Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post Reply
nosara

#201 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by nosara »

JoseMujica wrote:haj ba ionako je bio padobranac među onim kokošarima
I kako ocekivat sutra da neko normalan prihvati poziciju...? :roll:

Sad kad im postave novog, nekog iz stranackih budzaka, nece se plata naprimat ove godine... :-)
dede merdzane

#202 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by dede merdzane »

Krenuli da ruse vladu, srusise jedinog ministra koji je valjao necemu. Mislim da ce im se protesti obiti o glavu posto ce vjerovatno sad neki Esin jaran zasjesti.
duh_sa_sjekirom

#203 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by duh_sa_sjekirom »

nosara wrote:

Sad kad im postave novog, nekog iz stranackih budzaka, nece se plata naprimat ove godine... :-)
Možda i Sivro bude ministar...nikad se ne zna... :D
svjezi_ustipak

#204 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by svjezi_ustipak »

duh_sa_sjekirom wrote:
svjezi_ustipak wrote:Ode levat konacno.

Dugo je i potrajao.

Sad ce opet po fakultetu nastaviti bacati ublehe.
Upravo tako, majstore.
Šta on nama ima prosipati ublehe.
Treba za ministra obrazovanja postaviti nekoga ko zna taj posao, evo npr Eso Radeljaš, je l' tako, majstore? :D
Nisam pretjerano odusevljen Marjanovicem. I nisam nikad ni bio. I ne mislim da je za bilo kakvu javnu funkciju. Isto je i sam potvrdio danas. Uglavnom je ispao silni levat jer je dopustio da ga na tanak led navuce Hanka i ekipica iz SDA. Ali hajde de, necemo o tome. Prije njega se Hamo Budimlic isto tako uspio provaliti i nasukati samo tako. Ne ide profesorima ministrovanje niti mali lokalni talovi.
rimac

#205 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by rimac »

dede merdzane wrote:Krenuli da ruse vladu, srusise jedinog ministra koji je valjao necemu. Mislim da ce im se protesti obiti o glavu posto ce vjerovatno sad neki Esin jaran zasjesti.
upravo tako.
nosara

#206 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by nosara »

svjezi_ustipak wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
svjezi_ustipak wrote:Ode levat konacno.

Dugo je i potrajao.

Sad ce opet po fakultetu nastaviti bacati ublehe.
Upravo tako, majstore.
Šta on nama ima prosipati ublehe.
Treba za ministra obrazovanja postaviti nekoga ko zna taj posao, evo npr Eso Radeljaš, je l' tako, majstore? :D
Nisam pretjerano odusevljen Marjanovicem. I nisam nikad ni bio. I ne mislim da je za bilo kakvu javnu funkciju. Isto je i sam potvrdio danas. Uglavnom je ispao silni levat jer je dopustio da ga na tanak led navuce Hanka i ekipica iz SDA. Ali hajde de, necemo o tome. Prije njega se Hamo Budimlic isto tako uspio provaliti i nasukati samo tako. Ne ide profesorima ministrovanje niti mali lokalni talovi.
U prevodu "zasipao sam ga gomilama govana, bez ijednog argumenta"... :-)

Ovaj ti je garant dobar jaran...
Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Postby Maystor on 22/02/2013 09:43

nosara wrote:Mislis da je on "otkinuo"...? Ne kontam...
Nastave li "otkidat" on ode...

Nije on, otkinuo je Zeljković i ostatak SDA-SDU ekipe. Marjanović se morao suprotstaviti tome (imao je milion argumenata) ali nije. Bio je nijem.
Za ovo drugo iz tvog posta - lol
Sad kad je dao ostavku, sto nisi ocekivao, radi guza od poteza buduceg ministra... Dosad je plata "kasnila", a ubuduce, ko je vidi, neka je pozdravi... :D
svjezi_ustipak

#207 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by svjezi_ustipak »

nosara wrote: U prevodu "zasipao sam ga gomilama govana, bez ijednog argumenta"... :-)

Sad kad je dao ostavku, sto nisi ocekivao, radi guza od poteza buduceg ministra... Dosad je plata "kasnila", a ubuduce, ko je vidi, neka je pozdravi... :D

ne radi guza. ostavku sam ranije ocekivao jer vec mjesecima traje zatezanje i pritisci na ministarstvo. glup je bio sto se ikako toga prihvatio, al bas glup.

marjanovica sam nazvao katastrofom jer je pristao na onako katastrofalno smanjenje budzeta za prosvetu. dio rezultata vidis sada, veci dio ces tek vidjeti.

poslije ga je Sivro navukao i podvalio mu jedan od dokumenata kojim se on hvali.

ne mislim da Marjanovic moze biti dobar ministar, niti da je ikako mogao biti dobar. vodjenje ministarstva u Vladi KS nije isto kao i naucni projekat, sad se uvjerio.

ali to ti sve vec znas.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#208 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by JoseMujica »

nosara wrote:

pa baš na ovoj poziciji ministra obrazovanja smo imali dva pametna i normalna lika Suljagića, pa Marjanovića i obojica su izdurali po šet mjeseci među kokošarima i seoskim varalicama....dalje nemre niko normalan kome je cilj normalizovati stvari i ćerat uhljebare da rade.

Jedino preostalo rješenje je klonirati Essa a.s. da bude i premijer i ministar za sve :lol:
biske

#209 Re: Damir Marjanović - bivši ministar obrazovanja KS

Post by biske »

jose, samo da ti kažem da smo se izradili za esino pozicioniranje na federalni nivo. on je ba već tamo, u domu naroda... :D

http://www.parlamentfbih.gov.ba/dom_nar ... s_esed.htm
JoseMujica

#210 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by JoseMujica »

I kad neki počnu ovdje pisati o Essu s prezirom, a Allahov miljenik u našem kasabli kurtonu je potez ispred svih drugih igrača.

Čak i nas posmatrača...što mi danas pomislimo Esso a.s. je to juče odradio
Last edited by JoseMujica on 21/05/2013 14:48, edited 1 time in total.
udrch

#211 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by udrch »

Postao/la nosara
:thumbup: :lol:
posebno ako se uđe u tehnički mandat, zašto su objektivno sve pretpostavke već ispunjene..Pećanac i onaj još jedan iz SDU su davno otkazali podršku, sad je otkaže Hanka i onda do sljedećih izbora čekamo da NS i Pedja formiraju vladu kantonalnog jedinstva :D ..
idealni uslovi da ova buduća tehnička vlada formira neku komisiju do kraja godine koja će konstatovati da je jedini izlaz bankrot, pa nanovo..jebaće oni Sivri mater kad im plate koje im se duguju nikad ne isplate..
JoseMujica

#212 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by JoseMujica »

stvarno udrch ne znam kako te nije stid pričati o nekakvoj vjeri i moralu, a tako se naslađuješ nad sudbinom običnih ljudi koji svoj hljeb pošteno zarađuju i žrtve su hebačina seoskih varalica u borbi za foteljama :-)
biske

#213 Re: Damir Marjanović - bivši ministar obrazovanja KS

Post by biske »

JoseMujica wrote:I kad neki počnu ovdje pisati o Essu s prezirom, a Allahov miljenik u našem kasabli kurtonu je potez ispred svih drugih igrača.

jeste, jeste. i dok se vode rasprave o pojmovima Bošnjak i Bosanac, Eso ponosno napiše da je Musliman. :lol:

Dušmani, ispoštujte presudu za Ostale. Sejdić-Finci-Radeljaš :D
svjezi_ustipak

#214 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by svjezi_ustipak »

JoseMujica wrote:stvarno udrch ne znam kako te nije stid pričati o nekakvoj vjeri i moralu, a tako se naslađuješ nad sudbinom običnih ljudi koji svoj hljeb pošteno zarađuju i žrtve su hebačina seoskih varalica u borbi za foteljama :-)

zato jer ne konta kako sistem funkcionise. ministarstvo sada isplacuje dugove nastale prije nekoliko godina uskracivanjem primanja prosvetnih radnika. nove tuzbe vec spremne. skupa je to igra koju @udrch preporucuje, dobro skupa.
udrch

#215 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by udrch »

JoseMujica wrote:stvarno udrch ne znam kako te nije stid pričati o nekakvoj vjeri i moralu, a tako se naslađuješ nad sudbinom običnih ljudi koji svoj hljeb pošteno zarađuju i žrtve su hebačina seoskih varalica u borbi za foteljama :-)
šta bolan sereš..gdje se ja to naslađujem njihovom sudbinom..
jedna seoska varalica ih je upravo sjebala, a jedan je od onih koji žive od vjere..
JoseMujica

#216 Re: Damir Marjanović - bivši ministar obrazovanja KS

Post by JoseMujica »

biske wrote:
JoseMujica wrote:I kad neki počnu ovdje pisati o Essu s prezirom, a Allahov miljenik u našem kasabli kurtonu je potez ispred svih drugih igrača.

jeste, jeste. i dok se vode rasprave o pojmovima Bošnjak i Bosanac, Eso ponosno napiše da je Musliman. :lol:

al da znaš tu foru nije Esso a.s. smislio nego on ko pravi umjetnik krade od drugih čak i ideje.....to je fora Muslimana Alaima, dugogodišnjeg SDA preCednika OV centar na taj fol

al je Esso a.s. otišao korak dalje klepajući barem duplu sumu mjesečno
It_is_a_Leclerc

#217 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by It_is_a_Leclerc »

Poštovani doktore Marjanović, duboko vas cijeneći kao najboljeg genetičara na ovim prostorima i kao, vrlo vjerovatno, najpristojnijeg, najnormalnijeg, najobrazovanijeg političara kojeg je ova zemlja imala prilike upoznati od rata, pa na ovamo, istovremeno dijelim i radost i tugu povodom vaše odluke da uzmaknete pred hordom nerazumnih uhljeba i gras-ovaca (to vam je posebna kategorija ljudi na koju ne treba trošiti komentare). Tugu jer ste kao mlad čovjek i stručnjak najbolje što BiH ima, mogli nastaviti doprinositi poboljšanju ukupne obrazovne klime u BiH, ali i radost što ćete iz kokošarsko-klošarskog svijeta prepucavanja između kriminala u politici i kriminala i neradništva u tzv. "sindikatima", otići u svijet kome istinski pripadate - svijet nauke u kojoj ste, za razliku od današnjih razbuktalih demonstratora (čast izuzecima), i dalje jedan od najboljih u svijetu.

Nadam se da će sada na mjesto ministra u KS doći neka Greta Kuna ili neka slična spodoba, koja će pristati na kokošarsko-sebične ucjene tzv. sindikata.
JoseMujica

#218 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by JoseMujica »

udrch wrote:
jedna seoska varalica ih je upravo sjebala, a jedan je od onih koji žive od vjere..
nema lika u politici koji nije seoska varalica...a da smiješno ti je što ljudi neće imati plata, a nisu ti smiješni struĆnjaci za čerupanje kokošaka iz Vlade StruĆnjaka koji su ih doveli dovde.
biske

#219 Re: Damir Marjanović - bivši ministar obrazovanja KS

Post by biske »

JoseMujica wrote:
biske wrote:

al da znaš tu foru nije Esso a.s. smislio nego on ko pravi umjetnik krade od drugih čak i ideje.....to je fora Muslimana Alaima, dugogodišnjeg SDA preCednika OV centar na taj fol

al je Esso a.s. otišao korak dalje klepajući barem duplu sumu mjesečno
znam ja to sve. abdićevci (dnz) se listom izjašnjavaju tako, pa onda poneki Bošnjak od karijere bode oči sa takvim opredjeljenjem. ima ih još ponegdje, ne mogu sad da se sjetim konkretnih imena, gdje "ispoštuju" da predsjednik skupštine i premijer ne mogu biti iste nacionalnosti i tako te sitnice...
udrch

#220 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by udrch »

svjezi_ustipak wrote:

zato jer ne konta kako sistem funkcionise. ministarstvo sada isplacuje dugove nastale prije nekoliko godina uskracivanjem primanja prosvetnih radnika. nove tuzbe vec spremne. skupa je to igra koju @udrch preporucuje, dobro skupa.
bojim se da me ova vaša igra više nešto posebno ne zanima..imam jako puno prijatelja u prosvjeti i interes mi je bio da se ovo stanje sredi, a Marjanović je to radio u okviru svojih mogućnosti..onaj prošli Oručević nije htio da provodi ni sudske odluke, a ovaj vas je stalno obilazio, pričao sa vama, pokušavao..kulturan, elokventan, stručan i prije svega dobronamjeran..
nije vam valjao i neka, dobićete boljeg..
ne branim vladu, ali Marjanović je pripremio dogovor sa vama koji je vlada usvojila..nešto se počelo rješavati..juče vam je isplaćena razlika za januar i februar 2012. danas i za mart, kako je i obećano, doduše sa kašnjenjem od 3,4 dana, jer para NEMA..
sad nastavite sa tužbama, što prije ih podnesete veća šansa da će te to ikad dobiti..jer ako dođe do bankrota, nećete dobiti bar dvije plate, pa dobro će vam doći ovo od tužbe..
kao što tamo rekoh, u mom slučaju ja već odavno ne očekujem da će ova vlast an bilo kojem nivou učiniti bilo šta što će meni donijeti bilo kakvu korist, ali bilo mi je drago da se kod vas situacija stabilizirala..
Banksy

#221 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by Banksy »

udrch wrote:
Postao/la nosara
:thumbup: :lol:
posebno ako se uđe u tehnički mandat, zašto su objektivno sve pretpostavke već ispunjene..Pećanac i onaj još jedan iz SDU su davno otkazali podršku, sad je otkaže Hanka i onda do sljedećih izbora čekamo da NS i Pedja formiraju vladu kantonalnog jedinstva :D ..
idealni uslovi da ova buduća tehnička vlada formira neku komisiju do kraja godine koja će konstatovati da je jedini izlaz bankrot, pa nanovo..jebaće oni Sivri mater kad im plate koje im se duguju nikad ne isplate..
Tačno.
svjezi_ustipak

#222 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by svjezi_ustipak »

udrch wrote:
svjezi_ustipak wrote:

bojim se da me ova vaša igra više nešto posebno ne zanima..imam jako puno prijatelja u prosvjeti i interes mi je bio da se ovo stanje sredi, a Marjanović je to radio u okviru svojih mogućnosti..onaj prošli Oručević nije htio da provodi ni sudske odluke, a ovaj vas je stalno obilazio, pričao sa vama, pokušavao..kulturan, elokventan, stručan i prije svega dobronamjeran..
nije vam valjao i neka, dobićete boljeg..
ne branim vladu, ali Marjanović je pripremio dogovor sa vama koji je vlada usvojila..nešto se počelo rješavati..juče vam je isplaćena razlika za januar i februar 2012. danas i za mart, kako je i obećano, doduše sa kašnjenjem od 3,4 dana, jer para NEMA..
sad nastavite sa tužbama, što prije ih podnesete veća šansa da će te to ikad dobiti..jer ako dođe do bankrota, nećete dobiti bar dvije plate, pa dobro će vam doći ovo od tužbe..
kao što tamo rekoh, u mom slučaju ja već odavno ne očekujem da će ova vlast an bilo kojem nivou učiniti bilo šta što će meni donijeti bilo kakvu korist, ali bilo mi je drago da se kod vas situacija stabilizirala..
ako se meni obracas niti sam prosvetni radnik niti sam u njihovom sindikatu. ali lijepo da ih podrzavas. i svog kolegu Sivru:)
JoseMujica

#223 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by JoseMujica »

ček koliko uopće kasne plate prosvjeti...koliko im duguju?

znam da npr. PVB Sarajevo tuži kurton za sve protekle godine jer im ne isplaćuju plaće po zakonu kako treba vatrogascima već ih tretiraju kao ćate iz kurtonalne administracije :-)

pa računajte na nekih 1oo-tinjak ljudi po 3-5 hiljada na godišnjem nivou x barem proteklu deceniju....sd još ako grasovci tuže, pa prosvjetari.....šta će nam bolji neprijatelji države od ovih SDA struĆnjaka
udrch

#224 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by udrch »

JoseMujica wrote:
udrch wrote:
nema lika u politici koji nije seoska varalica...a da smiješno ti je što ljudi neće imati plata, a nisu ti smiješni struĆnjaci za čerupanje kokošaka iz Vlade StruĆnjaka koji su ih doveli dovde.
de se koncentriši na temu, nemoj sve razvodniti u nedogled..
smiješno mi je da je ovoliko intelaktualaca sjebao jedan Sivro uz podršku koja mu je obezbjeđena iz drugih sindikata..
i dotični Sivro je sindikalac, ne bi trebalo da je političar..
žalosno mi je da su se toliki intelektualci razišli nakon što im je ministar dao ostavku..
a ako je to što su željeli, onda mi ih nije žao..
žao mi je onih koji nisu nikako štrajkovali, a koji će ispaštati zbog ovakve odluke..
dok je bila SDP-SDA vlada plata se isplaćivala do 10-tog, SDP-SBB vlada ju je isplaćivala do 20-tog, a ova SDA & comp do 30-tog..sljedeća neka produži još bar deset dana neće ih biti nigdje..a da će biti gore, hoće..
JoseMujica

#225 Re: Damir Marjanović - Ministar obrazovanja KS

Post by JoseMujica »

hebga Sivro je uspio podići ljude, a nema ministra koji može ispuniti 10% od ovoga što traže kad se sve raskućilo....Marjanović je ovdje hebana strana, između čekića i nakovnja, a ni luk jeo nit luk miriso i najlogični potez je povući se. Drugi izbori su mu:
a) lagati
b) ušutiti se i nastavit primat platu

ovo je po drugi put, i to na istoj poziciji, pokazatelj da se ministar u Bih pita ko i moj hašim
Post Reply