Dan mladosti 25.maj

Locked
turban

#201 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by turban »

@jefferson

Da nepravimo od teme svastaru... :?
Uopste mi nije namjera da procjenjujem tebe te da dajem neke ocjene onoga sto pises.Ja se borim za svoje politicko misljene u granicama dozvoljenog.To sto mi ubacujes usta nije tacno.

Tema:
....kao sto sam i rekao,Tito je kalkulisao sa Bosnom i sa Bosnjacima.Zbog toga nije zasluzio nikakavo postovanje u smislu da ga slavimo kako bi to neki zeljeli.Neka to bude neka intimna stvar svakog ko to zeli, a ne opstenarodno veselje.
jefferson

#202 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by jefferson »

turban wrote:@jefferson

Da nepravimo od teme svastaru... :?
Uopste mi nije namjera da procjenjujem tebe te da dajem neke ocjene onoga sto pises.Ja se borim za svoje politicko misljene u granicama dozvoljenog.To sto mi ubacujes usta nije tacno.

Tema:
....kao sto sam i rekao,Tito je kalkulisao sa Bosnom i sa Bosnjacima.Zbog toga nije zasluzio nikakavo postovanje u smislu da ga slavimo kako bi to neki zeljeli.Neka to bude neka intimna stvar svakog ko to zeli, a ne opstenarodno veselje.
E turban, majke mi neznam koji k... se uopce s tobom prepirem.
Eto, politicari iz tvoje politicke opcije uzimaju druga drzavljanstva, onaj kvazi hodza Reis se pravi veci politicar i ekonomista od ljudi kojima je to posao, i ti to naso poredit sa Titom, strasno!
mostarac

#203 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by mostarac »

turban wrote:
vox-populi wrote:
jefferson wrote: Kontam, ne do bog sutra da se z anesto pitas u BiH, sta bi bilo sa mojom djevojkom koja je Hrvatica, ili najboljim prijateljem koji je srbin!
Pa ako bi se turbani pitali (a sve ide k tome da ce se brzo tri "turbana" pitati za sve bitno u zemlji), vrlo je lako dokuciti sta bi bilo sa tvojom djevojkom Hrvaticom ili prijateljem Srbinom.
Je li to zelis reci da su Bosnjaci monstrumi i ubice razlicitosti???Tebe treba malo u Banovice.
Gazda akcija.
ne generalizuj i ne skrivaj se iza nacije, a da medju bosnjacima ima i monstruma i ubica razlicitosti vala ima, ali nemoj svoju monstgruoznost sakrivati iza cijele nacije. zaista postoje ljudi sa kojima nikad ni u kakvom obliku ne bi mogao da se nadjem u prvom licu mnozine, a ti si jedan od tih.
salihh

#204 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by salihh »

jefferson wrote:...

Mogao si bilo koga drugog samo njega ne.
To mi ej ko ovi ovdje u USA< pije cijeli zivot i kad treba najednom boga nadje.
Daj molim te turban ovdje pljujes kojekakve nacionalisticke bljuvotine i onda bi trebao neko da se osjeca pored tebe komforno?
STa si se nas nadovezao, ima tamo onaj islambosna i ostali forumi koji su predvidjeni za one koji jos nisu evoluirali u homo sapiensa.
zamolio bih te, jafferson, da pazis na jezik i na svoje fasisticke izjave... odavno nisam procitao nesto da mi je doslovno okrenulo zeludac...
mostarac

#205 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by mostarac »

salihh wrote:

Daj molim te turban ovdje pljujes kojekakve nacionalisticke bljuvotine i onda bi trebao neko da se osjeca pored tebe komforno?
STa si se nas nadovezao, ima tamo onaj islambosna i ostali forumi koji su predvidjeni za one koji jos nisu evoluirali u homo sapiensa.
zamolio bih te, jafferson, da pazis na jezik i na svoje fasisticke izjave... odavno nisam procitao nesto da mi je doslovno okrenulo zeludac...
ja ne vidim sta je covjek pogrijesio u ovom postu. Sve je rekao kako treba
laku noć

#206 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by laku noć »

turban wrote:
omar little wrote:
turban wrote:Otisli smo sa teme... :-)

Diskusija je kada se iznose razlicita misljenja.
Nazivati mene nacionalistom jeste smjesno.
Neko kome su nacionalisti zatli gotovo cjlu fameliju nemozes nazivati tako.Ali neka ti bude.
Moja Bosna je zemlja za sve ljude koji istu osjecaju svojom domovinom,moja Bosna nije Titina nego Bosna Zmaja od Bosne.
A sta cemo s nama koji Bosnu volimo i smatramo domovinom, a ne mislimo isto kao ti?
I sta je nacionalizam, po tvom znanju i vidjenju?
Ok,
U cemu je onda problem???
Pa nisam ni ja iskljuciv ljudi moji.Moj najbolji prijatelj po stapu(pecaros)jeste katolik iz Posavine.Uprkos tome sto mi se dogodilo u ovoj agresiji nisam zamutio razum mrznjom.Istina za volju ja ponekad isticem pravdu(onu koju ja vidim)jarkim bojama,a to nekom smeta.
P.S
Toliko sam izdrzao uvreda na ovom forumu da bi me gazda mogao za nagradu poslati na more,da malo skinem turban... :mrgreen:
Ne bih se reklo :D
salihh

#207 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by salihh »

mostarac wrote:
salihh wrote:

pa za tebe odavno znam da muslimane ne smatras ljudima...
mostarac

#208 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by mostarac »

salihh wrote:
mostarac wrote:

one sa islambosna svakako ne. Ista bradata govna kao i oni na Sokocu i krizari iz Sirokog.
salihh

#209 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by salihh »

mostarac wrote:
salihh wrote:
mostarac wrote:

one sa islambosna svakako ne. Ista bradata govna kao i oni na Sokocu i krizari iz Sirokog.
ali ti smeta sto neko jna smatra govnetom i bratskom oruzanom silom onih sa sokoca, a bogami i onih iz sirokog?

eeeeee, koji si ti mis
mostarac

#210 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by mostarac »

salihh wrote:
mostarac wrote:

ali ti smeta sto neko jna smatra govnetom i bratskom oruzanom silom onih sa sokoca, a bogami i onih iz sirokog?

eeeeee, koji si ti mis
Onima sa Sirokog je posebno bila bratska oruzana sila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mene smeta kad neko iskrivljava cinjenice, a reci da je JNA napala BiH je iskrivljavanje cinjenica, ali tome vas je ucio dedo alija jer on nikad ni u jednom cetniku ni ustasi ni bilo kojem drugom fasisti nije vidio ni blizu neprijatelja kao u bilo kakvom komunisti.
salihh

#211 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by salihh »

mostarac wrote:
salihh wrote:
mostarac wrote:

eeeeee, koji si ti mis
Onima sa Sirokog je posebno bila bratska oruzana sila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mene smeta kad neko iskrivljava cinjenice, a reci da je JNA napala BiH je iskrivljavanje cinjenica, ali tome vas je ucio dedo alija jer on nikad ni u jednom cetniku ni ustasi ni bilo kojem drugom fasisti nije vidio ni blizu neprijatelja kao u bilo kakvom komunisti.
ti si, covjece, zaspao 1980... sad skontah da pricas u snu...
a cudi me za jednog mostarca da ne zna o jna - croate ugovorima i dogovorima
kirby

#212 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by kirby »

Mene smeta kad neko iskrivljava cinjenice, a reci da je JNA napala BiH je iskrivljavanje cinjenica, ali tome vas je ucio dedo alija jer on nikad ni u jednom cetniku ni ustasi ni bilo kojem drugom fasisti nije vidio ni blizu neprijatelja kao u bilo kakvom komunisti.[/quote]
ti si, covjece, zaspao 1980... sad skontah da pricas u snu...
a cudi me za jednog mostarca da ne zna o jna - croate ugovorima i dogovorima[/quote]

mozda zna o dogovorima vrs ili ja i abih?
vox-populi

#213 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by vox-populi »

salihh wrote:

Ja stvarno ne vidim sta je covjek ovdje pogresno rekao, osim mozda ono "ej" je trebalo biti "je". Ako neko kaze da je neki Bosnjak govno (u slucaju ovog gore spomenutog se slazem sa iznesenim), ne znaci da je rekao da su svi Bosnjaci govna. A to je upravo politika SDA i slicnih, hajde da ljude sto vise stavimo u torove, niste vise individue nego grupa. A zna se, kada si grupa, onda stitis sve iz grupe, nema veze kolika su govna. Tek kada ljudi u BiH prestanu biti prvenstveno clanovi grupe i postanu prvenstveno induvidue, tek ce tada BiH moci krenuti naprijed.
jefferson

#214 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by jefferson »

salihh wrote:

Fasisticke izjave? Imas li ti pojma sta je nacizam ili fasizam? To sto ja smatram necivilizacijskim islambosna forum nema veze ni sa fasizmom ni nacizmom!
omar little

#215 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by omar little »

turban wrote:
omar little wrote:
turban wrote:Otisli smo sa teme... :-)

Diskusija je kada se iznose razlicita misljenja.
Nazivati mene nacionalistom jeste smjesno.
Neko kome su nacionalisti zatli gotovo cjlu fameliju nemozes nazivati tako.Ali neka ti bude.
Moja Bosna je zemlja za sve ljude koji istu osjecaju svojom domovinom,moja Bosna nije Titina nego Bosna Zmaja od Bosne.
A sta cemo s nama koji Bosnu volimo i smatramo domovinom, a ne mislimo isto kao ti?
I sta je nacionalizam, po tvom znanju i vidjenju?
Ok,
U cemu je onda problem???
Pa nisam ni ja iskljuciv ljudi moji.Moj najbolji prijatelj po stapu(pecaros)jeste katolik iz Posavine.Uprkos tome sto mi se dogodilo u ovoj agresiji nisam zamutio razum mrznjom.Istina za volju ja ponekad isticem pravdu(onu koju ja vidim)jarkim bojama,a to nekom smeta.
P.S
Toliko sam izdrzao uvreda na ovom forumu da bi me gazda mogao za nagradu poslati na more,da malo skinem turban... :mrgreen:
Kako sam te ja sad uvrijedila? Cime? Uopste mi nije bila namjera, ni pod razno. Samo sam te fino pitala.
Fair Life

#216 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by Fair Life »

salihh wrote:ali ti smeta sto neko jna smatra govnetom i bratskom oruzanom silom onih sa sokoca, a bogami i onih iz sirokog?
eeeeee, koji si ti mis
- "JNA nije agresor u BiH"
(I.A., April 1992, izjavljuje upravo nakon sto je Predsjednik SAD-a ultimativno zatrazio povlacenje srpskog agresora, kad je JNA zauzela repetitor, blokirala mnoga industrijska postrojenja i prometnice);
jedna

#217 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by jedna »

mostarac wrote:
salihh wrote:
mostarac wrote:

eeeeee, koji si ti mis
hmmm... ovo je totalno skretanje teme i ovo vec odavno ni na sta ne lici. ali ovo boldirano totalna je nebuloza. ne znam zasto je onda moj otac mobilisan od strane jna (dok se bih jos nije otcjepila) da ide u hrvatsku (sto je odbio). dobro ti govoris o bih, ja o hrvatskoj, ali nemoj mi samo reci da je armija nas oslobadjala.
turban

#218 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by turban »

@Mostarac i jos neki!!
Posto ste me istresli iz gaca da vam odgovorim istom mjerom.
Pisem sa pozicije covjeka koji je izgubio sve u ratu,da li mogu to?
Zestina kojom me obasipate lici mi na militantini ljevicarski terorizam.Plasite narod sa obicnom zrtvom fasistickih hordih.Te horde mi ne dozvoljavate u punoj formi opisati ko su i sta su radili.
Demokratija koju zastupate je iskljucivost i militantni oblik pritiska.

Komunizam je najblizi fasizmu,
Rusi (komunisti)su pobili toliko i toliko miliona,nasi "partizani"bog sami zna koliko
pa i svabe su imali zloglasnu RAF-ORGANIZACIJU Italija crvene brigade itd.
Oponasati komunizam u tolikoj mjeri jeste opasna ljevicarska ideologija koja moze Bosni nanjeti puno belaja.Mene niko vise nece vodati zednog preko vode... :bih:
p.s
Nauci se dati svoje misljenje bez da napadas moju licnost.
U suprotnom ako me budes licno prozivao onda ces dobiti sledeci put adekvatan odgovor.
skorpija1S

#219 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by skorpija1S »

turban wrote:@Mostarac i jos neki!!
Posto ste me istresli iz gaca da vam odgovorim istom mjerom.
Pisem sa pozicije covjeka koji je izgubio sve u ratu,da li mogu to?
Zestina kojom me obasipate lici mi na militantini ljevicarski terorizam.Plasite narod sa obicnom zrtvom fasistickih hordih.Te horde mi ne dozvoljavate u punoj formi opisati ko su i sta su radili.
Demokratija koju zastupate je iskljucivost i militantni oblik pritiska.

Komunizam je najblizi fasizmu,
Rusi (komunisti)su pobili toliko i toliko miliona,nasi "partizani"bog sami zna koliko
pa i svabe su imali zloglasnu RAF-ORGANIZACIJU Italija crvene brigade itd.
Oponasati komunizam u tolikoj mjeri jeste opasna ljevicarska ideologija koja moze Bosni nanjeti puno belaja.Mene niko vise nece vodati zednog preko vode... :bih:
p.s
Nauci se dati svoje misljenje bez da napadas moju licnost.
U suprotnom ako me budes licno prozivao onda ces dobiti sledeci put adekvatan odgovor.
@turban,zar te nije previse bilo.....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#220 Re: Dan mladosti 25.maj

Post by mIRCerka »

Dok cika zoomke ne dodje s metlom, tema ide pod kljuc.
Ako cete od svake teme praviti masakr na forumu, znajte samo to da sam dobila iz amerike svjezih katanaca i da ne mozete otvoriti i zachatati toliko tema, koliko ih mi mozemo zakljucati.
PS ovo vam pisem cisto zato sto nemam snage sto puta iste ljude upozoravati radi istih stvari, i fakat mi nije cilj da stigne kontigent banana.
Ili se naucite necemu sto se zove KULTURA DIJALOGA ili monologe drzite na blogu.
Hvala.
Ostala pitanja i komentare mozete uputiti na PP meni. Zalbe na [email protected].
Locked