Dani - jubilarni broj

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
repeater

#1 Dani - jubilarni broj

Post by repeater »

dobar koncept. dobar izbor tekstova i slika. veliko zadovoljstvo je bilo citati vijesti iz buducnosti, ovdje je sadrzan sav talenat ovog magazina.
Last edited by repeater on 15/01/2007 00:51, edited 1 time in total.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

cuj talenat ti bas u americi .... :D
Vingo

Post by Vingo »

Meni je bas tuzno da se BB za deset godina nece udati, a AB steci bar titulu Mr. :-)
Pecanin iz liste saradnika izostavi Ozrena Kebu.... :-)
I onaj pasos??? Cemu bacanje para?
chinese_water

Post by chinese_water »

Koji talenat? :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

InfraRedRidinghood wrote:Dani - ImageImageImage
Ma daj crvenkapice .... kakvi Dani ?! To je ono sto sam ti pominjao ... orudje za zaglupljivanje .... :D "kontrolisani - nepristrasni - objektivni medij" .... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

InfraRedRidinghood wrote:A, zar? To se odnosi isljučivo na Dane ili na sve medije u državi?
Ovdje samo o Danima a sad nebi o drugima da ne zachatavamo ... :D
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Daleko da su idealan magazin ali su izmislili novinarstvo za vecinu BH stampanih medija.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

EI Presidente wrote:Daleko da su idealan magazin ali su izmislili novinarstvo za vecinu BH stampanih medija.
Jel to opet poredimo neuporedivo?! Mislim da pricas o nekim drugim Danima ovo sad nije ni D od Dana .... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

InfraRedRidinghood wrote:
urbanagerila wrote:
InfraRedRidinghood wrote:A, zar? To se odnosi isljučivo na Dane ili na sve medije u državi?
Ovdje samo o Danima a sad nebi o drugima da ne zachatavamo ... :D
Tebi ću onda reći isto što i Amrinu na temi gdje smo se maloprije sukobljavali, SAMO NEMOJ NAGLO :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ma jooook nisam ja taj tip prvo peting, lagano pa onda .... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

urbanagerila wrote:
EI Presidente wrote:Daleko da su idealan magazin ali su izmislili novinarstvo za vecinu BH stampanih medija.
Jel to opet poredimo neuporedivo?! Mislim da pricas o nekim drugim Danima ovo sad nije ni D od Dana .... :D
Tema je 500. broj Dana, najviše je starih tekstova u njima :-) :-) :-)
I ovih iz buducnosti ali ja o Danima nowdays ... bez obzira na best of ... :D
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Meni su super bili, pogotovu za Bracu, cisto onako opustajuci tekst.
EI Presidente

Post by EI Presidente »

urbanagerila wrote:
Ne kontam, kako poredim neuporedivo? Postoji sijaset magazina i dnevnih novina u BiH koji su dobri samo za potpale. Kad usporedis Dane sa ostatkom BH stampe - odlicni su. Kad usporedis dane sa slicnim magazinima u inostranstvu - jad. sto ce reci-BH novinarstvo generalno je u blatu. na zalost :sad:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

GandalfSivi wrote:Meni su super bili, pogotovu za Bracu, cisto onako opustajuci tekst.
Znam ali je ovaj broj vise revijalnog karaktera ... :D nikako ono za sta se Dani prodaju .... :D Bolje uzet Alan Forda ... :D
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Kao sto nasi stari kazu: koliko para toliko muzike. A sa trzistem koje imaju sve novine i magazini u BiH, ne moze se bas daleko dogurati
urbanagerila

Post by urbanagerila »

InfraRedRidinghood wrote:Svejedno, stavi Dane na jednu stranu i sve ostale novine u državi na drugu i opet nećeš imati isti omjer snaga, jer za razliku od ostalih tiskovina (čast pojedincima), u Danima (većinom) rade ljudi koji ZNAJU PISATI bez obzira na to o čemu pišu i slažeš li se ti s tim ili ne
Ma da odmah zaustavimo raspravu nema poredjenja jer nema elemenata za isto... :D sta to treba uzimati u usta SB ili Ljiljan ?! Ni Dani nisu nista bolji samo malo bolje upakovani ali apsolutno isti kos .... :D Nema kod nas novina za citanje .... :D ja kod nas samo citam tv program i ni tome ne vjerujem bas 100%.... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

urbanagerila wrote:Ma jooook nisam ja taj tip prvo peting, lagano pa onda .... :D
Možda da promijeniš taktiku? Već je 1:0 za mene :D :D :D :D
Samo si ti naglo krenula ... :D polako ba ... :D trenutno u Danima mogu procitati Bureta i Hemona ostalo bezze iskreno .... :D Ona dekadencija je davno proslo vrijeme .... cuj Dzenana? Belma? onaj sadjo s bradom ??? sta ba ??? :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

urbanagerila wrote:
InfraRedRidinghood wrote:Svejedno, stavi Dane na jednu stranu i sve ostale novine u državi na drugu i opet nećeš imati isti omjer snaga, jer za razliku od ostalih tiskovina (čast pojedincima), u Danima (većinom) rade ljudi koji ZNAJU PISATI bez obzira na to o čemu pišu i slažeš li se ti s tim ili ne
Ma da odmah zaustavimo raspravu nema poredjenja jer nema elemenata za isto... :D sta to treba uzimati u usta SB ili Ljiljan ?! Ni Dani nisu nista bolji samo malo bolje upakovani ali apsolutno isti kos .... :D Nema kod nas novina za citanje .... :D ja kod nas samo citam tv program i ni tome ne vjerujem bas 100%.... :D

Otud valjda i misliš da smo mi fini ljudi :D

A, maloprije pročitah (iz tvog pera) da si ti čovjek od akcije koji se bori do zadnjega; kako to onda da si odustao u samom startu, pa i ne znaš protiv čega se ovdje treba boriti, jer mediji su tu samo da nas zaglupe...
Ne trosim energiju na borbu protiv vjetrenjaca ... nema smisla .... :D ... i naravno znas odgovor DA tu su da nas zaglupe, indoktriniraju, distrahiraju i dezinformiraju u vecini slucajeva .... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

InfraRedRidinghood wrote:... a ovo drugo dvoje, kao i svi ostali novinari na svijetu, imaju dobrih i loših tekstova, ne vidim u čemu je tu problem
U uredjivackoj politici ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

urbanagerila wrote: Ne trosim energiju na borbu protiv vjetrenjaca ... nema smisla .... :D ... i naravno znas odgovor DA tu su da nas zaglupe, indoktriniraju, distrahiraju i dezinformiraju u vecini slucajeva .... :D
Izvin'te molem Vas, jeste Vi isti onaj mladac što je predlagao forumašima da se idu boriti protiv narkodilera prsa u prsa??

A, mediji te zaglupe samo ako im to dozvoliš
Dilerima se moze stati u kraj i to radikalnim metodama ... :D ali medijima malo teze (vidi pod revolucija) ... :D a gore navedeni su novinari izmedju ostalih ne navedenih koje je "urednicki kolegij" (vidi pod debeli privatnik) smatrao podobnima za izvrsavanja zadataka (vidi pod BOLD).... :D odoh kuci pa me eto brzo .... :D da palamudimo jos malo :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

urbanagerila wrote:Dilerima se moze stati u kraj i to radikalnim metodama ... :D ali medijima malo teze (vidi pod revolucija) ... :D a gore navedeni su novinari izmedju ostalih ne navedenih koje je "urednicki kolegij" (vidi pod debeli privatnik) smatrao podobnima za izvrsavanja zadataka (vidi pod BOLD).... :D odoh kuci pa me eto brzo .... :D da palamudimo jos malo :D
Ti si jači, očigledno jači, ja se ne mogu tući s dilerima, sori, nemam dovoljno kila :D

To što si sad napisao nema veze s glavom, a naročito ne s uređivačkom politikom novine "debelog privatnika" :shock: :shock: :shock:

I, btw, hajde na trenutak izignoriši činjenicu da većinu tih ljudi znaš i privatno, pošto vidim da barataš nadimcima i porijekom
Ne dozvoljava mi revolucionarna etika da presucujem steceno znanje (osim u slucajevima opasnim po zivot :D ).... bilo bi to na stetu neukog puka sto mi nije cilj ... :D i molim kontra argumente za tezu da nema veze sa glavom ??? Kako nema ??? Itekako ima ali o tom potom .... :D u svezi sa dilerima nista fizika .... S&W ! Necemo se valjda ubjedjivati .... Do sada si mi ostavila utisak kao mnooooogo jaka ali nakon petinga i priznanja o vlastitoj slabosti pocinjem da sumnjam u prvi utisak ... :D
Faust

Post by Faust »

I ja sam kupio ova posljednja dva broja, iako sam sebi rekao da ih više neću kupovati. Porekao, ali samo zbog dva revijalna broja. Nakon "Sjećaš li se Sarajeva?", ovaj 500. im je najbolje izdanje u posljednjih 6 godina. A kakve su brojeve pravili u devedesetim...
No, ako ostave po strani mafijaši, možda ih opet počnem kupovati...
Post Reply