Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Thorgerson

#376 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Thorgerson »

plinas wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Thorgerson wrote:malo off-a

Silos nije bio logor, nego improvizovani zatvor, gdje je postojao vojni sud. Uostalom proces je u toku, pa cemo vidjeti pravu istinu.

U tom tzv. logoru jeste bilo civila, ali civila koji su bili puni naoruzanja, radio stanica itd. Isti Slavujev brat koji se najcesce spominje je imao pozamasan arsenal oruzja koji mu je oduzet i napravljen je i zapisnik i sve je to predoceno na sudjenju. U tom istom silosu je bilo i bosnjaka koji su prekrsili vojnu obavezu i sl.

Toliko je zloglasan logor da su haman svi prezivjeli, zamislii umrlo ih cak 20-ak. :-) Toliko je zloglasan da ne postoji nijedan video zapis, slika bilo sta da bi se pokazalo koliko su muceni bili ti ljudi. Nego bagra sa RTRS-a stalno mora statiste da angazuje da glume budalastine. Toliko o tome.
Od srca ti zelim 7-dnevni all inkluziv super provod u tom istom Silosu. Ne zaboravi fotoaparat, zbog slika.
Pridruzujem se toplim zeljama, nadam se da ce uzivati kao i ti ljudi sto su
Kao prvo, hvala sto se otkrili. :wink:

Drugo, ratno je stanje. U Hadzicima cetnici ubijaju sve redom ko nije srbin. 5-6 km dalje, nasa Armija pronalazi ljude civile koji drze po kucama MITRALJEZE, RADIO STANICE, BOMBE, PUSKE itd.

Sta bi vi uradili? Plus jos znate da je plan da se Hadzici spoje dalje sa Konjicem itd.

Naravno da je morao biti napravljen zatvor da se ti ljudi ispitaju, odakle im oruzje itd. PONAVLJAM na drugoj strani u Hadzicima su ljudi UBIJENI. Niti su imali oruzje ni nista. Ubijeni jer su ostali na svom pragu i jer su zvali pogresno i bili pogresne vjere.

Ja ponavljam Silos nije bio logor, nego vojni zatvor. U taj Silos nijedan srbin nije otisao samo zato sto je srbin. Sto se za drugu stranu ne moze reci.
Mogu oni laprdati sta hoce i da su nevinascad. Ali zasto su onda slucajno imali vojno naoruzanje kod sebe? I zasto su ga uzeli kad im je podijeljeno? Zasto nisu rekli necemo mi to, mi volimo nase komsije. Aha.

Taj Silos zloglasni je imao sudije koje su sudile. Je li bilo sudija u Manjaci, Keratermu itd. Jest, jelde. Pijane četničine su sudile i presuđivale. Čak im se dozvoljavao i susret sa suprugama. Kućni pritvor. Hmmm...kad bolje skontam i ovi dole u Srebrenici su sigurno imali jelde dopuste i kućne pritvore. Ma jesu 100%.

Jadničak. Slučajno nabavio pušku. Pa sta je trebalo sa ovim jadničkom. Dat mu jel metaka. Pa nego sta nego ces ga zatvoriti. Kad njegova bratija samo 10km dalje kolje i ubija. :-)
SARAJEVO - U nastavku suđenja za zločine počinjene na području općine Hadžići, svjedok Vinko Lale je kazao da je prije odvođenja u "Silos" nabavio pušku zbog straha za svoju porodicu. Odgovarajući na unakrsna pitanja odbrane, svjedok Vinko Lale ispričao je da je od izvjesnog Lazara Krstića zatražio pušku kada je situacija na području Tarčina postala "napeta".

Svjedok Lale je naglasio da je 13. jula 1992. odveden u logor “Silos”, gdje je proveo više od pet mjeseci, te da je nakon toga boravio u kućnom pritvoru.

Svjedok Lale je kazao kako mu je upravnik logora “Silos” jedne prilike omogućio da se vidi sa svojom suprugom, te da je to pozitivna stvar koja se desila tokom njegovog boravka u tom objektu.

"Upravnik je pitao mene i još jednog čovjeka da li hoćemo da vidimo svoje supruge. Prvo smo mislili da je to provokacija i samo smo šutjeli. On nas je poveo do svoje kancelarije i zaista su tu sjedile naše supruge. To je jedna od pozitivnih stvari u 'Silosu'", ispričao je Lale.

I za ovo postoje dokazi koji su predstavljeni u procesu koji se vodi i koji nije jos zavrsen. Pa eto vjerujmo u nase institucije, pa cemo vidjeti ishod. Ja kazem, ja cu postivati svaku odluku koja bude donesena. A pitanje je da li cete vi?

Da ne idemo vise u off topic ovdje, ima tema ako hoces tamo mozemo nastaviti.
>>> http://forum.klix.ba/hadzici-u-ratnom-p ... 2s225.html
plinas

#377 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by plinas »

Ti ako stvarno mislis da su u Silos zatvoreni samo.oni s nadjenim oruzjem onda nemamo sta pricati, a ovo ko doveo im zene da ih posjete, pa toga je bilo i na manjaci, poznanik dodje i izvedete , garantuje za tebe i sloboda, sta kazes na to?nije sve crno bjelo, sta je tebi

Ps hvala i tebi sto si se otkrio, sdaaovac ispranog mozga :-)
dječak sa šibicama

#378 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by dječak sa šibicama »

Mogu samo da se ponovim, ako je bilo tako bajno, od srca ti zelim 7-dnevni boravak u Silosu, u svim uvjetima u kojima su logorasi bili.
Jara

#379 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Jara »

Banksy wrote:]I da još jednom ponovimo, da se ne zaboravi, glas za Nikšića je glas za SDA i Ajnadžića
Ne slažem se. Ni ja ga ne shvatam ozbiljno.

Glas za Nikšića i jeste bio glas za Ajnadžića, kao uostalom i svi drugi rasuti glasovi ''ljevice''.
Damira nikad neću shvatiti ozbiljno jer on sam sebe ne shvata ozbiljno, a od tog ignorantskog, lakrdijaškog stava i pristupa pravi svoj koncept i predizborne utrke i života. Ja to poštujem, u smislu umjetničke kreacije, izričaja, pa i životnog stava.
Međutim, takvom čovjeku - lakrdijašu koji priznaje da, u političkom smislu, ni o čemu ne zna apsolutno ništa, dakle, takvom čovjeku dati bilo kakvu ozbiljnu stvar u ruke, pogotovo vođenje općine ili ministarstva ili bilo čega, ja smatram apsolutno beskorisnim, pa skoro samoubilačkim potezom. Neka se drži umjetnosti, neka je iskazuje i subverzivno i agresivno, ali neka se ne petlja u stvari o kojima nema nikakvih znanja.
OK, poštujem različitost u stavovima. :)
madner

#380 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by madner »

Niksic je potpuno ispravno ocjenio sta je problem opstine i zapravo bi bio najbolji kandidat da se razbiju talovi.

Za razliku od drugih kandidata koji su pricali o problemima opstine u Svedskoj. :D
Jara

#381 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Jara »

D. Nikšića meščini :D više napadaju poslije izbora nego za vrijeme kampanje. Nije izgledalo da je ozbiljan konkurent, kad ono... ti vrapca! :lol:
:)
putokaz1

#382 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by putokaz1 »

Nek je Ajnadžić pobjedio
kad su ostali ''da Bog sačuva''
breuer

#383 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by breuer »

madner wrote:Niksic je potpuno ispravno ocjenio sta je problem opstine i zapravo bi bio najbolji kandidat da se razbiju talovi.

Za razliku od drugih kandidata koji su pricali o problemima opstine u Svedskoj. :D
Ubjedljivo najinteligentniji i jedini koji zaista ima program, valdja ga zato pojedini forumski mrdoseri i ne shvataju ozbiljno, navikli se bost sa rogatim...

Koliko mi je drago što je uzeo Reufa, pogotovo što mu se u jednom klipu pojavljuje...
putokaz1

#384 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by putokaz1 »

Bakir preko Ajnadžića uzeo njih sve
To je isto kao:
Sijuksi potukli Čajene
pa iz Ameri pobili sve
drndalo

#385 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by drndalo »

Samo facu kad mu vidis, i on je 3x da nas bog sacuva, i to ce ljudima i trebati, kao sto sam ranije rekao, kako je trebala i nama koji smo bili gurnuti/planirani u njegove komandantske sehitluke...

Pravi JNA bezbjednjacki kadar ( ko zna o cemu pricam shvatice... "Neprijatelj nikada ne miruje, otvori oci", "skrati razgovor, neprijatelj prisluskuje" i tako to...), ni za sta drugo i nije mogao biti, tu je i zavrsio, i sad ces vidjeti srece opstenarodne... Takavi kapaciteti nisu u stanju nista vise nego samo "otkrivati" neprijatelje, i tamo gdje ih nema, nesto kao "Balkanski spijun"...

Eeee, kakvog sam ja u brigadi imao, ko da mu je rod rodjeni, samo jos manjeg kapaciteta od Ajnadzica... Ali sto manjeg kapaciteta, veca im je zelja da "otkriju" kojeg neprijatelja... :napoleon:
putokaz1

#386 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by putokaz1 »

Da vidio sma groznu facu.
Ali SDA uvjek dobije isti broj glasova u Centru
a ljevica stavila Bukvu,Rešudata,Reufa,Kamočajia,VlASTU,nIKŠIĆA...
drndalo

#387 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by drndalo »

putokaz1 wrote:Da vidio sma groznu facu.
Nemoj me pogresno shvatiti, ja ovim ne branim ove ostale (anti-SDA) od njihovih glupih odluka... I pravo im bilo da im Ajnadzic bude nacelnik kad se vec ne mogu nista medjusobno dogovoriti... Samo me je memorija pamcenja podsjetila na vrlog mi komandanta u mene... :koluta:
breuer

#388 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by breuer »

Nikšić je tu jedina stvarna "ljevica", tako da su se ustvari razvodnili kandidati "kvazi ljevice"...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#389 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by KatarinaKosaca »

breuer wrote:
Nikšić je tu jedina stvarna "ljevica", tako da su se ustvari razvodnili kandidati "kvazi ljevice"...
prevlafala je sujeta. Residat se ufurao da je Cercil, Reuf da pobjedjuje na osnovu.niceg. SDP da ima beskonacan kredit u Centru sta god radili. Ako se pravi kompromis oko zajednickog kandidata, onda je to trebao biti neovisni Niksic ili Vlasta. Kako god, Ajnadzic ce biti figura, OV nije SDA ova
breuer

#390 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by breuer »

KatarinaKosaca wrote:
breuer wrote:
prevlafala je sujeta. Residat se ufurao da je Cercil, Reuf da pobjedjuje na osnovu.niceg. SDP da ima beskonacan kredit u Centru sta god radili. Ako se pravi kompromis oko zajednickog kandidata, onda je to trebao biti neovisni Niksic ili Vlasta. Kako god, Ajnadzic ce biti figura, OV nije SDA ova
i nema se više ni šta dodat ni oduzet na ovoj temi...
putokaz1

#391 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by putokaz1 »

OV CENTAR ĆE BIT SDA KUPIT ĆE 2 PAPKA
KatarinaKosaca

#392 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by KatarinaKosaca »

putokaz1 wrote:OV CENTAR ĆE BIT SDA KUPIT ĆE 2 PAPKA
Ako ih kupe, onda i treba da vladaju, jer onda tkz ljevica i ne treba Centru. Sem stocse zove ljevica, pa to zgodnp zvuci i nisu nesto napravili za opcinu
Dr Baltazar

#393 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Dr Baltazar »

OV Centar je SDA 100%.

@thorgerson

Svaka čast na postu :thumbup: :thumbup:

Očekivali Srbi i Hrvati da neće biti otpora :lol:
mirsek

#394 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by mirsek »

KatarinaKosaca wrote:
Ako ih kupe, onda i treba da vladaju, jer onda tkz ljevica i ne treba Centru. Sem stocse zove ljevica, pa to zgodnp zvuci i nisu nesto napravili za opcinu
Zar vjerujes da makar Sead Srna i Topa nece odoljeti nekoj socnoj ponudi SDA...??
KatarinaKosaca

#395 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by KatarinaKosaca »

mirsek wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Zar vjerujes da makar Sead Srna i Topa nece odoljeti nekoj socnoj ponudi SDA...??
Ne bih ja Topu toliko demonizirala koliko.je to u «modi» na forumu. Za politike nije, al nije ni papak da ga...A ko.god se proda, da ili preda st
ranka koja ga je kandidirala zasluzuje sankciju u neobnasanju vlasti. Svi placamo svoje greske, zasto da politika bude izuzetak?
Dinostula

#396 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Dinostula »

Evo da i ja iznesem mišljenje o Damiru Nikšiću. Kao neko koje pregledao skoro svaki njegov klip i nastup na tv-u.
Ako izuzmemo kućne uradke na kojima se malo previše glupira ima toga dosta pametnog o čemu govori.Skrenuo je svojim nastupima na goruće probleme u društvu i problemima u ovoj zemlji. Ono što mu je zamjeram je što u svojim nastupima ne zna povući granicu između stvari sa kojima se može zezati i šaliti i sa onim ozbiljnim stvarima. Zezancija tipa "kurton" Sarajevo meni nije nimalo smiješna (valjda možeš vrijeđati ovaj grad čim se nisi u njemu rodio).Nije ni prvi ni zadnji. Ili šale i zezancija sa koncentracionim logorima u BIH, gdje pravi šegačinu od toga je više nego morbidno.Na zadnjem nastupu na tv-u ga voditelj pita šta bi promjenio kad bi ušsa u Parlament kaže da ne bi mnogo toga mogao da uradi. Na kraju se da zaključiti da je ova čitava kanditatura samo radi lične koristi i uhljebljavanja, s obzirom da lik nema stalno zaposlenje. Takođe mu ne pada na pamet da osnuje neku stranku gde bi mu se priključili ljudi koji dijele njegovo mišljenje. Očigledno ide onom "sam protiv svih" pa da se usput uhljebim. :D
Dr Baltazar

#397 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Dr Baltazar »

plinas wrote:Ti ako stvarno mislis da su u Silos zatvoreni samo.oni s nadjenim oruzjem onda nemamo sta pricati, a ovo ko doveo im zene da ih posjete, pa toga je bilo i na manjaci, poznanik dodje i izvedete , garantuje za tebe i sloboda, sta kazes na to?nije sve crno bjelo, sta je tebi

Ps hvala i tebi sto si se otkrio, sdaaovac ispranog mozga :-)
Šta će naoružani Srbi u BiH ? Nemoj mi tog izjednačavanja krivice. Zna se ko je agresor, i zna se ko je žrtva. A i ti agresori su znali samo nenaoružane ubijati. Čim su naši imali oružje, padali ste ko zečevi. Zahvalite Americi što je zaustavila rahmetli predsjednika i Hrvatsku, inače bismo sad spominjali Srbiju u knjigama historije "bila jednom jedna država..." ;-)
KB9

#398 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by KB9 »

cuj damir tudji, kakve su to teorije braco mila :lol:
putokaz1

#399 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by putokaz1 »

Pa jest Tuđi
Gdje će s eonaj kandidarat a zna da Ajnadžić favorit
omar little

#400 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by omar little »

obzirom da niksic, kao i svaki pravi demokrata iz "prave raje" i proponent tog novog uredjenja i drustva kojem trebamo teziti, svako suceljavanje i kritiku na drustvenim mrezama rjesava brisanjem, onda da ovdje ostavim. pseto jedno olinjalo i lazljivo!
Post Reply