Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

1gorstak

#26 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by 1gorstak »

ld wrote:sretnem jednog suborca nedavno i upadnemo u pricu i nesto u vezi nasih akcija i ja mukazem kako je ispalo dobro sto nismo zarobljenike eliminisali u ratu on mi na to rece,nismo tad,ali u drugom poluvremenu cemo redom
ja mu kazem,daj ba nemoj pretjerivati,gdje ces po civilima i zarobljenicima
i on mi rece da li sam isao u potocare i bacio pogled na imena srebrenicana
Cetnici svoja zla pravdaju Jasenovcem i drugim jamama, ista stvar. Oni koji vole BiH treba da jacaju institucije i vladavinu prava a ne anarhiju i samovolju svakog polupismenog lika. Patriote ne ubijaju zarobljenike i civile, to rade patoloski slucajevi kojim je neko dao uniformu i pusku.
ld

#27 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by ld »

1gorstak wrote:
ld wrote:sretnem jednog suborca nedavno i upadnemo u pricu i nesto u vezi nasih akcija i ja mukazem kako je ispalo dobro sto nismo zarobljenike eliminisali u ratu on mi na to rece,nismo tad,ali u drugom poluvremenu cemo redom
Cetnici svoja zla pravdaju Jasenovcem i drugim jamama, ista stvar. Oni koji vole BiH treba da jacaju institucije i vladavinu prava a ne anarhiju i samovolju svakog polupismenog lika. Patriote ne ubijaju zarobljenike i civile, to rade patoloski slucajevi kojim je neko dao uniformu i pusku.
slazem se
ali kad vidis sta se danas radi i sta je se radilo u ratu,netreba da iznenadi srbe da se i njima ne dogodi ono sto su oni bosnjacima i hrvatima radili u zadnjem ratu
ima medju srbima casnih i normalnih ljudi,ali na zalost malo
sve u svemu ja im ne vjerujem sekunde
1gorstak

#28 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by 1gorstak »

ld wrote:
1gorstak wrote:
slazem se
ali kad vidis sta se danas radi i sta je se radilo u ratu,netreba da iznenadi srbe da se i njima ne dogodi ono sto su oni bosnjacima i hrvatima radili u zadnjem ratu
ima medju srbima casnih i normalnih ljudi,ali na zalost malo
sve u svemu ja im ne vjerujem sekunde
Jedno je biti oprezan a sasvim drugo opravdavati zlocin drugim zlocinom.
ld

#29 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by ld »

da se nesto razumijemo,je licno im nevjerujem sekunde
opremljen sam za sve moguce scenarije :-D
protiv zlocina sam maksimalno,ali kad bi dosao u situaciju da zarobim grupu cetnika i medju njima da se nadje par njih koji su na spisakovima za srebrenicu ili bilo koji drugi zlocin,odmah na vojni sud i ja bi licno trazio da budem u streljackom vodu
ali poslije osude suda
Maraschino

#30 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by Maraschino »

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
nema vise (rs-a) i mirna bosna
cogni

#31 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by cogni »

ld wrote:da se nesto razumijemo,je licno im nevjerujem sekunde
protiv zlocina sam maksimalno,ali kad bi dosao u situaciju da zarobim grupu cetnika i medju njima da se nadje par njih koji su na spisakovima za srebrenicu ili bilo koji drugi zlocin,odmah na vojni sud i ja bi licno trazio da budem u streljackom vodu
ali poslije osude suda
Posteno mu sudite pa da ga streljamo.
:)
Prpa.ba

#32 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by Prpa.ba »

Ne bi se desilo nista.
ld

#33 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by ld »

cogni wrote:
ld wrote:da se nesto razumijemo,je licno im nevjerujem sekunde
ali poslije osude suda
Posteno mu sudite pa da ga streljamo.
:)
i da je transparetno :lol: :lol: :lol:
1gorstak

#34 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by 1gorstak »

ld wrote:ali poslije osude suda
Onda se slazemo po pitanju odnosa prema zarobljenim vojnicima i civilima. Meni je licno bilo zao tih ljudi, svaki put kada bi nekog zarobili pokusavao sam uspostaviti ljudski kontakt s njima, manje sam razmisljao o njima samima, a vise o djeci i suprugama koje su ih cekale kod kuce. Covjek place i prica o svom malom Milanu, o tom koliko se mala Ana obradovala novim cipelicama, tako te stvari koje su nekom sitne, a nekom predstavljaju citav svijet. Ja sam za to da mi koji zelimo zajednicku drzavu svojim primjerom pokazemo zasto smo drugaciji od onih kojim treba nacionalno i nacionalisticko zapisavanje teritorije. Necemo biti bolji od njih samo po pitanju naseg odnosa prema bogomoljama, nego i po pitanju naseg odnosa prema zarobljenicima ili civilima, bolji po svemu. Ako odustanemo od tog i srozamo se na njihov nivo, onda nema potrebe za ratovanjem, isti smo.
Prpa.ba wrote:Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?..... Ne bi se desilo nista.
Neko bi se pobrinuo da se nesto desi, ne brini. A ti sjedi i nastavi piti to tetrapak mlijeko saltajuci kanale na kablovskoj.
ld

#35 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by ld »

1gorstak wrote:
ld wrote:ali poslije osude suda
Onda se slazemo po pitanju odnosa prema zarobljenim vojnicima i civilima. Meni je licno bilo zao tih ljudi, svaki put kada bi nekog zarobili pokusavao sam uspostaviti ljudski kontakt s njima, manje sam razmisljao o njima samima, a vise o djeci i suprugama koje su ih cekale kod kuce. Covjek place i prica o svom malom Milanu, o tom koliko se mala Ana obradovala novim cipelicama, tako te stvari koje su nekom sitne, a nekom predstavljaju citav svijet. Ja sam za to da mi koji zelimo zajednicku drzavu svojim primjerom pokazemo zasto smo drugaciji od onih kojim treba nacionalno i nacionalisticko zapisavanje teritorije. Necemo biti bolji od njih samo po pitanju naseg odnosa prema bogomoljama, nego i po pitanju naseg odnosa prema zarobljenicima ili civilima, bolji po svemu. Ako odustanemo od tog i srozamo se na njihov nivo, onda nema potrebe za ratovanjem, isti smo.
Prpa.ba wrote:Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?..... Ne bi se desilo nista.
Neko bi se pobrinuo da se nesto desi, ne brini. A ti sjedi i nastavi piti to tetrapak mlijeko saltajuci kanale na kablovskoj.
znam taj osjecaj jarane
bio jedan student,kad smo mi krenuli u ofanzivu digli ga srbi i poslali na ratiste,kompletnu cetu smo im tada zarobili
jer ocetnici su skontali da ce biti napad na vozucu,i prebace tu jedinicu sa drugog ratista i smjene staru jedinicu,i to na dva dana prije nase ofanzive
jer ona stara jedinica je znala teren i lako bi pobjegli,pa su ti ,,mudri,,cetnicki komandanti skontali,ajd da posaljemo jedinicu koja ne zna teren,nebili to odbranili
uglavnom stroga glupost
tad smo ih dosta zarobili
bilo je i staraca,ma svega
tad su oni dizali sve sto moze da hoda
meni je samo zao sto njihove specijalne jeinice su vazda bile u pozadini,pa kad mi udarimo,oni probaju da zaustave ta cetnike sto bjeze,da konsoliduju redove i da probaju kontru ili eventualno da uspostave novu liniju
ali kad vide da mi guramo,ti ,,specijalci,,stvarno bjeze,nemozes ih jednostavno stici i zarobiti

a ti ,,specijalci,,e to su monstrumi za streljackog voda

ali meni se jaran pogruhao sa arkanovcima kod prijedora
oni uzeli par kota i poslije arkanovci krenuli u kontru,pa imali foru sa pistaljkama,kaze mi jaran,da se stvorila panika,ali opet su ih nasi istukli tu zestoko
ako si gledao film od mela gibsona bili smo vojnici,pa kad oni vjetnamci napadaju na francuze na pocetku filma,pa ono sa pistaljkama
unese paniku,ali kad pocne da se roka,tako i panika nestane
Liberalism

#36 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by Liberalism »

Sve to je interesantno za neku pricu u po noca uz alkohol, danas se ti slobodno mozes po popeti na bilo koju ''kotu'' ko god da je branio ili osvajao svejedno. Ali nista ne mozes sa tim nametnuti vladajuci politicarima iz RS-a. I da sutra proglase nezavisnost nevidim nikakav razlog da se nesto suprotno desi.

Neko ce reci, pa bilo bi drukcije, jer bi prekrsili Ustav BiH, a RS (a i F BiH) taj isti Ustav krse svakodnevno (pa i tako sto sada vlasti nezakonito otimaju sredstva od doprinosa i ta sredstva daju ''demobilisanim borcima''), pa opet niko nista. To sto pojedinci pricaju je suplja prica, vlast samo interesuje kako ce ostati na vlasti i nista drugo. Tog istog Silajdzica brine samo da sjedi u Predjesnistvu u Sarajevu, a uopste ga ne brine u kojoj drzavi je na celu, sto najbolje pokazuje da nezna ko je Laka. I taj prvi Silajdzic bi prvi izgleda naredio hapsenje tih koji bi se usprotivili nezavisnosti RS-a.
Real Khan

#37 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by Real Khan »

Liberalism wrote:Sve to je interesantno za neku pricu u po noca uz alkohol, danas se ti slobodno mozes po popeti na bilo koju ''kotu'' ko god da je branio ili osvajao svejedno. Ali nista ne mozes sa tim nametnuti vladajuci politicarima iz RS-a. I da sutra proglase nezavisnost nevidim nikakav razlog da se nesto suprotno desi.

Neko ce reci, pa bilo bi drukcije, jer bi prekrsili Ustav BiH, a RS (a i F BiH) taj isti Ustav krse svakodnevno (pa i tako sto sada vlasti nezakonito otimaju sredstva od doprinosa i ta sredstva daju ''demobilisanim borcima''), pa opet niko nista. To sto pojedinci pricaju je suplja prica, vlast samo interesuje kako ce ostati na vlasti i nista drugo. Tog istog Silajdzica brine samo da sjedi u Predjesnistvu u Sarajevu, a uopste ga ne brine u kojoj drzavi je na celu, sto najbolje pokazuje da nezna ko je Laka. I taj prvi Silajdzic bi prvi izgleda naredio hapsenje tih koji bi se usprotivili nezavisnosti RS-a.
Hej Liberal, nemoj brate širiti defetizam među rajom. Pusti borce da olakšaju dušu i prisjete se onih dobrih dana kada smo bili poštovani i kada smo se mi nešto pitali... Sjećam se i ja Mladićevih Gardijaca na Treskavici, pa sam skontao da su fakat pravi sportisti. Hebo ti Karla Lewisa u najboljim danima kako ovi trče :lol: . Jedan je pobjegao u pravcu Kalinovika bez čizama (kasnije su nam dobro došle da naložimo vatru u konzervi onog antičkog keksa)... Helem, vjeruj mi da je mnogim pravim borcima srce zatitralo kada se spomene da bi moglo drugo poluvrijeme. Naravno, mnoge pizde (karakterne)bi naravno opet zdušile po Njemačkoj i drugim "regrutnim centrima" 5. Minhenske " viteške" i 136. Frankfurtske "slavne i udarne" brigade, ali jebo njih... Ovaj put bi se prvo sredio vanjski neprijatelj, a onda, bi borci sredili unutarnje probleme prije demobilizacije... A što se tiče Harisa, e pa vidjet ćemo koliko će imati glasova na sljedećim izborima (jednom je preveslao narod, pa se nadam da će sad biti povratna od naroda)
zavrzlama

#38 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by zavrzlama »

nije problem odvajanje rs-a i priznavanje istog od MZ...problem je stvaranje Islamske drzave ,Velike Hrvatske , Velike Srbije i stvaranje nove palestine u Srcu Evrope...pa kad se uzmu sve ove negatine osobine VS.nezavisnosti rs-a koji je stvoren na genocidu i najvecim zlocinima i etnickim ciscenjima ..svako pametan i politicki obrazovan zna da rs nikad nece biti nezavisna drzava...

Insistiranjem na nezavisnosti i antibosansko djelovanje velikosrba u BIH je s ciljem iscrpljivanja BIH i zataskavanja moralnog poraza koji su pretrpjeli srbi kao narod u proslih 18 godina...jer srbi kao narod jos nisu spremni da prodju kroz katarzu i pogledaju istini u oci..posle gradjanskog rata u Srbiji ce doci i taj dan..dotle opusteno ;-)
1gorstak

#39 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by 1gorstak »

Liberalism wrote:Sve to je interesantno za neku pricu u po noca uz alkohol, danas se ti slobodno mozes po popeti na bilo koju ''kotu'' ko god da je branio ili osvajao svejedno. Ali nista ne mozes sa tim nametnuti vladajuci politicarima iz RS-a. I da sutra proglase nezavisnost nevidim nikakav razlog da se nesto suprotno desi.

Bez obzira na odnos snaga na terenu prijatelju, valja nama preko rijeke. BiH bi kao zajednica ravnopravnih trebala biti kraj evolucije ljudskog drustva, nesto za sto znamo jos od prije rata da moze funkcionisati, nesto sto vrijedi truda i napora. Ono najgore je proslo.
ld

#40 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by ld »

sve to to ti i kazes,ajd uslovno moze da i prodje
vlasti je bilo u cilju i da 92 druge zadrze fotelje,pa je se zarokalo,jarane kad krenu emocije da se izlijevaju,a u tome su strucnjaci srbi,nema tada vise ni logike ni razuma
neki dan sam gledao na b92 intervju sa tipom sto je bio u jedinici za specijalne namjene
pa covjek,naravno ne vidi mu se lice,prica kako su se u srpskoj krajini,u hrvatskoj,oni oblacili u uniforme hrvatskih vojnika i pucali na sela srpska,pa pri povlacenju ostavljali cahure od automatske puske,ali madjarske proizvodnje,da iniciraju na hrvate i slicno

to isto je se radilo i u bosni
pa i hrvati su to isto radili,pogledaj kako je vares pao i po cijem planu i ko je napravio pokolj u stupnom dolu

pa juce bosnjak u trebinju jedva zivu glavu spasio i to je vec drugi put kako ga napadaju

imas dovoljno cetnika u rs i ima dovoljno cetnika koji imaju pare da isfinansiraju manje napade i da to dovede do rata

prijatelju uzmi par knjiga o ratovima unazad 100 godina,pa dobro iscitaj,pa da vidis kako je lako zapoceti rat

ali sve ovo na stranu,de ti meni odgovori na jedno pitanje

sta ce biti sa distriktom brcko
jer ako se rs otcijepi,sa kojim dokumentima ce oni putovati preko fedracije ili hrvatske ili brckog

da li zaista mislis da ce im neko pokloniti brcko,zato sto mile ima lijep osmjeh
1gorstak

#41 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by 1gorstak »

ld wrote:sta ce biti sa distriktom brcko
Distrikt, budjenje ustaskog vampira u Hercegovini, status Potocara, radikalizacija Bosnjaka, sukobi u Kozarcu ali i u Drvaru, nema tu par problema nego citava lista.
ld

#42 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by ld »

1gorstak wrote:
ld wrote:sta ce biti sa distriktom brcko
Distrikt, budjenje ustaskog vampira u Hercegovini, status Potocara, radikalizacija Bosnjaka, sukobi u Kozarcu ali i u Drvaru, nema tu par problema nego citava lista.
mene nesto zivo interesuje,da li bi mozda ti mogao da mi odgovoris

hipotetiski gledano,kad bi izbio rat,uspostavile se linije i znas kako to vec ide,sta bi hrvati u srednjoj bosni uradili,a sta u hercegovini
kako bi hrvatska se postavila na eventualan sukob

ja imam svoju teoriju,ali me bune bosnski hrvati,kakva je njihova danasnja pozicija

sto se tice hercgovaca,tu sam nacisto
pa kad su ih se pravi hrvati,mislim na hrvatske hrvate,jedva kotarisali i odahnuli,sta mi onda imamo da ocekujemo
veselo

#43 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by veselo »

Apsolutno ništa.
Brcko nije toliko bitno jer mnoge drzave nemaju kontinuitet na primjer Hrvatska, SAD.
To sa pasosom i granicama i priznavanjem nema veze. Hrvatska nece zatvoriti granicu prema RS bez obzira na sve jer i Crna Gora nije priznala Kosovo a Kosovari danas slobodno prelaze granicu sa Crnom Gorom.
ld

#44 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by ld »

veselo wrote:Apsolutno ništa.
Brcko nije toliko bitno jer mnoge drzave nemaju kontinuitet na primjer Hrvatska, SAD.
To sa pasosom i granicama i priznavanjem nema veze. Hrvatska nece zatvoriti granicu prema RS bez obzira na sve jer i Crna Gora nije priznala Kosovo a Kosovari danas slobodno prelaze granicu sa Crnom Gorom.
jarane ne kontas ti neke stvari
amerika je priznala kosovo i to je bitno
ako rs priznaju srbija i rusija,niko vise njih nece priznati
a kosovari imaju dokumente unmika i mogu se kretati bez problema,jer su to priznati dokumenti
a ko ce rs-u dati neke un dokumente,nemoj biti smjesan

i jel ti stvarno mislis da ce srbi tek tako prepustiti brcko federaciji
i obratno,ako dodje do rata doci ce samo radi brckog
veselo

#45 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by veselo »

ld wrote:amerika je priznala kosovo i to je bitno
Tako je. A bez miga Amerike niko nece raditi nista. Sudbina BiH zavisi od dogovora Amerike, Rusije i EU a tu se nesto mijenja. Prije dvije god. da je neko iz RS samo zucnuo o nezavisnosti bio bi smjenjen brzinom svjetlosti.
ld

#46 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by ld »

veselo wrote:
ld wrote:amerika je priznala kosovo i to je bitno
Tako je. A bez miga Amerike niko nece raditi nista. Sudbina BiH zavisi od dogovora Amerike, Rusije i EU a tu se nesto mijenja. Prije dvije god. da je neko iz RS samo zucnuo o nezavisnosti bio bi smjenjen brzinom svjetlosti.
to zadnje dvije godine je zao sto su sad ameri prokupirani u iraku i afganistanu
pa evropljani vode sada glavnu rijec
ali polako,i kosovo je cekalo nezavisnost od 99,pa je dobise,ameri intervenirali zbog albanskog lobija

srbija nema vise prijatelja,osim rusa,to se pokazalo 99,a i sada se pokazuje na kosovu i mitrovici
samo treba polako i gledati da se dodik isprovocira i da ucini glupost i onda ga po usima

dodik je opasan igrac,to je cinjenica,razjedinio je bosnjake i hrvate,nametnuo se kao faktor

ali to je i dobro,tako je i milosevic se nametnuo kao faktor i udarila sila u glavu i znamo gdje je skoncao
cudo jedno kad sila udari u glavu,a nemas pored sebe nikog da ti moze reci da grijesis,tada kad uradis gresku u koracima,tad ti se razbije o glavu do bola
ja se samo nadam da ce ga neko kvalitetno isprovocirati pa da proglasi otcijepljenje
Svjedok istorije

#47 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by Svjedok istorije »

Maraschino wrote:

Nije "mirna Bosna" nego "mrtva Bosna", jer Federacija nije Bosna. Federacija nije nikakva drzava, nije nista. Nije to kao kada je otislo Kosovo iz Srbije i Srbija i srpstvo prezivili. Ne postoji nikakav patriotizam za "Federaciju", kao sto postoji Bosanski patriotizam, ljubav prema drzavi Bosni i Herceogvini, sto nas na neki nacin drzi da ne nastupi totalno rasulo. Ako nestane Bosne i Herecgovine, nestaje i svakog patriotizma, dolazi do opsteg rasula, a onda ce susjedne drzave, ukljucujuci i RS, pomalo uzimati teritorije Federacije jer nece biti nikave priznate drzave cije bi to bile teritorije, niti ce biti ikakve organizovane drzave da se suprotstavi susjednim drzavama koje ce polagati "pravo" na dijlove Federcije, npr, traziti "srpsku Grbavicu", siri srpski koridor sa Tuzlom itd.

I sve ovo zavisi od toga da li ce nasi pokleknuti i legalizovati polciju RS.
Maraschino

#48 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by Maraschino »

Svjedok istorije wrote:
Maraschino wrote:

Nije "mirna Bosna" nego "mrtva Bosna", jer Federacija nije Bosna. Federacija nije nikakva drzava, nije nista. Nije to kao kada je otislo Kosovo iz Srbije i Srbija i srpstvo prezivili. Ne postoji nikakav patriotizam za "Federaciju", kao sto postoji Bosanski patriotizam, ljubav prema drzavi Bosni i Herceogvini, sto nas na neki nacin drzi da ne nastupi totalno rasulo. Ako nestane Bosne i Herecgovine, nestaje i svakog patriotizma, dolazi do opsteg rasula, a onda ce susjedne drzave, ukljucujuci i RS, pomalo uzimati teritorije Federacije jer nece biti nikave priznate drzave cije bi to bile teritorije, niti ce biti ikakve organizovane drzave da se suprotstavi susjednim drzavama koje ce polagati "pravo" na dijlove Federcije, npr, traziti "srpsku Grbavicu", siri srpski koridor sa Tuzlom itd.

I sve ovo zavisi od toga da li ce nasi pokleknuti i legalizovati polciju RS.
mislio sam da cu sa ovih par rijeci mnogo reci :D ali izgleda nije tako.
to bi bio pocetak kraja jedne genocidne tvorevine, cega su oni svjesni pa samo laprdaju o nekom referendumu.
bijelo_dugme

#49 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by bijelo_dugme »

Pa kobi to prizno taj cetnitet??

Rusi nebi 99%. Za prvo imaju i oni problema svojih, npr Cecenija a nemogu ni oni nesvatiti da se radi o genocidnoj tvorevini.

Ostaje samo Srbija, ustvari ostatak Srbije.
veselo

#50 Re: Dan poslije eventualnog proglasenja nezavisnosti RS?

Post by veselo »

Sjecate li se da je Kosovo proglasilo nezavisnost pocetkom 90ih. I sta je bilo ? Nista.
Niko ih nije priznao a tako bi i danas bilo sa RS. Ali zato ako se neko godinama pravi mutav kao Kosovari i ignorise drzavu na sve moguce nacine, MZ popusti. Sto mozemo viditi ovih dana.
Kosovo je bila jedna obicna autonomna pokrajina koja nije imala ni 10% "drzavnosti" koliko danas ima RS.
Post Reply