Dan drzavnosti BiH
- samo_ti
#101 Re: Dan drzavnosti BiH
Država BiH ! 
- MuaDib
#102 Re: Dan drzavnosti BiH
Svim građanima Bosne i Hercegovine nek je sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine 25. novembar!!!
Uz pjesmu,
i sjećanje na I zasjedanje ZAVNOBiH-a:
http://www.znaci.net/00001/145_3.pdf
Uz pjesmu,
i sjećanje na I zasjedanje ZAVNOBiH-a:
http://www.znaci.net/00001/145_3.pdf
- So What!
- just principe
#105 Re: Dan drzavnosti BiH
Sretan Dan drzavnosti BiH
- slobodni armirach
#106 Re: Dan drzavnosti BiH
Slabo ovaj praznik se obiljezava, privatnici i dalje rade, ko da je obican radni dan.
ni po cemu se ne razlikuje od jucerasnjeg dana osim po zastavama.
Uglavnom sramota!
ne zbog praznika nego zbog budzetlija koji se trse ovim vaznim praznikom, a nista ne uradise da se dostojno obiljezi makar u onim mjestima u kojima je stalo da postoji Drzavni praznik.
Tako da je svaka prica licemjerna kada se upucuju na rs entitet da je tamo radni dan kao i u hb teritorijama,
nesto ne vidim da se i kod 'nas' puno praznuje
ni po cemu se ne razlikuje od jucerasnjeg dana osim po zastavama.
Uglavnom sramota!
ne zbog praznika nego zbog budzetlija koji se trse ovim vaznim praznikom, a nista ne uradise da se dostojno obiljezi makar u onim mjestima u kojima je stalo da postoji Drzavni praznik.
Tako da je svaka prica licemjerna kada se upucuju na rs entitet da je tamo radni dan kao i u hb teritorijama,
nesto ne vidim da se i kod 'nas' puno praznuje
- Banksy
#107 Re: Dan drzavnosti BiH
Sretno,
I danas razmišljam na kojim vrijednostima se temelji 25. novembar kao praznik, kako ga predstavljamo i kako ga doživljavamo. Ova sedmica je počela sa 21. novembrom kao praznikom u Republici Srpskoj, a završava sa 25. novembrom, kao praznikom u dijelu Federacije BiH. Šta se slavi tamo, a šta se slavi ovdje?
...
Čak i podatke o samom ZAVNOBiH-u, dakle, tumačimo na pogrešan način. Ta greška nas i dalje dijeli, jer ljudi koji nas vode, kako u politici tako i u javnom društvenom životu, jednostavno nemaju lične snage da se mijenjaju i pređu preko onoga što nas razdvaja i dijeli. Nama su u BiH potrebni ljudi koji imaju ličnu hrabrost da se mijenjaju.
...
U onom dijelu države slave dan koji simbolizira novu realnost BiH, za koju u ovom dijelu države vjeruju da je duboko nepravedna. U onom dijelu države slave u ratu izborenu autonomiju i prava, dok u ovom dijelu države traže kontinuitet sa drugim vremenom i vrijednostima. Ni jedni ni drugi ne polazimo od nas današnjih, od naših interesa danas i ovdje. Naš najveći interes je međusobno približavanje Srba, Hrvata i Bošnjaka u sadašnjoj, ratom podijeljenjoj i unesrećenoj zemlji koja ne može da se oslobodi tereta vlastite prošlosti, jer su njene elite nesposobne da prepoznaju današnje interese svojih sunarodnjaka.
Ovakva praznična raspolućenost države pokazuje da nam je neophodan novi konsenzus oko vrijednosti koje možemo zajednički prihvatiti. Taj konsenzus treba da bude kamen temeljac nove Bosne i Hercegovine, koja se neće uzdizati na viktimizaciji jednih ili kriminalizaciji drugih, niti na veličanju jednih i ponižavanju drugih. To će biti Bosna i Hercegovina koja će čuvati svoje zajedničke vrijednosti, koje može dijeliti svaki njezin stanovnik, bez obzira na različito vjersko, etničko ili nacionalno porijeklo.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=21504
- necko_hz
#108 Re: Dan drzavnosti BiH
Sretan Dan državnosti BiH
- Skijaš
#110 Re: Dan drzavnosti BiH
Popustite malo s tim ljiljanima. Trebamo se okupiti oko državne zastave, a ne oko zastava iz prošlosti koje su prevaziđene. Ljiljani su za kućnu upotrebu.
-
Abacija
#111 Re: Dan drzavnosti BiH
Sretan Dan Drzavnosti svim Saxovcima! 

- Tiger 033
#112 Re: Dan drzavnosti BiH
"EDIN DŽEKO ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI: Kakva je da je, BiH od ove ne može biti bolja, ali za nas mora biti najbolja"
25.11.2011.
Naš trenutno najbolji nogometaš i član Manchester Cityja nije smetnuo s uma da je danas veliki praznik za BiH. On je svim građanima svoje zemlje čestitao 25. novembar Dan državnosti BiH veoma upečatljivom porukom koju prenosimo u cjelosti
"Ako na nešto moramo biti ponosni to je naša Bosna i Hercegovina. Kakva je da je, od ove ne može biti bolja, ali za nas mora biti najbolja. Sve nas život nosi na razne krajeve svijeta i kroji nam različite sudbine, ali ne smijemo zaboraviti da smo svi krenuli iz Bosne i Hercegovine, države bez koje ni mi ne bismo bili ono što danas jesmo.
Svagoga dana, na svakom koraku i u svakom razgovoru trebamo i moramo sa ponosom govoriti da smo Bosanci i Hercegovci, da smo rođeni u maloj zemlji sa velikom dušom i srcem koji je otvoren za svakoga.
Danas naša Bosna i Hercegovina slavi svoj dan državnosti, svoj rođendan i zaslužuje da joj barem na ovaj način izrazimo zahvalnost za sve ono što nam je pružila, jer bez nje ovakva kakva je, ni mi ne bi bili ovakvi kakvi smo.
Sa ponosom nosimo našu državu u srcu.
SRETAN DAN DRŽAVNOSTI!!!"

25.11.2011.
Naš trenutno najbolji nogometaš i član Manchester Cityja nije smetnuo s uma da je danas veliki praznik za BiH. On je svim građanima svoje zemlje čestitao 25. novembar Dan državnosti BiH veoma upečatljivom porukom koju prenosimo u cjelosti
"Ako na nešto moramo biti ponosni to je naša Bosna i Hercegovina. Kakva je da je, od ove ne može biti bolja, ali za nas mora biti najbolja. Sve nas život nosi na razne krajeve svijeta i kroji nam različite sudbine, ali ne smijemo zaboraviti da smo svi krenuli iz Bosne i Hercegovine, države bez koje ni mi ne bismo bili ono što danas jesmo.
Svagoga dana, na svakom koraku i u svakom razgovoru trebamo i moramo sa ponosom govoriti da smo Bosanci i Hercegovci, da smo rođeni u maloj zemlji sa velikom dušom i srcem koji je otvoren za svakoga.
Danas naša Bosna i Hercegovina slavi svoj dan državnosti, svoj rođendan i zaslužuje da joj barem na ovaj način izrazimo zahvalnost za sve ono što nam je pružila, jer bez nje ovakva kakva je, ni mi ne bi bili ovakvi kakvi smo.
Sa ponosom nosimo našu državu u srcu.
SRETAN DAN DRŽAVNOSTI!!!"
- viva_castro
#113 Re: Dan drzavnosti BiH
Bosanci i Hercegovci! Sretan nam rođendan! Sretan vam svima Dan državnosti!
- vinnie_jones
#114 Re: Dan drzavnosti BiH
SRETAN DAN DRŽAVNOSTI!

Modra boja na bijelome platnu,
šest ljiljana vezenih u zlatu.
To je zastava naša bosanska.

Modra boja na bijelome platnu,
šest ljiljana vezenih u zlatu.
To je zastava naša bosanska.

- MuaDib
#115 Re: Dan drzavnosti BiH
Maksuz čestitka:D

- ljiljan89
#116 Re: Dan drzavnosti BiH
ovo je jedina zastava BiH za mene, a ne ona za zvjezdicama i trokuticemSkijaš wrote:Popustite malo s tim ljiljanima. Trebamo se okupiti oko državne zastave, a ne oko zastava iz prošlosti koje su prevaziđene. Ljiljani su za kućnu upotrebu.

- Sasvim_Obican
#117 Re: Dan drzavnosti BiH
Državu kao ni njena obilježja, generalno gledano, u ovoj zemlji niko ne doživljava pretjerano ozbiljno... Svi neke svoje himne, zastave, praznike imaju... Samo nek' je veselo.
Sretan Dan državnosti o neprihvaćena i nesretna zemljo... Teško nama sa tobom, a tebi sa nama.

Sretan Dan državnosti o neprihvaćena i nesretna zemljo... Teško nama sa tobom, a tebi sa nama.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#119 Re: Dan drzavnosti BiH
Hvala dobri čovječe iz Beograda. Hvala još jednom!Čitalac wrote:Svim Bosancima i Hercegovcima od srca želim srećan praznik - Dan državnosti!
Nemam bolju poruku od one koju je poslao veliki Čovek Izet Sarajlić:
"Daj mi moju Bosnu i Hercegovinu kakvu sam imao, kakvu sam sanjao, kakvu volim, kakvu želim!"

Spava Kiko na groblju ''Lav'' zajedno sa svojom Idom.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#120 Re: Dan drzavnosti BiH
PipiDugaDevetka wrote:Hvala dobri čovječe iz Beograda. Hvala još jednom!Čitalac wrote:Svim Bosancima i Hercegovcima od srca želim srećan praznik - Dan državnosti!
"Daj mi moju Bosnu i Hercegovinu kakvu sam imao, kakvu sam sanjao, kakvu volim, kakvu želim!"
Spava Kiko na groblju ''Lav'' zajedno sa svojom Idom.
Slavi li se Pipi?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#121 Re: Dan drzavnosti BiH
Slavi, ali radno, Brzi, lokalana živa legenda u Pejtonu mi sa svojim sinom zavario napuknuta vrata garaže i zakrpio vodozaštitni pokrov. Komšije, Srbi mi dali struju za welding aparat za zavarivanje. I oni slave, ali skromno. Kćerka im u goste došla da ih pripazi.prljavi Hare wrote:PipiDugaDevetka wrote:Hvala dobri čovječe iz Beograda. Hvala još jednom!Čitalac wrote:Svim Bosancima i Hercegovcima od srca želim srećan praznik - Dan državnosti!
Spava Kiko na groblju ''Lav'' zajedno sa svojom Idom.![]()
![]()
![]()
Slavi li se Pipi?![]()
![]()
![]()
BRZI-ODNOSI KABASTI OTPAD IZ PEJTONA PO POZIVU NA TEL: 066 378-338
- agnostic_front
#122 Re: Dan drzavnosti BiH
Zašto se u rezoluciji Zavobih-a spominje da je BiH zemlja muslimana, srba i hrvata?
A šta je sa romima, jevrejima, ukrajincima, ostalim?
da li je i to jedan vid diskriminacije?
sasvim ozbiljno pitanje.
sasvim ozbiljno pitanje.
- Sasvim_Obican
#123 Re: Dan drzavnosti BiH
Pogrešan vid interpretacije.agnostic_front wrote:Zašto se u rezoluciji Zavobih-a spominje da je BiH zemlja muslimana, srba i hrvata?
sasvim ozbiljno pitanje.
"Bosna i Hercegovina je podjednako zemlja Muslimana, Srba i Hrvata, te svih ostalih građana i građanki".
- agnostic_front
#124 Re: Dan drzavnosti BiH
hvala.Sasvim_Obican wrote:Pogrešan vid interpretacije.agnostic_front wrote:Zašto se u rezoluciji Zavobih-a spominje da je BiH zemlja muslimana, srba i hrvata?
sasvim ozbiljno pitanje.
"Bosna i Hercegovina je podjednako zemlja Muslimana, Srba i Hrvata, te svih ostalih građana i građanki".
pitam pošto je taj dio teksta ono što znam da stoji, jer ne mogu nigdje da neđem cijeli tekst Rezolucije.
- winnie
#125 Re: Dan drzavnosti BiH
tvsa zakon! citav dan kako treba... a tek logo