Danasnji Heavy Metal Bendovi
Moderator: _BataZiv_0809
- janje_
#51 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi
igrom slucaja procackam malo shoutcast na winamp-u.. tamo gdje su radio stanice pod "hard rock" nadjem odlican radio za ljubitelje tvrdjih nota..

- aNTropocentrio
-
dezurni_ucenik
#53 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi
.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 12:43, edited 1 time in total.
-
Static-X
#54 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi
ako je to sve, po mom ukusu naj jaci su FFDP - zadnji par dana samo se oni vrte na ipodu 
- therrarrius
#55 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi
Ne vidjeh da je neko spominjao Mastodon i Dilinger escape plan
Momcovi nisu za odbaciti 
-
NeTko_Iz_Masse
#56 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi
A de me nade s temooooomStatic-X wrote:prosto nekontam sta se desi s ovi momaka, napocetku tako jaki poslije bolje da nisu ni pokusavalipirmin wrote:
NIje bas danasnji ali nema dalje poslije ovog!
Stojim da je "burn my eyes" NAJbolji njihov album, u vecini slucajeva je premijerni album to cime se prodaju - ali su se sa "through the ashes of empire" i "blackening" (na tim albumima se Colin Richardson sa burn my eyesa vratio za mixetu) vratili koliko-toliko starom stilu. S tim sto i na ostalim albumima imaju razvaljotka stvari - I dan danas upalim "spine" sa "The more things change" albuma kad ocu da se udarim u vugla - al' bez gedro
Osim njihA ima tu jos bendova:
Godsmack (Poceli 1998 - svaki album ima svoje cari pa i onaj akusticni)
Soil - Scars album je meni BRUKA
Drovning Pool - debi album "Sinner" iz 2001 rastura - i ovi poslije mogu proc zavisi od ukusa! Na ova zdanja 2 albuma Full Circle (2007) i Drowning Pool (2010) pjeva Ryan McCombs iz Soil-a ... Definitivno vrijedi poslusat!!!!
One minute silence - Izdali par albuma - nije lose ...
Da pokusam ubacit i koji link - nisam nikad:
http://www.youtube.com/watch?v=WEF5qqpOdfY - One Minute Silence - Holy man
http://www.youtube.com/watch?v=mZtvRHtwd5Q - Godsmack - Straight out of line
http://www.youtube.com/watch?v=tBefbUd3Ba8 - Godsmack - Awake
http://www.youtube.com/watch?v=sbpRQLPfp0M - Soil - Halo
http://www.youtube.com/watch?v=f_0Vzep9aoY - Drowning Pool - Sinner
Ima toga jos ovo je ono "s vrha glave" Static- X ti bi ovo treb'o poslusat - jer poprilicno si me potrefio s ovim bendovima koje si nabroj'o...
Kontam da znas ove bendove/side projekte ovih sto si nabroj'o...
Superjoint Ritual i Down gdje cika Phil Anselmo pjeva, Damageplan - (Na njihovom nastupu je Dime i ubijen) Cavalera Conspiracy (album pomirenja Max-a i Igor-a Cavalere) Audioslave itd. itd.
-
NeTko_Iz_Masse
#57 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi
Zna li iko objasniti kako se postavlja link ali da se moze ovde slusat k'o ovi prije ... Znaci da se ne otvara novi prozor ili nova stranica u ovom prozoru!!!
Ja stvarno ne znam ... I da nabacate jos ovoga ... Ima ovde fine muzike
Steta da se ova tema zagubi
Ja stvarno ne znam ... I da nabacate jos ovoga ... Ima ovde fine muzike
Steta da se ova tema zagubi
-
sitna.buranija
#58 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi
NeTko_Iz_Masse - vidim americki nu-metal/hard rock se fura
Nije lose, i meni se svidja - s tim da mi je Disturbed najdrazi iz te skupine.
Video ubacujes sa tagovima.
Evo nesto od mene:
Mezarkabul (u Turskoj Pentagram), super sviraju... malo podsjecaju na Nile sa orijentalnim elementima, ali nisu bas death metal... vise neki heavy/power. Pjesma Puratu mi se zasad najvise svidja, medjutim ne mogu je naci na youtubeu.
Pain of Salvation - svedski industrial. Dobri tekstovi, kao i muzika
Pain (Peter Tagtgren) - isto svedska, isto industrail
Ovaj spot je super
Video ubacujes sa
Code: Select all
[youtube][/youtube]Evo nesto od mene:
Mezarkabul (u Turskoj Pentagram), super sviraju... malo podsjecaju na Nile sa orijentalnim elementima, ali nisu bas death metal... vise neki heavy/power. Pjesma Puratu mi se zasad najvise svidja, medjutim ne mogu je naci na youtubeu.
Pain of Salvation - svedski industrial. Dobri tekstovi, kao i muzika
Pain (Peter Tagtgren) - isto svedska, isto industrail
-
Static-X
#59 Re: Danasnji Heavy Metal Bendovi
@NeTko_Iz_Masse Ove sto nabroja Godsmack, Soil, Drawning pool.. pomenuti albumi nisu losi. Takodje side projekti stari nam dobri grupa - neznam nemogu reci da sam zadovoljan tolko, jednostavno meni to nije ono staro. Toliko sam zelio da se Sepultura ponovo reunira (mada od toga nista haman) al se nekad i zapitam, sve da se i desi prosto sumnjam da bi se iz tog svega nesto solidno izvuklo. Proslo je i njihovo doba, sta li.
Al eto tu su novi klinici mogu valjda nesto slicno ponoviti.. evo naletio sam na preporuku na ovoj temi FFDP grupa stvarno solidna - trenutno ove momke najvise slusam.
Al eto tu su novi klinici mogu valjda nesto slicno ponoviti.. evo naletio sam na preporuku na ovoj temi FFDP grupa stvarno solidna - trenutno ove momke najvise slusam.