Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#24301 Re: Danasnji "feminizam"
A mozda je samo zla i pokvarena osoba. To nije dijagnoza.
- DEMONIKA
#24302 Re: Danasnji "feminizam"
što bi bilo slično tome što si ti rekaoi gospodična, naravi kakve jeste (ne ovisničke agresije, nego osobne ili genetske, i unutrašnjeg nezadovoljstva)
da
ja mislim da je ona samo zla, neispunjena osoba (ali to se u USA , valjda svrstava u dijagnozu, jer kao traume iz djetinjstva, ovisnost, blatruć)
dok mi to zovemo klepi bezobraznoj histeričnoj budali dva šamara i treba mirna
- murga225883
#24303 Re: Danasnji "feminizam"
Treba im novih vjernika da se rodiBloo wrote: ↑01/06/2022 23:34Talibanima ima.Snake Eyes wrote: ↑01/06/2022 22:08 Afganistanske hanume imaju moju podrsku u borbi za obrazovanje, uskracivanje obrazovanja zenama je ludost koja nema veze sa Islamom.![]()
Nekako religije (ne samo Islam kao religija) uvijek nađu za shodno da uskrate ženama pristup određenim stvarima - od vožnje bicikla, imovine, edukacije...
A znamo da su religije androcentrične...so go figure.![]()
-
Hakiz
#24304 Re: Danasnji "feminizam"
Da, Amerika za sve ima neki sindrom...DEMONIKA wrote: ↑02/06/2022 07:09što bi bilo slično tome što si ti rekaoi gospodična, naravi kakve jeste (ne ovisničke agresije, nego osobne ili genetske, i unutrašnjeg nezadovoljstva)
da
ja mislim da je ona samo zla, neispunjena osoba (ali to se u USA , valjda svrstava u dijagnozu, jer kao traume iz djetinjstva, ovisnost, blatruć)![]()
dok mi to zovemo klepi bezobraznoj histeričnoj budali dva šamara i treba mirna![]()
- DEMONIKA
#24305 Re: Danasnji "feminizam"
normalnoHakiz wrote: ↑02/06/2022 10:18Da, Amerika za sve ima neki sindrom...DEMONIKA wrote: ↑02/06/2022 07:09
što bi bilo slično tome što si ti rekao
da
ja mislim da je ona samo zla, neispunjena osoba (ali to se u USA , valjda svrstava u dijagnozu, jer kao traume iz djetinjstva, ovisnost, blatruć)![]()
dok mi to zovemo klepi bezobraznoj histeričnoj budali dva šamara i treba mirna![]()
to je obećana zemlja sindroma
vidiš ove naše što tamo izbjegoše...
sve sami sindromi
-
Škobo Habu
#24306 Re: Danasnji "feminizam"
Amber Heard je rezultat cijelog suđenja podvela pod epsku borbu između Dobra i Zla, odnosno sebi je jednostrano prišila orden borca za ženska prava i jednakopravnost, a, u suštini, riječ je o dvije javne osobe koje su operisane od zemaljske zbilje i da nije tog humanitarnog angažmana, koji primjerice Deppu dođe kao hobi, možda bi oboje imali dojam da egzistiraju u paralelnoj stvarnosti.
- DEMONIKA
#24307 Re: Danasnji "feminizam"
Amber ima kao neki kapacitet za manipuliranje
ali da je dovela suđenje na borbu između dobra i zla
grohotom
ona je sebi dala ulogu koju njen kapacitet nije mogao odglumiti
epska joj je borba bila da pusti suzu, neuspjela
da li su u stvarnosti ili nisu, nevažno za ishod suđenja
pokušaj poistovjećivanja žrtve sa nasilnikom ti je nekako lame
jer da ja sad kažem kako su zlostavljane žene bile u nekom delirijumu, operisane od zemaljskog života
....znamo kako bi to završilo
ali da je dovela suđenje na borbu između dobra i zla
grohotom
ona je sebi dala ulogu koju njen kapacitet nije mogao odglumiti
epska joj je borba bila da pusti suzu, neuspjela
da li su u stvarnosti ili nisu, nevažno za ishod suđenja
pokušaj poistovjećivanja žrtve sa nasilnikom ti je nekako lame
jer da ja sad kažem kako su zlostavljane žene bile u nekom delirijumu, operisane od zemaljskog života
....znamo kako bi to završilo
- konoplja
#24308 Re: Danasnji "feminizam"
Nego sta cemo sa zenama u Afganistanu? Treba li NATO, na celu sa Sjedinjenim Drzavama, ponovo u narodno-oslobodilacku borbu sa ciljem sirenja demokracije poslati?
-
Hakiz
#24309 Re: Danasnji "feminizam"
Normalno.
Tamo niko nije zao, loš, lijen, nesposoban...
Ima sindrom.
U stvari, nije sindrom, ali ne mogu se sjetiti izraza. Ostario.
- konoplja
#24310 Re: Danasnji "feminizam"
Upravo si me tim komentarom podsjetio na ovaj video.
-
Hakiz
#24311 Re: Danasnji "feminizam"
“Truth is like poetry. And most people fucking hate poetry.”
Adam Mckay
-
Hakiz
#24312 Re: Danasnji "feminizam"
I onda nas to odvede na:
https://www.thoughtco.com/soft-language ... sm-1692111
@DEMONIKA
https://www.thoughtco.com/soft-language ... sm-1692111
@DEMONIKA
"Americans have trouble facing the truth," Carlin said. "So they invent a kind of a soft language to protect themselves from it" (Parental Advisory, 1990).
- piupiu
#24313 Re: Danasnji "feminizam"
Pa meni to nisu normalni ljudi. Mislim, ne znam ni šta je normalno, ali to je druga priča. Oboje su mi za posmatranje.DEMONIKA wrote: ↑02/06/2022 02:22
Njega sam samo izostavila, jer eto kao feminizam![]()
On je posebna dijagnoza!
nju još i mogu shvatiti, prosječna žena, ispodprosječnih glumačkih sposobnosti (moje mišljenje), željna nadmoći, upeca idola širokih masa, očito po prirodi naivnog, prostodušnog podložanog manipulacijama, uz to ovisnika...i gospodična, naravi kakve jeste (ne ovisničke agresije, nego osobne ili genetske, i unutrašnjeg nezadovoljstva) počne svoje iživljavanje
da svojoj prosječnosti da neko značenje, podižući svoj ego ponižavanjem tamo gdje joj je dopušteno.
što se može vidjeti i iz njenih manipulacija Elonom![]()
kojeg, isto, možemo svrstati u nesigurnu osobu vrlo podložnu manipulaciji (i izboru ružnih žena)
-
Nierika
-
KraljicaIzJajca
#24315 Re: Danasnji "feminizam"
Privilegirane žene su imale pristup obrazovanju, trgovini, bitkama, a večina žena nisu bile u društvenom privilegiranom/bogatom položaju.Snake Eyes wrote: ↑01/06/2022 23:45U ranom Islamu zene su aktivno ucestvovale u trgovini, poljoprivredi, bitkama, zabavama, obrazovanju...prve rijeci objave su: Uči! Tko je kadar pa da brani zenama da uce i da se obrazuju?
Toliko ima zanimanja u kojima su obrazovane zene potrebne zenama, pa je zbog toga zabrana obrazovanja zenama u suprotnosti sa argumentom na kojem ista pociva.
-
omar little
#24316 Re: Danasnji "feminizam"
ja sam svjesno izbjegavala sudjelovati u tom cijelom cirkusu, iz principa nisam obracala paznju, ali sam jucer, ponukana tornadom po internetu, kliknula na par clanaka. detalje cijele predstave ne znam, ali mi je najzanimljivije da ACLU zapravo stoji iza cijele njene inicijalne kapisle wapo performanse. the american civil liberties union. u zamjenu za multimilijunsku donaciju se angazirali i fabricirali "zrtva nasilja" pricu, prakticno napisali clanak i obijesnu, popismanjenu, americku kozetinu pokusali pretvoriti u feministicku heroinu. i onda ona samu sebe.Škobo Habu wrote: ↑02/06/2022 10:46 Amber Heard je rezultat cijelog suđenja podvela pod epsku borbu između Dobra i Zla, odnosno sebi je jednostrano prišila orden borca za ženska prava i jednakopravnost, a, u suštini, riječ je o dvije javne osobe koje su operisane od zemaljske zbilje i da nije tog humanitarnog angažmana, koji primjerice Deppu dođe kao hobi, možda bi oboje imali dojam da egzistiraju u paralelnoj stvarnosti.
ovo sudjenje nije dokaz da su zene lazovi i da je feminizam najvece zlo ovog svijeta. niti je pobjeda patrijahata i zeleno svjetlo nasilnicima da svakodnevno zlostavljaju. ovo je prica o dvoje trulo privilegiranih ljudi koji zive u svijetu odstranjenom od naseg. sto kazes, paralelna stvarnost.
americke liberalne institucije bas pucaju po savovima. "The crisis consists precisely in the fact that the old is dying and the new cannot be born; in this interregnum a great variety of morbid symptoms appear."
- konoplja
#24317 Re: Danasnji "feminizam"
ACLU je organizacija koja je u posljednjem desetljecu napustila svoje orginalno ideolosko stajaliste i zauzela novo. Vrijeme je da ljudi to razume i prihvate. Danasnja ACLU je sjena nekadasnje i manje-vise jedino sta ima zajednicko sa historijskom je kontinuitet u nazivu organizacije.
- Snake Eyes
#24318 Re: Danasnji "feminizam"
U ranom Islamu nije bilo privilegovanih muskaraca pa nije ni zena.KraljicaIzJajca wrote: ↑02/06/2022 16:08Privilegirane žene su imale pristup obrazovanju, trgovini, bitkama, a večina žena nisu bile u društvenom privilegiranom/bogatom položaju.Snake Eyes wrote: ↑01/06/2022 23:45
U ranom Islamu zene su aktivno ucestvovale u trgovini, poljoprivredi, bitkama, zabavama, obrazovanju...prve rijeci objave su: Uči! Tko je kadar pa da brani zenama da uce i da se obrazuju?
Toliko ima zanimanja u kojima su obrazovane zene potrebne zenama, pa je zbog toga zabrana obrazovanja zenama u suprotnosti sa argumentom na kojem ista pociva.
-
KraljicaIzJajca
#24319 Re: Danasnji "feminizam"
Tko ti je to rekao?Snake Eyes wrote: ↑02/06/2022 18:17U ranom Islamu nije bilo privilegovanih muskaraca pa nije ni zena.KraljicaIzJajca wrote: ↑02/06/2022 16:08
Privilegirane žene su imale pristup obrazovanju, trgovini, bitkama, a večina žena nisu bile u društvenom privilegiranom/bogatom položaju.
-
Project Lucian
#24320 Re: Danasnji "feminizam"
Nažalost veliki broj žena je slično Amber Turd, te je konačno došlo vrijeme da se ne gleda jel neko žensko il muško nego kakav je kao osoba, mnogo bi stvari bilo jednostavnije. Feminizam u ovoj priči samo šteti pravoj jednakosti muškaraca i žena, jednakosti gdje će spol biti irelavantan a relevantno će biti kakav si.
- Snake Eyes
#24321 Re: Danasnji "feminizam"
Neko.KraljicaIzJajca wrote: ↑02/06/2022 18:34Tko ti je to rekao?Snake Eyes wrote: ↑02/06/2022 18:17
U ranom Islamu nije bilo privilegovanih muskaraca pa nije ni zena.![]()
-
Hakiz
-
Project Lucian
#24323 Re: Danasnji "feminizam"
Najgore je da to žene, a vidimo i vdje na forumu isto tako, jednostavno ignoriraju te činjenice i posmatraju ih kao individualne ekscese, a od muškaraca se očekuje da se snebivaju kad je obratno. Mislim daleko će dogurati s tom pričom.Riddle wrote: ↑02/06/2022 00:33 Ja sam nedavno pogledao onaj slučaj gdje je žena koja je optužila čovjeka zapravo postala slavna nakon te optužbe i knjige koju je objavila na tu temu. Ta knjiga je i bila razlog da ga se oslobodi nakon 16 godina zatvora. Neki advokat ili novinar, sad se ne mogu sjetiti, je počeo istraživati i otkrio da ovaj to nije mogao uraditi. A njeno izvinjenje... Ispada da je on slučajno izgubio 16 godina života.![]()
-
Niemand
#24324 Re: Danasnji "feminizam"
...
The outcome of this trial affects far more than Depp and Heard, because it epitomizes just how much our society has regressed since the peak of the #MeToo movement.
...
But feminists know that every time women make progress, it provokes backlash. "Each time I began to investigate a popular feminist practice or expression, there was always an accompanying hostile rejoinder or challenge," University of Southern California communication professor Sarah Banet-Weiser writes in "Empowered: Popular Feminism and Popular Misogyny."
That's exactly what we saw in this trial. The fact that Depp sued Heard for defamation shows the threat that other women will now have to consider when weighing whether to report abuse: the possibility that they could be accused of defamation.
...
This lawsuit started when Heard claimed she was a public figure representing domestic abuse. Now, she has become a public figure representing the societal abuse toward women who dare to speak out — and how very far we have come from that glimmer of hope just a few years ago that the #MeToo movement might make it easier for victims of abuse to hold their perpetrators to account.
https://www.cnn.com/2022/06/01/opinions ... ion-alaimo
Ta reci.
-
KraljicaIzJajca
#24325 Re: Danasnji "feminizam"
Neznalica.