da pogodim tko ce ti biti u shtafetnome timu - vjesticanametli sa lijeve i mima sa desne strane, sa buketima cvjecha i pijonirskim mahramama oko vrata (a suknjice leprshaju kada poletite...mIRCerka wrote:Mirci trenirala na poslu, uz niz stepenicewalkabout wrote:pa otoje sto sam citiro, nemere bidnut citiranije.. O Josipe Bozhe...![]()
nego, kace se Mirci vratiti iz teretane, zadihata i ljuta sto nista josh nije spanulo...
Pripremam se za stafetu
Dan mladosti 25.maj
-
walkabout
#176 Re: Dan mladosti 25.maj
- vjesticanametli
#177 Re: Dan mladosti 25.maj
o čizus krajst
stafeta
ĐŽ
ĐŽ
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#178 Re: Dan mladosti 25.maj
Boga mi, ima da se slikam sa svojom pionirskom maramom i kapicomwalkabout wrote: da pogodim tko ce ti biti u shtafetnome timu - vjesticanametli sa lijeve i mima sa desne strane, sa buketima cvjecha i pijonirskim mahramama oko vrata (a suknjice leprshaju kada poletite...)
-
skorpija1S
#179 Re: Dan mladosti 25.maj
Treba mi pionirska kapica ,prodajes li,moram je imati za 25.maj.....mIRCerka wrote:Boga mi, ima da se slikam sa svojom pionirskom maramom i kapicomwalkabout wrote: da pogodim tko ce ti biti u shtafetnome timu - vjesticanametli sa lijeve i mima sa desne strane, sa buketima cvjecha i pijonirskim mahramama oko vrata (a suknjice leprshaju kada poletite...)
i postiram
-
walkabout
#180 Re: Dan mladosti 25.maj
mIRCerka wrote:Boga mi, ima da se slikam sa svojom pionirskom maramom i kapicomwalkabout wrote: da pogodim tko ce ti biti u shtafetnome timu - vjesticanametli sa lijeve i mima sa desne strane, sa buketima cvjecha i pijonirskim mahramama oko vrata (a suknjice leprshaju kada poletite...)
i postiram
sa maramom i kapicom....
e sad je gotovo, obecanje je dato, citav forum sada ceka na tvoje slike...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#181 Re: Dan mladosti 25.maj
NIKAD!skorpija1S wrote:Treba mi pionirska kapica ,prodajes li,moram je imati za 25.maj.....mIRCerka wrote:Boga mi, ima da se slikam sa svojom pionirskom maramom i kapicomwalkabout wrote: da pogodim tko ce ti biti u shtafetnome timu - vjesticanametli sa lijeve i mima sa desne strane, sa buketima cvjecha i pijonirskim mahramama oko vrata (a suknjice leprshaju kada poletite...)
i postiram
Cuj da prodam nesto sto sam nosila prije 21 godinu...
-
sekspir
#182 Re: Dan mladosti 25.maj
Stara narodna:"Sto turban veci,pod njim hodza manji".Ohani malo kursisto,majke mi,nisi pametan koliko ti se cini.
- Vozdra raja :-)
#183 Re: Dan mladosti 25.maj
50 godina su nas iz Beograda ucili bratstvu i jedinstvu, a onda su nas ti nasi ucitelji preko noci odlucili da pobiju!
Generacije koje su zarile i palile po Bosni su one iz 60tih i 70tih koje su recitovale pionirsku, i ciji su ocevi kao bili za suzivot.
Dan mladosti je nekada predstavljao suzovot, a onda su nas nasi sunarodnjaci poceli klati i bacili granatu na Kapiju.
Imamo mo li zaista razloga da se sjecamo takvog "suzivota" i takvih "sunarodnjaka"...?
Generacije koje su zarile i palile po Bosni su one iz 60tih i 70tih koje su recitovale pionirsku, i ciji su ocevi kao bili za suzivot.
Dan mladosti je nekada predstavljao suzovot, a onda su nas nasi sunarodnjaci poceli klati i bacili granatu na Kapiju.
Imamo mo li zaista razloga da se sjecamo takvog "suzivota" i takvih "sunarodnjaka"...?
- vox-populi
#184 Re: Dan mladosti 25.maj
Pa ti ocigledno nemas jer se tog suzivota "sjecas" iz prica drugih jer si bio i previse mali da bi bilo sta sam upamtio. Ja itekako imam razloga da se sjecam suzivota i sunarodnjaka jer, opet ponavljam, taj suzovit kakav god da je bio, bio je bolji od ovoga sto imam danas a vjerovatno i od onoga sto cu imati sutra.Vozdra raja wrote:50 godina su nas iz Beograda ucili bratstvu i jedinstvu, a onda su nas ti nasi ucitelji preko noci odlucili da pobiju!
I da, nije mene niko iz Beograda ucio bratstvu i jedinstvu, sve sam naucio u Sarajevu, od ljudi iz Sarajeva. I vecina mojih ucitelja danas je na Kovacima, Barama i sl.
Vec je neko rekao na ovom thread-u, ipak je sve ovo lakse posmatrati sa distance.
- Vozdra raja :-)
#185 Re: Dan mladosti 25.maj
I sta su ti kasnije uradili ti sunarodnjaci sa tvoje domovine i tvoga naroda??vox-populi wrote:Pa ti ocigledno nemas jer se tog suzivota "sjecas" iz prica drugih jer si bio i previse mali da bi bilo sta sam upamtio. Ja itekako imam razloga da se sjecam suzivota i sunarodnjaka jer, opet ponavljam, taj suzovit kakav god da je bio, bio je bolji od ovoga sto imam danas a vjerovatno i od onoga sto cu imati sutra.Vozdra raja wrote:50 godina su nas iz Beograda ucili bratstvu i jedinstvu, a onda su nas ti nasi ucitelji preko noci odlucili da pobiju!
I da, nije mene niko iz Beograda ucio bratstvu i jedinstvu, sve sam naucio u Sarajevu, od ljudi iz Sarajeva. I vecina mojih ucitelja danas je na Kovacima, Barama i sl.
Vec je neko rekao na ovom thread-u, ipak je sve ovo lakse posmatrati sa distance.
Moj sunarodnjak i komsija mi je bacio granatu u dvoriste. A i on je nosio pionirsku...
- vox-populi
#186 Re: Dan mladosti 25.maj
Vozdra raja wrote: Moj sunarodnjak i komsija mi je bacio granatu u dvoriste. A i on je nosio pionirsku...
Nazalost bilo je i takvih, ne bih da negiram. Na moju srecu, dosta mojih sunarodnjaka je ostalo normalno i tokom i poslije rata. Sve zavisi u kakvim si se krugovima ljudi kretao. A generalizacija nikada nije bila dobra stvar.
- Prozor
#187 Re: Dan mladosti 25.maj
povrsno gledas na stvari vozdra, sto jest jest... ja nisam docekao da dozivim mladost u jugoslaviji, pa mi mozda zato i ne znaci taj datum toliko, i kad kazem da ne zelim obiljezavati zbog Kapije to je zbog Kapije, ne zbog zlocinaca nego zbog zrtava koje su pale tog dana od neljudske ruke najobicnijih zvijeri koje bih najradje sve u zemlju poslao... ne mogu sebi da priustim da se radujem i slavim na dan kada 71 majka zali za svojim djetetom, da meni nedaj Boze pogine dijete na taj nacin sa jos ko zna koliko djece i neko 13 godina kasnije na taj isti datum samo nekoliko kilometara dalje slavi i puca vatromet meni nebi bilo pravo, ma sta god neko govorio... Da je ziv Sandro Kalesic sad bi bio 16 godina, cvijet mladosti, ali nije nego lezi vec 13 godina pod zemljom cekajuci Sudnji Dan, i kako da onda slavim kada se sirom zemlje zna da ga je odrasla osoba na taj dan krvnicki ubila...? Ali to sam ja...
Ali, tvoje naznake da se jedan cijeli period treba samo zaboraviti i odbaciti jer se posljedni ljudski olos odrekao svega sto je znao i okrenuo protiv komsija je ne-realan i po meni ne-ispravan... Ako neko ima sjecanja iz Juge, pa eto i sa 25. maja, to su njegova/njena sjecanja i nemaju veze sa nekim licemjerom koji je zbrisao na brda cim su ga braca zovnula, ili nju... i ne opravdavam nikoga, ali opservacije radi cisto sumnjam da je neko sto je slavio 25. maj 82´ sa 20 godina mastao o povratku cetnistva, to sto je odlucio i napravio 10 godina kasnije je odlucio tada, jer je sljam, i jer je ovca bez mozga koja slijedi sta joj se kaze, kao sto je i vjerovatno 10 godina ranije ljubio Titinu sliku svako jutro i vecer, a takvih sto su ljubili Tita pa onda skandirali "demokratija" je bilo i vamo i tamo, ali to je druga tema, i ne, nisu isti... pusti ljude neka se sjecaju djetinstava i mladosti, nema to veze sa agresijom ni sa komunistickim generalima, koji su zapravo(sem manjine) uvijek samo bili NECIJI generali, ali nikad svoji...
Ali, tvoje naznake da se jedan cijeli period treba samo zaboraviti i odbaciti jer se posljedni ljudski olos odrekao svega sto je znao i okrenuo protiv komsija je ne-realan i po meni ne-ispravan... Ako neko ima sjecanja iz Juge, pa eto i sa 25. maja, to su njegova/njena sjecanja i nemaju veze sa nekim licemjerom koji je zbrisao na brda cim su ga braca zovnula, ili nju... i ne opravdavam nikoga, ali opservacije radi cisto sumnjam da je neko sto je slavio 25. maj 82´ sa 20 godina mastao o povratku cetnistva, to sto je odlucio i napravio 10 godina kasnije je odlucio tada, jer je sljam, i jer je ovca bez mozga koja slijedi sta joj se kaze, kao sto je i vjerovatno 10 godina ranije ljubio Titinu sliku svako jutro i vecer, a takvih sto su ljubili Tita pa onda skandirali "demokratija" je bilo i vamo i tamo, ali to je druga tema, i ne, nisu isti... pusti ljude neka se sjecaju djetinstava i mladosti, nema to veze sa agresijom ni sa komunistickim generalima, koji su zapravo(sem manjine) uvijek samo bili NECIJI generali, ali nikad svoji...
- DiplomataSaSela
#188 Re: Dan mladosti 25.maj
Ovo su najnoviji dokumenti...do sad sakriveniVodenjak wrote:Laz! Podla i bezobrazna!Klodovik wrote:
Zašto, onda, nabrojani narodi za Titovog vremena nisu bili ravnopravni? Ah, da, jednog od tih naroda po Ustavu nije ni bilo.![]()
Cak naprotiv!
Narod na koga ciljas je za Broza, nakog skoro 500 godina, napokon ponovo priznat!
To sto mu se nije pravo ime dalo nije do onoga ko daje ime vec do samog naroda...
I dan danas se vecina osjeca muslimanima (sa malim m) nego Bosnjacima!
Toliko o osjecaju nacionalne pripadnosti onih koje su drugi ugrozavali!
-
jefferson
#189 Re: Dan mladosti 25.maj
Ja se tebe plasim matere mi!turban wrote:Tito nikada ne bi priznao Bosanske muslimane i ne bi isti dobili novo ime Muslimani da nije kalkuliso.Naime krajem sezdestih bila je frka sa Izraelom tacnije 1967, Tito je tada prekinuo sve odnose sa Izraelom,razlog znate.U to vrjeme on je Yugoslaviju svrastao u nesvrstane.E tu treba da trazite odgovor zasto je kasnije Tito dao muslimanim veliko M.
ZASTO JE CEKAO SEDAMDESETE?Zasto to nije uradio na proglasenju nove Yugoslavije???
P.S
Ima jedna cinjenica a vezana za Bajrakli djamiju u Beogradu .Neka glavesina iz islamskog svjeta je bio u Beogradu i nije imao gdje klanjati.Naravno Tito je to odmah dozvolio da se obnovi ova djamija.Njemu su bili vazni nesvrstani,dakle Bosna i Muslimani Bosanski su bili samo kalkulacija.
Kontam, ne do bog sutra da se z anesto pitas u BiH, sta bi bilo sa mojom djevojkom koja je Hrvatica, ili najboljim prijateljem koji je srbin!
- DiplomataSaSela
#190 Re: Dan mladosti 25.maj
Nije informiran bas najbolje...cak nije znao da je YU grb poslije rata imao samo 5 baklji a da ja sesta prislepana puno kasnije...a ovu glupost da je Broz nakon 500 godina ponovo prizno jedan narod suvisno i komentarisat...skorpija1S wrote: Ja mislim da je covjek dobro informiran sasvim. A sto ti i slicni ne volite Broza i samo mu mane nalazite,pa ja toliko mana ne mogu Silajdzicima,Brankovicima i slicnim naci.
- vox-populi
#191 Re: Dan mladosti 25.maj
Pa ako bi se turbani pitali (a sve ide k tome da ce se brzo tri "turbana" pitati za sve bitno u zemlji), vrlo je lako dokuciti sta bi bilo sa tvojom djevojkom Hrvaticom ili prijateljem Srbinom.jefferson wrote: Kontam, ne do bog sutra da se z anesto pitas u BiH, sta bi bilo sa mojom djevojkom koja je Hrvatica, ili najboljim prijateljem koji je srbin!
- turban
#192 Re: Dan mladosti 25.maj
Ne plasi se bolan,turban nije moj nego ovoga velikana.pogledaj i uzivaj.jefferson wrote:Ja se tebe plasim matere mi!turban wrote:Tito nikada ne bi priznao Bosanske muslimane i ne bi isti dobili novo ime Muslimani da nije kalkuliso.Naime krajem sezdestih bila je frka sa Izraelom tacnije 1967, Tito je tada prekinuo sve odnose sa Izraelom,razlog znate.U to vrjeme on je Yugoslaviju svrastao u nesvrstane.E tu treba da trazite odgovor zasto je kasnije Tito dao muslimanim veliko M.
ZASTO JE CEKAO SEDAMDESETE?Zasto to nije uradio na proglasenju nove Yugoslavije???
P.S
Ima jedna cinjenica a vezana za Bajrakli djamiju u Beogradu .Neka glavesina iz islamskog svjeta je bio u Beogradu i nije imao gdje klanjati.Naravno Tito je to odmah dozvolio da se obnovi ova djamija.Njemu su bili vazni nesvrstani,dakle Bosna i Muslimani Bosanski su bili samo kalkulacija.
Kontam, ne do bog sutra da se z anesto pitas u BiH, sta bi bilo sa mojom djevojkom koja je Hrvatica, ili najboljim prijateljem koji je srbin!
http://www.youtube.com/watch?v=6Af_CflsWhw
P.S
Molio bih te da procitas nesto od onoga sto sam ranije pisao,samo ce ti se onda kazati.
-
jefferson
#193 Re: Dan mladosti 25.maj
turban wrote:Ne plasi se bolan,turban nije moj nego ovoga velikana.pogledaj i uzivaj.jefferson wrote:Ja se tebe plasim matere mi!turban wrote:Tito nikada ne bi priznao Bosanske muslimane i ne bi isti dobili novo ime Muslimani da nije kalkuliso.Naime krajem sezdestih bila je frka sa Izraelom tacnije 1967, Tito je tada prekinuo sve odnose sa Izraelom,razlog znate.U to vrjeme on je Yugoslaviju svrastao u nesvrstane.E tu treba da trazite odgovor zasto je kasnije Tito dao muslimanim veliko M.
P.S
http://www.youtube.com/watch?v=6Af_CflsWhw
P.S
Molio bih te da procitas nesto od onoga sto sam ranije pisao,samo ce ti se onda kazati.
Mogao si bilo koga drugog samo njega ne.
To mi ej ko ovi ovdje u USA< pije cijeli zivot i kad treba najednom boga nadje.
Daj molim te turban ovdje pljujes kojekakve nacionalisticke bljuvotine i onda bi trebao neko da se osjeca pored tebe komforno?
STa si se nas nadovezao, ima tamo onaj islambosna i ostali forumi koji su predvidjeni za one koji jos nisu evoluirali u homo sapiensa.
- turban
#194 Re: Dan mladosti 25.maj
Otisli smo sa teme...
Diskusija je kada se iznose razlicita misljenja.
Nazivati mene nacionalistom jeste smjesno.
Neko kome su nacionalisti zatli gotovo cjlu fameliju nemozes nazivati tako.Ali neka ti bude.
Moja Bosna je zemlja za sve ljude koji istu osjecaju svojom domovinom,moja Bosna nije Titina nego Bosna Zmaja od Bosne.
Neko kome su nacionalisti zatli gotovo cjlu fameliju nemozes nazivati tako.Ali neka ti bude.
Moja Bosna je zemlja za sve ljude koji istu osjecaju svojom domovinom,moja Bosna nije Titina nego Bosna Zmaja od Bosne.
- turban
#195 Re: Dan mladosti 25.maj
Je li to zelis reci da su Bosnjaci monstrumi i ubice razlicitosti???Tebe treba malo u Banovice.vox-populi wrote:Pa ako bi se turbani pitali (a sve ide k tome da ce se brzo tri "turbana" pitati za sve bitno u zemlji), vrlo je lako dokuciti sta bi bilo sa tvojom djevojkom Hrvaticom ili prijateljem Srbinom.jefferson wrote: Kontam, ne do bog sutra da se z anesto pitas u BiH, sta bi bilo sa mojom djevojkom koja je Hrvatica, ili najboljim prijateljem koji je srbin!
Gazda akcija.
-
omar little
#196 Re: Dan mladosti 25.maj
A sta cemo s nama koji Bosnu volimo i smatramo domovinom, a ne mislimo isto kao ti?turban wrote:Otisli smo sa teme...![]()
I sta je nacionalizam, po tvom znanju i vidjenju?
-
jefferson
#197 Re: Dan mladosti 25.maj
Pa jebiga, pretpostavljam da si pismen, jer vidim znas slova, ali ti ovdje nazivas konstantno srbe i hrvate (pogotovo srbe) nacionalistima, koljacima, itd, ne praveci distinkciju izmejdu naroda i pojedinaca.turban wrote:Otisli smo sa teme...![]()
Kada tako nazoves srbe koljacima mene odma uvrjedis i kao da si mene nazvao koljacem.
Jaro moj ja sam izgubio isto clanove familije u ratu. Puno mali seres i puno se dicis nekim kvazi-patriotizmom a nesjecas se rata uopce!
- vox-populi
#198 Re: Dan mladosti 25.maj
Bosnjaci nisu, ali turbani jesu.turban wrote: Je li to zelis reci da su Bosnjaci monstrumi i ubice razlicitosti???Tebe treba malo u Banovice.
Gazda akcija.
- turban
#199 Re: Dan mladosti 25.maj
Ok,omar little wrote:A sta cemo s nama koji Bosnu volimo i smatramo domovinom, a ne mislimo isto kao ti?turban wrote:Otisli smo sa teme...![]()
U cemu je onda problem???
Pa nisam ni ja iskljuciv ljudi moji.Moj najbolji prijatelj po stapu(pecaros)jeste katolik iz Posavine.Uprkos tome sto mi se dogodilo u ovoj agresiji nisam zamutio razum mrznjom.Istina za volju ja ponekad isticem pravdu(onu koju ja vidim)jarkim bojama,a to nekom smeta.
P.S
Toliko sam izdrzao uvreda na ovom forumu da bi me gazda mogao za nagradu poslati na more,da malo skinem turban...
-
jefferson
#200 Re: Dan mladosti 25.maj
Nakon sto si cijeli jedan narod proglasio zavjernicima i koljacima i kako je eto i Tito bio konspirator (doduse moram svoju Nanu pitat kako je klanjala za vrijeme Tita, jer kada vidim turbanove postove sve kontam ona sanjala) protiv bosnjaka, hoces reci da nismo korektni?turban wrote:Ok,omar little wrote:A sta cemo s nama koji Bosnu volimo i smatramo domovinom, a ne mislimo isto kao ti?turban wrote:Otisli smo sa teme...![]()
U cemu je onda problem???
Pa nisam ni ja iskljuciv ljudi moji.Moj najbolji prijatelj po stapu(pecaros)jeste katolik iz Posavine.Uprkos tome sto mi se dogodilo u ovoj agresiji nisam zamutio razum mrznjom.Istina za volju ja ponekad isticem pravdu(onu koju ja vidim)jarkim bojama,a to nekom smeta.
P.S
Toliko sam izdrzao uvreda na ovom forumu da bi me gazda mogao za nagradu poslati na more,da malo skinem turban...