici, onoj plavoj-bieloj sa zlatnim ljiljanom unutar slova "D" u logotipu "SDP" - a nisam prije toga nikada bio clan SK): je li zaista mislis da ovaj je danasnji SDP u stanju "pogurati" stvari u drzavi? Ja, na zalost, mislim da nije. Bar ne sam. Zabavljeni smo sami sobom, glavni "problem" nam je "Avaz", vrtimo se u krug, ljudi odlaze iz partije (Bojan! Dino! - zaista mi nije bilo zao mazluma Sejfe i Mire Lazovica, ali Bojana i Dine bogami jest!). Ako dodje neko ko ce unijeti malo dinamike u lijevu politiku, i samim tim "prodrmati" i "probuditi" SDP, welcome.

Ili ti zaista mislis da Dino i Bojan imaju nesto "zestoko" protiv SDP-a?

Ja sam clan i glasac SDP-a, NS-u ce trebati jos dosta vremena da izrastu u ozbiljnu stranku, ali vec sama cinjenica da se nece "utrpavati" u Tuzlu, Bihac... govori da namjere nisu necasne. Bogami, ni SDP-u ne dam bjanko tapiju, pogotovo ne ovom danasnjem SDP-u koji me zaista dovodi do ocaja.
Koliko se sjecam,poziv Zlatku da da ostavku su zajedno formulisali Pedja i Danis.I ne kazem da BH Dani trebaju biti proesdepeovski,ali ne trebaju biti ni antilagumdzijski.Meni sve izgleda da Pecanin i pojedini ljudi imaju nesto licno protiv Lagumdzije.Onaj fes i niz tekstova serviranih Lagumdziji su na nivou Avaza,samo sa drugacijim konotacijama.

Ja toj "Nasoj stranci" zelim sve najbolje,ali veliki sam pesimista.Kada ih Avaz oznaci procetnickim i antibosanskim,nema mogucnosti da ista uspiju u vecem entitetu.U manjem entitetu ce ih svejedno Dodikovi mediji oznaciti kao antisprske tako da ce se NS tek suociti sa problemima sa kojima se SDP suocava godinama.Danis i Bojan ce se itekako morati pozabaviti i Avazom i Dodikovcima ako ista misle promijeniti u ovoj zemlji.
Ce_Gevara

#165 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Ce_Gevara »

zoom66 wrote:
PipiDugaCarapa wrote:Izvinite

Ovo meni mirise na beogradski Jutel Gorana Milica. I tada su umjetnici, nadrealisti iskoristeni za zamazu oci narodu. Onaj dio gdje priznaju RS i FBIH govori sve.
bugs_bunny show :D zar ti bolan ne dosadi? :)

06. apr. 2008. 17:26 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Zabranjeno kloniranje baniranih”
» PipiDugaCarapa
Jebi ga Zoom66.

Ne mozes ti mene toliko puta banirat, koliko ja mogu puta da se registrujem i koristim stotinu razlicitih kompjutera i emajlova.

Nego haj mi vrati moj originalni nick Bugs_Bunny, bit cu fin majke mi. Evo od sada obecavam. :mrgreen: :mrgreen:

Glede BK i uvazenog gospodina MB, ja nisam taj, ali uvazavam sta ljudi kazu. Sloboda ideja, sloboda kritike, demokratija pa to ti je.

Maksuz Selam

Voli te tvoj Bugs_Bunny.
voajer

#166 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by voajer »

Ja se vidis bas zbog takvih kvalifikacija iz Avaza nadam da ce kod nas krenuti jedna ostrija debata o politickom spektru u vecem entitetu. Nama je ta diskusija prijeko potrebna i cini mi se da su nedavni dogadjaji pokazali da je vrijeme apsolutno sazrilo za to.
MuaDib

#167 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by MuaDib »

Čestitam na osnivanju "Naše stranke" i očekujem veliki zaokret na političkoj sceni BiH. :) :bih:

Što se tiće političkog uspjeha, lično smatram da bi Naša stranka, LDS, Pokret za promjene i GDS, kao i neke druge stranke trebale formirati zajedničku koaliciju demokratskog centra. Ona je potrebna BIH, a ne bi se ni glasovi rasipali.
Ova stranka može imati budućnost samo ako bude objedinila i ndruge male stranke, te nastupila snažno na izborima.
winabike

#168 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by winabike »

MuaDib wrote:Što se tiće političkog uspjeha, lično smatram da bi Naša stranka, LDS, Pokret za promjene i GDS, kao i neke druge stranke trebale formirati zajedničku koaliciju demokratskog centra. Ona je potrebna BIH, a ne bi se ni glasovi rasipali.
Ova stranka može imati budućnost samo ako bude objedinila i ndruge male stranke, te nastupila snažno na izborima.
MuaDib, NS se na startu deklarisala kao stranka ljevice, tako da tesko da ce ona okupljati stranke centra - njoj je "prirodni" partner SDP, ako ne zakrme i jedni i drugi.

Neka sira koalicija ljevice i centra je naravno dobrodosla, i pozeljna.
Jazz_Junkie

#169 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Jazz_Junkie »

Danisova dobronamjernost je naravno dobrodosla. Veliki je plus za jednu zemlju kada se covjek, koji je BiH proslavio, brine za nju. Ali, ipak nisam odusevljen osnivanjem jos jedne stranke. Mislim da on moze dati svoj doprinos kao umjetnik, kao novinar, kao "filozof", kao glasac ili aktivist, ali ovo mi nazalost mirise na suplje. Nadam se da ce imati uspjeha, iako ne znam nista o profilu te stranke ili orijentaciji.
ins

#170 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by ins »

voajer wrote:
...S druge strane moze se racunati i na to da ce glasovi dosadasnjih SDP "simpatizrera" koji do sada upravo zbog efekta razocrenja nisu izlazili na glasanje ponovo uticati na postizbornu politicku sliku u zemlji....

....Takodje ostaje da se vidi kako ce stranka poentirati kod ostalih gradjanski nastrojenih biraca u oba entiteta koji ni do sada nisu smatrali SDP za svoju opciju i koji zapravo u takvoj situaciji i nisu imali izbora nego da apstiniraju na izborima ili da biraju samo "manje zlo"....
Oakvih je puno! ;-)
Area_51

#171 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Area_51 »

Sve sto doprinosi stvranju neceg boljeg treba podrzat, to nije problem. Ono sto jeste problem, kako doci do toga boljeg. Dugo razmisljah o ovoj novoj ideji, neke od aktera licno poznajem, pricalo se, uvjeravalo, najvise se razmatrale neke mogucnosti oko programa. Zbirno, jednostavno, ljudi me nisu uvjerili. Posmatrano hronoloski:

1. Negdje u pola cetiri ujutro, jedna sarajejvska kafana, prica pomalo pjanska, rodi se ideja Pecanina i jos nekih rezisera da je stanje lose, te da treba nova stranka, jer kao treba prodrmat sadasnje politicko stanje. Rezutlanta price ogleda se o potrebi micanja Lagumdzije sa pozicije. Ujedno konstatirano lose stanje u kulturi posebno da drzava ne ulaze u film.

2. Izlazi pismo Pedje Kojovica, da ne bude ascare od Danisa, kaze ako Lagumdzija ode, bice vise glasova za SDP. Kad bi postojao eksperiment rado bih to vidio, ali na zalost tako nesto ne postoji. Ne mogu oteti se utisku da odlazak Lagumdzije sa trone SDP ne bi nista donilo, jer ko god da dodje, bilo bi Lagumdzija postavio svoga poltrona, pocetna pozicija ista.

3. Onda Fadil Sero i kompanija iz Grozda, bacise fol da ce izaci sa Nezavisnom listom otislih iz stranaka, na neke nove izbore, povezase se price, Bajic svakako tamo oridinira, pocinje zalet za stranke. Kako je kuknjava oko love za filmizrazena, a Grozd hoce nesto drugo, malo dodje i do tenzija. Kasnije i raspad sistema.

4. Odlucise decki treba staviti nekog drugog ko nije Danis za predsjednika, da ne bi bilo ovako onako, s druge strane drugi trazise da bude to bas Danis, jer je naslov iz Oslobodjenja, Da osnivam stranku, obaveza. Onda odjednom Danis snima film nema ga ovdje, pade sve na Bojana.

5. Pecanin hajca pricu, nek se razvali glasacko tijelo SDP, perfidnom pricom kako su u stvari neopredjijeljeni glasaci njihov cilj, pa ce SDP svakako svoje osvojiti na Njihova stranka, dodatno ove sto ne izlaze na izbore. Ako je mislio na ove sto sjede po Strosi, ja promasaja stoljeca, te niko ne natjera da napuste svoje kafice i odu da glasaju.

Zakljucak, ova politicka prica okrenuta je ka potrebi filmadzija da uzmu lovu od drzave za svoje projekte, jer ih vise niko ne finansira, pa su malo u stvaralackoj krizi. Nacin nadjose u osnivanju stranke. Usput, malo misle oteti glasova SDP pa onda Pecanin ima prostor da smjenuje Lagumdziju do besvijesti. Kao dovoljno samo jedno poslanicko mjesto, da se taj u ime njih moze galamit i traziti pare za kulturu. Sve je u redu, demokratsko pravo, samo sto je nas narod i ovog puta taoc promasenih ambicija. Nek im osnivanje stranke bude sa srecom.
pitt

#172 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by pitt »

hjooooo CNN i BBC plachu za ovakvim analiticarima :D :D :D
gospodar kuglastih munja

#173 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by gospodar kuglastih munja »

Evo skoro procitah da je Nova SAtranka "otvorena za sve nacije...itd ".

Ovo ce ih upropastiti jer sve te pismene glave ne razlikuju identitete, ne znaju ko su, ali izgleda iz pisanja Area 51, da znaju sta hoce, budzetsku lovu na mala vrata.
Ja sam razocaran totalno jer sam ocekivao iskrenost i barem elementarno poznavanje terminologije u politici i sociologiji, kad corak, nas Oskarovac ne zna sta je po nacionalnosti...pih
vlast

#174 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by vlast »

Bravo, ta ti je bas "u sridu"!
voajer

#175 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by voajer »

gospodar kuglastih munja wrote:Evo skoro procitah da je Nova SAtranka "otvorena za sve nacije...itd ".

Ovo ce ih upropastiti jer sve te pismene glave ne razlikuju identitete, ne znaju ko su, ali izgleda iz pisanja Area 51, da znaju sta hoce, budzetsku lovu na mala vrata.
Ja sam razocaran totalno jer sam ocekivao iskrenost i barem elementarno poznavanje terminologije u politici i sociologiji, kad corak, nas Oskarovac ne zna sta je po nacionalnosti...pih
Uuu, zestok gaf vec na samom pocetku. Bice toga jos.
Imaju izvjesni kredit jer su jos zeleni, ali to na ovom grubom podneblju brzo puca.
Post Reply