Dan drzavnosti BiH

windas

#1 Dan drzavnosti BiH

Post by windas »

Ovom prilikom za Dan Drzavnost BiH , jedan citat od prosle godine:

Objavljeno 25.11.2006. u 13:01
Za Jelića Dan državnosti BiH je "nepostojeći praznik"

Danas godinu dana kasnije Bosne jos ima, i bice vjekovima, a ....

Image
Last edited by windas on 24/11/2007 21:05, edited 1 time in total.
piskerernest

Post by piskerernest »

meni nije jasno što većina srba neće da prihvati taj praznik kad su i njihovi preci učestvovali u zasjedanju zavnobih-a,nisu to odlučili ostali bez njih.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

piskerernest wrote:meni nije jasno što većina srba neće da prihvati taj praznik kad su i njihovi preci učestvovali u zasjedanju zavnobih-a,nisu to odlučili ostali bez njih.
Zato sto ne bi nikako da priznaju da je drzava Bosna i Hercegovina ikada prije Dejtona postojala, a postojala je itekako i nikada nije bila etnicki podijeljena.
infobrcko

#4 Re: Dan drzavnosti BiH

Post by infobrcko »

windas wrote:Ovom prilikom za Dan Drzavnost BiH , jedan citat od prosle godine:

Objavljeno 25.11.2006. u 13:01
Za Jelića Dan državnosti BiH je "nepostojeći praznik"

Danas godinu dana kasnije Bosne jos ima, i bice vjekovima, a ....
hehe ipak bi rekao da Jelic vise ne postoji a et praznik jos postoji i fala Bogu ima jos puno nas koji ga slavimo...
SVIMA VAMA SRETAN DAN DRZAVNOSTI od nas iz Brcko Distrikta BiH
and

Post by and »

piskerernest wrote:meni nije jasno što većina srba neće da prihvati taj praznik kad su i njihovi preci učestvovali u zasjedanju zavnobih-a,nisu to odlučili ostali bez njih.
njihovi preci su bili u partizanima i cetnicima.oni sada podrzavaju ove druge
elSaik

Post by elSaik »

Evo, mi danas obilježismo... Jest da je dan ranije, ali nema veze...

Image

8-)
kicky

Post by kicky »

Sretan NAM dan državnosti i antifašizma!
boergoat

Post by boergoat »

fantom slobode wrote:
Zato sto ne bi nikako da priznaju da je drzava Bosna i Hercegovina ikada prije Dejtona postojala, a postojala je itekako i nikada nije bila etnicki podijeljena.
Ako ste gledali večerašnji CD i sučeljavanje mladih lavova SNSD i SDP onda bi vam trebalo biti malo jasnije zašto u RS ne žele priznati taj praznik. I ja sam sebi često postavljao ista pitanja, ali moram priznati da mi je sada ipak jasnije. Njihov prijedlog nije da BiH nema dana državnosti, nego da to bude datum potpisivanja Dejtonskog sporazuma.
Držim da je potpuno bespredmetno dalje tupiti o tome kad su pozicije sasvim jasne, i obje su argumentirane. Jedino što je tu važno jeste da se prihvati jedan datum u cijeloj državi, pa makar on ne imao veze sa bilo kakvim događajem u istoriji, npr. 18. februar, lupam, jer samim obilježavanjem jednog, opet ponavljam svejedno kojeg, datuma na cijeloj teritoriji zemlje dolazi do afirmacije i priznavanja prisustva države na cijelom njenom teritoriju što u biti i jeste krajnji cilj.
Maraschino

Post by Maraschino »

Cestitke za dan drzavnosti

:bih: :bih: :bih: :bih:
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Sretan dan drzavnosti svim gradjanima nase ponosne BOSNE i HERCEGOVINE!

Image

Bosna je dusa svijeta,
kaljena hiljadu ljeta,
carstva propadala,
BOSNA opstajala!

BOSNA je u nama,
u tvom i u srcu mom,
tu smo rodjeni,
tu ce mo mrijet,
BOSNA je nas dom,
BOSNA je nas dom!
:bih:

Image

Veliko HVALA svim borcima koji odbranise ovu nasu prelijepu domovinu!
Last edited by Bosanac_21 on 24/11/2007 20:29, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

boergoat wrote:
fantom slobode wrote:
Ako ste gledali večerašnji CD i sučeljavanje mladih lavova SNSD i SDP onda bi vam trebalo biti malo jasnije zašto u RS ne žele priznati taj praznik. I ja sam sebi često postavljao ista pitanja, ali moram priznati da mi je sada ipak jasnije. Njihov prijedlog nije da BiH nema dana državnosti, nego da to bude datum potpisivanja Dejtonskog sporazuma.
Držim da je potpuno bespredmetno dalje tupiti o tome kad su pozicije sasvim jasne, i obje su argumentirane. Jedino što je tu važno jeste da se prihvati jedan datum u cijeloj državi, pa makar on ne imao veze sa bilo kakvim događajem u istoriji, npr. 18. februar, lupam, jer samim obilježavanjem jednog, opet ponavljam svejedno kojeg, datuma na cijeloj teritoriji zemlje dolazi do afirmacije i priznavanja prisustva države na cijelom njenom teritoriju što u biti i jeste krajnji cilj.
Na ovako nesto bi rahmetlija bio ponosan...
BigGringo

Post by BigGringo »

Danas drug Galić na federalnom dnevniku izjavljuje da i u Titovo doba srbi nisu priznavali ZAVNOBIH i da je Tito to kako se to kaže presjecao u korjenu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Vjerujem da nisu. Oni koje Galic smatra pod Srbe nisu garant bili ni s Titom ni u partizanima. Oni koji su priznavali zavnobih i onako nisu bili PRAVI Srbi.
cartman

Post by cartman »

boergoat wrote:
fantom slobode wrote:

Pa ne znam bash kolko je to uredu , taj "neutralni" datum za praznik. Posto samim tim sto bi pristali na nesto takvo , mi bi priznali RS danas kakvu jeste u sklopu BiH.
Ja shvatam zasto ljudi iz RSa nepriznaju praznik , to je sve radi propagande SDNS-a i ostalih...

25.11 BiH je postala priznata drzava i to je to. kraj priche bez ali,ili,sta ako ili ako sta ... U Svedskoj problemi,zda¨o :D
jasko_ba

Post by jasko_ba »

sretan dan drzavnosti svima
nadati se boljem konacno :)
Prozor

Post by Prozor »

Sretan ti praznik domovino
maccarona

Post by maccarona »

http://www.youtube.com/watch?v=6X7xFFSotNc 8-)

sretan dan drzavnosti svim gradjanima bosne i hercegovine Image

a dusmanima Image
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

SRETAN DAN DRZAVNOSTI :bih:
sveznajuci

Post by sveznajuci »

maccarona wrote:http://www.youtube.com/watch?v=6X7xFFSotNc 8-)

sretan dan drzavnosti svim gradjanima bosne i hercegovine Image

a dusmanima Image
Praznik koji se slavi na polovini Bih ne moze biti drzavni, vec samo praznik te polovine koja ga slavi.
cyprus

Post by cyprus »

Meni nekako više bi odgovarala Povelja Kulina Bana za početak državnosti naše nam domovine, jer nije Bosna nastala ni 1943. nego dosta ranije.
Last edited by cyprus on 25/11/2007 13:32, edited 1 time in total.
pirmin

Post by pirmin »

sarajevo-x wrote:"Nadam se da će ljudi shvatiti da je 25. novembar rodno mjesto Bosne i Hercegovine kao države", izjavio je profesora Grebo, povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.
Ne kontam kako jedan datum moze biti mjesto profesora Grebo.
costacurta

Post by costacurta »

Znaš šta meni nije jasno, ako je 25. 11. praznik što se tada i ne obilježava? Ako sam dobro shvatio još u ponedjeljak je dvojac Silajdžić-Komšić pravio gidu :shock: :shock: , evo jučer (24.11.) u Tuzli nekakve svečane sjednice :shock:, u ponedjeljak (26. 11.) se ne radi :shock: ... danas niđe nikog, jedino se na radiju mogu čuti pjesme tipa Dan republike, Draga moja BiH itd? Nešto ni zastava nisam vidio a kamoli kakve kreativnije dekoracije!
Mislim, jel objekat bio zelene, žute ili crvenkaste boje (op.a Đuro i svemirci)
doktor30

Post by doktor30 »

dej nam je nasa zastava, dje nam je nasa himna? "trojstvo" gdje se god okrenes, od fudbala do evrovizije, od politike do granapa. nista kvalitet, samo nek je svakoga podjednako, pa cemo nekako izdurati. to je danasnja bih. a sto se tice antifashizma, cini mi se da je njega ovdje najmanje ostalo. sve je vise svega ostalog
sebilj

Post by sebilj »

cestitke svima :bih:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Image

SMRT FASIZMU!
Post Reply