Jeste, ali u samim tim narodima koji su zavedeni tim ideološkim pravcima imaš i nešto poput opozicije, otpor, neki drugi pravac. Ja ne znam još da je ijedan čovjek osim Čede onako javno izašao i rekao činjenicu svima u brk i da se još drži koliko-toliko. Ne čudi me to od ljudi iz bileće, foče, trebinja, gacka i sl. gdje imaju samo par traktora, par maraka i cijeli arsenal oružja i čekanje za osvetu turcima, ali mislio sam da makar malo drugačije razmišljaju oni, kobajagi, intelektualno razvijeniji i materijalno bolje situirani...Alfons Kauders wrote:Ne znam zasto te to toliko cudi?BayrakTB wrote:Al mene fakat zanima šta se nalazi u tim lobanjama kod naših konstitutivnih 30%. Da li oni fakat žive u tim zabludama kao što @spreca reče, da li je to ustvari neki inat i provociranje ili im je mozak ispran do te mjere da vjeruju da smo se sami granatirali, da je srpska nejač bacana u pionirsku ili da je razlog početka rata ubistvo srpskog svata? Pratim i objave na fejsbuk grupi exyu studenti u beču od mladih i školovanih osoba, ljudi koji završavaju diplomski studij, master studije i koji su se snašli u dijaspori i neki dan likuju u vezi referenduma, more ih izlazi i slave kao da je neuzubillahi onaj o otcjepljenju. Ne mogu da zamislim u glavi takav sklop ljudi koji intelektualno ne bi trebali biti nazadni ali vjeruju u neke stvari u koje udaraju na zdrav razum bilo koga. To je za ne povjerovati...
I medju nacistima si imao jako obrazovanih i inteligentnih ljudi, kao i medju staljinistima, islamistima, rasistima raznih vrsta, cionistima itd.
Dan (i) nakon referenduma u RS
- BayrakTB
#526 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
- Alfons Kauders
#527 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pa dobro, desava se, ali ne tako cesto, i ne tim intenzitetom (npr. tesko ces povuci paralele izmedju nemira pri otvaranju Ferhadije, ili paljenja dzamije u Beogradu, godinama nakon rata).ze kalanga wrote:Pa sad baš da se rijetko dešava i ne baš... ali... to u ovom trenutku nije bitno.Alfons Kauders wrote:
Nije novina na "tim" prostorima, ali kod nas bi bila, jer se rijetko desava nesto slicno... Dobro, jeste onomad granata razvalila pravoslavnu crkvu, ali jebiga, to nije bilo do nas (mada SPC tvrdi da jeste)
Nego...
Zasto si preskocio drugi dio pitanja?
- spreca
#528 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ze kalanga wrote:
Nije bitno šta sam ja očekivao, istraga će utvrditi ko je krivac. Moje je da osudim i ukažem na nelogičnost. I nadam se da slične stvari neće ponavljati.
-
155_mm
#529 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
da nam nije sputnjika u kojoj bi tami i zabludi zivjeli nismo ni svjesni.KatarinaKosaca wrote:Zgoljo wrote:Sputnjik.
Jest,i Putin je porucio,ne dirajte PC jer cu vas rijesiti za jedan dan![]()
Kako se samo otkrivate dok pokusavate da glumite neke objektivne i nepristrasne.
Dodik je gotov,gotov,shvatite to.Uhapsen ili smijenjen,svejedno je..A gotovi su i pokusaji podjele zemlje i njenog namjernog kocenja u bilo cemu.
Sto se prije pomiriti s tim to bolje po vas.
na primjer nikad ne bi saznali da je mickina anketa unaprijed imala podrsku nekih zapadnih zemalja.
isti taj zapad koji ima ovoliko problema od sirije do ukrajine pa izbjeglice, podrzava otvaranje jos jednog zarista u vlastitom dvoristu.
interesantne ove tvrdnje ekstremnih gandijevaca.
-
prog321
#530 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Paul F. wrote:Dodik u jučerašnoj Ćirilici. Ne ulazeći u gluposti koje isti valja, primjećujem da ženske okolo kojima je zadadak da plješću po naredbi nikad ružnije nisu bile. I to je znakovito meš čini.
Ovo bi trebao svaki pro-BiH gradjanin pogledati da bi shvatio sa kojim mentalnim skolopom imaju posla ovdje.
Dodina artikulacija, govor, zmirkanje ocima govori o dubokoj, nepopravljivoj mrznji prvenstveno prema Islamu i muslimanima u cijelini.
Ovakvu zestinu mozete primjetiti samo kod Hitlera kada je govorio o Zidovima. Apsolutna mrznja i prezir. Ovaj covjek je opasan.
Odoh je podmazat ovo sto imam.
Nece se moci drugacije sa ovakvim likovima.
- Alfons Kauders
#531 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ma ima toga i kod Srba, samo nema toliko, i bas nije nesto sto je popularno iznositi u javnosti. Dodik je najbolji primjer - covjek nije nacionalista, ali je prije 10 godina skonto da je sve sem nacionalizma neisplativo u politickom smislu... Princip ponude i potraznje jebiga. Narod hoce nacionalizam, a na politicarima je da se prilagode.BayrakTB wrote:Jeste, ali u samim tim narodima koji su zavedeni tim ideološkim pravcima imaš i nešto poput opozicije, otpor, neki drugi pravac. Ja ne znam još da je ijedan čovjek osim Čede onako javno izašao i rekao činjenicu svima u brk i da se još drži koliko-toliko. Ne čudi me to od ljudi iz bileće, foče, trebinja, gacka i sl. gdje imaju samo par traktora, par maraka i cijeli arsenal oružja i čekanje za osvetu turcima, ali mislio sam da makar malo drugačije razmišljaju oni, kobajagi, intelektualno razvijeniji i materijalno bolje situirani...Alfons Kauders wrote:Ne znam zasto te to toliko cudi?BayrakTB wrote:Al mene fakat zanima šta se nalazi u tim lobanjama kod naših konstitutivnih 30%. Da li oni fakat žive u tim zabludama kao što @spreca reče, da li je to ustvari neki inat i provociranje ili im je mozak ispran do te mjere da vjeruju da smo se sami granatirali, da je srpska nejač bacana u pionirsku ili da je razlog početka rata ubistvo srpskog svata? Pratim i objave na fejsbuk grupi exyu studenti u beču od mladih i školovanih osoba, ljudi koji završavaju diplomski studij, master studije i koji su se snašli u dijaspori i neki dan likuju u vezi referenduma, more ih izlazi i slave kao da je neuzubillahi onaj o otcjepljenju. Ne mogu da zamislim u glavi takav sklop ljudi koji intelektualno ne bi trebali biti nazadni ali vjeruju u neke stvari u koje udaraju na zdrav razum bilo koga. To je za ne povjerovati...
I medju nacistima si imao jako obrazovanih i inteligentnih ljudi, kao i medju staljinistima, islamistima, rasistima raznih vrsta, cionistima itd.
-
Budjav_lebac
#532 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Istraga u genocidnoj
Kao i ranijih 200 napada na Bosnjake i vjerske objekte i ova se nikad nece desiti. Medjutim, i nebitno, bitno je da ce tuzilastvo povesti svoju protiv bika iz Laktasa i da ce isti zajedno sa ostalim genocidasima zavrsiti iza resetaka.
Kao i ranijih 200 napada na Bosnjake i vjerske objekte i ova se nikad nece desiti. Medjutim, i nebitno, bitno je da ce tuzilastvo povesti svoju protiv bika iz Laktasa i da ce isti zajedno sa ostalim genocidasima zavrsiti iza resetaka.
-
RNG_25
#533 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
U fantazijskom paralelnom univerzumu možda, u kvazi-državi poput BiH gotovo sigurno ne.Budjav_lebac wrote:Medjutim, i nebitno, bitno je da ce tuzilastvo povesti svoju protiv bika iz Laktasa i da ce isti zajedno sa ostalim genocidasima zavrsiti iza resetaka.
- Helena2014
#534 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ankete za načelnike općina ovih dana na njihovim medijima ne kazuju ništa u RS, glaačko tijelo je 50%-50%, niko ne nosi prevagu
http://www.atvbl.com/atv-anketa-ko-ce-b ... ra-doboja/
-
RNG_25
#535 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Koja naivnost...prog321 wrote:Tema treba da se zamandali do septembra 3.
Sad niko u tuzilastvu nece da usmjeri vodu na Dodin mlin. Sve se ceka za vrijeme poslije izbora. Znaci, zuuuk, i cekaj.
Vidjet cemo poslije izbora da li zakopavat opet ono sto se otkopalo
- ze kalanga
#536 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Zato što još uvijek nije utvrđena relevantna materijalna činjenica, sve ostalo je percepcija dva duha totaliteta.Alfons Kauders wrote:
Nemaš mi šta vjerovati, nisam ja drot. Ni ti ni ja ne znamo ko je to učinio. Stoga preostaje nam da sačekamo zvaničnu istragu.evo sad sam ti apsolutno povjerovao
-
Budjav_lebac
#537 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Caca ti je kvazi.RNG_25 wrote:U fantazijskom paralelnom univerzumu možda, u kvazi-državi poput BiH gotovo sigurno ne.Budjav_lebac wrote:Medjutim, i nebitno, bitno je da ce tuzilastvo povesti svoju protiv bika iz Laktasa i da ce isti zajedno sa ostalim genocidasima zavrsiti iza resetaka.
-
RNG_25
#538 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Reče sve uznemireniji nebitni čovjek po 542742087 put u zadnjih 5-10 godina. Dodik nije gotov, niti će biti, a ako i bude - on je posadio sjeme i otvorio put disolucije BiH. Vidjet ćemo samo još da li se to može spriječiti i obrnuti, lično optimista nisam, ali moram i to reći da ne ispadne da znam budućnost...Zgoljo wrote:Sputnjik.
Jest,i Putin je porucio,ne dirajte PC jer cu vas rijesiti za jedan dan![]()
Kako se samo otkrivate dok pokusavate da glumite neke objektivne i nepristrasne.
Dodik je gotov,gotov,shvatite to.Uhapsen ili smijenjen,svejedno je..A gotovi su i pokusaji podjele zemlje i njenog namjernog kocenja u bilo cemu.
Sto se prije pomiriti s tim to bolje po vas.
- ze kalanga
#539 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ankete su jedno, realnost drugo. Čitaj SDS Doboj i DNS Prijedor. SNSD Trebinje, BN SDS, SNSD Zvornik, SDS Pale, SNSD Banjaluka.Helena2014 wrote:Ankete za načelnike općina ovih dana na njihovim medijima ne kazuju ništa u RS, glaačko tijelo je 50%-50%, niko ne nosi prevagu
- Alfons Kauders
#540 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Utvrdjeno sve davno, samo sto bi neki da cinjenice pretvore u misljenja, a svoja misljenja u cinjenice.ze kalanga wrote:Zato što još uvijek nije utvrđena relevantna materijalna činjenica, sve ostalo je percepcija dva duha totaliteta.Alfons Kauders wrote:
Nemaš mi šta vjerovati, nisam ja drot. Ni ti ni ja ne znamo ko je to učinio. Stoga preostaje nam da sačekamo zvaničnu istragu.evo sad sam ti apsolutno povjerovao
Ok, drugim rijecima, da skratimo pricu, ti vjerujes da smo se sami ubijali. Hvala na pojasnjenju.
Znas li, barem odokativno, koliko gradjana RS boluje od tog poremecaja svijesti? 50%? 80%?
-
RNG_25
#541 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
BiH de facto nije u stanju štititi svoj autoritet i interese na minimalno 1/2 "svog" teritorija. Ako to nije kvazi-država po definiciji, ne znam šta jeste. Doduše... možda griješim, ipak imaju i federacije i konfederacije, čemu je BiH daleko bliža nego nekoj centralizovanoj državi ili šta već. U tom kontekstu (BiH kao državna zajednica) onda jeste država...Budjav_lebac wrote:Caca ti je kvazi.RNG_25 wrote:U fantazijskom paralelnom univerzumu možda, u kvazi-državi poput BiH gotovo sigurno ne.Budjav_lebac wrote:Medjutim, i nebitno, bitno je da ce tuzilastvo povesti svoju protiv bika iz Laktasa i da ce isti zajedno sa ostalim genocidasima zavrsiti iza resetaka.
-
Budjav_lebac
#542 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
BiH je u stanju sve to uraditi, a to ces vidjeti kada Ustavni sud potvrdi svoju odluku i kad tuzilastvo zapocne sa hapsenjem.RNG_25 wrote:
BiH de facto nije u stanju štititi svoj autoritet i interese na minimalno 1/2 "svog" teritorija. Ako to nije kvazi-država po definiciji, ne znam šta jeste. Doduše... možda griješim, ipak imaju i federacije i konfederacije, čemu je BiH daleko bliža nego nekoj centralizovanoj državi ili šta već. U tom kontekstu (BiH kao državna zajednica) onda jeste država...
U BiH je takva situacija da se nijedan vozd ne mijesa onom drugom u posao, pustaju jedni druge da vladaju svojim dijelom teritorija. Medjutim, sad je Bake zapoceo sa eliminisanjem politickih protivnika i taj ce proces privesti kraju. Doduse, ne mora se on puno ni truditi kad politicki protivnici sami prave greske u koracima i sami sebe eliminisu.
Kakva je situacija bila prije 2-3 godine ? Imao si jak SDP kojeg je Bake pokopao koalicijom i odlozio ga na deponiju. Imao si FahrA Radoncica koji je konstantno blatio Baketa, a ovaj mu odgovarao sa otvoreni smo za pregovore sa SBB-om. Na kraju dodje do te koalicije i Fahro koji je konstantno pricao protiv nje pojede govno, a Bake postane gospodar. Na kraju posto se Fahro jos malo neckao Bake sredi istragu protiv njega samo da bi mu pokazao ko je lider u Bosnjaka. Sad Fahro sam kaze Bake je gazda. Ovdje je eliminisan Fahro.
Kao treceg politickog protivnika imas HDZ, poganu stranku sa jos poganijim liderom koja suruje sa svakim. Covic pokusavao kupiti glasace pricama o trecem entitetu, Bake rekao nema nista od toga. Covic isao Dodiku, lizao mu dupe, a hrvatski narod zbunjeno gledao u njih dvojicu ne znajuci ko im je sad vodja. Na kraju Bake Covica poklopi sa zakonom o igrama na srecu jer na taj nacin dira u glavne finansijere HDZ-a. Covic se usutio, ne spominje vise ni treci entitet ni Dodika. Znaci jos jedan politicki protivnik eliminisan.
Sad su ostali jos Bake i Dodik. Bake vec vodi 1:0 u setovima jer je ovaj bivol napravio toliko gresaka da ga Marija Tereza ne moze iscupati. Ukoliko Bake ovo do kraja odigra pametno eliminisat ce i zadnjeg protivnika i na neki nacin poljuljati sve drzavotvorne elemente koje ima manji entitet dokazujuci im da je ipak drzavni nivo iznad entitetskog ma sta Dodik njima pricao.
- ultima_palabra
#543 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Jebo Chucka Norrisa i Stevena Seagala šta Bake radi...
- Helena2014
#544 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Budjav_lebac wrote:BiH je u stanju sve to uraditi, a to ces vidjeti kada Ustavni sud potvrdi svoju odluku i kad tuzilastvo zapocne sa hapsenjem.RNG_25 wrote:
BiH de facto nije u stanju štititi svoj autoritet i interese na minimalno 1/2 "svog" teritorija. Ako to nije kvazi-država po definiciji, ne znam šta jeste. Doduše... možda griješim, ipak imaju i federacije i konfederacije, čemu je BiH daleko bliža nego nekoj centralizovanoj državi ili šta već. U tom kontekstu (BiH kao državna zajednica) onda jeste država...
U BiH je takva situacija da se nijedan vozd ne mijesa onom drugom u posao, pustaju jedni druge da vladaju svojim dijelom teritorija. Medjutim, sad je Bake zapoceo sa eliminisanjem politickih protivnika i taj ce proces privesti kraju. Doduse, ne mora se on puno ni truditi kad politicki protivnici sami prave greske u koracima i sami sebe eliminisu.
Kakva je situacija bila prije 2-3 godine ? Imao si jak SDP kojeg je Bake pokopao koalicijom i odlozio ga na deponiju. Imao si FahrA Radoncica koji je konstantno blatio Baketa, a ovaj mu odgovarao sa otvoreni smo za pregovore sa SBB-om. Na kraju dodje do te koalicije i Fahro koji je konstantno pricao protiv nje pojede govno, a Bake postane gospodar. Na kraju posto se Fahro jos malo neckao Bake sredi istragu protiv njega samo da bi mu pokazao ko je lider u Bosnjaka. Sad Fahro sam kaze Bake je gazda. Ovdje je eliminisan Fahro.
Kao treceg politickog protivnika imas HDZ, poganu stranku sa jos poganijim liderom koja suruje sa svakim. Covic pokusavao kupiti glasace pricama o trecem entitetu, Bake rekao nema nista od toga. Covic isao Dodiku, lizao mu dupe, a hrvatski narod zbunjeno gledao u njih dvojicu ne znajuci ko im je sad vodja. Na kraju Bake Covica poklopi sa zakonom o igrama na srecu jer na taj nacin dira u glavne finansijere HDZ-a. Covic se usutio, ne spominje vise ni treci entitet ni Dodika. Znaci jos jedan politicki protivnik eliminisan.
Sad su ostali jos Bake i Dodik. Bake vec vodi 1:0 u setovima jer je ovaj bivol napravio toliko gresaka da ga Marija Tereza ne moze iscupati. Ukoliko Bake ovo do kraja odigra pametno eliminisat ce i zadnjeg protivnika i na neki nacin poljuljati sve drzavotvorne elemente koje ima manji entitet dokazujuci im da je ipak drzavni nivo iznad entitetskog ma sta Dodik njima pricao.
Sve čovjek dobro rekao
Al ono što nismo dokučili- ko je Baketov ŠAPTAČ?
- JThomas
#545 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
dugo vremena sam samo čitao forum i odlučio da se registrujem...ultima_palabra wrote:Jebo Chucka Norrisa i Stevena Seagala šta Bake radi...
- Gojeni H
#546 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Bakir Izetbegovic i Fahrudin Radoncic kao stameni borci za Bosnu i Hercegovinu ...
Ne znam zasto se ignorise odgovornost ove prve dvojice u Bosnjaka?
Sve se oci uprle prema onom konju iz Laktasa, a navija se za Sud, kao da Bosna vodi 3 razlike protiv Argentine ... isto kao da je taj sud nesto znacajno uradio protiv gnusne pljacke naroda i rastakanja zamlje sve ove godine.
Od ovog trenutka (ali i odranije) sva odgovornost za sudbinu zemlje je u rukama Izetbegovica mladjeg i Radoncica ... ne Amerikanaca, ne neke u bosnjackoj glavi metafizicke "medjunarodne zajednice", vec samo u rukama SDA, SBB i njihovih lidera.
Ne moze se vladati, a nesnositi odgovornost.
Opcije jesu ogranicene ali ih ima dovoljno, samo trebaju muda (da prosti zenski svijet).
Proglasite Dejtonski sporazum nevazecim, povucite Savjet ministara i odgovornosti unutar Federacije i napravite balkanski Kipar ... ako smijete, vagine jedne.
Ne znam zasto se ignorise odgovornost ove prve dvojice u Bosnjaka?
Sve se oci uprle prema onom konju iz Laktasa, a navija se za Sud, kao da Bosna vodi 3 razlike protiv Argentine ... isto kao da je taj sud nesto znacajno uradio protiv gnusne pljacke naroda i rastakanja zamlje sve ove godine.
Od ovog trenutka (ali i odranije) sva odgovornost za sudbinu zemlje je u rukama Izetbegovica mladjeg i Radoncica ... ne Amerikanaca, ne neke u bosnjackoj glavi metafizicke "medjunarodne zajednice", vec samo u rukama SDA, SBB i njihovih lidera.
Ne moze se vladati, a nesnositi odgovornost.
Opcije jesu ogranicene ali ih ima dovoljno, samo trebaju muda (da prosti zenski svijet).
Proglasite Dejtonski sporazum nevazecim, povucite Savjet ministara i odgovornosti unutar Federacije i napravite balkanski Kipar ... ako smijete, vagine jedne.
- animus
#547 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Dobra analiza. Iako niko nije vjerovao da je to u mogucnosti Bakir je sve iznenadio. Drzava pocinje da lici na nesto a do sada je bila sprdacina.Budjav_lebac wrote:BiH je u stanju sve to uraditi, a to ces vidjeti kada Ustavni sud potvrdi svoju odluku i kad tuzilastvo zapocne sa hapsenjem.RNG_25 wrote:
P.S. Djikani kad ne znaju sta ce onda udare na pricu o terorizmu i Islamu a u zadnje vrijeme se bas vidi njihova nemoc.
-
almir90
#548 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Eto, nije ništa značajno se desilo. Desetak godina govorite da mu samo još malo fali da ode, eto samo što nije, stranci će sutra, prekosutra, ma evo samo što nisu, a lik i dalje vlada.
Vrijeme je da se neki pođu vraćati u realnost.
Ja samo ne kontam ove poltrone koji se samo pozivaju na strance, tj. USA, EU i Međunarodnu zajedincu, je l' to planirate i dalje samo voditi politiku 'Klintone, Klintone, Klintone, evo Srbi opet ruše državu, zovi NATO da ih ruši'?
Vrijeme je da se neki pođu vraćati u realnost.
Ja samo ne kontam ove poltrone koji se samo pozivaju na strance, tj. USA, EU i Međunarodnu zajedincu, je l' to planirate i dalje samo voditi politiku 'Klintone, Klintone, Klintone, evo Srbi opet ruše državu, zovi NATO da ih ruši'?
- bh.tornjak
#549 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
za analizuBudjav_lebac wrote:BiH je u stanju sve to uraditi, a to ces vidjeti kada Ustavni sud potvrdi svoju odluku i kad tuzilastvo zapocne sa hapsenjem.RNG_25 wrote:
nikad nisam mogao ni zamisliti da je ridjobradi sposoban za te marifetluke....
zalosno je to sto je ridjobradi poklopio sve....tako da vise nece biti ni "iole ozbiljnije opozicije"
Last edited by bh.tornjak on 28/09/2016 11:23, edited 1 time in total.
- apsidejzi
#550 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Budjav_lebac wrote: Sad su ostali jos Bake i Dodik. Bake vec vodi 1:0 u setovima jer je ovaj bivol napravio toliko gresaka da ga Marija Tereza ne moze iscupati.
E svaka cast na opisu