Dan kada sve stare diskusije završavaju i nove pocinju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zoka

#1 Dan kada sve stare diskusije završavaju i nove pocinju

Post by zoka »

Konacno phpBB forum na sarajevo-x i epn nasljedniku smartneta.

Sjecam se ovog foruma kad je ovdje bila ubb neka free skripta instalisana po osnovnom izgledu i tako samo je visila.

U to vrijeme na sajtu su se pojavljicali Edit Engram, Mama, Mirza, Zoka, Dietrich, Vedran, Psiholog, ScarFace, muha, paco, moralista... i jos jedno desetak clanova i diskutovalo se manje vise na svim forumima mada je bez cenzure bio najaktivniji.

Poslije su Dietrich i Vedran i ne znam jel jos ko sa njima napravili novi forum koji je prakticno do juce izgledao manje vise isto s tim da se jednom moralo nanovo registrovati. Naravno u to vrijeme se desilo nesto sto je najvise i doprimijelo popularizaciji ovog foruma a to je spajanje sa sarajevo-x.com

Od samog pocetka sam zelio da ovaj forum postane javna tribina Bosne i Hercegovine da se ono sto se kaze danas ovdje sutra cuje daleko, daleko, daleko...

Forum je dobio svoj zamah i daleko prevazisao vizije ljudi koji su ga pogurali prvi ali ipak jos uvijek ovaj forum ima nesto pionirsko u sebi. Drago mi je vidjeti topike novih clanova koji se tek zaljubljuju a isto tako odgovore dobro poznatih i dragih ljudi koje zname evo pet godina.

Zelim da ovaj forum dugo pozivi i da se na njemu lijepo druzimo.

Ima par nostalgicnih stvari, molio bih administratore da skinu ban sa Nicka Engram i da ga daju covjeku kome on i pripada i da se zaborave stari dugovi. Imam jos zelju da nam prebacite stare smajlije jer ove standardne phpBB vidim na svakom koraku.
Engram

Post by Engram »

Blagodarim Zoka, evo me u starom ruhu...

Idemo dalje ;)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Lijepo si ovo rekao, zoka.
ovo_ono

Post by ovo_ono »

iskreno se nadam (a i licno cu se potruditi, to vam svima obecavam) da cemo imati jedan Forum party u nekom od sarajevskih klubova

pa da se malo druzimo...

definitivno ste svi zasluzili
dario-x

Post by dario-x »

Mogli bi. Ali banovanim korisnicima zabranjen ulaz. :D
zoka

Post by zoka »

The_Fluid wrote:Lijepo si ovo rekao, zoka.
Hvala Fluidzijo moj dobri :)

Kakav si sa inspiracijom, ide li nova kolumna... imam ja jednu dobru pricu morao bih kolumnu napisati... psihodelija slozenija :)
zoka

Post by zoka »

Engram wrote:Blagodarim Zoka, evo me u starom ruhu...

Idemo dalje ;)
Engry daj jos onaj crveni smile stavi.... da sve bude 100% original :)
krava

Post by krava »

bas je dobar ovaj novi forum
svaka cast

ovo-ono, hajde organizuj taj forum party ! ali da svi moraju imati na sebi majice sa imenom svog nicka..

to bi bilo super

:D
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D :D :lol: :lol: ko će majice organizovati meni treba veća samo da se zna a ista veličina i za Brazzu Horny-a
dietrich

Post by dietrich »

Evo i mene poslije dugo vremena. Pozdrav Zoka.
Da budm iskren, i nisam imao puno vremena za diskusije ovakve vrste pa sam izgubio i osjecaj i potrebu za ucestvovanjem.

Ali tu sam i javicu se ako bude poziva...
zoka

Post by zoka »

Dietrich i ja naletip ponekad procitam sta se pise i komentar nekad ostavim a nekada ne...

Ma ima se obaveza previse i bez foruma ali drago mi je da ovo zivi.
zoka

Post by zoka »

ud da onom spisku sa pocetka zaboravih Kameta staviti pa evo sad se ispravljam.
energie_girl

Post by energie_girl »

ja takodjer navratim ovako ponekad i fino je vidjet one starije clanove...s Kametom se nisam odavno cula...ni sa the_stick-om..vrijeme cini svoje
CiCiban

Post by CiCiban »

aaaaa TU jE iiiiiii :-) ,. kameno doba :D :P
SD-6

#15 Re: Dan kada sve stare diskusije završavaju i nove pocinju

Post by SD-6 »

zoka wrote:Ima par nostalgicnih stvari, molio bih administratore da skinu ban sa Nicka Engram/jeko i da ga daju covjeku kome on i pripada i da se zaborave stari dugovi. .
:-?
red bio da mu se i sad skine...fakat fali...a i ne znam koje je to on pravilo prekrsio a da ja nisam...gotovo smo jednako provokativni(nije sad da ja trazim da i mene-žik :D )...vjerujem da ni moderatori nisu usaglaseni oko njega...dok mu "papak eliminator" jednom ljubazno otvori temu,dotle ga z66 kupi gdje god stigne...nedavno citam da ga je mirci upoznala i da je lik regularan...al' eto zbog nekih licnih razmirica(na relaciji zna se koga) ispasta :oops: ...ja sam za brisanje komentara(svih uvredljivih,dakle sa psovkama,otvorenimanacionalizmom) a ne za pristrasno banovanje vjerovatno nema nista od toga...mozda kad bi fair life uletio i reagovo za njega :shock: ovako nista...a zanemaruje se da nisu svi isti,i da mnogi vole citati i njegove komentare...a ne samo povlastenih,kojima je apsulutno sve dozvoljenu...a iskljucivo zbog boje dresa
pitt

Post by pitt »

Ako je pitar moze :D:D
Toozla

#17 Re: Dan kada sve stare diskusije završavaju i nove pocinju

Post by Toozla »

SD-6 wrote:
zoka wrote:Ima par nostalgicnih stvari, molio bih administratore da skinu ban sa Nicka Engram/jeko i da ga daju covjeku kome on i pripada i da se zaborave stari dugovi. .
:-?
red bio da mu se i sad skine...fakat fali...a i ne znam koje je to on pravilo prekrsio a da ja nisam...gotovo smo jednako provokativni(nije sad da ja trazim da i mene-žik :D
....nisi u pravu....koliko ja pratim forum, razlika izmedju vas dvojice je ogromna....ti si samo, jasno i glasno, oprjedeljen za jednu stranu(to je vasa slicnost).....nema veze sta mislim ja ili bilo ko drugi od forumasa po tom pitanju jer to je sasvim validno sa tvoje strane....
....sa druge strane, za razliku od Engrama, ja nikad nisam procitao tvoj post u kojem kazes nesto u stilu "treba ih sve poklati.....posuti ih kiselinom....oci im treba vaditi....itd...."....
...po meni, to je velika, velika razlika....
SD-6

Post by SD-6 »

neuzubillah gdje ces klat :shock: ...ja to nisam nikad od njega procito...a i sve da je bilo toga(ponavljam,nikad nista slicno nisam od njega citao)ja sam k'o sto sam i rek'o... za brisanje postova a ne za skidanje glava...ili ako bas neko pretjerije,i svi se jednoglasno usaglase,a snjim to nije slucaj...vjeruj mi to je nesto licno izmedju njih(mada ne znam tacno sta)
...treba ga vratiti...jer vjerujem da nekad i "protivnicku" stranu nasmije svojim komentarom,slikom...a to je pomeni pozitivna stvar,a nikako stetna,naravno sve dok je na razini kvalitetne zajebancije...isto kao sto je i meni nekad smijasan komentar druge strane,s kojom bas i nisam u nice odnosima...ali sve dok u tome nema nekakvog gnjeva,frustracija i ostalog crapa(kakav mi je engl :D )
...i ni on kao ni ja nismo toliko radikalni,mada se tako vjerujem cini...to je nas stil pisanja i mores ga hate it or lovit(sve sam bolji,The Game :D )
...i koja je to moja strana SDA :-) ako sam za neke ljude,koje postujem i mislim su OK to ne znaci automatski da sam za tu stranku...ima ljudi i u SDP koji bi mogli kod mene proci :-) ali da mi ne bi braća zamjerila :oops:
...let's jeko back...let's engram back.. :x :D
uz vasu podrsku to je sigurno moguce...samo malo dobre volje...ali...
SD-6

Post by SD-6 »

pitt wrote:Ako je pitar moze :D:D
...ja sam čuo da nosi fes :D znaci more :-D :roll:
zlata

Post by zlata »

SD-6 wrote:neuzubillah gdje ces klat :shock: ...ja to nisam nikad od njega procito...a i sve da je bilo toga(ponavljam,nikad nista slicno nisam od njega citao)ja sam k'o sto sam i rek'o... za brisanje postova a ne za skidanje glava...ili ako bas neko pretjerije,i svi se jednoglasno usaglase,a snjim to nije slucaj...vjeruj mi to je nesto licno izmedju njih(mada ne znam tacno sta)
...treba ga vratiti...jer vjerujem da nekad i "protivnicku" stranu nasmije svojim komentarom,slikom...a to je pomeni pozitivna stvar,a nikako stetna,naravno sve dok je na razini kvalitetne zajebancije...isto kao sto je i meni nekad smijasan komentar druge strane,s kojom bas i nisam u nice odnosima...ali sve dok u tome nema nekakvog gnjeva,frustracija i ostalog crapa(kakav mi je engl :D )
...i ni on kao ni ja nismo toliko radikalni,mada se tako vjerujem cini...to je nas stil pisanja i mores ga hate it or lovit(sve sam bolji,The Game :D )
...i koja je to moja strana SDA :-) ako sam za neke ljude,koje postujem i mislim su OK to ne znaci automatski da sam za tu stranku...ima ljudi i u SDP koji bi mogli kod mene proci :-) ali da mi ne bi braća zamjerila :oops:
...let's jeko back...let's engram back.. :x :D
uz vasu podrsku to je sigurno moguce...samo malo dobre volje...ali...
Jekalija...aka...Engram...je uzivao u umalovazavanju...i ponizivanju...svih...a osobito ljudi koji su pro-BiH...a bez cejfa za SDA. Tip je klasican uskovidan malogradjanin...politicki oportunista. Da je sad Tito na vlasti...nos'o bi najvecu petokraku. Umjesto "Allaha mi"...vik'o bi Jekan..."Tite mi". Inace je tvrdio da je beg. Valjda "propali"...pa sad kao takav trazi svoje mjesto u novorodjenoj Bosnjacko-SDA-ovskoj, novokomponovanoj eliti. Ma vid'lo se to. Cin'lo mi se...da mu je Alija bio prici od Svemoguceg. Nek'mu je Rahmet...na ovom forumu.
Post Reply