Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
Gojeni H

#1976 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Gojeni H »

Blek Stena wrote: :thumbup: Sva prica oko US i uopste krize u funkcionisanju drzave su rezultat bosnjacke bahatosti, po vec vidjenoj srpskoj matrici iz 90ih. Po sistemu, nas je preko pola stanovnistva i mozemo radit sta nam kurcu cejf! Znamo kako se to srbima obilo o glavu. A referendum u RS je dokaz da Bosnjake ceka ista sudbina ako se sto prije ne spuste na zemlju.
Sta bi se Bosnjacima "kao Srbima 90-ih moglo desiti", 60 hiljada pobijenih srpskih civila, ili ... ?

Sta je to strefilo Srbe 90-ih, osim vojnih poraza?

Karinaska prica, al' pravo ...
LBVIEW

#1977 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by LBVIEW »

Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote:
A medju tim "mnogim drugim" bio je i tvoj Sloba, koji je "svojim potpisom i licno" podrzao taj isti sporazum - iz cega tvojom logikom slijedi da je aminovao 5. 8.1995. kao jedan od najvecih datuma u istoriji Hrvatske.

Dakle, postuj tudje da bi drugi postovali tvoje. :D

Ja se ne sećam da je tog 09.01 na toj skupštini neko ubijen kao recimo 05.08 ili 01.03...no dobro, jasno da s obzirom na veliki broj loših datuma ,asocijacija i metafora, neće biti zajedničkog praznikovanja.
Ali ionako svako slavi svoje.

Eto vi proglasite Dan žalosti 09.01...kao što je u Srbiji 05.08
Ni ja se na bosnjackoj strani nesto ne secam 5 strateskih ciljeva kojim je de facto najavljen i,od strane politicke vrhuske tog naroda,i prihvacen genocid kao nacin rijesavanja nacionalnog pitanja,kao sto je to bio slucaj kod Srba.Sto se tice ubjanja,ista ste opet vi poceli,od Sipova,preko Celica i Ravnog pa do Bratunca,samo tad nisu stradali Srbi te se ni toga ne secate.
I za kraj,koji kurac se stanovnik susjedne drzave,brines o tome sto ce komsije slaviti. :D
ze kalanga

#1978 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

Svašta će čovjek pročitati. :lol:
palermo

#1979 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by palermo »

Duka Dizel wrote:
155_mm wrote:

ja svoje misljenje baziram na osnovu zadnjeg glasanja i na osnovu toga tvrdim da bosnje jos nisu izgubljene za gradjansku opciju kao sto je to slucaj sa druga dva stada. a ti ?
Mišljenje bi trebalo da zasnivaš na nekom elementarnom znanju o fašizmu i gradjanstvu, kad se vec frljas tim pojmovima.
To nisu dva suprotstavljena pojma.
Dapače, fašizam i vuče korene iz jedne gradjanske Francuske.

Fašizam u svojoj biti i reči, predstavlja neku homogenizaciju društva.

No, nije bitno...da ne širim priču. Ne verujem da tebe to interesuje.
Ti si ionako pretpostavljam mislio nešto u fazonu "Mi Bošnjaci ćemo se pretvarati da smo gradjanski nastrojeni, pa ćemo tako zajebati svet koji mora u tom slučaju stati na našu stranu, jer nacionalizam je tako out"

Na stranu što su te "bošnjačke gradjanske opcije" ispušena muštikla i što sa gradjanstvom imaju veze koliko i Dodik sa socijalemokratijom...nego mi je uopšte smešno da u jednom duboko podeljenom nacionalnom društvu, gde uglavnom vera odredjuje nacionalnost, muslimanska populacija se kao fol, homogenizuje oko grajanske opcije :D

Samo ne znam kako mislite to "gradjanstvo" nametnuti ostatku države
Francuzi su to u krvi uradili.
Poslušaj im samo reči himne.
Nevezano za druge Dizelove postove, ovdje se prilično slažem sa njim. Homogenizacija Bošnkaka oko građanske opcije je naprosto oksimoron i nešto što niti u teoriji niti u praksi ne može postojati. I kao što reče " Mi Bošnjaci ćemo se pretvarati da smo gradjanski nastrojeni, pa ćemo tako zajebati svet koji mora u tom slučaju stati na našu stranu, jer nacionalizam je tako out" je u suštini izvorište te teze. A to je onako prilično nadmeno i glupo. Samo ćemo svijet nasmijali. Konačno i ovo naše zadnje glasanje nema nikakvo uporište u ideologiji, ljudi uglavnom u nas glasaju protiv.....nikako za....protiv Bakira, protiv crvenih, protiv zaštitinika ćuka, protiv pedera, protiv ovih ili onih.

Jedina homogenizacija Bošnjaka koja ima smisla treba da bude oko neupitnosti države Bosne i Hercegovine. A da bi usput bila i produktivna, ta homgenizacija mora biti i široka i otvorena za sve druge, dijaloški spremna za otvaranje pitanja unutrašnjeg ustrojstva Bosne i Hercegovine, dakle može biti i unitarna, i centralistička, i regionalizacija, i kantonizacija, čak može biti i federalistička (bez etničkog predzanka) ali jasna u stavu da se neupitnost Bosne i Hercegovine kao države u punom kapacitetu nikada ne dovodi u pitanje. Kada kažem neupitnost udržave u punom kapacitetu, to znači da im se ne mogu prodavati muda pod bubrege i da jasni disolucijski procesi se podvode pod unutrašnji dijalog i navodnu borbu za održivu Bosnu i Hercegovinu.

Najveći troler ovoga foruma i jedan od pametnijih forumaša Mr.Yes (baš mi nešto fali na ovom forumu) je jednom vrlo jasno sažeo priču o tome ko jeste za Bosnu i Hercegovinu a ko nije. Onaj ko u fudbalskoj utakmici Bosne i Hercegovine uvijek navija za nju, bez obhzira sa kim igra, je onaj kome ova zemlja pripada i ko pripada ovoj zemlji. Bio crveni ili zeleni, bio Bošnjak, Hrvat ili Srbin.......država Bosna i Hercegovina jedina smislena homogenizacija, Bošnjaka kojih nema bez BOsne i Hercegovine, ali i svih onih koji sebe prepoznaju unutar ovoga što Mr Yes reče-
LBVIEW

#1980 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS,

Post by LBVIEW »

Blek Stena wrote:
Duka Dizel wrote:
prog321 wrote:Pa u perfektnom svijetu krkan kao Doduk bi svirao harmoniku pored cigre koja skakuce na seoskom vasaru.
Ne bi mu bilo dopusteno da se bavi politikom, a jos da bude najveca politicka snaga jednog naroda je van svake pameti. :-)
Lik je ksenofobicni mazohista sa vokabularom ulicnog sibicara.
I sad bi ti da ustavni sud bude primjer bjelosvjetskog svetonazora a takvi mu politicari rade u okruzenju? Ne ide.
Perfektan svet ne postoji, jer ni sama demokratija nije perfektan sistem.

Mnogi su mišljenja da je i Donald Tramp krkan koji ne zaslužuje biti predsednik Amerike, a opet je vrlo blizu da postane.

Institucije bi pak trebalo da funkcionišu što perfektnije.
Ljudi mogu biti ovakvi i onakvi, mogu poštovati ili nepoštovati zakon. Oni će snositi krivičnu,političku ili neku drugu odgovornost.

Ali institucije ne mogu da teraju inat ljudima, pa kao "ti ne poštuješ zakon, pa ni institucije ne moraju".

Koliko sam mogao primetiti, problem s tim Ustavnim sudom BiH je što se bavi zakonitošću, a sam deluje van zakonskih okvira. U stvari, zakonski okvir i ne postoji kad je u pitanju Ustavni sud BiH.
Kako se tamo donose odluke? Kojim je zakonom to uredjeno?
Kako može Ustavni sud funkcionisati bez Zakona o Ustavnom sudu?
Gde to još ima?

Pa nije onda ni čudo što mnogi ne daju pet para na odluke tog suda.
:thumbup: Sva prica oko US i uopste krize u funkcionisanju drzave su rezultat bosnjacke bahatosti, po vec vidjenoj srpskoj matrici iz 90ih. Po sistemu, nas je preko pola stanovnistva i mozemo radit sta nam kurcu cejf! Znamo kako se to srbima obilo o glavu. A referendum u RS je dokaz da Bosnjake ceka ista sudbina ako se sto prije ne spuste na zemlju.
Da Bosnjaci krse Ustav to bi bilo bahacenje,medutim to opet rade Srbi-nekad ukidanje AP i pokusaj drzavnog udara uz pomoc deneralstaba,danas US-zlobnici bi mogli ustvrditi kako taj narod ne postuje zakon i pravo.
Sto se tice tog spustanja na zemlju,bit ce kako je to ipak potrebnije onima kojima je nekakva narodna volja iznad zakona.
155_mm

#1981 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

uh sto zivnu tema na sam spomen socijaldemokratije kod bosnji. iskacu padobranci sa svih strana.
duka veli da je paradoksalno da neko glasa socijaldemokratski ako srbi glasaju fasisticko nacisticki.
:lol:

a pokusaji relativizacije gubitka SDA na izborima u stanju najvecih tenzija od kraja rata je najjadniji.

jos odzvanja u glavama mnogih ono dabicevo, ako nijaz pobjedi odosmo u tri vagine materine.
palermo

#1982 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by palermo »

155_mm wrote:uh sto zivnu tema na sam spomen socijaldemokratije kod bosnji. iskacu padobranci sa svih strana.
duka veli da je paradoksalno da neko glasa socijaldemokratski ako srbi glasaju fasisticko nacisticki.

a pokusaji relativizacije gubitka SDA na izborima u stanju najvecih tenzija od kraja rata je najjadniji.

jos odzvanja u glavama mnogih ono dabicevo, ako nijaz pobjedi odosmo u tri vagine materine.
Nije zar da ti sebe smatraš socijaldemokratom ? ?
Yug

#1983 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Yug »

Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote:
A medju tim "mnogim drugim" bio je i tvoj Sloba, koji je "svojim potpisom i licno" podrzao taj isti sporazum - iz cega tvojom logikom slijedi da je aminovao 5. 8.1995. kao jedan od najvecih datuma u istoriji Hrvatske.

Ja se ne sećam da je tog 09.01 na toj skupštini neko ubijen kao recimo 05.08 ili 01.03...no dobro, jasno da s obzirom na veliki broj loših datuma ,asocijacija i metafora, neće biti zajedničkog praznikovanja.

U vise presuda haskog suda kao sto je poslednji u slucaju oslobadjajuce presude Seselju Sud je jasno zakljucio "SAMO OSNIVANJE AUTONOMIJE BOSANSKIH SRBA NIJE BIO KRIMINALNI AKT,VEC POLITICKI PROCES U RASPADU JUGOSLAVIJE".I dobro si napisao,tada 09.01.1992 niko nije ubijen ni poslije par mjeseci,da ne spominjemo Lisabonski sporazum.Meni je zanimljivo danasnje glediste bosanskih Hrvata o Prvom Martu.Oni kazu danas citiram "Dan kada su Srbe preglasali a Nas zajebali" :)
155_mm

#1984 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

vidi radosnog sto kuka nad pedjinom sudbinom.

:lol: :lol: :lol:
radostan dan

#1985 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

greska...ne kuka radosni nad sudbinom pk, nego nad gluposcu i providnoscu kako posta, tako jos vise njegovog autora..a rijec je o kvazigradjanskoj opciji u bosnjaka, i ljutnji istih kad im neko ukaze na to.

I u vezi toga opet moram da.pomenem @breuera, evo sad i @palerma, a naravno i po obavezno @mister yes-a...nisam.siguran da smo ga palermo i ja jednako razumili/dozivili, al hajd sad, daj sta das, kontekst je bitan, da ne idemo u - sitna crevca...

A otjeran je odavde i popljuvan samo tako... Uzmi pa procitaj kako je razmisljao.

To bi bilo to...a sad da se malo bavimo sa gadljivoscu u bosnjaka spram.religijskih uticaja i uplita u drzavne, opstinske.i vjerske institucije, komponente i ostalo bla, bla...
A ona je (gadljivost) isto dvolicna kao i stav o gradjanskoj opciji u bosnjaka, pod vodjstvom i patronatom sda te ostalih pobocnih joj - bosnjackih a bezbeli gradjanskih partija.
Last edited by radostan dan on 09/10/2016 16:37, edited 1 time in total.
Danguba

#1986 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

ze kalanga wrote:Svašta će čovjek pročitati. :lol:
bas tako :lol: :lol:
Prpa.ba

#1987 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Prpa.ba »

Ispade da je gradjansko = multivitaminsko. :lol:

Recimo, ja sam za gradjansku opciju. Sve nacionalne manjine da imaju ravnopravnost u oblasti jezika, kulture i religije, kao i za jake anti-diskriminacijske zakone. To sto ce vecina stanovnistva odabrati SDA da formira gradjansku vlast, sta ces, takav narod.. :mrgreen:

EDIT: i ne primijetih da sam na temi o referendumu za koji jos niko nije (niti ce) odgovarati. Mada bi mogle biti zajebane ove state departmentove sankcije, prisiliti ce SNSD da udje u drzavnu vlast i tako ih razotkriti... :mrgreen:
Alfons Kauders

#1988 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Alfons Kauders »

Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa slavi svoje, ko ti brani? Slavim i ja svoje, ne vjerujem da nekom smetam?

Ali imaj na umu da je ovo sekularna drzava u kojoj ne zive samo Srbi pravoslavci.

Primjera radi, ja kao ateista nikad necu pristati da u kalendaru imam obiljezene kojekakve krsne slave i jebene svece kao drzavne praznike. O ovom nema, niti ce kad biti diskusije, cak i po cijenu rata.

Svoju srednjovjekovnu pravoslavnu dzamahiriju mozete praviti s druge strane Drine. Ovdje necete, osim ako ne pokusate vojno, a u tom slucaju vam ne bi bio u kozi.

Kako bilo, religija je privatna stvar i vi Srbijanci morate nauciti da je drzite za sebe. Upamti, kada predjete Drinu, vise niste u Srbiji, vec u Bosni... A Bosna nije teokracija, i Bosna ima nesto drugaciji Ustav i zakone od Srbije, na vasu veliku zalost.
A jest..video sam taj sekularizam i u većem entitetu...i tu religioznu diskretnost.
Manifestacije se pomeraju zbog Ramazana,opstine zabranjuju točenje alkohola, a i Bakir zna ispaliti neke EU birokrate i otići klanjati. :D
Ja sam svoje rekao.

Ako ti nesto nije jasno, te ukoliko i dalje vjerujes da imas pravo nekome nasilno nametati svoju vjeru i obicaje, onda bujrum - znas gdje je Tuzla, pa da vidimo ta muda na djelu.
Duka Dizel

#1989 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

LBVIEW wrote:
Duka Dizel wrote: I za kraj,koji kurac se stanovnik susjedne drzave,brines o tome sto ce komsije slaviti. :D
Zato što u neposrednom komšiluku imam dosta komšija doseljenih iz susedne države, koji u poslednje vreme formiraju krizne štabove i vijećaju kako će 9.januara proslaviti Svetog Stefana, koji je svih ovih godina služio za odmor, trežnjenje i varenje Nove Godine, Badnjaka i Božića i predah do Srpske Nove Godine i Svetog Vasilija.
Neću da me oprlji minobacač kad zagrme Baja Mali Knindža, Žare i Goci.

Ako razumeš šta hoću da kažem...
Duka Dizel

#1990 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

Alfons Kauders wrote: Ja sam svoje rekao.

Ako ti nesto nije jasno, te ukoliko i dalje vjerujes da imas pravo nekome nasilno nametati svoju vjeru i obicaje, onda bujrum - znas gdje je Tuzla, pa da vidimo ta muda na djelu.
:D
A ko tebe u Tuzli dira i nameće ti bilo šta? Ja sam veća žrtva od tebe.

Skokni ti 9.januara do Banja Luke, pa objasni tamo onima što slave da i ti kao ateista imaš neka prava.
Last edited by Duka Dizel on 09/10/2016 17:28, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1991 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:greska...ne kuka radosni nad sudbinom pk, nego nad gluposcu i providnoscu kako posta, tako jos vise njegovog autora..a rijec je o kvazigradjanskoj opciji u bosnjaka, i ljutnji istih kad im neko ukaze na to.

I u vezi toga opet moram da.pomenem @breuera, evo sad i @palerma, a naravno i po obavezno @mister yes-a...nisam.siguran da smo ga palermo i ja jednako razumili/dozivili, al hajd sad, daj sta das, kontekst je bitan, da ne idemo u - sitna crevca...

A otjeran je odavde i popljuvan samo tako... Uzmi pa procitaj kako je razmisljao.

To bi bilo to...a sad da se malo bavimo sa gadljivoscu u bosnjaka spram.religijskih uticaja i uplita u drzavne, opstinske.i vjerske institucije, komponente i ostalo bla, bla...
A ona je (gadljivost) isto dvolicna kao i stav o gradjanskoj opciji u bosnjaka, pod vodjstvom i patronatom sda te ostalih pobocnih joj - bosnjackih a bezbeli gradjanskih partija.
Ma najbolje je da tih Bosnjaka ni nema,a nije da se nije pokusalo to sprovesti u djelo.
Srbi,naravno,nit luk jeli nit luk mirisali,a kamoli pravil pravoslavni talbanat,gdje svaka supa ima svoju krsnu slavu.
oakville

#1992 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS,

Post by oakville »

LBVIEW wrote:
Blek Stena wrote:
Duka Dizel wrote:
Perfektan svet ne postoji, jer ni sama demokratija nije perfektan sistem.

Mnogi su mišljenja da je i Donald Tramp krkan koji ne zaslužuje biti predsednik Amerike, a opet je vrlo blizu da postane.

Institucije bi pak trebalo da funkcionišu što perfektnije.
Ljudi mogu biti ovakvi i onakvi, mogu poštovati ili nepoštovati zakon. Oni će snositi krivičnu,političku ili neku drugu odgovornost.

Ali institucije ne mogu da teraju inat ljudima, pa kao "ti ne poštuješ zakon, pa ni institucije ne moraju".

Koliko sam mogao primetiti, problem s tim Ustavnim sudom BiH je što se bavi zakonitošću, a sam deluje van zakonskih okvira. U stvari, zakonski okvir i ne postoji kad je u pitanju Ustavni sud BiH.
Kako se tamo donose odluke? Kojim je zakonom to uredjeno?
Kako može Ustavni sud funkcionisati bez Zakona o Ustavnom sudu?
Gde to još ima?

Pa nije onda ni čudo što mnogi ne daju pet para na odluke tog suda.
Da Bosnjaci krse Ustav to bi bilo bahacenje,medutim to opet rade Srbi-nekad ukidanje AP i pokusaj drzavnog udara uz pomoc deneralstaba,danas US-zlobnici bi mogli ustvrditi kako taj narod ne postuje zakon i pravo.
Sto se tice tog spustanja na zemlju,bit ce kako je to ipak potrebnije onima kojima je nekakva narodna volja iznad zakona.
Historijski gledano, na slobodnim demokratskim izborima, srpska dijaspora u BiH je mnogo puta dokazala da pod zakonom podrazumjeva "silu na mojoj strani i ima da bude zakon kako ja kažem" (nastavljeno sa ratni zločini i genocid) a kad nema sile onda "zakon je samo ono što ja kažem da je zakon i što ide meni u korist." Pouka - do razumjevanja poente zakona i ostalih stvari među srpskom dijasporom u BiH ne može doći, jer su to dugotrajni procesi, tako da o tome ne treba ni razmišljati. Privođenje poštovanju kakvog takvog zakona među pripadnicima srpske dijaspore u BiH smo vidjeli samo pod pritiskom vojnih udara, materijalnih gubitaka i sankcija svake vrste.
Skraćeno= jezik zakona im je nažalost nepoznat, što su potvrdili i zadnjem referendumu na kojem su slobodnom voljom, uz pregršt dostupnih informacija kako lokalnih tako i inostranih odabrali da im Karadžićev dan početka etničkog čišćenja i genocida bude praznik. To nije zakonito, ali pošto se za to i ne mari, moramo prihvatiti te činjenice kao dio tradicije i kulture srpskog naroda izvan matice Srbije.
oakville

#1993 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by oakville »

Prpa.ba wrote:Ispade da je gradjansko = multivitaminsko. :lol:

Recimo, ja sam za gradjansku opciju. Sve nacionalne manjine da imaju ravnopravnost u oblasti jezika, kulture i religije, kao i za jake anti-diskriminacijske zakone. To sto ce vecina stanovnistva odabrati SDA da formira gradjansku vlast, sta ces, takav narod.. :mrgreen:

EDIT: i ne primijetih da sam na temi o referendumu za koji jos niko nije (niti ce) odgovarati. Mada bi mogle biti zajebane ove state departmentove sankcije, prisiliti ce SNSD da udje u drzavnu vlast i tako ih razotkriti... :mrgreen:
State Department radi po sistemu = kad hoću da ti nanesem trajnu štetu ispunim ti želje. SNSD je tvrdio da jedini ima legitimite da bude u tzv. državnoj vlasti i želje će mu se ispuniti. :D
Alfons Kauders

#1994 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Alfons Kauders »

Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote: Ja sam svoje rekao.

:D
A ko tebe u Tuzli dira i nameće ti bilo šta. Ja sam veća žrtva od tebe.

Skokni ti 9.januara do Banja Luke, pa objasni tamo onima što slave da i ti kao ateista imaš neka prava.
Skakao sam redovno par godina, ali nisam im mogao objasniti jer nisu bili na poslu. :D Pa sam morao naknadno, uz obavezno podjebavanje za Sveti Januar i sve moguce vjerske praznike. :D Jako lijep grad, i fin narod (dobro, u poredjenju s onim iz Sarajeva, sto i nije neko mjerilo). :D
LBVIEW

#1995 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by LBVIEW »

Yug wrote:
Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote:

U vise presuda haskog suda kao sto je poslednji u slucaju oslobadjajuce presude Seselju Sud je jasno zakljucio "SAMO OSNIVANJE AUTONOMIJE BOSANSKIH SRBA NIJE BIO KRIMINALNI AKT,VEC POLITICKI PROCES U RASPADU JUGOSLAVIJE".I dobro si napisao,tada 09.01.1992 niko nije ubijen ni poslije par mjeseci,da ne spominjemo Lisabonski sporazum.Meni je zanimljivo danasnje glediste bosanskih Hrvata o Prvom Martu.Oni kazu danas citiram "Dan kada su Srbe preglasali a Nas zajebali" :)
To sto ste u tom procesu u UZP onako usput napravili genocid je naravno sitnica.
A 5 stratekih ciljeva kojima se isti najavljuje smo valjda sanjali.
155_mm

#1996 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

radostan dan wrote:greska...ne kuka radosni nad sudbinom pk, nego nad gluposcu i providnoscu kako posta, tako jos vise njegovog autora..a rijec je o kvazigradjanskoj opciji u bosnjaka, i ljutnji istih kad im neko ukaze na to.

ma ja. kod bosnjaka je sve kvazi i takozvano od jezika preko nacije a evo sad smo dosli i do socijaldemokratije.
sta zna jadni genetski otpad sta je to. samo smislja kako bi zajebo srbe i hrvate.
:-)
ocigledno vas onaj dabicev strah od nijaza i danas opasno hvata. ali mogu da razumijem. u momentu najvecih tenzija u drzavi bosnjo se okrece od SDA a sa druge strane srbi kaznjavaju SDS zbog izdaje srpstva.

covjece, razlika nebo i zemlja!
spreca

#1997 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by spreca »

Duka Dizel wrote:
spreca wrote:
Yug wrote: Pa i ne mogu ga uhapsiti,mogu ga pozvati na saslusanje a cak ni ovi nasi tuzioci koji rade po politickim pritiscima ne bi se provaljivali i podizali optuznicu koju bi student prve godine prava oborio.Cak je i Dragan Cavic prije tri dana na N1 televiziji rekao da formalno pravno Dodika kao predsjednika Republike nema se zasto teretiti.Vise sam odgovoran ja kao clan komisije i Narodna Skupstina koja je jedinstveno donijela odluku o referendumu nego predsjednik Republike,izjavio je Dragan Cavic.

Dodig je vise puta prizneo rijec referendum nego svi srbi.....i to referendum kao prijetnju...shvatas li ti tezinu rijeci preCednika......podsticanje na zabranjeni referendum i nepisanu naredbu da se pocne sa prpremom referenduma........pa nemislis valjda da ste pametniji od cijelog svijeta......saucesnistvo je isto kaznjivo...sve ce se to ako bude trebalo dokazati...nije ni Karadzic palio sela i klao ali odgovara kao i ostali....ja mislim da ja ovo szabe pisem...neces ti ovo shvatiti

Ajmo sad referendum o jednom prazniku dovoditi u istu ravan sa klanjem i ubijanjem.
Pa dokle mislite banalizovati stvar?
Nije baš da je prekršena rezolucija Saveta Bezbednosti, ako se oglušilo o odluku jedne ionako politički instrumentalizovane institucije čije mišljenje dokazano u praksi vredi manje od mišljenja Dodikove i Bakirove sekretarice.

I ne može Dodik odgovarati za podsticanje na zabranjeni referendum, kad je odluka o zabrani došla nakon što je skupština donela odluku o njegovom održavanju.
Mislis na klanje i ubijanje :Srebrenica,Foca ,zvornik ,Kozarac,Tomsica itd itd. to se ne dovodi u pitanje ni sa cime......ti kad sjedes pijan u auto i pajkan te zaustavi ti mu kazes da si prije bio pijan nego sto te je zaustavio i moze se jebati ali ti si u pravu.....jebote vi imate neke vanzemaljska pravila....
radostan dan

#1998 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

155_mm wrote:

ma ja. kod bosnjaka je sve kvazi i takozvano od jezika preko nacije a evo sad smo dosli i do socijaldemokratije.
sta zna jadni genetski otpad sta je to. samo smislja kako bi zajebo srbe i hrvate.
:-)
ocigledno vas onaj dabicev strah od nijaza i danas opasno hvata. ali mogu da razumijem. u momentu najvecih tenzija u drzavi bosnjo se okrece od SDA a sa druge strane srbi kaznjavaju SDS zbog izdaje srpstva.

covjece, razlika nebo i zemlja!
Ovo je zesca glupost prijatelju...znao si ti i bolje i konkretnije se odrediti spram neke teme ili problema, bez diskvalifikacije sagovornika imputiranjem rijeci ili stavova koje on nije izgovorio, niti nastupa sa takvih pozicija.
Znas ko obicno i kada to radi... :zoka:
Last edited by radostan dan on 09/10/2016 18:25, edited 1 time in total.
zenit dozic

#1999 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by zenit dozic »

Sta je ovo u zadnje vrijeme na forumu najezda sumara
prog321

#2000 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

Dolaze u grupama.
Nema nikoga jedno vrijeme a onda kad dodju povedu četvoricu petoricu :-D
Post Reply