Dan nezavisnosti

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#76 Re: Dan nezavisnosti

Post by PipiDugaDevetka »

Enes Kišević, pa i ako je prepjev predivno zvuči.
Opetja033

#77 Re: Dan nezavisnosti

Post by Opetja033 »

PipiDugaDevetka wrote:
:thumbup: definitivno!
Sabirni centar

#78 Re: Dan nezavisnosti

Post by Sabirni centar »

Image
Najbolji poklon za Dan nezavisnosti. Hvala Hamza! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#79 Re: Dan nezavisnosti

Post by PipiDugaDevetka »

Sabirni centar wrote:Image
I ovaj drugi je prvo mjesto osvojio, zamotan u sandžačku zastavu. Kolašinac. Dominiramo u bacanju kugle.
Lolobrigida

#80 Re: Dan nezavisnosti

Post by Lolobrigida »

GandalfSivi wrote:Sretan vam Dan Nezavisnosti...

Naježim se kad god pogledam ovaj klip :) :bih:
ZV Keli

#81 Re: Dan nezavisnosti

Post by ZV Keli »

Image

Neko napisa lijepo kako smo medju rijetkim koji su 500 godina cekali nezavisnost i docekali je.Ona jos uvijek nije potpuna ali bude li pameti bice!Rodjen sam 1992.godine u avgustu,kada je i nebo gorilo,stari mi iz Srbije tacnije Nisa,kaze kako je ponosno i prkosno u inat onim bradonjama hodao do birackog mjesta,kasnije uzeo pusku pa branio domovinu,moja generacija je prva nakon 500 godina rodjena u nezavisnosti i budite ponosni na to jer ste vi to omogucili!

Bosna nije samo prelijepa zemlja omedjena rijekama i planinama,Bosnu ne cine samo prkosni,ponosni ljudi,vedra cela i spremni da ti pomognu kada ti god zatreba.Ne! Bosna je ideja jednakosti,slobode i pravednosti,ideja za koju se borilo kroz tisucljetnu historiju Bosne.Takva ideja antifasizma je neunistiva a sa njom i Bosna! - Ovo sam napisao u gimnaziji na temu sta je Bosna i Hercegovina.
ZV Keli

#82 Re: Dan nezavisnosti

Post by ZV Keli »

PipiDugaDevetka wrote:
Sabirni centar wrote:Image
I ovaj drugi je prvo mjesto osvojio, zamotan u sandžačku zastavu. Kolašinac. Dominiramo u bacanju kugle.
Znaci za Domovinu osvojeno zlato i srebro :bih:
occupylove

#83 Re: Dan nezavisnosti

Post by occupylove »

PipiDugaDevetka wrote:
dijametralno suprotni politicki ? ali? zajednicka ljubav !
Bosna i Hercegovina
Sarajevo , , grad heroj ..
occupylove

#84 Re: Dan nezavisnosti

Post by occupylove »

za Bosnu i Hercegovinu protiv fasista;
sretan dan nezavisnosti ?? i borite se !!. valj nama preko rijeke ;

Banksy

#85 Re: Dan nezavisnosti

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Nezavisnost nije nesto sto se jednom stekne i vjecno traje i odnosi se na sve aspekte zivota jednog naroda i nacije.

Nasa generacija uspjela se izboriti za formalnu nezavinost koju nismo ni imali stoljecima, ali smo i dalje porobljeni, sada mozda vise, gore i perfidnije nego ikad.

Robovi smo zaostalog mentaliteta koji u nas utkivan stoljecima, robovi smo neiskustva i nemogucnosti kreiranja zajednickog konsenzusa unutar nas samih sta hocemo i sta zelimo, robovi smo pasivnosti i stalnih reakcija, ali nikakvih akcija, poltronstva koje je u svim porama drustva, kratkovidnosti, divljeg kapitalizma i opce propasti. Mi smo nezavisni samo na papiru, a put do stvarne politicke, ekonomske, obrazovne, sportske, kulturne, naucne nezavisnosti je dug i tezak, i ne zasniva se na lijepim zeljama i htijenjima, vec radu, postenju i odricanju kriticne mase u drustvu. Ta masa mora biti svjesna da ce eventualna nagrada za njihov trud doci tek njihovoj djeci ili djeci njihove djece. Mi te dalekovidnosti trenutno nemamo.

Dan nezavisnosti ne treba biti praznik koji izaziva kontroverze i daje razloga za melanholiju, vec treba biti motiv kuda trebamo ici. Jer nezavisnost se stjece svaki dan nanovo u svakom pogledu ljudskog zivljenja kriticne mase, a gubimo je svakim presucenim problemom, svakim vjerovanjem ublehi i svakom pasivnosti i neradom.

Ekstremistima, teroristima, dezerterima i "kuharima" poruka: mozete koliko hocete, ali necete dokle hocete. Mozda ne za godinu, ali za njih deset- Republika na 51.129 kilometara kvadratnih. Gdje cete vi biti u toj Republici je samo vasa odluka.

Pozdrav domovini.
:thumbup:
Post Reply