Dani,Mjeseci,Godine....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bpsang

#1 Dani,Mjeseci,Godine....

Post by bpsang »

poslije onoga sta nam se desilo.

DA LI JE MOGUC MJESANI BRAK ?
mostarac

Post by mostarac »

jeste
mr_orange

#3 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by mr_orange »

100_KA wrote:poslije onoga sta nam se desilo.

Znam da je moguće miješano meso. :-)
hananah

Post by hananah »

Pa naravno da dvoje upoznaju familiju jedno drugog prije no sto se odluce za brak, a svugdje ima finih i nefinih ljudi. Naravno da ne bih mogla da se udam za nekoga ko je pucao na ovaj grad niti kome je neko u obitelji to radio.
Ali, ja bih najvise voljela da nadjem nekog Budistu ili bar nekoga koga interesiraju stvari vezane za Budizam ili srodne Budizmu, nekako bih uvijek imala o cemu da pricam, ne bi mi bilo dosadno, i ne bi bilo razdora medju nama jer Budizam je zbilja zivotna filozofija pa je lijepo imati nekoga s kim bih je mogla podjeliti :)
gavrilo

Post by gavrilo »

hananah wrote:Ali, ja bih najvise voljela da nadjem nekog Budistu ili bar nekoga koga interesiraju stvari vezane za Budizam ili srodne Budizmu, nekako bih uvijek imala o cemu da pricam, ne bi mi bilo dosadno, i ne bi bilo razdora medju nama jer Budizam je zbilja zivotna filozofija pa je lijepo imati nekoga s kim bih je mogla podjeliti :)
Image
hananah

Post by hananah »

E fakat sam nacionalna manjina u Bosni :(
hananah

Post by hananah »

E sad salu na stranu. Ne bih neko da me napada, a moze ako hoce, to moje misljenje promjeniti nece. Ja se nikad ne bih mogla udati za nekoga ko je veliki vjernik. Jednostavno ne mogu sebe zamisliti u vezi a ni u braku sa takvom osobom. Svaka cast svakome, ali sam mozda previse nezavisna da bih zivjela po nekim pravilima. Zato mi se Budizam i dopada jer je vise filozofija zivota a ne nacin zivota ili religija :)
stelium

Post by stelium »

I ja sam :sad: ...nema agnostika u mojoj domovini :-? :D
hananah

Post by hananah »

:(
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

da
hananah

Post by hananah »

A sto ti uzdises i dadaces :D
morti

#12 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by morti »

Naravno da JESTE...

E,a koji ono grad u BiH ima najviše miješanih brakova...Tuzla?...il Rajvosa...
krkan

#13 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by krkan »

sto se tice mene moguc je ali samo pod uslovom da je ta osoba bila u ratu u sarajevu
Ana Markovic

#14 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by Ana Markovic »

Naravno da je moguc. Ja i ti smo primer :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

nazalost kod nas je jos uvjek ova tema aktivna ,mislim..sta uopste znaci mjesani brak?? izmedju covjeka i krave ??mislim,nerazumijem :?
valjda je brak,brak nije bitno koje vijere,nacije,i boje koze ..muskarac i zena se vole vjencaju i vozdra gotova prica..ph...cuj mjesani brak :roll:
buhtelj

Post by buhtelj »

Ne Pituljcica (PITARKA_SA) ovo je Pravilan Odgovor::

Misljen je na mijesan brak izmedju Balkanca crnca i Balkanke bijelkinje i vice verse ili ako ti je lakse da skuzis izmedju Bosnaca kineskih korijena i Bosanke iz istocne Bosne i Drine.:-) :-) :-)..koji ce da prave pituljcicu od rize

Tko je ovu temu objavio je zbilja ima osobnih, obiteljskih i drustvenih problema u lifu :lol: :lol: :lol:
Harrys

Post by Harrys »

PITARKA_SA wrote:nazalost kod nas je jos uvjek ova tema aktivna ,mislim..sta uopste znaci mjesani brak?? izmedju covjeka i krave ??mislim,nerazumijem :?
valjda je brak,brak nije bitno koje vijere,nacije,i boje koze ..muskarac i zena se vole vjencaju i vozdra gotova prica..ph...cuj mjesani brak :roll:
:D treba ti nacrtati :lol:

mjesani tj.musko i zensko,ne dva muska ili dvije zenske. :lol:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Harrys wrote:
PITARKA_SA wrote:nazalost kod nas je jos uvjek ova tema aktivna ,mislim..sta uopste znaci mjesani brak?? izmedju covjeka i krave ??mislim,nerazumijem :?
:D treba ti nacrtati :lol:

mjesani tj.musko i zensko,ne dva muska ili dvije zenske. :lol:
joj hvala ti :-? sta bih ja bez tebe??' :D :D
nebi

Post by nebi »

hananah wrote: Ali, ja bih najvise voljela da nadjem nekog Budistu ili bar nekoga koga interesiraju stvari vezane za Budizam ili srodne Budizmu, nekako bih uvijek imala o cemu da pricam, ne bi mi bilo dosadno, i ne bi bilo razdora medju nama jer Budizam je zbilja zivotna filozofija pa je lijepo imati nekoga s kim bih je mogla podjeliti :)
Hano... :D ...u budista je mali.... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#20 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by mIRCerka »

jeste moguc, ali to dvoje trebaju shvatiti da oni grade svoju familiju, a ne vrse sirenje vec postojece....
licno sam iskusila nacionalnu netrpeljivost u prosloj vezi....
njegov tetak (znaci nije mu krvni rod) mu je rekao da ce, ako ozeni mene, vrata nejgove kuce zauvijek biti zatvorena za njega....

sreca pa ta veza puce....

inace, slazem se sa hananah, ako je vec mijesani brak, ne smije biti neki extremni vjernik... ja svoj zivot zivim ovako vec 26 godina i samo mi jos takvo nesto fali...

medo jeste vjernik, ali nije extrem :D sreca njegova :D

takodjer, sto krkan kaze, ako je taj neko vec sarajlija ili sarajk a druge je nacionalnosti, preduslov jeste da je rat proveo/la u Sarajevu...
koliko god sovinisticki zvucalo, ne treba mi podsmijeh na ratni period i smijanje na moje bacanje pod sto kad cujem exploziju....
plus, iako svi tvrdimo da je brak ljubav romantika, tu ima i politike, jer necete vjecno pricati o tome kako se volite vec cete pricati i o politici, i tu se istice problem rata i cuveno pitanje negirano od strane Istocnog Sarajeva, a to je "kako je poceo rat".....

e nek mi neko kaze da je JNA stvarno izvodila vjezbe i da je Celo poceo rat....
eto toliko...
PS Ja sam proizvod mjesovitog braka koji je prezivio i rat i mir :D
bpsang

#21 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by bpsang »

mIRCerka wrote:

jeste moguc, ali to dvoje trebaju shvatiti da oni grade svoju familiju, a ne vrse sirenje vec postojece....
licno sam iskusila nacionalnu netrpeljivost u prosloj vezi....
njegov tetak (znaci nije mu krvni rod) mu je rekao da ce, ako ozeni mene, vrata nejgove kuce zauvijek biti zatvorena za njega....

sreca pa ta veza puce....

inace, slazem se sa hananah, ako je vec mijesani brak, ne smije biti neki extremni vjernik... ja svoj zivot zivim ovako vec 26 godina i samo mi jos takvo nesto fali...

medo jeste vjernik, ali nije extrem :D sreca njegova :D

takodjer, sto krkan kaze, ako je taj neko vec sarajlija ili sarajk a druge je nacionalnosti, preduslov jeste da je rat proveo/la u Sarajevu...
koliko god sovinisticki zvucalo, ne treba mi podsmijeh na ratni period i smijanje na moje bacanje pod sto kad cujem exploziju....
plus, iako svi tvrdimo da je brak ljubav romantika, tu ima i politike, jer necete vjecno pricati o tome kako se volite vec cete pricati i o politici, i tu se istice problem rata i cuveno pitanje negirano od strane Istocnog Sarajeva, a to je "kako je poceo rat".....

e nek mi neko kaze da je JNA stvarno izvodila vjezbe i da je Celo poceo rat....
eto toliko...

PS Ja sam proizvod mjesovitog braka koji je prezivio i rat i mir :D

Mirci samo da ti zahvalim na korektnom odgovoru
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#22 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by mIRCerka »

100_KA wrote:

Mirci samo da ti zahvalim na korektnom odgovoru
nema na chemu. mjesani brak je inace moja boljka, jer dolazim iz takvog, i nosim srpsko ime i prezime i iz inata uvijek ocevo ime pisem jer uzivam u primitivizmu ljudi koji na moje ime reaguju kao da su vidjeli djavla lichno....
a, da se vratim na krkanov uslov koji me je odusevio, tako reaguju uglavnom ljudi koji nisu metka culi, da ne pricam o granatama...
e to je jedan od razloga mog neslaganja sa dijasporom....

znac, ako vec ulazite u takav brak, vodite racuna o cinjenici da stvarate svoju, NOVU porodicu.... a bilo bi lijepo kada bi roditelji oba supruznika bili uz njih, orilo-gorilo...
gavrilo

#23 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:nosim srpsko ime i prezime
8-)
r5gtt

#24 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by r5gtt »

gavrilo wrote:
mIRCerka wrote:nosim srpsko ime i prezime
8-)
Divi ganje sto mu je godra.... :lol: :lol: :lol:
Izvini, nisam mogao odolit... :-)
gavrilo

#25 Re: Dani,Mjeseci,Godine....

Post by gavrilo »

r5gtt wrote:Izvini, nisam mogao odolit... :-)
nista, nista... samo ti 8-)
Post Reply