moimoi wrote: ↑10/08/2024 16:58
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/08/2024 16:47
moimoi wrote: ↑10/08/2024 16:45
Oko mene.. evo pokusavam prebrojati nabrzinu… dvanaest + razvedenih. Sve do jednog (iako moji prijatelji ili clanovi familije) su napustili svoje zene i djecu radi druge. Obrnuto… osim one predhodne dvije sto spomenuh.. nema
ovo što ja znam ,čujem ,otprilike podjedanko i jednih i drugih,i šta sad?
kakav ti je to statistički podatak,oko tebe ja kontao neko obavio neko ozbiljno istraživanje a ne priče dokonih osoba
Nesto ne znam da kod nas ima potrebe za otvaranjem sigurnih kuca za muskarce… jer u sigurne kuce ne idu samo zene koje su maltretirane vec i one koje nemaju gdje.
Da pricamo o nekoj drugoj drzavi… gdje su zene daleko samostalnije pa hajde.
pa je li do muskarca kojeg je zena ostavila,nebitan je razlog prekida braka, to sto ona nema gdje nakon razvoda braka pa ode u sigurnu kucu??
je li joj treba prepisati svoj stan?
muskarco nemaju sigurne kuce nego postaju beskućnici u daleko većem broju nego žene nakon razvoda braka
jedan primjer koji ne govori nista oko ukupnih dešavanja oko toga,ali je primjer sta se zna desavati. žena pokrenula brakorazvodnu parnicu, stan zajednčki, troje djece, pokušavala isprovocirati muza da on uradi nesto zbog čega mi došla policija,nije uspjela,čovjek sabran. poslije 5 mjesewci prijavi ga policiji da je koristio njenu karticu,tokom braka,prijavi krađu, to odeu krim policiju, u tužilaštvo, i u sud i čovjek osuđen 6 mjeseci uvjetno jer je tokom braka korsitio karticu tadašnje supruge.
takođe, ista žena prijavila muza za nasilje u porodici jer je čula od djece da je tata sklonio cuku kojeg je donijela kuci, cuku koji je režao na djecu, prljavog cuku,i tata dobije poziv za krim poiciju zbiog tog ,nasilja u porodici.