Jara wrote:Ovo:
Banksy wrote:]I da još jednom ponovimo, da se ne zaboravi, glas za Nikšića je glas za SDA i Ajnadžića.
...pa ovo:
Banksy wrote:Čestitke za rezultat.
Kandidatura je bila čista diverzija i bučan protest, ismijavanje naše političke stvarnosti, predizborna dovedena do apsurda i groteske, rezultat sve govori o raspoloženju i razmišljanjima biračkog tijela Centra, pogotovo mladih.
Čestitam, zaista.

Rekoh li ja da je Damir ozbiljan da ozbiljniji ne može biti. Performans - par excellence!
A najmanje je bio opterećen rezultatima izbora! Biti kandidat je, uglavnom, jedno stresno stanje, ogroman pritisak od protukandidata koji, vrlo često, ne biraju sredstva. Damira mnogi nisu shvatali za ozbiljno

pa ga nisu ni kritikovali ( osim nekih forumaša ovdje koji su ga ismijavali čak.

).
Na sljedećim izborima - Damira za ministra kulture!

Ne slažem se. Ni ja ga ne shvatam ozbiljno.
Glas za Nikšića i jeste bio glas za Ajnadžića, kao uostalom i svi drugi rasuti glasovi ''ljevice''.
Damira nikad neću shvatiti ozbiljno jer on sam sebe ne shvata ozbiljno, a od tog ignorantskog, lakrdijaškog stava i pristupa pravi svoj koncept i predizborne utrke i života. Ja to poštujem, u smislu umjetničke kreacije, izričaja, pa i životnog stava.
Međutim, takvom čovjeku - lakrdijašu koji priznaje da, u političkom smislu, ni o čemu ne zna apsolutno ništa, dakle, takvom čovjeku dati bilo kakvu ozbiljnu stvar u ruke, pogotovo vođenje općine ili ministarstva ili bilo čega, ja smatram apsolutno beskorisnim, pa skoro samoubilačkim potezom. Neka se drži umjetnosti, neka je iskazuje i subverzivno i agresivno, ali neka se ne petlja u stvari o kojima nema nikakvih znanja.