Mišljenje bi trebalo da zasnivaš na nekom elementarnom znanju o fašizmu i gradjanstvu, kad se vec frljas tim pojmovima.155_mm wrote:Duka Dizel wrote:155_mm wrote:@Drvosjeca
homogenizacija dva kontitutivna naroda na osnovu vjersko-nacionalne ideologije ne mora bas biti doobar primjer za bosnjake.
za bosnjake bi mozda bolje bilo homogenizacija na osnovu gradjansko-socijaldemokratske ideologije.
to govorim jer mislim da bi bosnje u slucaju novog sukoba na taj nacin mogle da djeluju sa pozicije borbe protiv fasizma, nacionalizma, sovinizma i ostalih bolesnih ideologija na ovim prostorima.
imam osjecaj da mnogi misle da socijaldemokratija iskljucuje bosanski patriotizam.![]()
Bošnjačka homogenizacija na osnovu gradjanske ideologije.
Imaš li predstavu koliko nema smisla to što si napisao?
ja svoje misljenje baziram na osnovu zadnjeg glasanja i na osnovu toga tvrdim da bosnje jos nisu izgubljene za gradjansku opciju kao sto je to slucaj sa druga dva stada. a ti ?
To nisu dva suprotstavljena pojma.
Dapače, fašizam i vuče korene iz jedne gradjanske Francuske.
Fašizam u svojoj biti i reči, predstavlja neku homogenizaciju društva.
No, nije bitno...da ne širim priču. Ne verujem da tebe to interesuje.
Ti si ionako pretpostavljam mislio nešto u fazonu "Mi Bošnjaci ćemo se pretvarati da smo gradjanski nastrojeni, pa ćemo tako zajebati svet koji mora u tom slučaju stati na našu stranu, jer nacionalizam je tako out"
Na stranu što su te "bošnjačke gradjanske opcije" ispušena muštikla i što sa gradjanstvom imaju veze koliko i Dodik sa socijalemokratijom...nego mi je uopšte smešno da u jednom duboko podeljenom nacionalnom društvu, gde uglavnom vera odredjuje nacionalnost, muslimanska populacija se kao fol, homogenizuje oko grajanske opcije
Samo ne znam kako mislite to "gradjanstvo" nametnuti ostatku države
Francuzi su to u krvi uradili.
Poslušaj im samo reči himne.