Objavljeno 25.11.2006. u 13:01
Za Jelića Dan državnosti BiH je "nepostojeći praznik"
Danas godinu dana kasnije Bosne jos ima, i bice vjekovima, a ....

Zato sto ne bi nikako da priznaju da je drzava Bosna i Hercegovina ikada prije Dejtona postojala, a postojala je itekako i nikada nije bila etnicki podijeljena.piskerernest wrote:meni nije jasno što većina srba neće da prihvati taj praznik kad su i njihovi preci učestvovali u zasjedanju zavnobih-a,nisu to odlučili ostali bez njih.
hehe ipak bi rekao da Jelic vise ne postoji a et praznik jos postoji i fala Bogu ima jos puno nas koji ga slavimo...windas wrote:Ovom prilikom za Dan Drzavnost BiH , jedan citat od prosle godine:
Objavljeno 25.11.2006. u 13:01
Za Jelića Dan državnosti BiH je "nepostojeći praznik"
Danas godinu dana kasnije Bosne jos ima, i bice vjekovima, a ....
Ako ste gledali večerašnji CD i sučeljavanje mladih lavova SNSD i SDP onda bi vam trebalo biti malo jasnije zašto u RS ne žele priznati taj praznik. I ja sam sebi često postavljao ista pitanja, ali moram priznati da mi je sada ipak jasnije. Njihov prijedlog nije da BiH nema dana državnosti, nego da to bude datum potpisivanja Dejtonskog sporazuma.fantom slobode wrote:Zato sto ne bi nikako da priznaju da je drzava Bosna i Hercegovina ikada prije Dejtona postojala, a postojala je itekako i nikada nije bila etnicki podijeljena.piskerernest wrote:meni nije jasno što većina srba neće da prihvati taj praznik kad su i njihovi preci učestvovali u zasjedanju zavnobih-a,nisu to odlučili ostali bez njih.

Na ovako nesto bi rahmetlija bio ponosan...boergoat wrote:Ako ste gledali večerašnji CD i sučeljavanje mladih lavova SNSD i SDP onda bi vam trebalo biti malo jasnije zašto u RS ne žele priznati taj praznik. I ja sam sebi često postavljao ista pitanja, ali moram priznati da mi je sada ipak jasnije. Njihov prijedlog nije da BiH nema dana državnosti, nego da to bude datum potpisivanja Dejtonskog sporazuma.fantom slobode wrote:Zato sto ne bi nikako da priznaju da je drzava Bosna i Hercegovina ikada prije Dejtona postojala, a postojala je itekako i nikada nije bila etnicki podijeljena.piskerernest wrote:meni nije jasno što većina srba neće da prihvati taj praznik kad su i njihovi preci učestvovali u zasjedanju zavnobih-a,nisu to odlučili ostali bez njih.
Držim da je potpuno bespredmetno dalje tupiti o tome kad su pozicije sasvim jasne, i obje su argumentirane. Jedino što je tu važno jeste da se prihvati jedan datum u cijeloj državi, pa makar on ne imao veze sa bilo kakvim događajem u istoriji, npr. 18. februar, lupam, jer samim obilježavanjem jednog, opet ponavljam svejedno kojeg, datuma na cijeloj teritoriji zemlje dolazi do afirmacije i priznavanja prisustva države na cijelom njenom teritoriju što u biti i jeste krajnji cilj.
boergoat wrote:Ako ste gledali večerašnji CD i sučeljavanje mladih lavova SNSD i SDP onda bi vam trebalo biti malo jasnije zašto u RS ne žele priznati taj praznik. I ja sam sebi često postavljao ista pitanja, ali moram priznati da mi je sada ipak jasnije. Njihov prijedlog nije da BiH nema dana državnosti, nego da to bude datum potpisivanja Dejtonskog sporazuma.fantom slobode wrote:Zato sto ne bi nikako da priznaju da je drzava Bosna i Hercegovina ikada prije Dejtona postojala, a postojala je itekako i nikada nije bila etnicki podijeljena.piskerernest wrote:meni nije jasno što većina srba neće da prihvati taj praznik kad su i njihovi preci učestvovali u zasjedanju zavnobih-a,nisu to odlučili ostali bez njih.
Držim da je potpuno bespredmetno dalje tupiti o tome kad su pozicije sasvim jasne, i obje su argumentirane. Jedino što je tu važno jeste da se prihvati jedan datum u cijeloj državi, pa makar on ne imao veze sa bilo kakvim događajem u istoriji, npr. 18. februar, lupam, jer samim obilježavanjem jednog, opet ponavljam svejedno kojeg, datuma na cijeloj teritoriji zemlje dolazi do afirmacije i priznavanja prisustva države na cijelom njenom teritoriju što u biti i jeste krajnji cilj.

Praznik koji se slavi na polovini Bih ne moze biti drzavni, vec samo praznik te polovine koja ga slavi.maccarona wrote:http://www.youtube.com/watch?v=6X7xFFSotNc![]()
sretan dan drzavnosti svim gradjanima bosne i hercegovine
a dusmanima
Ne kontam kako jedan datum moze biti mjesto profesora Grebo.sarajevo-x wrote:"Nadam se da će ljudi shvatiti da je 25. novembar rodno mjesto Bosne i Hercegovine kao države", izjavio je profesora Grebo, povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.