Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

antifasa

#1 Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by antifasa »

Pozivamo vas da zajedno sa nama, 9. maja u 11 sati (ujutro) ispred BBIa, obiljezite Dan pobjede nad fasizmom kroz ulicnu akciju i druzenje. Ponesite sve sto vam padne na pamet.

Vidimo se!

Image
alibegoa

#2 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by alibegoa »

Samo sto je taj dan 8.
antifasa

#3 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by antifasa »

alibegoa wrote:Samo sto je taj dan 8.
Odakle ti samo ta ideja, molim te?
SFRJ-Forever

#4 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by SFRJ-Forever »

Slava svim palim borcima NOB-a :) :) !!!
TRŠ

#5 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by TRŠ »

Dan tuge. Lijepa Njemacka...
dust in the wind

#6 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by dust in the wind »

dan pobjede je 9. kakav 8. i drugo, cuj lijepa njemacka....e svasta... lijepa sada... ok. ali u to vrijeme. bas lijepa.krasna..cccc
alibegoa

#7 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by alibegoa »

Svasta jeste li vi ista procitali osimsto su vam titini nastavnici prenijeli?
dust in the wind

#8 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by dust in the wind »

alibegoa wrote:Svasta jeste li vi ista procitali osimsto su vam titini nastavnici prenijeli?
heh.slao smo citali.ali smo naucili da se ne kaze titini...
tf2_spy

#9 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by tf2_spy »

alibegoa wrote:Svasta jeste li vi ista procitali osimsto su vam titini nastavnici prenijeli?
neka te, miran!
TRŠ

#10 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by TRŠ »

dust in the wind wrote:dan pobjede je 9. kakav 8. i drugo, cuj lijepa njemacka....e svasta... lijepa sada... ok. ali u to vrijeme. bas lijepa.krasna..cccc
I u ono vrijeme ;) mogla je ocistiti bagru sa balkana
nosara

#11 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by nosara »

TRŠ wrote:
dust in the wind wrote:dan pobjede je 9. kakav 8. i drugo, cuj lijepa njemacka....e svasta... lijepa sada... ok. ali u to vrijeme. bas lijepa.krasna..cccc
Mogla nam je popusit kurcinu, a i popusila je, dva puta sa gutanjem... Uzivali smo dok smo ih raznosili po balkanu, ostavili su nam divne nekretnine po panoniji, a platili su i finu lovu za ratnu odstetu... Milina... :D
nosara

#12 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by nosara »

U cemerici pranje mozga, vidim, ide bas duboko, do u neuron... :D

Kako je moguce bit tako neobrazovan...? :roll:
nosara

#13 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by nosara »

TRŠ

#14 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by TRŠ »

nosara wrote:
TRŠ wrote:
Mogla nam je popusit kurcinu, a i popusila je, dva puta sa gutanjem... Uzivali smo dok smo ih raznosili po balkanu, ostavili su nam divne nekretnine po panoniji, a platili su i finu lovu za ratnu odstetu... Milina... :D
Vidi se da nisi ucio historiju u skoli..
nosara

#15 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by nosara »

TRŠ wrote:
nosara wrote:
TRŠ wrote: I u ono vrijeme ;) mogla je ocistiti bagru sa balkana
Vidi se da nisi ucio historiju u skoli..
Jesam i to pobjednicku...

Balkan: Stanje kod Mostara kritično: naš protivnapad nije uspeo. Firer je odobrio da se naše snage povuku iz Mostara.[1]

– Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta od 15. januara 1945.

Izveštaj Vrhovne komande Vermahta za Jugoistok: naša odbrana je razbijena. Ovo se odnosi i na Nevesinje. Glavni krivac za takvo neplanirano stanje jeste 369. hrvatska pešadijska divizija, koja se prosto raspala, te je izgubila gotovo celokupno teško naoružanje.[1]

– Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta od 16. februara 1945.

Situacija se kod Travnika pogoršala, jer je neprijatelj stigao do zapadnih delova grada, a reč je o najboljim Titovim jedinicama.[1]

– Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta od 20. februara 1945.
Jugoistok: pritisak na naše položaje kod Sarajeva. Situacija u Travniku postaje za nas kritična. Iz Zenice krenula pomoć. Titove snage, po prvi put primećujemo, poseduju tenkove i artiljeriju.[1]

– Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta od 23. februara 1945.

Jugoistok: Neprijatelj i dalje vrši pritisak na naše snage kod Sarajeva. Borbe kod Goražda su u toku. Zaoštrila se situacija kod Zenice. Izgubili smo Gračanicu, jer su ustaše zatajile. Dolazi nam u pomoć 7. S-brdska divizija.[1]

– Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta od 25. februara 1945.

Zapad: oborili 15 neprijateljskih aviona, a izgubili 43; besni bitka velikih razmera. Izgleda da je neprijatelj ušao u Menhen-Gladbah. Izgubili smo i Trir.
Jugoistok: južno od Sarajeva ponovo osvojili jedno uzvišenje koje smo izubili pre dva dana. Kod Zenice 7. Š-brdska divizija nastavlja da napada. Na Dravskom frontu, verovatno, stoje tri bugarske i tri Titove divizije.[1]

– Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta od 3. marta 1945.

Amerikanci su ušli u Minhen i žestoke borbe vode se u centru grada.
Titovi partizani i saveznici susreli se kod Monfalkonea.[1]

– Ratni dnevnik Vrhovne komande Vermahta od 1. maja 1945.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#16 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by Woody »

Jebo te, @nosara, ti nikad pameti doć' :-)

Kad smo MI to razbucali D? Koliko se ja sjećam - NIKADA. Al' da smo sami sebe bucali (počesto i uz pomoć D) - jesmo vala, momački. I opet ćemo ;-)

A evo nam i mladog naraštaja anarhista i radiklanih komunjara na BBI, koji još ne znaju zadržavati mokraću i stolicu. Da je sreće pa da to policija rašćera posranom tojagom. Čuj ja da dođem na skup na koji me poziva crveni Uncle Sam sa bedžom RAF-a. Ma bjež'te djeco u pičku materinu...

9. maj treba da slave samo oni koji su pobjedili fašizam. Mi to nikada nismo :(
nosara

#17 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by nosara »

Woody wrote:Jebo te, @nosara, ti nikad pameti doć' :-)

Kad smo MI to razbucali D? Koliko se ja sjećam - NIKADA. Al' da smo sami sebe bucali (počesto i uz pomoć D) - jesmo vala, momački. I opet ćemo ;-)

A evo nam i mladog naraštaja anarhista i radiklanih komunjara na BBI, koji još ne znaju zadržavati mokraću i stolicu. Da je sreće pa da to policija rašćera posranom tojagom. Čuj ja da dođem na skup na koji me poziva crveni Uncle Sam sa bedžom RAF-a. Ma bjež'te djeco u pičku materinu...

9. maj treba da slave samo oni koji su pobjedili fašizam. Mi to nikada nismo :(
9. maj je dan pobjede U RATU protiv fasizma... Moji su '45. pobijedili i fasizam je bio u picki materinoj skoro 45 godina... To sto su ga domaci primitivci ozivjeli u miru, iz obijesti, nije krivica ni moja ni pobjednika iz '45....

Koliko sam upucen u ovoj, kako se zove, demokratiji, fasizam nije zabranjen, tako da mozemo rec da smo u trendu... :D
alibegoa

#18 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by alibegoa »

Sve ok samo kojeg su dana Njemci potpisali bezuvjetnu kapitulaciju? Od kojeg se dana ista primjenjuje?
To što su se neki megalomani našli povrijeđeni pa sve ponavljali nije moj problem. A mi svakako stremimo zapadu.
nosara

#19 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by nosara »

alibegoa wrote:Sve ok samo kojeg su dana Njemci potpisali bezuvjetnu kapitulaciju? Od kojeg se dana ista primjenjuje?
To što su se neki megalomani našli povrijeđeni pa sve ponavljali nije moj problem. A mi svakako stremimo zapadu.
Victory Day London

Victory Day London is a ceremonial event held annually since 2007 in London on 9 May in commemoration of the victory in the Second World War and the Arctic Convoys 1941-1945.
alibegoa

#20 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by alibegoa »

nosara wrote:
alibegoa wrote:Sve ok samo kojeg su dana Njemci potpisali bezuvjetnu kapitulaciju? Od kojeg se dana ista primjenjuje?
Victory Day London

Victory Day London is a ceremonial event held annually since 2007 in London on 9 May in commemoration of the victory in the Second World War and the Arctic Convoys 1941-1945.
Ko ba, jel čitaš, 8. maj je VE day sa glavnim slavljem, ovo 9. je sa specijalnim osvrtom na konvoje.
Da se proslavi hrabrost Britanskih i "Ruskih" mornara.
nosara

#21 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by nosara »

alibegoa wrote: Ko ba, jel čitaš, 8. maj je VE day sa glavnim slavljem, ovo 9. je sa specijalnim osvrtom na konvoje.
Da se proslavi hrabrost Britanskih i "Ruskih" mornara.
Victory Day[1] or 9 May marks the capitulation of Nazi Germany to the Soviet Union in the Second World War (also known as the Great Patriotic War in the Soviet Union. It was first inaugurated in the fifteen republics of the Soviet Union, following the signing of the surrender document late in the evening on 8 May 1945 (after midnight, thus on 9 May, by Moscow Time). The Soviet government announced the victory early on 9 May after the signing ceremony in Berlin.
Bitno je kad su se govna predala glavnom baji a ne sporednim likovima... 8-)
alibegoa

#22 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by alibegoa »

Pa ja ne sporim da Rusi (kojima su Amerikanci isporučili sve lokomotive i vagone i kamione kojima su vojsku transportovali i zahvaljujući tome uspijevali da svaki put opkole Njemce) slave 9. maja. Ja samo skrećem pažnju kad su se Njemci predali i kad slavi civilizovani svijet.
nosara

#23 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by nosara »

alibegoa wrote:Pa ja ne sporim da Rusi (kojima su Amerikanci isporučili sve lokomotive i vagone i kamione kojima su vojsku transportovali i zahvaljujući tome uspijevali da svaki put opkole Njemce) slave 9. maja. Ja samo skrećem pažnju kad su se Njemci predali i kad slavi civilizovani svijet.
Nataknem ti tu civilizaciju... Da nije bilo Crvene armije slavili bi moju kitu...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#24 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by Domaci izdajnik »

Image
Image
Image
Image
TRŠ

#25 Re: Dan pobjede nad fasizmom / 9. maj

Post by TRŠ »

Ne kaze se dzaba svabo je babo :D a komunjara je uhljup neoprani..da li iko zna ko su bile ss-age?
Post Reply