Danasnji Heavy Metal Bendovi

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

janje_

#51 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi

Post by janje_ »

igrom slucaja procackam malo shoutcast na winamp-u.. tamo gdje su radio stanice pod "hard rock" nadjem odlican radio za ljubitelje tvrdjih nota..

Image
aNTropocentrio

#52 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi

Post by aNTropocentrio »

dezurni_ucenik

#53 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:43, edited 1 time in total.
Static-X

#54 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi

Post by Static-X »

ako je to sve, po mom ukusu naj jaci su FFDP - zadnji par dana samo se oni vrte na ipodu :D
therrarrius

#55 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi

Post by therrarrius »

Ne vidjeh da je neko spominjao Mastodon i Dilinger escape plan :-D Momcovi nisu za odbaciti :evil:

NeTko_Iz_Masse

#56 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi

Post by NeTko_Iz_Masse »

Static-X wrote:
pirmin wrote:

NIje bas danasnji ali nema dalje poslije ovog! 8-)
prosto nekontam sta se desi s ovi momaka, napocetku tako jaki poslije bolje da nisu ni pokusavali
A de me nade s temooooom :D Taman 'vako k'o sto je Static-X napis'o :thumbup: Kako se ozenih i djecu podoh dizat nisam na festivalu bio :D Ufati se koncert tu i tamo ali slabo je toooooooo ... I meni bi osvjezenje doslo k'o saka u oko!!!!

Stojim da je "burn my eyes" NAJbolji njihov album, u vecini slucajeva je premijerni album to cime se prodaju - ali su se sa "through the ashes of empire" i "blackening" (na tim albumima se Colin Richardson sa burn my eyesa vratio za mixetu) vratili koliko-toliko starom stilu. S tim sto i na ostalim albumima imaju razvaljotka stvari - I dan danas upalim "spine" sa "The more things change" albuma kad ocu da se udarim u vugla - al' bez gedro :D

Osim njihA ima tu jos bendova:

Godsmack (Poceli 1998 - svaki album ima svoje cari pa i onaj akusticni)

Soil - Scars album je meni BRUKA

Drovning Pool - debi album "Sinner" iz 2001 rastura - i ovi poslije mogu proc zavisi od ukusa! Na ova zdanja 2 albuma Full Circle (2007) i Drowning Pool (2010) pjeva Ryan McCombs iz Soil-a ... Definitivno vrijedi poslusat!!!!

One minute silence - Izdali par albuma - nije lose ...

Da pokusam ubacit i koji link - nisam nikad:

http://www.youtube.com/watch?v=WEF5qqpOdfY - One Minute Silence - Holy man

http://www.youtube.com/watch?v=mZtvRHtwd5Q - Godsmack - Straight out of line

http://www.youtube.com/watch?v=tBefbUd3Ba8 - Godsmack - Awake

http://www.youtube.com/watch?v=sbpRQLPfp0M - Soil - Halo

http://www.youtube.com/watch?v=f_0Vzep9aoY - Drowning Pool - Sinner

Ima toga jos ovo je ono "s vrha glave" Static- X ti bi ovo treb'o poslusat - jer poprilicno si me potrefio s ovim bendovima koje si nabroj'o...

Kontam da znas ove bendove/side projekte ovih sto si nabroj'o...

Superjoint Ritual i Down gdje cika Phil Anselmo pjeva, Damageplan - (Na njihovom nastupu je Dime i ubijen) Cavalera Conspiracy (album pomirenja Max-a i Igor-a Cavalere) Audioslave itd. itd.
NeTko_Iz_Masse

#57 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi

Post by NeTko_Iz_Masse »

Zna li iko objasniti kako se postavlja link ali da se moze ovde slusat k'o ovi prije ... Znaci da se ne otvara novi prozor ili nova stranica u ovom prozoru!!!

Ja stvarno ne znam ... I da nabacate jos ovoga ... Ima ovde fine muzike :thumbup:

Steta da se ova tema zagubi :bih:
sitna.buranija

#58 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi

Post by sitna.buranija »

NeTko_Iz_Masse - vidim americki nu-metal/hard rock se fura :) Nije lose, i meni se svidja - s tim da mi je Disturbed najdrazi iz te skupine.
Video ubacujes sa

Code: Select all

[youtube][/youtube]
tagovima.
Evo nesto od mene:

Mezarkabul (u Turskoj Pentagram), super sviraju... malo podsjecaju na Nile sa orijentalnim elementima, ali nisu bas death metal... vise neki heavy/power. Pjesma Puratu mi se zasad najvise svidja, medjutim ne mogu je naci na youtubeu.

Pain of Salvation - svedski industrial. Dobri tekstovi, kao i muzika :razz:

Pain (Peter Tagtgren) - isto svedska, isto industrail :lol: Ovaj spot je super :mrgreen:
Static-X

#59 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi

Post by Static-X »

@NeTko_Iz_Masse Ove sto nabroja Godsmack, Soil, Drawning pool.. pomenuti albumi nisu losi. Takodje side projekti stari nam dobri grupa - neznam nemogu reci da sam zadovoljan tolko, jednostavno meni to nije ono staro. Toliko sam zelio da se Sepultura ponovo reunira (mada od toga nista haman) al se nekad i zapitam, sve da se i desi prosto sumnjam da bi se iz tog svega nesto solidno izvuklo. Proslo je i njihovo doba, sta li.

Al eto tu su novi klinici mogu valjda nesto slicno ponoviti.. evo naletio sam na preporuku na ovoj temi FFDP grupa stvarno solidna - trenutno ove momke najvise slusam.
Post Reply