Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
Duka Dizel

#1951 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

155_mm wrote:
Duka Dizel wrote:
155_mm wrote:@Drvosjeca

homogenizacija dva kontitutivna naroda na osnovu vjersko-nacionalne ideologije ne mora bas biti doobar primjer za bosnjake.

za bosnjake bi mozda bolje bilo homogenizacija na osnovu gradjansko-socijaldemokratske ideologije.

to govorim jer mislim da bi bosnje u slucaju novog sukoba na taj nacin mogle da djeluju sa pozicije borbe protiv fasizma, nacionalizma, sovinizma i ostalih bolesnih ideologija na ovim prostorima.

imam osjecaj da mnogi misle da socijaldemokratija iskljucuje bosanski patriotizam.
:D
Bošnjačka homogenizacija na osnovu gradjanske ideologije.

Imaš li predstavu koliko nema smisla to što si napisao?

ja svoje misljenje baziram na osnovu zadnjeg glasanja i na osnovu toga tvrdim da bosnje jos nisu izgubljene za gradjansku opciju kao sto je to slucaj sa druga dva stada. a ti ?
Mišljenje bi trebalo da zasnivaš na nekom elementarnom znanju o fašizmu i gradjanstvu, kad se vec frljas tim pojmovima.
To nisu dva suprotstavljena pojma.
Dapače, fašizam i vuče korene iz jedne gradjanske Francuske.

Fašizam u svojoj biti i reči, predstavlja neku homogenizaciju društva.

No, nije bitno...da ne širim priču. Ne verujem da tebe to interesuje.
Ti si ionako pretpostavljam mislio nešto u fazonu "Mi Bošnjaci ćemo se pretvarati da smo gradjanski nastrojeni, pa ćemo tako zajebati svet koji mora u tom slučaju stati na našu stranu, jer nacionalizam je tako out"

Na stranu što su te "bošnjačke gradjanske opcije" ispušena muštikla i što sa gradjanstvom imaju veze koliko i Dodik sa socijalemokratijom...nego mi je uopšte smešno da u jednom duboko podeljenom nacionalnom društvu, gde uglavnom vera odredjuje nacionalnost, muslimanska populacija se kao fol, homogenizuje oko grajanske opcije :D

Samo ne znam kako mislite to "gradjanstvo" nametnuti ostatku države
Francuzi su to u krvi uradili.
Poslušaj im samo reči himne.
Duka Dizel

#1952 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

spreca wrote:
Yug wrote: Pa i ne mogu ga uhapsiti,mogu ga pozvati na saslusanje a cak ni ovi nasi tuzioci koji rade po politickim pritiscima ne bi se provaljivali i podizali optuznicu koju bi student prve godine prava oborio.Cak je i Dragan Cavic prije tri dana na N1 televiziji rekao da formalno pravno Dodika kao predsjednika Republike nema se zasto teretiti.Vise sam odgovoran ja kao clan komisije i Narodna Skupstina koja je jedinstveno donijela odluku o referendumu nego predsjednik Republike,izjavio je Dragan Cavic.

Dodig je vise puta prizneo rijec referendum nego svi srbi.....i to referendum kao prijetnju...shvatas li ti tezinu rijeci preCednika......podsticanje na zabranjeni referendum i nepisanu naredbu da se pocne sa prpremom referenduma........pa nemislis valjda da ste pametniji od cijelog svijeta......saucesnistvo je isto kaznjivo...sve ce se to ako bude trebalo dokazati...nije ni Karadzic palio sela i klao ali odgovara kao i ostali....ja mislim da ja ovo szabe pisem...neces ti ovo shvatiti

Ajmo sad referendum o jednom prazniku dovoditi u istu ravan sa klanjem i ubijanjem.
Pa dokle mislite banalizovati stvar?
Nije baš da je prekršena rezolucija Saveta Bezbednosti, ako se oglušilo o odluku jedne ionako politički instrumentalizovane institucije čije mišljenje dokazano u praksi vredi manje od mišljenja Dodikove i Bakirove sekretarice.

I ne može Dodik odgovarati za podsticanje na zabranjeni referendum, kad je odluka o zabrani došla nakon što je skupština donela odluku o njegovom održavanju.
Alfons Kauders

#1953 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Alfons Kauders »

Duka Dizel wrote:
spreca wrote:
Yug wrote: Pa i ne mogu ga uhapsiti,mogu ga pozvati na saslusanje a cak ni ovi nasi tuzioci koji rade po politickim pritiscima ne bi se provaljivali i podizali optuznicu koju bi student prve godine prava oborio.Cak je i Dragan Cavic prije tri dana na N1 televiziji rekao da formalno pravno Dodika kao predsjednika Republike nema se zasto teretiti.Vise sam odgovoran ja kao clan komisije i Narodna Skupstina koja je jedinstveno donijela odluku o referendumu nego predsjednik Republike,izjavio je Dragan Cavic.

Dodig je vise puta prizneo rijec referendum nego svi srbi.....i to referendum kao prijetnju...shvatas li ti tezinu rijeci preCednika......podsticanje na zabranjeni referendum i nepisanu naredbu da se pocne sa prpremom referenduma........pa nemislis valjda da ste pametniji od cijelog svijeta......saucesnistvo je isto kaznjivo...sve ce se to ako bude trebalo dokazati...nije ni Karadzic palio sela i klao ali odgovara kao i ostali....ja mislim da ja ovo szabe pisem...neces ti ovo shvatiti

Ajmo sad referendum o jednom prazniku dovoditi u istu ravan sa klanjem i ubijanjem.
Pa dokle mislite banalizovati stvar?
Nije baš da je prekršena rezolucija Saveta Bezbednosti, ako se oglušilo o odluku jedne ionako politički instrumentalizovane institucije čije mišljenje dokazano u praksi vredi manje od mišljenja Dodikove i Bakirove sekretarice.

I ne može Dodik odgovarati za podsticanje na zabranjeni referendum, kad je odluka o zabrani došla nakon što je skupština donela odluku o njegovom održavanju.
Pa kada taj "praznik" odaje pocast ubijanju i klanju, onda cemo dovoditi i referendum o istom u tu ravan.

Uostalom, ako se namjeravate drzati takve argumentacije, onda nemate pravo biti licemjeni prilikom obiljezavanja Dana Domovinske Zahvalnosti u Hrvatskoj - fino cestitajte susjedima Oluju, pa cete onda imati pravo i nama kenjati o 9. januaru. U protivnom, nemamo o cemu pricati.

Jasno?
155_mm

#1954 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

nego mi je uopšte smešno da u jednom duboko podeljenom nacionalnom društvu, gde uglavnom vera odredjuje nacionalnost, muslimanska populacija se kao fol, homogenizuje oko grajanske opcijen
sumnjam da ti je sta smesno prije bih rekao da te je strah takvog scenarija kao sto je i dabica bilo strah na osnivackoj skupstini SDS-a da ne pobjedi nijaz durakovic umjesto alije.

bosnjacko okretanje SDA je trebalo bi slag na tortu pobjede srpstva na genetskim otpadom. nazalost rezultat glasanja bosnjaka je umjesto slaga za tortu izbacio hrpice govana. pa torta sad malo smrdi.

:lol: :lol: :lol:
BayrakTB

#1955 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by BayrakTB »

ze kalanga wrote:.
Ovo su apsolutno stvari koje neće umanjiti BiH. Ali je to teško shvatiti SDA glasačima (pri tome ne mislim na vas). Bošnjačkom narodu se kroz obrazovni sistem, javni servis i nažalost (dijelom) vjerski čas konstantno nameće animozitet prema komšiji. I to je pogubno. Do te mjere se ide da praktično i ne postoji ništa sem jednog, jedinog i pravog. I ja znam, bio sam svjedok, da je mnogo teško izaći iz te rutine.
A haj budi ljubazan pa mi opiši taj naš obrazovni sistem, kako se i šta servira i prema kome. Sa argumentima, molim te.
Ova notorna glupost mi baš bode oči. :mrgreen:
155_mm

#1956 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

BayrakTB wrote:
ze kalanga wrote:.
Ovo su apsolutno stvari koje neće umanjiti BiH. Ali je to teško shvatiti SDA glasačima (pri tome ne mislim na vas). Bošnjačkom narodu se kroz obrazovni sistem, javni servis i nažalost (dijelom) vjerski čas konstantno nameće animozitet prema komšiji. I to je pogubno. Do te mjere se ide da praktično i ne postoji ništa sem jednog, jedinog i pravog. I ja znam, bio sam svjedok, da je mnogo teško izaći iz te rutine.
A haj budi ljubazan pa mi opiši taj naš obrazovni sistem, kako se i šta servira i prema kome. Sa argumentima, molim te.
Ova notorna glupost mi baš bode oči. :mrgreen:

ma to je onaj obrezovni sistem sunecenja bo bibliotekama.

meni vise bode oci ono za javni servis. ali sta ocekivati od pretplatnika RTRS.
Duka Dizel

#1957 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

Alfons Kauders wrote:
Pa kada taj "praznik" odaje pocast ubijanju i klanju, onda cemo dovoditi i referendum o istom u tu ravan.

Uostalom, ako se namjeravate drzati takve argumentacije, onda nemate pravo biti licemjeni prilikom obiljezavanja Dana Domovinske Zahvalnosti u Hrvatskoj - fino cestitajte susjedima Oluju, pa cete onda imati pravo i nama kenjati o 9. januaru. U protivnom, nemamo o cemu pricati.

Jasno?
Nije.

To čemu se odaje počast 9.januara, parafirao je svojim potpisom i lično rahmetli Alija, pored mnogih drugih.

Kad smo kod licemernosti, zar nije i praznikovanje 1.marta u tom smislu diskutabilno s obzirom da ni taj datum svi stanovnici BiH ne vide kao svoj, što bi rekao Bakir.
Duka Dizel

#1958 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

155_mm wrote:
nego mi je uopšte smešno da u jednom duboko podeljenom nacionalnom društvu, gde uglavnom vera odredjuje nacionalnost, muslimanska populacija se kao fol, homogenizuje oko grajanske opcijen
sumnjam da ti je sta smesno prije bih rekao da te je strah takvog scenarija kao sto je i dabica bilo strah na osnivackoj skupstini SDS-a da ne pobjedi nijaz durakovic umjesto alije.

bosnjacko okretanje SDA je trebalo bi slag na tortu pobjede srpstva na genetskim otpadom. nazalost rezultat glasanja bosnjaka je umjesto slaga za tortu izbacio hrpice govana. pa torta sad malo smrdi.

Mene ceo region je u strahu od narastajućeg bošnjačkog gradjanstva. :D :D

Kao i kad su Srbi iz BiH odbacili ratni i nacionalistički SDS i okrenuli se reformskim Miletovim socijaldemokratima.
Nek jede govna ko se tad nije usro od straha. :lol:
Last edited by Duka Dizel on 09/10/2016 13:51, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#1959 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Alfons Kauders »

Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jasno?
Nije.

To čemu se odaje počast 9.januara, parafirao je svojim potpisom i lično rahmetli Alija, pored mnogih drugih.

Kad smo kod licemernosti, zar nije i praznikovanje 1.marta u tom smislu diskutabilno s obzirom da ni taj datum svi stanovnici BiH ne vide kao svoj, što bi rekao Bakir.
A medju tim "mnogim drugim" bio je i tvoj Sloba, koji je "svojim potpisom i licno" podrzao taj isti sporazum - iz cega tvojom logikom slijedi da je aminovao 5. 8.1995. kao jedan od najvecih datuma u istoriji Hrvatske.

Dakle, postuj tudje da bi drugi postovali tvoje. :D
Acid25

#1960 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

155_mm wrote:zeki bre uh sto se natipka. a sve stade u jednu recenicu "ili ce biti kako mi srbi kazemo ili nece nikako"

:lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#1961 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ze kalanga wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne bi moglo ni tada. Ja ću ti reći da bez obzira šta Sarajevo uradilo u RS-u će htjeti drugačije. Evo da danas to Sarajevo kaže želimo se mirno razići Dodik bi ustvrdio da može ali samo pod njegovim uslovima ili nikako drugačije. Jednostavno ja se ne libim reći da RS nije kompatibilna sa BiH kao državom niti će ikada biti. Rješenje je na žalost ili/ili, druge opcije ne vidim.
Vjerujem da bi.
Krenimo samo od nekih ključnih tačaka srpske unutrašnje politike u BiH.

-poštovanje DMS-a, a ne prekrajanje istog. (znam, sada će se neki odmah pozivati na odluke US-a, ali veoma lako je naći argument i za tu eventualnu tezu)

- poštovanje BiH kao države dva entiteta, ravnopravna entiteta

- poštovanje prava Republike Srpske propisanih DMS-om

- poštovanje volje srpskog naroda da BiH ostane vojno neutralna

- poštovanje srpskog naroda na pravo na vjeroispovijest, jezik, pismo i kulturnu baštinu

- pravednija raspodjela sredstava, prestanak osjećanja da je državna kasa za jedne majka, za druge maćeha

- poštovanje srpskih stradanja i suza srpskih majki, prestanak jednosmjernog gledanja na stradanje kao kategoriju

- ćao strancima koji su od BiH napravili protektorat

Dakle poprilično realne teze. Bez da se umanji BiH ili ičije osjećanje.
Zvanično Sarajevo već 20 godina nizom aktivnosti ne žele po ovim pitanjima učestvovati u konsenzusu.
Srbi su, istina uz velike pritiske pristali na brojne ustupke. Nisu to bili dragi momenti, niti bošnjački racionalizam, već strana intervencija, međutim, to nije donijelo BiH napredak.

Situacija veoma jasna, strani faktor mora napustiti BiH i prestati se ponašati kako se ponaša.
To je tvoje uvjerenje i ja te neću ubjeđivati u suprotno ali samo par stvari kao odgovor na ove teze.

Upravo Dodik svojom politikom najviše radi na tome da stranci ostanu u BiH. Stranci nikada, pazi nikada (jedino silom i puškom), će napustiti BiH kod ovakve politike. Sa druge strane kao stranci nama brane da se dogovorimo i da od ove zemlje napravimo mjesto boljeg življenja? Mislim da je ova teza koju zastupaš vrlo naivna a svodi se upravo na ono što govori Dodik.

Kada govorimo o pravilnoj raspodjeli sredstava je li to ono kada KS uplati više poreza nego cijela RS? Ali slažem se da bi oni koji plaćaju više poreza (a to je F.BiH i pojedini kantoni) morali dobiti više nego što dobivaju sada. Volja srpskog naroda se proteže samo dotle dok ne ugrožava volju druga dva naroda. Srbi ne žive sami u BiH pa da njihova volja može biti iznad volje druga dva također konstitutivna naroda od kojih je jedan većinski. Upravo Srbi osporavaju pravo na jezik najbrojnijem narodu u BiH tako da to što pišeš i nema baš nekog smisla sa realnošću.
Drvosjeca iz Dejcica

#1962 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Duka Dizel wrote:
155_mm wrote:

Kao i kad su Srbi iz BiH odbacili ratni i nacionalistički SDS i okrenuli se reformskim Miletovim socijaldemokratima.
Glasačka baza, već gotovo dvije decenije, SDP-a, NS-a, DF-a i svih tih drugih koliko-toliko prograđanskih stranaka koje se pokušavaju udaljiti od retrogradne nacionalističke politike je upravo kod Bošnjaka. Ti valjda znaš kako je Dodik na tenkovima SFOR-a došao na vlast?
Duka Dizel

#1963 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

Alfons Kauders wrote:
A medju tim "mnogim drugim" bio je i tvoj Sloba, koji je "svojim potpisom i licno" podrzao taj isti sporazum - iz cega tvojom logikom slijedi da je aminovao 5. 8.1995. kao jedan od najvecih datuma u istoriji Hrvatske.

Ja se ne sećam da je tog 09.01 na toj skupštini neko ubijen kao recimo 05.08 ili 01.03...no dobro, jasno da s obzirom na veliki broj loših datuma ,asocijacija i metafora, neće biti zajedničkog praznikovanja.
Ali ionako svako slavi svoje.

Eto vi proglasite Dan žalosti 09.01...kao što je u Srbiji 05.08
DonieBrasco

#1964 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by DonieBrasco »

Do kada se Dodik mora javiti na sud ?
155_mm

#1965 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

Duka Dizel wrote:
155_mm wrote:

pa zar micko nije dosao na vlast na transporterima NATO-a. nikakvog tu okretanja srba nije bilo kolega.

a za ostatak ce mo mozda cak vidjeti na sljedecim izborima. bosnje polako shvacaju da se politikom popustanja fasizmu i nacionalizmu koju vodi SDA ide pravo u provaliju.
Drvosjeca iz Dejcica

#1966 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

A Dragan Čović je alfa i omega u međunarodnim krugovima tumačenja prava i zakonskih ovlaštenja državnih agencija? :shock:
Alfons Kauders

#1967 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Alfons Kauders »

Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja se ne sećam da je tog 09.01 na toj skupštini neko ubijen kao recimo 05.08 ili 01.03...no dobro, jasno da s obzirom na veliki broj loših datuma ,asocijacija i metafora, neće biti zajedničkog praznikovanja.

Pa slavi svoje, ko ti brani? Slavim i ja svoje, ne vjerujem da nekom smetam?

Ali imaj na umu da je ovo sekularna drzava u kojoj ne zive samo Srbi pravoslavci.

Primjera radi, ja kao ateista nikad necu pristati da u kalendaru imam obiljezene kojekakve krsne slave i jebene svece kao drzavne praznike. O ovom nema, niti ce kad biti diskusije, cak i po cijenu rata.

Svoju srednjovjekovnu pravoslavnu dzamahiriju mozete praviti s druge strane Drine. Ovdje necete, osim ako ne pokusate vojno, a u tom slucaju vam ne bi bio u kozi.

Kako bilo, religija je privatna stvar i vi Srbijanci morate nauciti da je drzite za sebe. Upamti, kada predjete Drinu, vise niste u Srbiji, vec u Bosni... A Bosna nije teokracija, i Bosna ima nesto drugaciji Ustav i zakone od Srbije, na vasu veliku zalost.
Duka Dizel

#1968 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

Duka Dizel wrote:
Ma ceo region je u strahu od narastajućeg bošnjačkog gradjanstva. :D :D

Glasačka baza, već gotovo dvije decenije, SDP-a, NS-a, DF-a i svih tih drugih koliko-toliko prograđanskih stranaka koje se pokušavaju udaljiti od retrogradne nacionalističke politike je upravo kod Bošnjaka. Ti valjda znaš kako je Dodik na tenkovima SFOR-a došao na vlast?
A da li tebi išta znači što za te "gradjanske opcije" glasaju samo Bošnjaci?

Gradjanske opcije u duboko nacionalno podeljenom društvu kao što je BiH, je paradoks koliko i prefiks "demokratska narodna" u pravom imenu Severne Koreje.
Drvosjeca iz Dejcica

#1969 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote:

Vidiš slažem sa ovim boldiranim, taj dan treba da bude kao kod Jevreja "Jom Hašoa" - Dan stradanja u holokaustu - dan stradanja u genocidu. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#1970 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Duka Dizel wrote:
Duka Dizel wrote:
Ma ceo region je u strahu od narastajućeg bošnjačkog gradjanstva. :D :D

A da li tebi išta znači što za te "gradjanske opcije" glasaju samo Bošnjaci?

Pa to zorno pokazuje stanje svijesti kod naroda u BiH. Kod Bošnjaka imaš određeni procenat koji svoj glas daje mimo nacionalne matrice i kodeksa dok to u druga dva naroda gotovo i neprimjetno, rekao bih na nivou statističke greške.
Duka Dizel wrote:Gradjanske opcije u duboko nacionalno podeljenom društvu kao što je BiH, je paradoks koliko i prefiks "demokratska narodna" u pravom imenu Severne Koreje.
Dobro, isto kao što je ono "republika" u nazivu manjeg BH entiteta. : :-?

Kako god vjerujem i smatram da je ovo stanje dugoročno neodrživo. Može potrajati ovo još par mejseci do možda, možda dvije godine. Onda će se neke stvari morati mijenajti demokratskim putem ili silom. Tako nam je grah pao.
Duka Dizel

#1971 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

Alfons Kauders wrote:
Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa slavi svoje, ko ti brani? Slavim i ja svoje, ne vjerujem da nekom smetam?

Ali imaj na umu da je ovo sekularna drzava u kojoj ne zive samo Srbi pravoslavci.

Primjera radi, ja kao ateista nikad necu pristati da u kalendaru imam obiljezene kojekakve krsne slave i jebene svece kao drzavne praznike. O ovom nema, niti ce kad biti diskusije, cak i po cijenu rata.

Svoju srednjovjekovnu pravoslavnu dzamahiriju mozete praviti s druge strane Drine. Ovdje necete, osim ako ne pokusate vojno, a u tom slucaju vam ne bi bio u kozi.

Kako bilo, religija je privatna stvar i vi Srbijanci morate nauciti da je drzite za sebe. Upamti, kada predjete Drinu, vise niste u Srbiji, vec u Bosni... A Bosna nije teokracija, i Bosna ima nesto drugaciji Ustav i zakone od Srbije, na vasu veliku zalost.
A jest..video sam taj sekularizam i u većem entitetu...i tu religioznu diskretnost.
Manifestacije se pomeraju zbog Ramazana,opstine zabranjuju točenje alkohola, a i Bakir zna ispaliti neke EU birokrate i otići klanjati. :D
Danguba

#1972 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

ze kalanga wrote:
Vjerujem da bi.
Krenimo samo od nekih ključnih tačaka srpske unutrašnje politike u BiH.

-poštovanje DMS-a, a ne prekrajanje istog. (znam, sada će se neki odmah pozivati na odluke US-a, ali veoma lako je naći argument i za tu eventualnu tezu)

- poštovanje BiH kao države dva entiteta, ravnopravna entiteta

- poštovanje prava Republike Srpske propisanih DMS-om

- poštovanje volje srpskog naroda da BiH ostane vojno neutralna

- poštovanje srpskog naroda na pravo na vjeroispovijest, jezik, pismo i kulturnu baštinu

- pravednija raspodjela sredstava, prestanak osjećanja da je državna kasa za jedne majka, za druge maćeha

- poštovanje srpskih stradanja i suza srpskih majki, prestanak jednosmjernog gledanja na stradanje kao kategoriju

- ćao strancima koji su od BiH napravili protektorat

Dakle poprilično realne teze. Bez da se umanji BiH ili ičije osjećanje.
Zvanično Sarajevo već 20 godina nizom aktivnosti ne žele po ovim pitanjima učestvovati u konsenzusu.
Srbi su, istina uz velike pritiske pristali na brojne ustupke. Nisu to bili dragi momenti, niti bošnjački racionalizam, već strana intervencija, međutim, to nije donijelo BiH napredak.

Situacija veoma jasna, strani faktor mora napustiti BiH i prestati se ponašati kako se ponaša.
...a da se Rifat makne iz kuhinje? :roll:

Image
Duka Dizel

#1973 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Duka Dizel »

Kako god vjerujem i smatram da je ovo stanje dugoročno neodrživo. Može potrajati ovo još par mejseci do možda, možda dvije godine. Onda će se neke stvari morati mijenajti demokratskim putem ili silom. Tako nam je grah pao.
Zaista ne moraš biti neki vrstan analitičar da bi to zaključio.

Jedino ne znam zašto imaš dilemu oko metoda.
Demokratski se možete samo podeliti i razići u miru, ali na Balkanu je retkost da se i bračni parovi demokratski razilaze, a kamoli narodi.
Drvosjeca iz Dejcica

#1974 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Duka Dizel wrote:

Zaista ne moraš biti neki vrstan analitičar da bi to zaključio.

Jedino ne znam zašto imaš dilemu oko metoda.
Demokratski se možete samo podeliti i razići u miru, ali na Balkanu je retkost da se i bračni parovi demokratski razilaze, a kamoli narodi.
Eto slažemo se barem u ovome.
radostan dan

#1975 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Koja suplja prica...

Koja kurceva NS? :mrgreen: pa veci izborni uspjeh bi postiglo udruzenje lovaca i ribolovaca fbih, da su se kandidovali...
Cuj NS? To oni sto ne mogu da prebace van KS, a i u kantonu su ograniceni...
Kukavicije jaje zvano ŽK i bosnjacki projekat pod nazivom DF dokaz gradjanske opcije? Pa jel se zajebavas druze? To ni kod hrvata nije proslo, a kamoli kod srba...
Peđu tučete po skupstinama, minus srba po klupama nadomjescujete bosnjacima koji se za te potrebe pisu srbima, hrvatima birate predstavnike, i to sve firmirate kao - politika gradjanske opcije u bosnjaka.
Post Reply