Legendo, vidi se da si se potrudio, ali taj profinjeni splet britkosti i duhovitosti koji si ciljao, a koji Englezi nazivaju wit, nažalost nije funkcija truda.John Cleese wrote: ↑12/06/2022 21:45
Da, zaista, zaista vam kazem da bi nam dobro dosao kakav nepojmljivi uzorak za analizu, prilika za neko preuzviseno mjerenje, a ovako...
O Kraljice, otkrij nam - da li je svijet bozanska emanacija? "Creatio ex nihilo" ili pak "ex nihilo nihil fit"? Nadahni svoga jasnotipkovnika, neka nam sa jezika andjeoskih na jezike ljudske rastumaci istinu tvoju!
Neka bude tako! Amin!
P.S.
Neka bog cuva Kraljicu! Amin, jos jednom!
Danasnji "feminizam"
- n+1
#25501 Re: Danasnji "feminizam"
-
John Cleese
#25502 Re: Danasnji "feminizam"
Tu se govori o specificnom principu dokazivanja koji nije primjenjiv na dokazivanje u smislu u kom ti mislis da jeste.Hakiz wrote: ↑12/06/2022 21:13Tu se govori o principu dokazivanja. Filozofiji.John Cleese wrote: ↑12/06/2022 21:09
Oprosti, ali tu se radi o dokazivanju krivice na sudu sto je u domenu krivicnog prava cije norme je besmisleno primjenjivati na slobodnu diskusiju, pa ne bih rekao da je prihvatljiv argument![]()
Doduše, vjerovanje u boga je iracionalno, pa tu i ne trebaju vrijediti racionalni principi dokazivanja.
Iracionalno je ignorirati vlastitu, ociglednu, ograniceost u jalovom pokusaju shvatanja neshvatljivog. (Vrijedi za ljudski rod.)
-
John Cleese
#25503 Re: Danasnji "feminizam"
Kraljica je bas tako rekla, doslovno?n+1 wrote: ↑12/06/2022 22:31Legendo, vidi se da si se potrudio, ali taj profinjeni splet britkosti i duhovitosti koji si ciljao, a koji Englezi nazivaju wit, nažalost nije funkcija truda.John Cleese wrote: ↑12/06/2022 21:45
Da, zaista, zaista vam kazem da bi nam dobro dosao kakav nepojmljivi uzorak za analizu, prilika za neko preuzviseno mjerenje, a ovako...
O Kraljice, otkrij nam - da li je svijet bozanska emanacija? "Creatio ex nihilo" ili pak "ex nihilo nihil fit"? Nadahni svoga jasnotipkovnika, neka nam sa jezika andjeoskih na jezike ljudske rastumaci istinu tvoju!
Neka bude tako! Amin!
P.S.
Neka bog cuva Kraljicu! Amin, jos jednom!![]()
-
Hakiz
#25504 Re: Danasnji "feminizam"
Izdvajaš pravno dokazivanje kao posebnu vrstu dokazivanja. Princip dokazivanja je svuda i uvijek isti, dokazuje se afirmativna tvrdnja. Dokazuje se da se nešto dešava, ne da se ne dešava.John Cleese wrote: ↑12/06/2022 22:33Tu se govori o specificnom principu dokazivanja koji nije primjenjiv na dokazivanje u smislu u kom ti mislis da jeste.
Iracionalno je ignorirati vlastitu, ociglednu, ograniceost u jalovom pokusaju shvatanja neshvatljivog. (Vrijedi za ljudski rod.)
Onda sam ja novi božiji poslanik. Ko mi ne vjeruje i traži dokaz "ograničen je u jalovom pokušaju shvatanja neshvatljivog".
Uostalom, ima li dokaza da postoji neshvatljivo? Postoji nepoznato, na primjer, ne znamo da li je nešta i šta ako išta jeste postojalo prije velikog praska, ali veliki prasak nam nije neshvatljiv, tako da postoji li neshvatljivo? Ako ne možemo dokazati postojanje neshvatljivog, izjava "Iracionalno je ignorirati vlastitu, ociglednu, ograniceost u jalovom pokusaju shvatanja neshvatljivog. " naprosto nije istinita.
-
no_sikiriki
#25505 Re: Danasnji "feminizam"
Neke svjetski poznate dame nisu željele imati djecu, ovo su njihovi razlozi
https://www.klix.ba/lifestyle/bebe/neke ... /220612088
"Iako ima dosta žena koje ne žele imati djecu i to se ne stide reći, i dalje je velik pritisak na njih da se trebaju ostvariti kao majke ili, pak, da "žena nije žena - ako nije majka". Ove slavne dame navele su par rečenica, neke čak i par riječi, zašto je život potpun i bez djece.
Dok neke žene čeznu da imaju djecu, druge su čvrsto protiv toga, a nekima vrijeme prolazi u neodlučnosti. Ipak, bez obzira na njihova razmišljanja u vezi sa rađanjem, odluka treba pripasti isključivo njima, jer svaka žena ima svoje vlastite razloge zašto nešto želi ili ne želi".
Pa ovo je genijalno. Vele ipak mi trebamo odlučiti hoćemo li ili nećemo djecu. Revolucionarno!
"Iako ima dosta žena koje ne žele imati djecu i to se ne stide reći, i dalje je velik pritisak na njih da se trebaju ostvariti kao majke ili, pak, da "žena nije žena - ako nije majka". Ove slavne dame navele su par rečenica, neke čak i par riječi, zašto je život potpun i bez djece.
Dok neke žene čeznu da imaju djecu, druge su čvrsto protiv toga, a nekima vrijeme prolazi u neodlučnosti. Ipak, bez obzira na njihova razmišljanja u vezi sa rađanjem, odluka treba pripasti isključivo njima, jer svaka žena ima svoje vlastite razloge zašto nešto želi ili ne želi".
Pa ovo je genijalno. Vele ipak mi trebamo odlučiti hoćemo li ili nećemo djecu. Revolucionarno!
-
John Cleese
#25506 Re: Danasnji "feminizam"
To jeste posebna vrsta dokazivanja, sto je uvjetovano svrhom.Hakiz wrote: ↑12/06/2022 22:53Izdvajaš pravno dokazivanje kao posebnu vrstu dokazivanja. Princip dokazivanja je svuda i uvijek isti, dokazuje se afirmativna tvrdnja. Dokazuje se da se nešto dešava, ne da se ne dešava.John Cleese wrote: ↑12/06/2022 22:33
Tu se govori o specificnom principu dokazivanja koji nije primjenjiv na dokazivanje u smislu u kom ti mislis da jeste.
Onda sam ja novi božiji poslanik. Ko mi ne vjeruje i traži dokaz "ograničen je u jalovom pokušaju shvatanja neshvatljivog".
Uostalom, ima li dokaza da postoji neshvatljivo? Postoji nepoznato, na primjer, ne znamo da li je nešta i šta ako išta jeste postojalo prije velikog praska, ali veliki prasak nam nije neshvatljiv, tako da postoji li neshvatljivo? Ako ne možemo dokazati postojanje neshvatljivog, izjava "Iracionalno je ignorirati vlastitu, ociglednu, ograniceost u jalovom pokusaju shvatanja neshvatljivog. " naprosto nije istinita.
U krajnjoj liniji, kad vec insistiras, da se svesti na ono sto sam ti vec napisao - tebe neko dovodi na sud i tvrdi da si kriv, pa je na njemu da tu tvrdnju i dokaze.
I uopsteno, tvrdnja ne mora biti afirmativna da bi bila dokazivana, pa to nikako ne bih nazivao principom.
A vec i sam nacin na koji interpretiras to sto sam na kraju napisao je dokaz da postoji neshvatljivo
(Uzgred, nisi sasvim u krivu, zavrsna misao je uistinu manjkava... fali mi "n"
-
Hakiz
#25507 Re: Danasnji "feminizam"
Ma, niko tebi ne brani da dokazuješ i neafirmativnu tvrdnju ako baš želiš.John Cleese wrote: ↑12/06/2022 23:17
I uopsteno, tvrdnja ne mora biti afirmativna da bi bila dokazivana, pa to nikako ne bih nazivao principom.
Samo ne moraš, dok afirmativnu "moraš".
A to postojanje neshvatljivog, da, svojim pisanjem i sebi često dokazujem
P. S. Izostanak slova "n" nisam ni primijetio dok nisi sam sada spomenuo
-
John Cleese
#25508 Re: Danasnji "feminizam"
Postoji pravilo da je teret dokazivanja na onome ko tvrdnju brani,
Nije pravilima odredjeno kakva ta tvrdnja treba biti da bi bila branjena.
Cak i kad je rijec o cisto logickom postupku.
-
John Cleese
#25509 Re: Danasnji "feminizam"
Eto, sad imate to i crno na bijelom, dosao je i taj dan!no_sikiriki wrote: ↑12/06/2022 23:12 Neke svjetski poznate dame nisu željele imati djecu, ovo su njihovi razlozi
Pa ovo je genijalno. Vele ipak mi trebamo odlučiti hoćemo li ili nećemo djecu. Revolucionarno!![]()
- piupiu
#25510 Re: Danasnji "feminizam"
Ne idu doktoru zbog nedostatka zdravstvene kulture, pusti šuplju.saint_mirad wrote: ↑12/06/2022 21:34 muškarci ređe idu doktoru jer je odlazak lekaru feminine trait.
- piupiu
#25511 Re: Danasnji "feminizam"
Evo, popravila sam, sad mi zvuči metrički feminističkijeJohn Cleese wrote: ↑11/06/2022 18:33 Sve sto je pisano sirom ove teme - zlosretni decki prosto da zanijeme...
Dok sam forumao gazila me cizma nadmocne posasti mračnog feminizma
Sve sto je pisano i to da se znade, skrivile su opet Logavine brigade.
Dok sam forumao gazila me cizma nadmocne posasti strašnog feminizma
Sve sto se pise pripisujemo kliki: Bloo, Kanarinac i No_sikiriki.
Dok sam forumao gazila me cizma nadmocne posasti podlog feminizma![]()
- Snake Eyes
#25512 Re: Danasnji "feminizam"
Hipohondrija je vrhunac zdravstvene kulture.piupiu wrote: ↑13/06/2022 02:47Ne idu doktoru zbog nedostatka zdravstvene kulture, pusti šuplju.saint_mirad wrote: ↑12/06/2022 21:34 muškarci ređe idu doktoru jer je odlazak lekaru feminine trait.
- hadzinicasa
#25513 Re: Danasnji "feminizam"
ja nekako imam dojam da su muskarci veci hipohondri od zena. zato i ima vise napominjanja zenama da brinu o sebi (to i jer niko drugi necepiupiu wrote: ↑13/06/2022 02:47Ne idu doktoru zbog nedostatka zdravstvene kulture, pusti šuplju.saint_mirad wrote: ↑12/06/2022 21:34 muškarci ređe idu doktoru jer je odlazak lekaru feminine trait.
on a funny note:
imala sam prijateljicu, muz joj morao piti neke tablete i kralj svaki put pola sata prije nego sto ih treba popiti, izvadi bocicu iz frizidera, da se tablete ugriju na sobnu temperaturu da se od hladnog ne prehladi
a na temu neodlaska ljekaru jer to nije "muski", samo govori koliko su i muskarci zrtve rodnih uloga i da to nije lako breme za nositi. nemoj plakati, bruka da bjezis od zene, sta to ne mozes dvajes kila ponijeti itd. itd.
- saint_mirad
#25514 Re: Danasnji "feminizam"
istina. zene se stalno zale na patrijarhat i kako samo njima ne valja. fine, ali treba uzeti u obzir i sta se sve zahteva od muskaraca u istom tom sistemu. imaju prava, ali i obaveze.hadzinicasa wrote: ↑13/06/2022 09:08 a na temu neodlaska ljekaru jer to nije "muski", samo govori koliko su i muskarci zrtve rodnih uloga i da to nije lako breme za nositi. nemoj plakati, bruka da bjezis od zene, sta to ne mozes dvajes kila ponijeti itd. itd.
- MarlboroGold
#25515 Re: Danasnji "feminizam"
Kad je u pitanju ova priča o Bogu sa prethodnih stranica (abrahamskom) možemo se držati samo u domeni epiteta koji su njemu pripisani ili koje je samom sebi pripisao, pa da se tako logički izvuku neki zaključci.
Deistički Bog je već druga priča... neozbiljno je išta govoriti o takvom Bogu po pitanju i dokaza i epiteta, jer nema nijedno od navedenog.
Deistički Bog je već druga priča... neozbiljno je išta govoriti o takvom Bogu po pitanju i dokaza i epiteta, jer nema nijedno od navedenog.
-
Niemand
#25516 Re: Danasnji "feminizam"
Smatram da je pogotovo u zemlji poput nase retardirano i pogresno potencirati pricu o zdravlju jednog spola. Prosli smo rat, losa ishrana, nedostatak lijekova, djeca se radjala i odrastala u svemu tome, ranjavanja, operacije u najbjednijim uslovima, pa silovanja, prebijanja, o psihi da ne pricam uopste, i ono dodje iz bijela svijeta verglati svoju ustaljenu mantru o rodnoj ravnopravnosti i zdravlju i zene, zene, zene.
A ne udisu ni onaj smog samo zene.
A ne udisu ni onaj smog samo zene.
-
no_sikiriki
#25517 Re: Danasnji "feminizam"
Slažem se u potpunosti.
Šta ti misliš ko je "kriv" što se ne priča dovoljno o muškom zdravlju? Ili dječijem?
Šta ti misliš zašto smo toliko neobrazovani, da mislimo da se antibioticima tretiraju virusi, da će se dijete prehladiti od hladnog soka?
Je li do nas općenito ili je i za to kriv feminizam?
Šta ti misliš ko je "kriv" što se ne priča dovoljno o muškom zdravlju? Ili dječijem?
Šta ti misliš zašto smo toliko neobrazovani, da mislimo da se antibioticima tretiraju virusi, da će se dijete prehladiti od hladnog soka?
Je li do nas općenito ili je i za to kriv feminizam?
-
Niemand
#25518 Re: Danasnji "feminizam"
Pa fajn, ako smo vec toliko neobrazovani i ako vec nemamo zdravstvene kulture, zar nije smislenije da se govori o zdravlju svih nas? I cemu uopste to zene, zene, zene?
-
Project Lucian
#25519 Re: Danasnji "feminizam"
Pa moraju se zaostale privilegije sačuvati, jebiga kad si žena danas mnogo ti je lakši život nego kad si muškarac a sve zbog privilegija koje su kreirane kad žene nisu bile jednakopravne sa muškarcima. Danas su žene jednakopravnije.
- hadzinicasa
#25520 Re: Danasnji "feminizam"
e sto bih ja tebi jedan mjesec dala da budes zenaProject Lucian wrote: ↑13/06/2022 11:35Pa moraju se zaostale privilegije sačuvati, jebiga kad si žena danas mnogo ti je lakši život nego kad si muškarac a sve zbog privilegija koje su kreirane kad žene nisu bile jednakopravne sa muškarcima. Danas su žene jednakopravnije.
-
Project Lucian
#25521 Re: Danasnji "feminizam"
Uživao bi znam. Da meni bi da ti budeš muškarac jedno dva mjeseca pa da dobiješ horničnu depresiju.hadzinicasa wrote: ↑13/06/2022 11:37e sto bih ja tebi jedan mjesec dala da budes zenaProject Lucian wrote: ↑13/06/2022 11:35
Pa moraju se zaostale privilegije sačuvati, jebiga kad si žena danas mnogo ti je lakši život nego kad si muškarac a sve zbog privilegija koje su kreirane kad žene nisu bile jednakopravne sa muškarcima. Danas su žene jednakopravnije.![]()
![]()
-
no_sikiriki
#25522 Re: Danasnji "feminizam"
Da, naravno, već sam rekla da se slažem da treba ljude obrazovati o zdravlju općenito. Ali ne mislim da je feminizam kriv za potenciranje ženskog zdravlja.
Jednostavno muškarce to i ne interesuje, misliš da prosječni muškarac ode na KLix i čita o zdravlju? Dok ih nešto ne zaboli, ne interesuje ih.
I zato će uvijek mediji izbacivati više toga vezano za žene, jer su žene odgovornije po tom pitanju. U mojoj porodici/kod poznanika/prijatelja, žene uvijek moraju nagovarati muža/brata/oca da ide doktoru, jer uvijek ima nešto bitnije, "samo će proći", "šta ima veze što imam povišen šečer, ja sam zdrav ko drijen", i tako sve dok ne bude za bolnice.
Jednostavno muškarce to i ne interesuje, misliš da prosječni muškarac ode na KLix i čita o zdravlju? Dok ih nešto ne zaboli, ne interesuje ih.
I zato će uvijek mediji izbacivati više toga vezano za žene, jer su žene odgovornije po tom pitanju. U mojoj porodici/kod poznanika/prijatelja, žene uvijek moraju nagovarati muža/brata/oca da ide doktoru, jer uvijek ima nešto bitnije, "samo će proći", "šta ima veze što imam povišen šečer, ja sam zdrav ko drijen", i tako sve dok ne bude za bolnice.
- MarlboroGold
#25523 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro si to primijetila. Ja sam to već primijetio ranije. I ne samo članci i ostalo po pitanju zdravlja, već i po pitanju m/ž odnosa i svega što to reguliše.
Npr. na svaki članak o muškarcima u smislu kakvi smo, kakve nas žene interesuju, šta želimo od žena i slično naći ćeš jedno 30 takvih članaka o ženama, kriterijima i šta mi sve kao trebamo zadovoljiti. Isto kao da vlada matrijarhat i kao da je žena stub porodice
Možda je ovo bezveze primjer jer je poprilično glupo kad tamo neki random novinar šta već uzima sebi za pravo da piše u ime svih muškaraca ili žena, ali poenta je upravo naprijed navedenom. Ubiše sa "žene, žene i žene".
- dale cooper
#25524 Re: Danasnji "feminizam"
Hornična depresija? Ima smisla.Project Lucian wrote: ↑13/06/2022 11:38Uživao bi znam. Da meni bi da ti budeš muškarac jedno dva mjeseca pa da dobiješ horničnu depresiju.