"Austrija ima jasan stav i mi vidimo Bosnu i Hercegovinu kao federalnu državu"-Austrijski ambasador.A ovde odmah drvlje i kamenje ako neki forumas spomene da ide sve u tome pravcu i ukidanju konstitutivnost naroda.Mozda i ne bi cudno nista bilo da se ne obiljezava i u Mostaru,Banja Luka je glavni grad Republike i to se moze donekle shvatiti ali u Mostaru i nemamo neke institucije drzavne i entitetske.Prpa.ba wrote:Sprem'te se sprem'te pasosi, silna carina na Dobrinji ce da bude. Sankcije, ostre izjave i medjunarodna izolacija na djelu.![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada ... /161020030
Dan (i) nakon referenduma u RS
-
Yug
#2376 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
- GeeTnT
#2377 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
hahaha,,,,cuj glavni grad..mozda je tebi bio glavni ali ok, polozio si geogeafiju, hocemo li dalje?Yug wrote:"Austrija ima jasan stav i mi vidimo Bosnu i Hercegovinu kao federalnu državu"-Austrijski ambasador.A ovde odmah drvlje i kamenje ako neki forumas spomene da ide sve u tome pravcu i ukidanju konstitutivnost naroda.Mozda i ne bi cudno nista bilo da se ne obiljezava i u Mostaru,Banja Luka je glavni grad Republike i to se moze donekle shvatiti ali u Mostaru i nemamo neke institucije drzavne i entitetske.Prpa.ba wrote:Sprem'te se sprem'te pasosi, silna carina na Dobrinji ce da bude. Sankcije, ostre izjave i medjunarodna izolacija na djelu.![]()
-
Yug
#2378 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pa glavni grad Republike Srpske ,jednog od dva entiteta u BiH.Tamo su sjediste i Skupstine i Vlade ,Predsjednika,ministarstava itd..Ali ne znam zasto Austrija proslavlja u MostaruGeeTnT wrote:hahaha,,,,cuj glavni grad..mozda je tebi bio glavni ali ok, polozio si geogeafiju, hocemo li dalje?Yug wrote:"Austrija ima jasan stav i mi vidimo Bosnu i Hercegovinu kao federalnu državu"-Austrijski ambasador.A ovde odmah drvlje i kamenje ako neki forumas spomene da ide sve u tome pravcu i ukidanju konstitutivnost naroda.Mozda i ne bi cudno nista bilo da se ne obiljezava i u Mostaru,Banja Luka je glavni grad Republike i to se moze donekle shvatiti ali u Mostaru i nemamo neke institucije drzavne i entitetske.Prpa.ba wrote:Sprem'te se sprem'te pasosi, silna carina na Dobrinji ce da bude. Sankcije, ostre izjave i medjunarodna izolacija na djelu.![]()
-
prog321
#2379 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Zato sto su narucili muziku iz Austrije i razmisljaju kapitalisticki.
Kad su vec platili karte guslarima mogu prosvirat i po drugim gradovima.
Kad su vec platili karte guslarima mogu prosvirat i po drugim gradovima.
- 512MB
#2380 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
U ustavu republike stoji da je glavni grad republike RajvosaYug wrote: Pa glavni grad Republike Srpske ,jednog od dva entiteta u BiH.Tamo su sjediste i Skupstine i Vlade ,Predsjednika,ministarstava itd..Ali ne znam zasto Austrija proslavlja u Mostaru
-
Alfaromeo
#2381 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Sta kaze tuzilastvo danas?!
- Progressive House
#2382 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
512MB wrote:U ustavu republike stoji da je glavni grad republike RajvosaYug wrote: Pa glavni grad Republike Srpske ,jednog od dva entiteta u BiH.Tamo su sjediste i Skupstine i Vlade ,Predsjednika,ministarstava itd..Ali ne znam zasto Austrija proslavlja u Mostaru
baš
- Progressive House
#2383 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Prpa.ba wrote:Sprem'te se sprem'te pasosi, silna carina na Dobrinji ce da bude. Sankcije, ostre izjave i medjunarodna izolacija na djelu.![]()
i šta je bilo kad si se probudio? bolje da spremiš traktor što ti je ostao iz srao krajine
-
Lug
#2384 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
U zivotu je sve stvar navike, ako ih tako naviknemo tako ce i biti..hocu reci da se kroz historiju zadnjih 100-njak godina i nije moglo drugacije, ali za ovo sadanje vrijeme smo mi sami krivi..valjda se jos nismo oslobodili te neke podredjene navike iz proslosti, a vrijeme je.arzuhal wrote:Ono što je Pejaković govorio kako je važilo za Bosance u Yugi, tako važi nekako i danas za Bošnjake u BiH (i šire):Alfons Kauders wrote: A zasto se uvijek po defaultu ocekuje da Bosnjaci trebaju biti "normalni" dok ostali divljaju?
Kurca graha. Mozemo i mi biti mahniti desnicari koji prijete ratom, terorizmom i cime sve ne. Zasto se od nas ocekuje da budemo uljudniji, kulturniji i progresivniji od Srba i Hrvata? A oni nas vide kao neandretalce... Ne znamo razlomke, al znamo da dijelimo lobanje na dva...
E pa kad nas tako dozivljavaju, red je i da se ponasamo u skladu sa njihovom pozicijom, pa nek se onda pitaju koji nam je kurac i zasto se s nama ne moze naci zajednicki jezik.Samo oshtro i brez pardona
- Bosanac je morao pokazati natprosječnost da bi mu priznali prosječnost.
Na tom nekom tragu, u tom nekom obliku je odgovor...
-
oakville
#2385 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Vidi se da se ne razumiješ u sve tajne planove svjetske diplomatije koji se kuju iza zatvorenih vrata.Prpa.ba wrote:Sprem'te se sprem'te pasosi, silna carina na Dobrinji ce da bude. Sankcije, ostre izjave i medjunarodna izolacija na djelu.![]()
Taj tajni plan se odvija u sljedećim fazama:
Faza 1: Prije odlaska na vikend u Dubrovnik u petak ujutro, novouposleni pripravnik u Američkoj ambasadi, nakon što je kupio argetu, kefir i kifle, dok ispija kafu u Importaneu sastavlja izjavu za javnost i jasno navede da "kršenje međunardnog sporazuma ne može proći bez sankcija i da Amerika čvrsto stoji iza sporazuma." Ta izjava najavljuje drugu fazu tajnog plana.
Faza 2: U skladu sa sankcijama, MMF prebacuje novac kršiteljima tzv sporazuma.
Faza 3: Austrija finansira koncert, da muzika besplatno svira dok su kršitelji sporazuma pod sankcijama i da im tako olakša duši.
Faza 4: Kršitelji sporazuma dobijaju nove funkcije, npr. u institucijama tzv BiH, gdje se njihova izolacija nastavlja pod teškim uslovima povećane plate, smanjenog radnog vremena, te raznovrsnog jelovnika, jer se ne mogu sankcije trpiti na gladan stomak.
Ukratko, cilj tajnog plana za kažnjavanje kršitelja tzv sporazuma se sastoji u sljedećem - džaba pare, džaba muzika, džaba hrana plus novo radno mjesto i povećana plata. Nek znaju kršitelji sporazuma šta ih je snašlo i nikad im više neće pasti na pamet da krše sporazum.
Ha ja
- GeeTnT
#2386 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
"Bošnjaci smatraju da je njihova ‘Bosna’ u kojoj nema Hrvata i Srba ili da u njoj budu Hrvati popu Lijanovića ili pak Srbi koje oni hoće poput Bosića. Naravno, ta država ne može proći i oni će izgubiti. Sada Bošnjaci prolaze isti put arogancije kao Srbi kada su bili pod Miloševićem", kazao je Dodik.
Istorijski autogol!
- Blek Stena
#2387 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Mozes ti da se cjepas koliko hoces, ali dijagnoza je tacna skrozGeeTnT wrote:"Bošnjaci smatraju da je njihova ‘Bosna’ u kojoj nema Hrvata i Srba ili da u njoj budu Hrvati popu Lijanovića ili pak Srbi koje oni hoće poput Bosića. Naravno, ta država ne može proći i oni će izgubiti. Sada Bošnjaci prolaze isti put arogancije kao Srbi kada su bili pod Miloševićem", kazao je Dodik.
![]()
Istorijski autogol!
- GeeTnT
#2388 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nisi skonto, lik vas javno ocinka...jbt...dzaba onoliki lobiji, veta, a ovaj ladno Srbi su krivi za raspad....Blek Stena wrote:Mozes ti da se cjepas koliko hoces, ali dijagnoza je tacna skrozGeeTnT wrote:"Bošnjaci smatraju da je njihova ‘Bosna’ u kojoj nema Hrvata i Srba ili da u njoj budu Hrvati popu Lijanovića ili pak Srbi koje oni hoće poput Bosića. Naravno, ta država ne može proći i oni će izgubiti. Sada Bošnjaci prolaze isti put arogancije kao Srbi kada su bili pod Miloševićem", kazao je Dodik.
![]()
Istorijski autogol!
- ultima_palabra
#2389 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Jel to i SDS postao nelegitiman? 
-
Alfaromeo
#2390 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Svaka castoakville wrote:Vidi se da se ne razumiješ u sve tajne planove svjetske diplomatije koji se kuju iza zatvorenih vrata.Prpa.ba wrote:Sprem'te se sprem'te pasosi, silna carina na Dobrinji ce da bude. Sankcije, ostre izjave i medjunarodna izolacija na djelu.![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada ... /161020030Ovo je samo jedna od faza u širokoj diplomatskoj akciji na izolaciji i kažnjavanju kršitelja međunarodnog sporazuma o uvozu argeta paštete, popularno nazvanog Dejtonski sporazum.
Taj tajni plan se odvija u sljedećim fazama:
Faza 1: Prije odlaska na vikend u Dubrovnik u petak ujutro, novouposleni pripravnik u Američkoj ambasadi, nakon što je kupio argetu, kefir i kifle, dok ispija kafu u Importaneu sastavlja izjavu za javnost i jasno navede da "kršenje međunardnog sporazuma ne može proći bez sankcija i da Amerika čvrsto stoji iza sporazuma." Ta izjava najavljuje drugu fazu tajnog plana.
Faza 2: U skladu sa sankcijama, MMF prebacuje novac kršiteljima tzv sporazuma.
Faza 3: Austrija finansira koncert, da muzika besplatno svira dok su kršitelji sporazuma pod sankcijama i da im tako olakša duši.
Faza 4: Kršitelji sporazuma dobijaju nove funkcije, npr. u institucijama tzv BiH, gdje se njihova izolacija nastavlja pod teškim uslovima povećane plate, smanjenog radnog vremena, te raznovrsnog jelovnika, jer se ne mogu sankcije trpiti na gladan stomak.
Ukratko, cilj tajnog plana za kažnjavanje kršitelja tzv sporazuma se sastoji u sljedećem - džaba pare, džaba muzika, džaba hrana plus novo radno mjesto i povećana plata. Nek znaju kršitelji sporazuma šta ih je snašlo i nikad im više neće pasti na pamet da krše sporazum.
Ha ja
1+
- arzuhal
#2391 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Srbi se u Republici Srpskoj ponašaju kao što su se ponašali Srbi u Jugoslaviji, misleći ona samo njima pripada...Taj put arogancije Srbi već drugi put prolaze u četvrt vijeka... 
-
Alfaromeo
#2392 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Blek Stena wrote:Mozes ti da se cjepas koliko hoces, ali dijagnoza je tacna skrozGeeTnT wrote:"Bošnjaci smatraju da je njihova ‘Bosna’ u kojoj nema Hrvata i Srba ili da u njoj budu Hrvati popu Lijanovića ili pak Srbi koje oni hoće poput Bosića. Naravno, ta država ne može proći i oni će izgubiti. Sada Bošnjaci prolaze isti put arogancije kao Srbi kada su bili pod Miloševićem", kazao je Dodik.
![]()
Istorijski autogol!
Jest da je od
Dodika, ali sa ovim se i ja slazem.
Nemojte sad samo da volim Dodika majke vam mile.
- arzuhal
#2393 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
De nek' neko citira neku od Andrića ili Meše, da nam ova stranica ispadne onako poslovično zaokružena, s nekom vječitom mudrošću o Bošnjacima ili onako generalno o Bosni ili Balkanu...De te, kruva vam...
- GeeTnT
#2394 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Slazem se i ja...ali ovakva javna osuda Srbije je u najmanju ruku skandal..Vucic ce jos veceras da odrzi vanrednu sjednicuAlfaromeo wrote:Blek Stena wrote:Mozes ti da se cjepas koliko hoces, ali dijagnoza je tacna skrozGeeTnT wrote:"Bošnjaci smatraju da je njihova ‘Bosna’ u kojoj nema Hrvata i Srba ili da u njoj budu Hrvati popu Lijanovića ili pak Srbi koje oni hoće poput Bosića. Naravno, ta država ne može proći i oni će izgubiti. Sada Bošnjaci prolaze isti put arogancije kao Srbi kada su bili pod Miloševićem", kazao je Dodik.
![]()
Istorijski autogol!
Jest da je od
Dodika, ali sa ovim se i ja slazem.
Nemojte sad samo da volim Dodika majke vam mile.
-
Alfaromeo
#2395 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Vucic da odrzi vandrednu sjednicu!!!!
Hihi
Dobar skroz.
Ja mislim da ovom iz Laktasa ni pi.konja
Pera neReme odbiti.
Steta sto Dodik nije pro-bosanski orijentisan
Pa da se ufati nekog drzavnog ministarstva.
Zvucim naivno, znam , ali lego bi pravo
Hihi
Dobar skroz.
Ja mislim da ovom iz Laktasa ni pi.konja
Pera neReme odbiti.
Steta sto Dodik nije pro-bosanski orijentisan
Pa da se ufati nekog drzavnog ministarstva.
Zvucim naivno, znam , ali lego bi pravo
- ultima_palabra
#2396 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Šta ćeš kad je jak ko zemlja... nažalost.
I svakim svojim postom ga osnažujemo.
- arzuhal
#2397 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Lajkuj! Kliknu za Srpsku!ultima_palabra wrote:Šta ćeš kad je jak ko zemlja... nažalost.
-
stari grad Visegrad
#2398 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
I sta ima sa Sudom BiH ?
Zasto ne rade svoj posao??
Protesti ispred Suda??
Zasto ne rade svoj posao??
Protesti ispred Suda??
- BHCluster
- Gojeni H
#2400 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Hoce li Bosna ipak sapatom pasti, pitanje je sad.Prpa.ba wrote:Sprem'te se sprem'te pasosi, silna carina na Dobrinji ce da bude. Sankcije, ostre izjave i medjunarodna izolacija na djelu.![]()