Damir Dzumhur

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
House

#301 Re: Damir Dzumhur

Post by House »

dobar :thumbup:
BegA_

#302 Re: Damir Dzumhur

Post by BegA_ »

Sto ga nahvalise na ESPNu. :thumbup:

btw. Sutra Basic - Troicki, sudar titana. :lol: :lol:
Last edited by BegA_ on 27/08/2014 00:07, edited 1 time in total.
bingov buraz

#303 Re: Damir Dzumhur

Post by bingov buraz »

ma odlicno,vidi se napredak,puno bolje nego protiv Berdycha
House

#304 Re: Damir Dzumhur

Post by House »

Vidi se iz godine u godinu sve bolji :thumbup: :bih:

Državo podrži dečka !!! jbt
Nuken

#305 Re: Odg: Damir Dzumhur

Post by Nuken »

Da se nije povrijedio vjerovatno bi Damir pobijedio

Sent from my YUSUN W91 using Tapatalk
trcicu trceci

#306 Re: Damir Dzumhur

Post by trcicu trceci »

Steta sto je dobio teskog protivnika odmah u prvom kolu, ali Damir :thumbup:
Mustang1

#307 Re: Damir Dzumhur

Post by Mustang1 »

Da hoce narast Damir jedno 10 cm da mu se popravi servis :D
House

#308 Re: Damir Dzumhur

Post by House »

Mustang1 wrote:Da hoce narast Damir jedno 10 cm da mu se popravi servis :D

Ferrer nije narastao,pa vidi... :D visina nije bitna u tennisu
BarbaDue

#309 Re: Damir Dzumhur

Post by BarbaDue »

nije bio njegov dan, poveda, a i sudije mu se navalile na kosti. da je igrao protiv invalida izgubio bi.

u svakom slučaju čestitke za damira, bravo zmaju :bih:
Mustang1

#310 Re: Damir Dzumhur

Post by Mustang1 »

House wrote:
Mustang1 wrote:Da hoce narast Damir jedno 10 cm da mu se popravi servis :D

Ferrer nije narastao,pa vidi... :D visina nije bitna u tennisu
Onda mora da se fizicki pripremi momacki .. David svako malo izgubi servis ali uzme break cesto jer leta ko zivotinja :D Da je veci ne bi morao toliko letati :oops:
BlueBlood

#311 Re: Damir Dzumhur

Post by BlueBlood »

nemam blage veze o ovom tenisu al se evo drugi put nerviram i navijam :lol:
It_is_a_Leclerc

#312 Re: Damir Dzumhur

Post by It_is_a_Leclerc »

Prvo, čestitam Damiru na dobro odigranom meču. Nažalost, uočljiv je nedostatak iskustva igranja na velikim turnirima i protiv velikih igrača. Neke poene je Ferer dobio na čisto iskustvo i na ništa više.

Drugo, po meni, Damirov razvoj je za nekog ko pretenduje TOP 50 u jednom trenutku, pomalo spor. U njegovim godinama, Nole Đoković je igrao finale Umaga (Sjetit će se neki možda onih suza kad je zbog problema sa očima morao predati Vavrinki meč). Vjerovatno tu treba uklakulisati činjenicu da se Damir i Nole, npr. razvijaju u potpuno drugačijim uslovima, i da Damir nema trenera, dok je Novaka, od malih nogu, trenirao jedan Nikola Pilić. Uglavnom, nije da nešto vežem šuhvu ili tako nešto, ali po meni je on u godinama kad bi nekako morao napraviti neki iskorak, a ovi ulasci u prva kola i eliminacije iz njih, za 22-ogodišnjaka, baš to i nisu.

Što se ulaganja države u Damira tiče, to je malo izvikano. Država može npr. financirati neke osnovne uslove, dvorane i to, ali tenis je skup sport, i zahtjeva ogromna ulaganja samog igrača. Država ne može jednom sportisti plaćati trenera, putovanja, itd. To nema nigdje. Ne branim zanemarivanje sportaša od strane vlasti, ali ne može i neće nijedna država sportašu nabavljati trenerke, opremu, trenera, itd. Uostalom, ni Noletu Srbija nije platila skoro ništa, već je Srđan Đ. investirao u njega.

Elem. Šteta što baš u prvom krugu na jednog od favoriti naleti. Da je naišao na nekog osrednjeg, tipa Čilić, sigurno bi konkurisao za pobjedu.
Logovan

#313 Re: Damir Dzumhur

Post by Logovan »

Čestitke Damiru na odličnom meču. :thumbup: :bih:
romeomoraprezivjeti

#314 Re: Damir Dzumhur

Post by romeomoraprezivjeti »

Nikad Damir nece postati teniser,onaj vrhunski,nazalost.
Tijana_NS

#315 Re: Damir Dzumhur

Post by Tijana_NS »

It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, čestitam Damiru na dobro odigranom meču. Nažalost, uočljiv je nedostatak iskustva igranja na velikim turnirima i protiv velikih igrača. Neke poene je Ferer dobio na čisto iskustvo i na ništa više.

Drugo, po meni, Damirov razvoj je za nekog ko pretenduje TOP 50 u jednom trenutku, pomalo spor. U njegovim godinama, Nole Đoković je igrao finale Umaga (Sjetit će se neki možda onih suza kad je zbog problema sa očima morao predati Vavrinki meč). Vjerovatno tu treba uklakulisati činjenicu da se Damir i Nole, npr. razvijaju u potpuno drugačijim uslovima, i da Damir nema trenera, dok je Novaka, od malih nogu, trenirao jedan Nikola Pilić. Uglavnom, nije da nešto vežem šuhvu ili tako nešto, ali po meni je on u godinama kad bi nekako morao napraviti neki iskorak, a ovi ulasci u prva kola i eliminacije iz njih, za 22-ogodišnjaka, baš to i nisu.

Što se ulaganja države u Damira tiče, to je malo izvikano. Država može npr. financirati neke osnovne uslove, dvorane i to, ali tenis je skup sport, i zahtjeva ogromna ulaganja samog igrača. Država ne može jednom sportisti plaćati trenera, putovanja, itd. To nema nigdje. Ne branim zanemarivanje sportaša od strane vlasti, ali ne može i neće nijedna država sportašu nabavljati trenerke, opremu, trenera, itd. Uostalom, ni Noletu Srbija nije platila skoro ništa, već je Srđan Đ. investirao u njega.

Elem. Šteta što baš u prvom krugu na jednog od favoriti naleti. Da je naišao na nekog osrednjeg, tipa Čilić, sigurno bi konkurisao za pobjedu.
1. Da budemo precizniji, Novak je u njegovim godinama ( 22 ) vec osvojio 1 Grand Slam, 4 Mastersa, 1 zavrsni Masters u Sangaju i jos +- 6-7 ATP turnira.

2. I te kako pomaze bilo koja uredjena drzava ...
skambrljo

#316 Re: Damir Dzumhur

Post by skambrljo »

Kažem ja fino trebalo je Damira Hadžića tamo poslati, on je najveći teniser u BIH, samo niko neće da posluša. :bih:
LAFAC95
Location: ZELJO TOJE MOJ TEEM <3 SRCU DRAGA BOJA PLAWA <3 MISMO ZELJINI ZELJOJE NASH

#317 Re: Damir Dzumhur

Post by LAFAC95 »

jel igra tenis dzumhur jos uvijek ili ce se okrenut koledzu
Zeljoooo

#318 Re: Damir Dzumhur

Post by Zeljoooo »

LAFAC95 wrote:jel igra tenis dzumhur jos uvijek ili ce se okrenut koledzu
Nista od njega izgleda.
LAFAC95
Location: ZELJO TOJE MOJ TEEM <3 SRCU DRAGA BOJA PLAWA <3 MISMO ZELJINI ZELJOJE NASH

#319 Re: Damir Dzumhur

Post by LAFAC95 »

to mu je sto mu otac malo preambicijozan, znam ja take. imo sam ja takih kolega na basketu, eno ih sad samo travu puse i smrcu spidove a ocevi im gledaju u one tene skupe od cetrista maraka
SSemir

#320 Re: Damir Dzumhur

Post by SSemir »

LAFAC95 wrote:to mu je sto mu otac malo preambicijozan, znam ja take. imo sam ja takih kolega na basketu, eno ih sad samo travu puse i smrcu spidove a ocevi im gledaju u one tene skupe od cetrista maraka
a ti si uspjesni sportista, mnogostruki ucesnik najveci svjetskih sportskih desavanja
LAFAC95

#321 Re: Damir Dzumhur

Post by LAFAC95 »

SSemir wrote:
LAFAC95 wrote:to mu je sto mu otac malo preambicijozan, znam ja take. imo sam ja takih kolega na basketu, eno ih sad samo travu puse i smrcu spidove a ocevi im gledaju u one tene skupe od cetrista maraka
a ti si uspjesni sportista, mnogostruki ucesnik najveci svjetskih sportskih desavanja
NISAM, ALI U OVOJ KATEGORIJI MOGU VISE NE LIEVU NOZDRVU
Mračajski proto

#322 Re: Damir Dzumhur

Post by Mračajski proto »

ovaj djećko je osudžen na propast jer ne nosi ime zulfikar. nikad on nece biti poznat ko pjesnik zelene brade i fikcije, jebackih metafora i tako toga

osudjen je držati reket u ruci i psovati si jer navija za želja
LAFAC95

#323 Re: Damir Dzumhur

Post by LAFAC95 »

Mračajski proto wrote:
ovaj djećko je osudžen na propast jer ne nosi ime zulfikar. nikad on nece biti poznat ko pjesnik zelene brade i fikcije, jebackih metafora i tako toga

osudjen je držati reket u ruci i psovati si jer navija za želja
TO MU JEDINO I VALJA, TAJ ZELJA TO JE MOJ TEEM
nema me tamo

#324 Re: Damir Dzumhur

Post by nema me tamo »

Bravo Damire!

Mudovito odigrano u najtežim momentima!

Dobice i finale, bice 82!
sha_ba

#325 Re: Damir Dzumhur

Post by sha_ba »

:thumbup: :bih: :bih: